7 viktige trinn å ta før du lanserer et WordPress-nettsted

Å lansere ditt første WordPress-nettsted er en spennende opplevelse. For mange er det starten på et nytt eventyr, men for andre kan det være en skikkelig hodepine.


Årsaken til dette er at mange ikke klarer å utføre enkle, men vitale handlinger før de lanserer nettstedet, noe som kan resultere i alt fra et hackingangrep til et fullstendig tap av data uten håp om å få det tilbake.

Heldigvis kan du forhindre det med de riktige verktøyene. Nedenfor er listet syv trinn du bør ta før du lanserer WordPress-nettstedet ditt.

1. Velg riktig tema

Velg riktig WordPress-tema

Å finne riktig mal for nettstedet ditt er sannsynligvis det viktigste trinnet i hele prosessen. Dette er fordi et tema setter tonen på hele nettstedet.

Hvis du for eksempel bygger en bedriftsnettsted, men velger et tema som mangler et profesjonelt utseende, blir du ikke tatt på alvor.

Jeg anbefaler å søke etter maler basert på kategorien nettstedet de passer til og deretter bestemme hvilken design som passer best for nettstedet ditt.

2. Opprett en sikkerhetskopi

Slik sikkerhetskopierer du WordPress

Å bygge et nettsted krever mye tid og krefter. Dessverre kan all den energien gå til avfall på et øyeblikk. Derfor er det viktig å ta sikkerhetskopi av WordPress, inkludert alle filene, koden og innholdet ditt.

Av opprette en sikkerhetskopi, kan du være trygg på at nettstedet ditt kan gjenopprettes når det er nødvendig. De beste programtilleggene for sikkerhetskopiering gjør det mulig for deg å lage planlagte sikkerhetskopier, og sikre at du hver gang du legger til eller reviderer nettstedet ditt, en ny kopi.

Jeg liker å lage mine egne sikkerhetskopier og lagre dem på datamaskinen min som et ekstra tiltak.

3. Befester administrasjonsområdet ditt

Slik beskytter du WordPress-administratorområdet

Fordi WordPress er en så populær plattform for bygging av nettsteder, det er mer utsatt for hackingangrep enn de andre. Det er derfor avgjørende å forsterke din backend ved å bruke alle tilgjengelige midler.

Den mest åpenbare måten å starte er ved velge et sterkt passord. I stedet for å velge et ord som lett kan gjettes, bruk en kombinasjon av bokstaver, tall, spesialtegn og store bokstaver.

Deretter setter du opp en totrinns bekreftelse prosess. I tillegg til et passord, trenger du også en Google Authenticator-kode for å komme inn på nettstedet ditt. Vil du ha en rask løsning? Sjekk ut noen av disse fantastiske 2-faktorers autentisering WordPress-pluginsene som kan hjelpe.

Til slutt, beskytt WordPress adminområdet ditt av limiterer antall påloggingsforsøk. Dette kan bidra til å forhindre angrep fra brute force – en vanlig teknikk som brukes av hackere der forskjellige påloggingskombinasjoner gjentatte ganger blir prøvd. Noen vertsfirmaer bygger denne funksjonen i (som WP Engine), slik at du natt vil dobbeltsjekke før du installerer en plugins som Begrens påloggingsforsøk eller Innloggingslåsing.

Ved å sikre deg backend, er du fri til å bekymre deg for andre ting.

4. Koble til Google Verktøy

WordPress-plugins for å integrere Google Services

Selv om det er mulig å spore fremdriften på nettstedet ditt via verktøy som er tilgjengelige i WordPress, anbefales det å koble nettstedet ditt til Google Search Console og Google Analytics.

Ikke bare gir Google mer data enn noe annet sporingsverktøy for nettsteder, det kan også gi gjennomsøkingsrapporter om viktige elementer på nettstedet ditt, inkludert hvor raskt den lastes inn, om den lastes riktig, og at det ikke mangler eller ødelagte koblinger.

Du kan også bruke Google Search Console for å finne 404 feil, noe som gjør det enkelt å overvåke og fikse problemer på stedet før de begynner å påvirke trafikken din.

Google Analytics er viktig for å forstå publikum, deres liker og misliker. Hvis du ikke kan navngi tre egenskaper om brukerne dine, har du sannsynligvis ikke så mye forståelse for hvem de er eller hvor de kommer fra.

Fordi disse verktøyene er så enkle å sette opp, er det virkelig ingen unnskyldning for ikke å ha dem. Hvis du vil komme i gang med Google Analytics eller bare integrere Google-tjenester med WordPress på den enkle måten, må du huske å sjekke bloggen vår.

5. Konfigurer en e-postadresse på domenenavnet ditt

Grow / Build Your Email List på ditt WordPress-nettsted

Informerte webansvarlige vet at en e-post tilknyttet domenenavnet til et nettsted er et viktig element å sette opp før du lanserer og bygger e-postlisten din.

Dette fordi bruk av en e-postadresse fra et annet domene (dvs. gmail.com) kan føre til problemer nede. Disse kan variere fra e-postvarsler som ikke leveres til postservere som forveksler utsendelsene dine med falskmail.

En domenebasert e-postadresse viser også til brukere at e-postene dine kommer direkte fra kilden i tillegg til at de bare ser mer profesjonelle ut.

Hvis du ikke konfigurerer e-postkontoen din før du starter, er det nå på tide å gjøre det. Hvis e-post ikke støttes eller inkluderes i kassa for hostingplan G Suite av Google. Det er et flott verktøy som gjør det enkelt å administrere nyttige verktøy for småbedrifter alt på ett sted,

6. Test brukeropplevelsen

Slik effektiviserer du WordPress-nettstedet ditt og forbedrer brukeropplevelsen

Når du oppretter en webside er det lett å bli fanget opp i minutia og gå glipp av det store bildet. Dette kan påvirke mange sider av et nettsted, men er spesielt skadelig for den generelle brukeropplevelsen av nettstedet ditt.

Det er avgjørende å teste brukeropplevelsen og effektivisere nettstedet ditt før lansering. Ikke bare vil det gi deg en god ide om hvordan nettstedet ditt fungerer, det kan også hjelpe deg med å oppdage feil eller problemer du ikke hadde lagt merke til før.

Ikke bare betro deg oppgaven. Det er viktig å få en outsiders perspektiv på hvordan et nettsted “føles”. Ofte blir vi fornøyde med arbeid og savner gapende problemer.

Bare sørg for at du tar alle råd i skritt og vurder mange forskjellige synspunkter.

7. Gjør ytelsestester

Pingdom verktøy

Selv om ytelse teknisk sett er en del av brukeropplevelsen, er kategorien så viktig at jeg dedikerer et helt poeng til det. Effekten av nettstedet ditt påvirker alt fra avvisningsrate til SEO. Dette er fordi brukere forventer raske belastningstider, og det samme gjør Google.

Hvis lastehastigheten til nettstedet ditt ikke er optimalt, må du iverksette tiltak for å sikre at det er ved å gjøre det hurtigere med et cache-verktøy. Du kan sjekke hvordan hvert tiltak påvirker nettstedet ditt ved å bruke verktøy som Pingdom.

Konklusjon

Disse seks trinnene er bare begynnelsen. De mest vellykkede nettstedene drives av mennesker som aldri slutter å lære og som alltid er på utkikk etter bedre og mer effektive løsninger.

Lykke til med lanseringen!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me