8 kontroller for å gjennomføre når WordPress-nettstedet ditt er nede

Kanskje du ikke har tilgang til dashbordet eller påloggingssiden til WordPress-nettstedet ditt. Eller nettstedet ditt fungerer ganske enkelt ikke slik det normalt gjør. Hvis dette skjer, er det mulig at WordPress-nettstedet ditt er nede.


Men ikke bekymre deg – det kan være et enkelt svar på hvorfor nettstedet ditt ikke er oppe. Denne korte listen over foreløpige kontroller kan hjelpe deg med å holde et kjølig hode når WordPress-nettstedet ditt er nede. Det beste av alt er at du kan utføre disse kontrollene på egen hånd før du ber om hjelp.

1. Uteluk feil forbindelser

Som et første trinn, sørg for at alle tilkoblingene dine er riktige og koblet til de riktige kontaktene / portene. Forsikre deg om at du er koblet til Internett riktig. Du vil ikke bryte hodet på to dager og deretter finne ut at du har fått ledningene krysset.

2. Er det bare deg?

Ofte hender det at problemet kan være et generelt problem som berører mange andre brukere. Det kan være andre som prøver å finne ut om WordPress-nettstedet deres er nede

For å finne ut om det er tilfelle, kan du prøve noen få nettjenester som Nede for alle eller bare meg. Dette verktøyet sjekker nettstedet ditt fra flere steder, så hvis problemet er med datamaskinen din, vil du vite om det. Bare skriv inn nettadressen for ethvert nettsted, så vet du om nettstedet også er nede. Et annet verktøy som gjør stort sett det samme Er dette nettstedet nede.

Nettstedet er nede - Er det nede

Hvis du oppdager at det bare er du som ikke får tilgang til nettstedet ditt, bør neste stopp være Whatsmydns. En “Nettstedet ble ikke funnet”Eller lignende feil betyr generelt at DNS-en ikke har oppdatert. Dette verktøyet hjelper deg med å finne ut av det, og du bør ikke hoppe over denne sjekken hvis du nylig har endret DNS til nettstedet ditt. Husk imidlertid at endringer i DNS normalt kan ta 6 til 72 timer å oppdatere.

Hvis DNS-enheten din er oppdatert, er det neste du bør gjøre å prøve å tvinge siden til å laste inn på nytt. For å gjøre dette, klikk Ctrl + F5 på Windows (og Cmd + R på Mac). Dette lar deg få tilgang til websiden din direkte fra serveren, ved å omgå de hurtigbufrede sidene dine.

Deretter kan du se nettstedet ditt fra forskjellige steder ved å bruke proxy-nettsteder. Hvis du kan se nettstedet ditt på denne måten, er det veldig sannsynlig at du har problemer med nettverket.

Til slutt kan du også holde oversikt over oppetid for nettstedet ditt kontinuerlig. Det er mange verktøy som Pingdom tilgjengelig for dette formålet. Disse verktøyene sjekker statusen til nettstedet ditt ved å pinge fra flere steder med hyppige intervaller, og varsler deg om nettstedet ditt har driftsstans.

3. Kontroller domenets gyldighet

Domenenavnet du kjøpte ved start av nettstedet ditt, har en utløpsdato. Har du gått glipp av et varsel om fornyelse av abonnementet? Mens mange registratorer utvider gyldigheten i omtrent 30 dager etter utløpsdatoen, skyver du den hvis du har høyere forventninger.

Mange webhoteller pakker domeneregistreringstjenester med hosting. Men hvis det ikke er tilfelle med deg, må du sjekke om abonnementet ditt er oppdatert.

Hvem er

Setter kursen mot Hvem er og mate inn nettadressen til nettstedet ditt. Du vil raskt vite om domeneregistreringen fortsatt er i live, i tillegg til en hel masse andre detaljer om domenet ditt.

4. utilgjengelig nettsted

Noen ganger kan det hende at nettstedet ditt ikke egentlig er nede, bare at du ikke har tilgang til det. Dette kan skyldes at autooppdateringer for at WordPress ikke kjøres riktig.

I slike tilfeller kan du prøve å få tilgang til nettstedet ditt ved hjelp av disse hurtigreparasjonene:

  • WordPress oppdateres ikke fullstendig: Noen ganger, rett etter en forsøkt WordPress-oppdatering, kan du få en planlagt vedlikeholdsfeil når du prøver å laste en side. Mest sannsynlig er det fordi det var en timeout før WordPress din kunne komme ut av vedlikeholdsmodus. WordPress oppretter en .vedlikehold filen under oppdateringsprosessen, for å indikere at nettstedet ditt er under vedlikehold. Du må fjerne denne filen fra nettstedet for å kunne få tilgang til den på nytt. Frem til dette tidspunktet vil du sannsynligvis bare få meldinger som “Installasjon feilet”Eller“Kort utilgjengelig for planlagt vedlikeholdsfeil i WordPress“. Selv om det alltid er lurt å lese mer om hvordan du oppdaterer WordPress trygt.
  • Feil filtillatelser: Riktig filtillatelse er viktig for at automatisk oppdatering skal fungere ordentlig. WordPress bruker htdocs / ditt / wp-content / oppgradering katalog for midlertidig fil som den oppretter under installasjonsprosessen, og den må skrives. Når du har gjort dette, kan du prøve å automatisk oppdatere igjen.
  • Slå av sikkermodus: Prøv å slå av sikkermodus i din httpd.config filen, start Apache på nytt.
  • Velg Manuell oppdatering: Hvis det hender at du får en “Fatal feil“, Velg en manuell oppdatering.

