Nettverk

Det er en rekke måter å engasjere seg og gi tilbake til WordPress-samfunnet.


WordPress er et åpen kildekode-prosjekt som betyr at kjerneprogramvaren og et stort antall verktøy for å utvide den er helt gratis å bruke og endre. Denne etosen strekker seg til alle aspekter av programvaren og støttende informasjon.

Fellesskapet går sammen for å lage tillegg til WordPress, oversette det til forskjellige språk og bidra til å fremme alle aspekter av kjerneprogramvaren.

Imidlertid er bidrag fra samfunnet ikke bare begrenset til utviklerne der ute. Alle som vil engasjere seg, kan finne en måte å hjelpe seg på. Alt du trenger er en WordPress.org-konto og ønsket om å sitte fast i.

Det er mange måter å engasjere seg, og vi vil gjennomgå noen få av dem for deg her.

1. Utvikle et gratis plugin eller tema

Dette er den vanligste metoden for å gi tilbake til WordPress-samfunnet. Det er tusenvis av gratis temaer og plugins i WordPress-repository for fellesskapet å bruke. For å vise deg den enorme variasjonen som blir skapt, går jeg gjennom dem alle og fremhever favoritt-plugins og temaer hver måned.

Dette er ikke et alternativ for de som ikke er villige til å forbli forpliktet på lang sikt. Ethvert tema eller plugin som opprettes, trenger stadige oppdateringer for å sikre at de er feilfrie og kompatible med hver nye versjon av kjerneprogramvaren.

Forresten, du trenger ikke å være en utvikler for å utvikle plugins og temaer. Jeg har jobbet med en utvikler for å lage to plugins (med ytterligere to på vei).

Visst – det koster meg litt penger, men jeg har opprettet plugins som jeg hadde et personlig behov for og de hjelper andre mennesker. Det skader heller ikke omdømmet mitt i WordPress-samfunnet.

Å utvikle plugins og temaer er et vanlig første skritt for mange bidragsytere i å opprette et eget selskap som selger premiumprodukter for WordPress. Det er det mest utfordrende bidragsnivået, men til slutt uten at folk gir opp tiden sin til å lage temaer og plugins, ville WordPress ikke være så variert som det er i dag.

2. Svar på supportspørsmål i forumene

Støtteforum er en utmerket måte å engasjere seg i samfunnet. Det er alltid nye WordPress-brukere som leter etter hjelp og veiledning, og med mangel på moderatorer der ute kan det være et av de beste stedene å komme i gang med å gi tilbake. Du kan ikke synes at du er en WordPress-ekspert, men hvis du har noen erfaring overhodet vil det være spørsmål du vil kunne svare på (med tanke på at de aller fleste spørsmål blir stilt av absolutte nybegynnere).

Det er et stort antall åpne tråder for øyeblikket, som kan gjøre det å bestemme hvor du skal begynne å være litt skremmende. En god måte å nærme seg dette på er å tenke på et problem du nylig hadde med WordPress som du var i stand til å løse. Bruk søkefunksjonen i forumene for å finne folk som spør om det samme problemet og skriv opp slik du fikset det.

For å lære mer om å engasjere seg i støtteforaene, denne siden forklarer alt du trenger å vite.

3. Vedlikehold dokumentasjonen

filer

Kodeksen inneholder alt du trenger å vite om WordPress. Den blir kontinuerlig oppdatert og krever frivillige å fikse feil, revidere sider og også legge til nye artikler for å utvide WordPress-dokumentasjonen, spesielt når nye versjoner utgis.

Det er alltid et krav for å holde Codex oppdatert. Hvis du tror at dette kan være noe som appellerer til deg, kan du se på Retningslinjer for Codex-bidragsytere og bli involvert.

4. Arbeid med WordPress-oversettelse

WordPress GUI fungerer som standard på amerikansk engelsk, men har muligheten til å bruke andre språk.

Hvis du snakker mer enn ett språk, kan en ideell metode for å gi tilbake til WordPress være å bidra til å oversette kjerneprogramvaren til språket ditt. Dette er spesielt viktig hvis WordPress ikke allerede er tilgjengelig på språket ditt. I tillegg til å jobbe med programvaren kan du også hjelpe deg ved å oversette de mange Codex-sidene til et annet språk.

