Ofte stilte spørsmål om WordPress

Har et spørsmål? Ikke noe problem – vi får massevis av spørsmål om WordPress hver dag. For å hjelpe vi trodde vi ville dele og utvide noen av de vanligste spørsmålene vi har blitt spurt om WordPress! Vi vil dekke mange emner, inkludert:


 • Om WordPress
 • Installerer WordPress
 • WordPress Basics
 • WordPress Blogging
 • WordPress-sider
 • Tilpasse WordPress
 • WordPress SEO
 • Fremskynder WordPress
 • WordPress Security
 • Tjener penger med WordPress

Fortsett å lese (og bla) for å gå gjennom alle vanlige spørsmål om WordPress.

Contents

Spørsmål om WordPress

Er du usikker på om WordPress passer for deg? Her er svar på grunnleggende spørsmål om WordPress, hva det er, hvor mye det koster og mer.

1. Hva er WordPress?

Hva er WordPress?

WordPress er et populært innholdsstyringssystem (CMS) som du kan bruke til å drive nettstedet ditt på din egen hostingplan. WordPress gjør det mulig å lage en blogg, destinasjonsside, nettbutikk, forum eller andre nettsteder for brukere over hele verden.

Forvirret om forskjellene mellom de to versjonene av WordPress? Ta en titt på denne komplette guiden på WordPress.com vs WordPress.org og hvorfor vi synes WordPress.org er det bedre valget.

2. Er WordPress gratis?

WordPress i seg selv er en gratis, åpen kildekode-programvare, men for å bruke den må du investere i en webhotellplan. Du kan finne hosting for så lite som $ 1 per måned på en delt hostingplan, men vi anbefaler å bruke litt mer på en administrert WordPress-hostingplan for å gjøre det enkelt å sette opp og vedlikeholde nettstedet ditt.

3. Er WordPress tilgjengelig på mitt språk?

Kan være! For øyeblikket er det 169 lokale WordPress-oversettelser tilgjengelig, hvorav 10 er 100% oppdaterte. Bare besøk WordPress Polyglots for å se etter språket ditt eller til og med bidra til oversettelsesprosessen.

4. Må jeg vite hvordan jeg skal kode Word for å bruke WordPress?

Absolutt ikke! De fleste WordPress-brukere er ikke utviklere siden det ikke er behov for å lære komplisert CSS eller PHP når det er mange funksjonsrike temaer og plugins for å gjøre det enklere å endre nettstedet ditt.

Installerer WordPress

Når du har bestemt deg for å bruke WordPress, er det enkelt å komme i gang. Bare installer WordPress, legg til et tema og til og med noen få plugins for å begynne å bygge ut nettstedet ditt.

5. Hvordan installerer jeg WordPress?

WordPress kan installeres manuelt ved hjelp av deres 5-minutters installasjonsprosess, men de fleste hosting selskaper gjør dette mye enklere. De fleste delte hostingplaner har 1-klikks installasjon fra hovedkontosiden eller cPanel. Men hvis du velger en administrert WordPress-vert som WP Engine, Flywheel eller Kinsta, trenger du ikke å gjøre noe i det hele tatt – WordPress er allerede forhåndsinstallert for deg.

6. Kan jeg installere WordPress på datamaskinen min?

Ja det kan du! Med WordPress har du muligheten til å installere det lokalt (på datamaskinen din) på nesten ethvert operativsystem. Avhengig av ferdighetsnivå kan du bruke en tredjeparts programvare som Desktop Server eller Local av Flywheel, eller manuelt installere WordPress ved å bruke MAMP, WAMP eller LAMP.

7. Hvordan oppdaterer jeg WordPress?

Oppdateringer er enkle, slik du ser dem i WordPress-oversikten. For å installere en oppdatering, klikk på ikonet for oppdater / oppdater eller naviger til Dashbord> Oppdateringer og klikk på knappen for å “Installere nå.” Du bør se en bekreftelsesskjerm som ønsker deg velkommen til den nyeste versjonen av WordPress når installasjonen er fullført.

8. Hvilken versjon av WordPress bruker jeg?

WordPress versjonsnummer

Er du usikker på hvilken versjon av WordPress nettstedet ditt kjører på? Bare logg inn på WordPress-nettstedet ditt og nederst til høyre i instrumentbordet skal du se det nåværende versjonsnummeret.