Andre årsaker kan være at PHP-minnet er utmattet eller timeout for serveren, og du må gjøre litt WordPress feilsøking her.

5. Suspendert konto

De fleste hosting-tjenester suspenderer kontoen din hvis den ikke har blitt betalt på en stund. Vanligvis får du en e-postmelding fra verten din om å fortelle deg når en betaling ikke har gått gjennom, så det er mulig den gled forbi. Forsikre deg om at faktureringsinformasjonen din er oppdatert for å unngå suspensjon av hosting-tjenester.

6. Serveren din er nede

Hvis serveren din har driftsstans, kan du ikke få tilgang til nettstedet ditt i det hele tatt. Selv om du kanskje får en melding om at serveren din vil oppleve driftsstans, er du noen ganger i mørket – det er lett å glemme det. Enhver ressurskrevende bruk av serverressurser som overskrider båndbreddegrensene, kan også føre til at nettstedet ditt går ned.

Begynn å sjekke ved bare å oppdatere siden, og hvis det er et midlertidig problem, vil det mest sannsynlig løse seg selv.

Deretter bør du vurdere om hostingtjenesten / pakken du har valgt, er den rette for nettstedet ditt. Hvis du har valgt billig webhotell, er det mulig at vertsserverne ikke gir tilstrekkelig støtte for 100% oppetid. Nedetid kan skje oftere med billigere hosting som ikke støttes av riktig infrastruktur, og din eneste løsning er å vente på det eller komme på telefonen med tjenesteleverandøren. Eller du kan velge å bytte til hostingtjenester av høy kvalitet som Bluehost (hvor WPExplorer-lesere kan benytte 63% rabatt), eller til WordPress-administrerte hostingløsninger som WP Engine.

Bluehost-serverstatus

Tjenester som Bluehost holder deg informert om serverbrudd, men du kan også besøke cPanel for å sjekke statusen til kontoen din. Igjen, det er en god idé å sette opp et automatisk oppetidsovervåkingsverktøy, og så snart du får beskjed om driftsstans, ta kontakt med hostingleverandøren din.

7. Tema eller plugin-konflikt

Dubiuos-temaer og plugins som ikke spiller bra med hverandre eller med WordPress-kjernen, kan også fjerne deg fra WordPress. En måte å forhindre dette på er å kjøpe kvalitetstemaer og plugins fra anerkjente markedsplasser.

Kvalitets plugins

Et godt sted å søke etter WordPress-plugins er vår egen liste over beste WordPress-plugins.

Mange forfattere tar seg bryet med å påpeke de kjente konfliktene med produktet deres med andre temaer eller plugins, og du bør ta deg tid til å gå gjennom dem før du installerer dem. Og hvis du noen gang er i tvil om kompatibilitet, bare spør utvikleren.

8. Du har blitt hacket

Hvis du har kjørt et nettsted over lengre tid, vil du helt sikkert vite at nettstedets sikkerhet er en kontinuerlig øvelse. Hele poenget er å ligge noen skritt foran skurkene. Ofte prøver ondsinnede roboter gjentatte ganger å få inngang med en serie høyfrekvente forsøk, og noen ganger lykkes (derav behovet for sterke passord og beskyttelse av admin-området). I slike tilfeller og i tilfeller av DoS-angrep, bør hostingleverandøren trappe opp for å hjelpe deg med å holde deg beskyttet. Du må jobbe tett med dem og gi dem all den informasjonen du har til rådighet.

Det kan også hende at bots eller hackere lykkes og tar over nettstedet ditt. For å sjekke om nettstedet ditt er hacket, kjører du en Sucuri-sitecheck og ser på resultatene du får.

Sucuri SiteCheck

Hvis nettstedet ditt ikke har skadelig programvare som påvirker det, bare gå gjennom disse FAQ om WordPress Codex og prøv å samle mer informasjon om hva som får den til å gå offline eller kjøre rart.

Pakk inn

Å være innelåst fra nettstedet ditt kan være en opprivende opplevelse. Men det er en rekke måter å finne ut årsaken til at WordPress-nettstedet ditt er nede. Bevæpnet med denne informasjonen, kan du prøve å stille ting rett selv. Dessuten er det en rekke kvalitetsinnlegg som hjelper deg med feilsøking av WordPress, inkludert WordPress-kodeksen. Og hvis du finner ut at du ikke kan håndtere det på egen hånd, kan du alltid be om hjelp utenfra.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me