De fleste blogger begynner som enmannsoperasjon. Du har et emne du virkelig er interessert i og lanserer et nettsted for å snakke om det. Etter en stund begynner nettstedet å vokse, og det er rett og slett ikke nok tid til å lage så mye innhold for det som du virkelig vil, eller du kan føle at det trenger en ny stemme for å friske opp tingene. For å fortsette veksten tar du beslutningen du trenger for å få inn noen flere forfattere.


Før du forvandler bloggen til et nettsted med flere forfattere, bør du få noen få grunnleggende prosesser på plass. Du trenger ting som retningslinjer for bidragsytere og en redaksjonskalender for å gjøre livet ditt enklere i fremtiden.

Når nettstedet er oppe og går med flere bidragsytere, blir det litt vanskeligere å administrere alt. Det er forskjellige redaksjonelle oppgaver som å følge med på flere forfattere og alle oppgavens frister for dem, samt sørge for at innholdet som er skrevet passer inn i visjonen din for nettstedet og blir publisert regelmessig..

La oss se på noen få tips for å hjelpe deg med administrasjonen av bloggen din med flere forfattere og for å holde deg tilregnelig når nettstedet ditt vokser.

1. Arbeid alltid foran

Dette er tett knyttet til den redaksjonelle kalenderen du opprettet før du startet nettstedet (du opprettet en redaksjonskalender, ikke sant?). Når du har mer enn en forfatter for et nettsted, er det lurt å tilordne emner på forhånd, hver med en frist minst en uke før innlegget skal planlegges lagt ut.

Å jobbe fremover på denne måten gir deg tid til å redigere innlegget, gi tilbakemelding til skribenten og sørger for at du har innhold forberedt for nettstedet i noen uker. Med mye innhold planlagt på forhånd har du da frihet til å bringe innlegg frem i publiseringsplanen for å dekke eventuelle problemer du har med forfatterne dine.

Å jobbe fremover vil spare mentaliteten din mer enn noe annet tips på denne listen.

2. Lag en “Skriv for oss” -side

WriteForUs

Hvis du er åpen for å bli slått av forfattere, bør du ha en side på bloggen din som gjør det enkelt for dem å henvende seg til deg.

Denne siden skal inneholde all informasjonen forfatteren trenger for å kunne tone deg riktig. Dette kan inkludere en lenke til retningslinjene dine for bidragsytere, den nøyaktige metoden du ønsker å bli pitchet eller bare et sted de kan legge inn informasjonen sin, slik at du kan henvende deg til dem.

Denne siden er et verktøy for å gjøre livet ditt enklere i fremtiden. Jo større nettstedet ditt blir, jo flere forfattere vil skrive for deg. Hvis det ikke er noen klare prosesser på plass, vil du bruke mesteparten av tiden din til å vade gjennom tonehøyder fra forfattere i en rekke stiler, og ingen av disse kan være passende for nettstedet ditt.

3. Tildel en enkelt redigerer

I begynnelsen av bloggen din skal det bare være en redaksjonell stemme. Enten det er du eller noen du ansetter for å gjøre jobben, bør de ha en hånd i hvert innlegg som blir publisert på nettstedet ditt. Å ha en enkelt redaktør, sammen med retningslinjene dine for bidragsytere, gir mulighet for en jevn stil på hele nettstedet som vil være en fordel for både forfatterne og leserne dine..

Når nettstedet vokser, kan det hende du trenger å legge til flere redaktører for forskjellige seksjoner, eller ganske enkelt fordi det er for mye arbeid for en person. Hvis du har en tydelig stemme for nettstedet fra begynnelsen, vil en måte å fylle disse redaktørstillingene være ved å markedsføre dine vanlige bidragsytere som har vist kvaliteten. De er allerede vant til å jobbe med stilen som er satt av seniorredaktøren, og vil kunne håndheve det for alle nye forfattere de har skrevet for dem i fremtiden..