9. Kan jeg importere innleggene mine fra en annen blogg eller bloggplattform?

Ja – du kan eksportere innhold fra din gamle blogg for deretter å importere til din nye WordPress-blogg. For fullstendige instruksjoner basert på din gamle bloggplattform, sjekk den offisielle WordPress-guiden for importerer innhold.

10. Hvordan endrer jeg stilen på WordPress-nettstedet mitt?

Den enkleste måten å endre utseendet på WordPress-nettstedet ditt er med et nytt tema. EN WordPress-tema er som en stilhud for nettstedet ditt. Temaet ditt vil gi nettstedet ditt et unikt utseende, og avhengig av hva som er inkludert i temaet, kan det også legge til funksjoner for tilpasninger som farger, skrifter, menyer, widgets, sider, innleggstyper, innleggsformater og mye mer.

11. Hvordan installerer jeg et WordPress-tema?

Installer et WordPress-tema

Slik installerer du en ny temalogg på WordPress-nettstedet ditt og navigerer til Utseende> Temaer> Legg til nytt. Herfra kan du enten bla gjennom gratis temaer som er tilgjengelige via WordPress.org, eller du kan klikke på “Last opp tema” for å laste opp zip-filen for et tema du har lastet ned eller kjøpt et annet sted.

12. Jeg får en feil når jeg prøver å installere WordPress-temaet mitt – hva gjør jeg?

Det er noen få vanlige feil når du installerer et WordPress-tema, men det vanligste er “Manglende stilark.” Dette betyr at du prøvde å installere feil fil eller mappe. Det beste alternativet er å dobbeltsjekke at du laster opp den installerbare tema-zip-filen (den skal ikke være en åpen mappe eller zip-filen for alle filer og dokumentasjon).

En annen vanlig feil er en hvit skjerm når du prøver å installere et nytt tema. Dette betyr ofte at du må øke serverminnegrensen. Noen vertsfirmaer har et alternativ i hovedadministratoren eller cPanel, men du kan alltid kontakte supportteamet for ditt vertsfirma for å få hjelp.

13. Hvordan legger jeg til nye funksjoner i WordPress?

Du kan legge til en rekke funksjoner og funksjonaliteter til ditt WordPress-nettsted med plugins. EN WordPress-plugin er egentlig et tillegg for nettstedet ditt. Plugins legger vanligvis til nye funksjoner eller funksjonalitet til WordPress-nettstedet ditt med liten innsats fra din side. Bare installer og konfigurer plugin-innstillingene.

14. Hvordan installerer jeg en WordPress-plugin?

Installer en WordPress PLugin

Det er veldig enkelt å installere en plugin. Gå til WordPress-oversikten Plugins> Legg til nytt. Herfra kan du bruke søket til å finne en gratis plugin fra WordPress.org for å installere, eller du kan klikke på “Last opp plugin”-Knappen for å laste opp zip-filen for en plugin du har kjøpt eller lastet ned fra en tredjepart.

WordPress Basics

Nå som du har installert WordPress og klar til å gå, la oss dekke de grunnleggende fakta du bør vite om WordPress.

15. Hvordan endrer jeg logoen?

Endre eller last opp en logo i WordPress

For å laste opp en ny logg logg inn i WordPress og navigere til Utseende> Tilpass. Avhengig av WordPress-temaet kan du se en “merkevarebygging” eller en “overskrift” -del og der inne bør du se et alternativ for å laste opp en tilpasset logo.

Alternativt, hvis temaet ditt bruker et tilpasset temapanel i stedet for WordPress-tilpasningen, velger du bare temapanelet fra hovedpanelet, finn merkevaren / overskriftsdelen og du bør finne et alternativ for logoen din.

16. Hvordan redigerer jeg WordPress-menyen?

WordPress-menyen (eller navigasjonen) skal inneholde lenker til nøkkelsider eller innlegg på nettstedet ditt. Gå til WordPress Dashboard Utseende> Menyer. Herfra kan du opprette, redigere og tilordne menyene.

 • Lag en meny: Klikk på den blå lenken for å “lage en ny meny” og gi den nye menyen et navn.
 • Legg til / fjern menyelementer: Bruk alternativene på venstre side av skjermen for å legge til sider, innlegg, kategorier og koder som du allerede har publisert, eller bruk alternativet tilpassede lenker (som er flott å koble til andre nettsteder). For å slette et element fra menyen klikker du bare på “fjern” -koblingen på elementet.
 • Tildel en menyplassering: Etter å ha lagt til lenker til menyen din, bruk menyinnstillinger-delen nederst på siden for å velge menyposisjonen. Disse stedene vil avhenge av ditt WordPress-tema og plasseringene (topptekst, topplinje, bunntekst osv.) Som temaet har definert.