Hvis du vil hjelpe med WordPress-oversettelse, kan du finne mer informasjon om den på Polyglots team-side.

5. Utvikle WordPress brukergrensesnitt

Hvis ferdighetene dine ligger mer i designfeltet, vil Brukergrensesnitt team kan være et ideelt sted for talentene dine. Dette teamet fokuserer på front-end utvikling og design av WordPress brukergrensesnitt.

Det er stadige diskusjoner om design og brukertesting med folk som leverer mockups av ideene sine i UI-gruppen. Hvis det er noe med det gjeldende brukergrensesnittet som du er uenig i og ønsker å endre, er denne gruppen stedet å fremføre det argumentet.

6. Forbedre tilgjengeligheten til WordPress

Hvis du eller noen du kjenner bruker hjelpemidler, kan det å hjelpe tilgjengeligheten være det perfekte stedet å bli involvert.

Dette teamet jobber med hjelpemidler i WordPress-kjernen og leter alltid etter tilbakemeldinger. Gi dem beskjed om eventuelle problemer du har opplevd, og om ideer du måtte ha for å gjøre programvaren bedre.

Hvis dette appellerer til deg, følg Lag WordPress-tilgjengelig blogg og legg igjen kommentarer til diskusjonene deres der borte.

7. Hjelp med å vokse fellesskapet

Wordcamp

Det er flere WordCamps og hundrevis av WordPress-møter som skjer rundt om i verden hvert år. Disse begivenhetene er ideelle steder for medlemmer av samfunnet å samles på ett sted for å dele informasjon om utvikling, design og alle aspekter av WordPress (sjekk ut Carries oppsummering av hennes erfaring på WordCamp San Francisco 2013, eller se hvorfor venninnen Pippin deltar på WordCamps ).

Hvis det for øyeblikket er et møte eller WordCamp som skjer i ditt område, kan du komme i kontakt med arrangørene og tilby å hjelpe.

Hvis det ikke er noen aktuell møte eller WordCamp i ditt område, hvorfor ikke prøve å komme i gang?

Å løpe et møte eller WordCamp er ingen enkel oppgave og krever mye arbeid både før og under arrangementet. Hvis dette er noe du tenker på å gjøre, ville det være en veldig god ide å få kontakt med andre medlemmer av nettstedet Make WordPress Community for å be om råd og støtte.

Samfunnshendelser er ikke begrenset til fysiske steder. Det er mange fora, IRC-chatter og online workshops som er målrettet med frivillige samfunnsoppsøkere i tankene.

8. Doner til WordPress Foundation

Hvis du er bekymret for at ingen av alternativene ovenfor er noe for deg – enten det er slik at du ikke har tid eller ferdigheter til å hjelpe deg på noen av disse måtene – er det et annet alternativ som er åpen for deg. WordPress Foundation er en veldedig organisasjon som har til oppgave å videreføre WordPress som et open source-prosjekt.

Det er en non-profit som holder WordPress-varemerket, finansierer en rekke open source-prosjekter og er en pedagogisk organisasjon for WordPress og open source utvikling.


Vi har snakket om flere alternativer du kan bli involvert i WordPress-samfunnet, men det er mange andre måter å bidra på. For å bli involvert i samfunnet, alt du egentlig behov er har et ønske om å gi tilbake. Da trenger du bare å finne ut hvordan du kan gjøre det på en måte som passer best for talentene dine.

Ditt bidrag til fellesskapet kan være i form av anmeldelser av temaer og plugins, eller det kan jobbe med design- og brukergrensesnittteamene for å forbedre utseendet og følelsen av WordPress. Ditt bidrag kan til og med være basert på ditt ønske om å miste WordPress for nye brukere og hjelpe dem i gang. Det er virkelig ingen grenser for alternativene som er tilgjengelige for deg.

Har du gitt tilbake til WordPress-samfunnet på noen måte? Vi vil gjerne høre om det i kommentarene.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me