4. Opprett en Writer-database

Du kommer til å bli kontaktet av mange forfattere som vil skrive for nettstedet ditt. Noen kommer til å være gode, andre er det ikke. Uansett bør du ha den informasjonen til utlevering, så vel som deres kontaktinformasjon, hvilke oppgaver de har fullført eller har utestående og hvordan du skal betale dem når oppgaven deres er levert inn.

En forfatterdatabase er en ideell måte å gjøre dette på. Det trenger ikke være noe fancy, og du kan ganske enkelt lage et regneark med all denne informasjonen eller bruke et online CRM-verktøy.

Men når du nærmer deg databasen, skal det være noe du stadig oppdaterer med hver nye forfatter og hver oppgave du gir ut til de nåværende forfatterne.

5. Kommuniser med forfatterne dine

Du kommuniser med forfatterne dine regelmessig. Den kommunikasjonen kan variere fra å ha en hermetisk svar-e-post for nye forfattere som vil skrive for deg, til tilbakemeldinger på utkast som nåværende forfattere har sendt inn. Jo mer du kommuniserer med forfatterne dine, spesielt når de først begynner å jobbe for deg, jo mer du kommer ut av dem.

Du ønsker ikke å bombardere forfatterne dine med e-post mens de prøver å skrive et innlegg for deg. Du bør være tilgjengelig for å svare på spørsmålene deres og gi dem tilbakemelding hvis de trenger det.

Du bør også alltid kommunisere omgående med dem når oppgaven er utført, og det er på tide å betale dem. Det er ingenting som kan fremkalle et arbeidsforhold raskere enn forfattere som må jage deg for en lovet betaling.

Vær vennlig og profesjonell, og det vil se deg gjennom de fleste situasjoner. Denne kommunikasjonen er en god måte å måle en forfatters sanne personlighet. Hvis de ikke kommuniserer godt med deg, hvorfor vil du da jobbe med dem i fremtiden? Det er alltid enklere å jobbe med en god skribent som er profesjonell fremfor en flott skribent som er flassende.

Profesjonell kommunikasjon fra begge sider er ekstremt viktig.

6. Vis frem forfatterne dine

Jeg har snakket om dette før, men bruk en plugin som Fanciest Author Box for å vise frem alle forfatterne dine. Forfattere elsker å se navnet sitt i en byline, eller en forfatterkasse på et nettsted. Hvis de har noen måter å lenke til arbeidet sitt på nettstedet ditt, får du gratis markedsføring fra dem når de deler arbeidet over sosiale medier.

I tillegg til å gi hver forfatter sitt eget innleggarkiv – som vil skje når du gir dem individuelle pålogginger i stedet for å bruke en gjesteforfatterinnlogging – kan du opprette en bidragsyteres side som viser alle forfatterne dine og gir dem stolthet over eierskap over det de skriver . Det vil få dem til å jobbe hardere for deg og gi dem det ekstra lite trykket for å gjøre hver artikkel de skriver for nettstedet ditt til den høyeste kvaliteten de er i stand til.

En annen måte å vise frem forfatterne dine som bidrar med jevnlig, er å gi dem en “promotering”. Gi dem en tittel i forfatterboksen som gjenspeiler bidraget de gir til nettstedet ditt og bryter dem bort fra dine generelle bidragsytere. Det kan være noe så enkelt som å kalle dem en “Senior Writer” eller gjøre dem til hovedskribent for et bestemt emne. Det vil øke profilen deres og få dem til å jobbe hardere for å skille seg ut fra mengden for å rettferdiggjøre høyden over de andre forfatterne.

Har du ytterligere råd?

Jeg håper disse tipsene hjelper deg med den vanskelige prosessen med å administrere et nettsted med flere forfattere. Dette er på ingen måte en omfattende liste over råd, men disse tipsene bør holde deg på sporet med mange av problemene som vil oppstå.

Behandler du et nettsted med flere forfattere? Har du noen råd vi ikke har dekket her? Vi vil gjerne høre fra deg i kommentarfeltet nedenfor.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me