17. Hvordan kan jeg redigere sidefeltet?

WordPress Sidebar Widgets

WordPress bruker widgets for innholdet som vises i sidefeltet. Hvis du vil endre widgetene, åpner du dashbordet og går til Utseende> Widgets. Herfra kan du dra og slippe for å legge til, fjerne eller sortere widgets i tillegg til å bruke de individuelle widgetalternativene for å tilpasse utseendet til sidefeltet..

Basert på temaet ditt, kan det hende du også kan finne flere alternativ for tilpasning av sidefelt under Utseende> Tilpass> Sidepanel for farger, sidefeltbredder osv.

18. Hvordan endrer jeg bunntekst?

WordPress-bunntekst som sidefelt bruker widgets (med mindre temaet ditt inkluderer en tilpasset eller alternativ bunntekst). Bare gå til Utseende> Widgets å gjøre endringer.

Og akkurat som sidefelt, hvis temaet ditt inkluderer tilpassede alternativer for bunntekstkolonner, styling, copyright og mer, vil du sannsynligvis finne dem under Utseende> Tilpass> Bunntekst eller i et tilpasset temapanel.

19. Hvordan endrer jeg passordet mitt?

Hvis du allerede er logget inn på WordPress-kontoen din, klikker du på brukernavnet ditt i administratorverktøylinjen øverst til høyre på skjermen (hvis administratorlinjen er deaktivert, bare gå til Brukere> Brukernavnet ditt via dashbordet).

Generer nytt WordPress-passord

Bla til bunnen av skjermen og klikk på alternativet for å tilbakestille passordet ditt. Skriv ned passordet ditt, eller legg det til påloggingsappen din (for eksempel 1Pass) og lagre deretter.

Mistet Passord

Hvis du er sperret ute av kontoen din, går du til påloggingssiden (vanligvis på ditt nettsted.url / wp-admin), klikker du på “Mistet passordet ditt?” lenke og følge instruksjonene for å tilbakestille passordet ditt via e-post.

Og hvis ingen av disse metodene fungerer, kan du gjenopprette passordet manuelt via phpMyAdmin eller mySQL (men vi anbefaler bare dette hvis du er komfortabel med koding).

WordPress Blogging

Når du har nettstedet ditt klart, kan du begynne å legge til innhold. WordPress gjør det enkelt å legge til innlegg og sider, så det trenger ikke å føles skremt. Men hvis du har et spørsmål, kanskje disse spørsmål og svar vil hjelpe når du oppretter ditt første WordPress-innlegg.

Lag et WordPress-innlegg

20. Hvordan lager jeg et nytt innlegg?

Hvis du vil opprette et nytt WordPress-innlegg, logger du først på WordPress-installasjonen, deretter går du til Innlegg> Legg til nytt. Herfra kan du legge til innleggstittel, innhold, utdrag og mer. Lær mer i denne guiden om hvordan du oppretter et WordPress-innlegg.

21. Hva er et innleggsformat?

Et innleggsformat er en stil for blogginnlegget ditt som vanligvis er basert på media / innholdet i innlegget (bilde, galleri, video, sitat osv.). Dette alternativet finner du når du oppretter et blogginnlegg til høyre på skjermen i metaboksen “Format”. Lær mer i vår innleggsformatguide.

22. Hvordan legger jeg til et omtalt bilde?

Når du jobber med et innlegg, klikker du på lenken til “Angi vist bilde” i metaboksen “Utvalgt bilde”. Dette vil åpne mediebiblioteket ditt. Velg et bilde eller last opp et nytt og lagre.

Vanligvis vises bildet ditt ved bruk av bildets standarddimensjoner, men avhengig av temaet ditt kan det være ytterligere beskjæring (som kutter bildet basert på høyden / bredden på temautformingen) eller visnings- (strekk, omslag osv.) Alternativer. Henvis til dokumentasjonen for temaet ditt for å finne disse innstillingene, selv om de ofte er i Customizer eller et temapanel.

