Årsaken til at WordPress er den beste plattformen for nettstedet ditt

Å velge en plattform er en av de første og mest avgjørende beslutningene du tar for det nye nettstedet ditt. Content Management System (CMS) vil hjelpe deg med å bestemme hvor bra nettstedet ditt kjører, sammen med antall verktøy og tilpasningsalternativer som er tilgjengelige for deg. Med alle de potensielle valgene der ute, kan det imidlertid være lett å føle seg overveldet.


Heldigvis er det ett alternativ som er en sikker innsats i nesten alle tilfeller: WordPress. Dette gratis CMS med åpen kildekode er den perfekte rammen for å bygge alt fra en enkel blogg til et blomstrende e-handelsnettsted. Det er enkelt å bruke, men likevel kraftig og fleksibelt nok til å imøtekomme dine unike krav.

Hvis du fremdeles ikke er overbevist, kan du lese videre – vi vil gi deg seks solide grunner til at WordPress er vårt valg av CMS, slik at du kan ta en mer informert beslutning. La oss sjekke dem ut!

1. WordPress er gratis og åpen kildekode

WordPress.org hjemmesiden.

Hvis du leter etter en gratis, men kraftfull måte å bygge nettstedet ditt på, kan du ikke gå galt med WordPress.

Et av WordPress ‘største salgspoeng er at kjerneplattformen er helt gratis. Dette betyr at du kan sjekke det uten å betale for privilegiet, og på lang sikt vil det være en mindre løpende kostnad å bekymre deg for. Hvis du vil benytte deg av de avanserte funksjonene som tilbys av temaer, plugins og andre verktøy, er det mange gratis og rimelige alternativer å velge mellom.

WordPress er gratis fordi det er et prosjekt med åpen kildekode. Å bruke en åpen kildekode-CMS som har eksistert så lenge WordPress kommer med sitt eget unike sett med fordeler. Plattformen er ofte oppdatert, enkel å tilpasse og omfattende testet – og det er et enormt samfunn som tilbyr en uovertruffen dybde av støtte. Når du bruker WordPress på nettstedet ditt, velger du med andre ord en fleksibel og tidstestet løsning som ikke bryter budsjettet.

2. WordPress er et nybegynnervennlig CMS

WordPress-oversikten.

WordPress-dashbordet er intuitivt for nykommere og enkelt å bruke.

Å bruke ny programvare av enhver type kan være skremmende, og hvis du oppretter ditt første nettsted, har du sannsynligvis ikke erfaring med innholdsstyringssystemer. Heldigvis er det enkelt å komme i gang med WordPress, selv om du er en nybegynner; trenger du ikke kodingskunnskap for å lage et perfekt funksjonelt nettsted. Videre er admin-dashbordet enkelt å forstå og navigere, enten du skriver innhold, tilpasser innstillinger eller installerer temaer og plugins.

Imidlertid, hvis du er det ikke en nybegynner, ikke la WordPress ’tilsynelatende enkelhet vende deg bort. Det er enormt kraftig ‘under panseret’, og gjør det mulig for deg å tilpasse alle aspekter av nettstedet ditt som det passer seg, skulle du ha tekniske koteletter.

3. WordPress-temaer og plugins gir deg enestående kraft og fleksibilitet

Beste dra og slipp Page Builder WordPress-plugins

WordPress-kjernen tilbyr en rekke viktige funksjoner, men mange nettsteder krever ekstra funksjonalitet. Det er her temaer og plugins kommer inn, da disse verktøyene gjør det mulig å tilpasse nettstedets design og funksjonalitet med letthet. Det er tusenvis av alternativer der ute som er enkle å finne, og mange er helt gratis (eller overraskende rimelige).

Temaer = enkel design

I motsetning til andre plattformer, med WordPress, er nettstedsdesign egentlig bare begrenset av fantasien. Du kan finne temaer for bestemte typer nettsteder, fullpakket med alle designelementene du er ute etter. Disse nisjespesifikke alternativene dekker alt inkludert fotograferingstemaer, netthandel WordPress-temaer, personlige blogger og omtrent hva som helst annet.

Er du ikke sikker på hva du leter etter? Ikke noe problem – det er her flerfunksjonelle temaer lyser! Flerbruks-temaer eller temarammer tilbyr mange funksjoner, designelementer og vanligvis prøver demoer for å gi deg mer inspirasjon og muligheter til å lage nettstedet ditt. Ofte utpekt som de beste alternativene for bedriftsnettsted, de er virkelig et fantastisk alternativ for alle typer nettsteder. Noen av favorittene våre er Total-temaet, Divi og Avada.

Plugins = Kraftige funksjoner

Det samme gjelder plugins – det finnes et verktøy der for nesten alle funksjoner du måtte ønske deg. Enten det er et kontaktskjema, gratis forum eller integrasjon av sosiale medier. Bare prøv å ikke bli for bortført.