23. Hvor velger jeg en kategori og legger til koder i innlegget mitt?

Hvis du vil velge en kategori og legge til koder i innlegget ditt, bruker du metaboksene til høyre for innholdet ditt når du oppretter et innlegg. Du kan velge mellom eksisterende kategorier og mest brukte tagger, eller du kan opprette nye.

24. Hvordan setter jeg inn videoer (eller lyd) i innleggene mine?

Det er flere måter å legge til video- eller lydfiler til WordPress-innleggene dine. Det første alternativet er å ganske enkelt lime inn lenken i innholdet i innlegget ditt hvis media er på listen over støttet oEmbed alternativer (som inkluderer YouTube, Vimeo, Soundcloud og mange flere).

Et annet alternativ er hvis WordPress-temaet ditt inneholder innebygde “Innleggsalternativer” som du kan legge til video eller lyd som medisinske medier (i stedet for et vist bilde). Hvis dette alternativet er tilgjengelig på innleggene dine, bare lim inn lenken til media, eller last opp din egen mp3- eller videofil.

25. Hvordan legger jeg til et bildegalleri i innlegget mitt?

For å legge til et bildegalleri kan du bruke det innebygde WordPress galleri-alternativet. Bare klikk på “Legg til medier” -knappen øverst i innlegget ditt, og velg alternativet “Opprett galleri”. Bare velg bildene du vil bruke, og klikk på knappen for å “Opprette nytt galleri.” Før du er ferdig med å sette inn det, må du imidlertid sjekke det antall kolonner og hvor bildene lenker til (hvis du lenker til mediefil for en bildelysboks, vedleggsside hvis du vil åpne bildet i en ny fane eller tilpasset URL).

Et annet alternativ er å bruke alle bildegallerier eller mediealternativer som er inkludert i temaet ditt. Noen temaer vil ha et galleriinnleggsformat, og du vil se en “bildegalleri” metaboks under innholdet ditt når du oppretter et innlegg. Bare bruk dette alternativet for “Legg til bilder” for å velge og sette inn bildene du vil bruke i galleriet.

WordPress-sider

WordPress-sider er ikke det samme som innlegg. I stedet brukes sider til viktig innhold du vil ha på nettstedet ditt, for eksempel en om-side, kontaktskjema og de siste blogginnleggene dine.

26. Hvordan lager jeg en ny side?

Når du logger på WordPress-nettstedet ditt, bruker du dashbordmenyen for å navigere til Sider> Legg til nytt. Herfra kan du gi siden din et navn, legge til innhold, medier, sette inn kortkoder eller til og med bruke en sidebygger for å lage noe tilpasset.

27. Hva er en sidemal (og hva er den for)?

Hjemmeside Mal

En sidemal bruker tilpasset styling på en side. Avhengig av hvilket tema du bruker, kan det hende du har sidemaler for hjemmesiden din, siden i full bredde, blogg, butikk osv. For å velge en sidemal, bare velg et rullegardin i rullegardinmenyen “Metadata for sideattributter”.

28. Hvordan setter jeg hjemmesiden min?

Innstilling for hjemmeside

Gå til for å stille inn hjemmesiden din Innstillinger> Lesing. Du kan enten legge fra standarden (som er “De siste innleggene dine”) eller velge alternativet “Statisk side” og angi forsiden til siden du har opprettet som hjemmesiden din, og legge til en innleggsside hvis du har en.

Hvis du vil lære mer om hjemmesiden din, kan du sjekke dette innlegget om hvordan du konfigurerer og redigerer hjemmesiden din.

29. Hvordan oppretter jeg en kontaktside?

Kontaktskjema 7

WordPress inkluderer ikke et innebygd kontaktskjema, men du kan enkelt legge til et ved hjelp av en plugin. Vi anbefaler Kontaktskjema 7 (gratis) eller Gravity Forms (premium). Begge lar deg opprette et skjema, tilpasse alternativene og deretter sette det inn i et hvilket som helst innlegg eller side ved hjelp av kortkoden (se kontaktskjema 7-eksemplet ovenfor).

Tilpasse WordPress

WordPress er ekstremt fleksibelt og lett å finpusse for å passe til din egen personlige stil. Her er tips om hvordan du raskt kan finne eller legge til tilpasningsalternativer for ditt WordPress-nettsted.

30. Kan jeg bruke Google-skrifter på WordPress-nettstedet mitt?

Selvfølgelig! Mange premium-temaer inkluderer innebygd Google Font-integrasjon, slik at alt du trenger å gjøre er å finne fontalternativene enten under Utseende> Tilpass> Fonter / typografi eller i temapanelet under en typografiseksjon.

Hvis temaet ikke inkluderer disse funksjonene, kan du alltid installere en tredjeparts plugin.

31. Kan jeg tilpasse temafargene mine?

Ja! Det er tre måter å tilpasse farger og styling på.

 • Logg først på WordPress-nettstedet ditt og gå til Utseende> Tilpass og se om det er noen innebygde alternativer som er en del av temaet ditt.
 • For det andre, hvis det ikke er alternativer for temaelementet du ønsker å tilpasse, har du muligheten til å installere et live CSS-editor-plugin som Yellow Pencil slik at du kan peke, klikke og redigere stiler.
 • For det tredje kan du lage et barn-tema og lage dine egne stilarkredigeringer (vi anbefaler bare dette hvis du er komfortabel med å kode og er kjent med å lage et WordPress-barn-tema).

32. Hvordan kan jeg tilpasse sidelayoutene mine?

Hvis du vil endre side- eller innleggsoppsett, er det enkleste alternativet å bruke en WordPress-sidebygger. Disse programtilleggene inneholder brukervennlige dra & slipp-byggere, slik at du kan lage egendefinerte sider, innlegg og til og med tilpassede innleggstyper (for eksempel ansatte eller butikksider). Du kan forhåndsvise denne funksjonaliteten i vår guide til Visual Composer-siden.

Et annet alternativ er å lage et barnetema og gjøre manuelle endringer i temaet. Det er ekstremt viktig i denne omstendigheten at du husker å bruke et barn-tema, ellers vil alle endringene dine gå tapt når du oppdaterer temaet (det er også viktig for sikkerhet og temafunksjonalitet at du alltid oppdaterer temaet – så ingen ignorerer oppdateringer!).

WordPress SEO

SEO er en stor del av å bygge et vellykket nettsted, men det kan være forvirrende med det første. Her er noen nyttige tips for å få deg pekt i riktig retning!

33. Hva er SEO?

SEO er en forkortelse for søkemotoroptimalisering. Dette påvirker hvordan du rangerer i søkeresultater på søkemotorer som Google, Bing og Yahoo. Det er mange faktorer som SEO tar hensyn til, inkludert innholdskvalitet, tilbakekoblinger, strukturerte data, nettkart og mer.

34. Er WordPress SEO vennlig?

WordPress er SEO-vennlig, men det vil ikke gjøre alt arbeidet for deg. WordPress er konfigurert for å gjøre det enkelt for deg å administrere og forbedre SEO, men bare å flytte bloggen din til WordPress vil sannsynligvis ikke endre søkemotorrangeringene.

35. Hvordan kan jeg forbedre SEO-en?

En av de enkleste måtene å forbedre SEO din er med en WordPress-plugin. Vi anbefaler å bruke Yoast SEO, som legger til alternativer for:

 • Titler og meta
 • Sosiale lenker
 • XML-nettkart
 • Brødsmuler
 • Og mer

Også klar opp på fantastiske SEO-tips på anerkjente blogger som Moz, Yoast, ahrefs, Backlinko eller til og med WPExplorer WordPress SEO-tips på bloggen.

Fremskynder WordPress

Nettstedets hastighet er en enorm bekymring for enhver webansvarlig, uansett hvilken plattform du bruker for å drive nettstedet ditt. Men med WordPress er det mange måter du kan optimalisere og øke hastigheten på nettstedet ditt på i en vits.

36. Hvordan kan jeg øke hastigheten på WordPress-nettstedet mitt?

Det er mange måter du kan optimalisere og potensielt øke hastigheten på WordPress på nettstedet ditt. Her er noen måter du kan forbedre nettstedets hastighet i dag:

 • Aktiver hurtigbufring av WordPress
 • Oppgrader PHP
 • Invester i bedre hosting
 • Velg et kvalitetstema
 • Rens opp pluginene dine
 • Optimaliser bilder
 • Rens opp databasen
 • Bruk en CDN

37. Hva er WordPress-hurtigbufring?

WordPress-hurtigbufring lagrer og serverer en HTML-versjon av nettstedet ditt dynamisk for besøkende. Dette legger mindre belastning på serverressursene, begrenser databaseoppslag og kan øke hastigheten på tiden det tar for sidene å gjengi i stor grad..