Mens plugins er fantastiske, trenger du sannsynligvis bare noen få for å få nettstedet dit du vil ha det. Installer bare plugins du trenger og gjør ditt beste for å unngå duplikatfunksjonalitet. For eksempel kan du bare installere WooCommerce hvis du planlegger å legge til en butikk på nettstedet ditt. Eller hvis du vil bruke en WordPress-sidebygger, velger du en og holder deg med den. Dupliserte plugins (som å prøve å bruke to sidebyggere) kan føre til konflikter som igjen kan ødelegge nettstedet ditt. Alt i moderasjon!

4. WordPress sikkerhetsfunksjoner gir ro i sinnet

Wordfence WordPress Security Plugin

Plugins som Wordfence Security tilbyr en enkel måte å beskytte nettstedet ditt.

Enten du driver en personlig blogg eller et stort nettsted for e-handel, vil du forsikre deg om at nettstedet ditt er sikkert. WordPress-kjernen er designet med tanke på sikkerhet, så den vil bidra til å beskytte informasjonen og innholdet ditt rett ut av boksen. I tillegg, sikkerhetsoppdateringer blir gitt ut regelmessig for å ta opp de siste problemene og bekymringene.

Hvis det ikke er nok, kan du velge å laste ned en av de beste sikkerhetspluginene for å gjøre nettstedet ditt enda tryggere. Det er mange gode alternativer som vil beskytte nettstedet ditt med liten innsats fra din side, for eksempel Wordfence Security. Selvfølgelig er det alltid smart å være praktisk på å beskytte arbeidet ditt. De fleste sikkerhetsbrudd er et resultat av menneskelig feil i stedet for feilen i CMS, så sørg for å ta noen enkle forholdsregler for å forbedre WordPress-sikkerheten på nettstedet ditt.

5. WordPress hjelper deg med å rangere høyt i søkemotorer

Yoast SEO-plugin

For å sikre at søkemotorer kan finne og forstå innholdet ditt, bruker du en WordPress-plugin som Yoast SEO.

Hvis du velger å bygge et nettsted, er sjansen stor for at du vil at så mange mennesker skal besøke det som mulig. En av de beste måtene å gjøre dette (i tillegg til å bare lage fantastisk innhold) er å praktisere effektiv søkemotoroptimalisering eller SEO kort. Enkelt sagt betyr dette å “finjustere” nettstedet ditt slik at søkemotorer som Google enkelt kan finne og vise det i relevante søkeresultater.

Akkurat som med sikkerhet, er WordPress-kjernen godt optimalisert for søkemotorer rett ut av boksen. For eksempel er både nettstedets hastighet og respons for mobile enheter nøkkelen til riktig SEO, og WordPress har begge basene dekket. For enda flere alternativer, kan du sjekke ut en SEO-plugin. Vi vil anbefale Yoast SEO, basert på brukervennlighet og bredde av funksjoner. For ytterligere råd, et enkelt Google-søk vil gi deg massevis av guider for å forbedre WordPress SEO.

6. WordPress tilbyr uovertruffen støtte

De offisielle forumene for WordPress-støtte.

Det er rikelig med støtte tilgjengelig på det offisielle WordPress-nettstedet, så vel som på fellesskapsfora og blogger.

Selv med hjelp av et intuitivt CMS som WordPress, er det fortsatt en stor jobb å lage et nettsted. Dette gjelder spesielt hvis du aldri har gjort det før. Heldigvis, som vi nevnte tidligere, har WordPress et stort og blomstrende fellesskap av brukere på alle ferdighetsnivåer. Det er sjelden vanskelig å finne hjelp i form av guider, råd eller til og med direkte hjelp.

Her er bare noen få av de mange måtene å få støtte med WordPress-nettstedet ditt:

  • Den offisielle WordPress informasjonsdatabase og støttefora
  • Online WordPress tutorials og kurs (både gratis og premium)
  • Støtt forum for individuelle temaer og plugins (for eksempel Yoast SEO har sitt eget forum)
  • WordPress-blogger som våre (her er 40+ blogger vi elsker)!

Uansett hva du sliter med eller vil lære å gjøre, bør et raskt Google-søk eller forumsøking avsløre noen med bare svaret du leter etter.


WordPress har eksistert i over et tiår, og ingen av den tiden har gått til spill. Dette open-source CMS har tiltrukket seg et blomstrende, lidenskapelig samfunn som sikrer at det holder seg så sikkert, fleksibelt, funksjonelt og oppdatert som mulig. Mellom de viktigste funksjonene i WordPress-kjernen og de tusenvis av temaer og plugins som er tilgjengelige for å utvide plattformen, er det ikke mye du kan ikke gjør med det.

Har du spørsmål om hvordan du kommer i gang med WordPress? Gi oss beskjed i kommentarfeltet nedenfor!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me