38. Må jeg bruke en hurtigbufring-plugin?

Du trenger ikke å bruke en hurtigbufring-plugin, men det kan bidra til å øke hastigheten på nettstedet ditt. Faktisk vil vi bare anbefale å hoppe over en cache-plugin hvis du allerede har innebygd cache i hosting. Ellers kan det ikke skade å gi WP Super Cache eller W3 Total Cache en prøve (to av de mest populære gratis cache-pluginene for WordPress).

39. Hva er en CDN?

CDN står for Content Delivery Network. CDN lagrer kopier av nettstedet ditt innhold (spesielt bilder, Javascript og CSS filer) og leverer det til leserne dine ved å bruke en Nettverk av servere over hele verden. På denne måten når lesere besøker nettstedets data, lastes de inn fra serveren som er nærmest dem. CDN-er har også en tendens til å ha veldig rask respons- og lastetid med minimal driftsstans.

Hvis du vil teste et CDN for å se om det vil hjelpe webhastighetene dine, kan du ta en titt på vårt utvalg av de beste gratis CDN-tjenestene for WordPress. Det er et flott sted å starte uten å måtte investere en del av endringen foran.

40. Hva er forskjellen mellom en cache-plugin og en CDN? Og trenger jeg begge deler?

En hurtigbufring-plugin lagrer og HTML-versjon av nettstedet ditt for å redusere databaseforespørsler og øke hastigheten på nettstedet ditt. En CDN lagrer og betjener dine eiendeler på nettstedet (bilder, CSS, Javascript) for å øke nettstedets hastighet og redusere bruken av båndbredde. Det er ikke påkrevd å bruke noen av dem, men for den raskeste mulige nettsiden bør du bruke begge deler.

41. Vil det bremse nettstedet mitt hvis jeg installerer for mange plugins?

Vi ser mye på dette spørsmålet, og svaret er kan være. Problemet er vanligvis ikke med antall plugins du installerer, men størrelsen, funksjonen og kvaliteten på programtilleggene.

 • Store plugins: Alt annet enn plugins for kjøkkenvasken inneholder vanligvis funksjoner for omtrent alt som gjør plugin-administrasjonen enkel for deg som bruker, men det kan bremse nettstedet ditt, jo mer en enkelt plugin gjør, desto mer ressurser vil det kreve.
 • Plugin-konflikter: De viktigste problemene vi ser knyttet til plugins er inkompatibilitet eller dupliserte funksjoner. Noen plugins fungerer rett og slett ikke når de er installert på det samme nettstedet (for eksempel fungerer WooCommerce ikke med W3 Total Cache). Tilsvarende bør du unngå duplikatfunksjonalitet. Du trenger bare en glidebrygg-plugin, en SEO-plugin, en sikkerhetsplugin osv.
 • Dårlig kvalitet: Du kan komme over en plugin som høres bra ut, men når installert bremser eller bringer nettstedet ditt helt. Dessverre er det mange dårlig kodede plugins som flyter rundt på nettet, og det er derfor vi alltid anbefaler å bruke plugins for anerkjente kilder (som f.eks. WordPress.org eller CodeCanyon).

WordPress Security

WordPress brukes av mer enn 1 av 4 nettsteder, så det gir bare mening at det kan bli et mål fra tid til annen. Men dette skal ikke være noe du kan bekymre deg for hvis du følger noen få grunnleggende tips for å holde WOrdPress-nettstedet ditt sikkert.

42. Hvordan kan jeg forsikre meg om at nettstedet mitt er sikkert?

Den beste måten å sikre at nettstedet ditt forblir trygt er å følge noen enkle trinn:

 1. Bruk sterke passord for alle brukerkontoer.
 2. Ta sikkerhetskopier av WordPress-nettstedet ditt (her er en nyttig guide for sikkerhetskopiering av WordPress).
 3. Oppdater din WordPress-installasjon, temaer og plugins (selv om vi anbefaler å teste oppdateringer på en localhost-installasjon eller på et iscenesettingssted først). Og hvis tema eller plugin du bruker for øyeblikket ikke har blitt oppdatert de siste par årene, kan det være lurt å vurdere å bytte til et nytt.
 4. Ikke installer ulovlige nedlastinger av premium temaer og plugins, som nesten alltid inkluderer ondsinnet kode (virus, spam, hacker bakdør, osv.).
 5. Bruk bare plugins og temaer fra pålitelige nettsteder. Vi anbefaler ikke nedlasting fra fora eller tredjepartsdelingssider (torrents). Hvis du ikke er sikker på påliteligheten til et nettsted, kan du sjekke kundeanmeldelser, varevurderinger og sosiale kontoer.

43. Er det en enkel måte å administrere WordPress-sikkerheten min?

Hvis du ikke ønsker å bekymre deg for websikkerheten din, foreslår vi at du velger en god administrert hostingplan som inkluderer daglige sikkerhetskopier, brannmurer og skanning av malware for å holde serveren din trygg. Og hvis du vil legge til et ekstra lag, kan du vurdere en sikkerhetsplugin som iThemes Security eller Wordfence.

44. Hva er spam?

Spam er ikke-emnet, irrelevante, upassende og uønskede kommentarer, pinger og til og med sosiale medier-tagger du får på et tidspunkt når du driver et nettsted. Vanligvis er dette roboter og ikke ekte mennesker som legger igjen kommentarer på nettstedet ditt.

45. Hva kan jeg gjøre med spam?

En av de beste løsningene for å kontrollere spam på et WordPress-nettsted er med Akismet plugin av Automattic (skaperne av WordPress). Akismet hjelper deg med å filtrere, ødelegge og forhindre spam ved å bruke en rekke innebygde funksjoner og innstillinger. Hvis du bruker JetPacks kommentarmodul, er du heldig – alle kommentarer kjøres automatisk gjennom Akismets filtre.

Vil du heller administrere nettstedet ditt uten hjelp av en plugin? Du kan aktivere strengere kommentarregler via dashbordet under Innstillinger> Diskusjon. Ved å aktivere kjerne WordPress-alternativer for bare tillatte registrerte / påloggede brukere å kommentere og krever manuell godkjenning for alle kommentarer, kan du forhindre spam, men dette er tidkrevende og kan avskrekke brukere fra å kommentere.

Tjener penger med WordPress

Å ha en webside er bra for eksponering, men visste du at du også kan tjene penger på nettstedet ditt slik at det lønner seg for seg selv (og deretter noen)? Her er noen av de vanligste spørsmålene

46. ​​Kan jeg tjene penger med WordPress?

Ja det kan du! Det er mange måter å tjene penger med WordPress – det er hele virksomheten vår, så vi er levende bevis.

47. Hva er noen enkle måter å tjene penger med WordPress?

Den enkleste måten å tjene penger på nettstedet ditt er å dra nytte av nettstedstrafikken din ved å tilby annonseringsplasser og anbefale tilknyttede produkter, eller ved å starte din egen butikk.

 • Reklame: Det enkleste var å tjene penger på nettstedet ditt, er å inkludere annonsepunkter i toppteksten, sidefeltet, bunnteksten eller til og med i innleggene dine. Dette kan enkelt gjøres ved bruk av tredjepartsnettverk som Adsense eller BuySellAds eller ved å jobbe ut dine egne kontrakter med annonsører privat.
 • Affiliate markedsføring: Når du blir medlem av et tilknyttet program for et produkt, vil du motta økonomisk kompensasjon for å henvise kunder til et produkt eller en virksomhet. De fleste programmer er enten et fast beløp når en kunde fullfører et kjøp eller en prosentandel av kundens første kjøp.
 • Start en butikk: Med WordPress kan du selge dine egne digitale eller fysiske varer, tilby online-kurs eller til og med tilby tjenester. Mulighetene er uendelige – alt du trenger er en god ide og en anerkjent plug-in for e-handel for å komme i gang.

Hvis du vil ha flere ideer om hvordan du kan tjene penger på nettstedet ditt, kan du se på denne guiden for hvordan du kan tjene penger med WordPress.

48. Er det noen spesielle regler jeg trenger å følge som tilknyttet?

Hvis du skal bruke tilknyttede lenker på nettstedet ditt, er det ekstremt viktig at du følger reglene til FTC (Federal Trade Commission). Disse er veldig viktige og inkluderer strenge retningslinjer for å avsløre avsløring av bruk av tilknyttede lenker, sponsede innlegg (inkludert på sosiale medier), giveaway-retningslinjer, ærlige produktanmeldelser og mer. Besøk FTC nettsted for komplette oppdaterte regler og forskrifter.

49. Hvordan starter jeg min egen butikk med WordPress?

For å bygge en butikk med WordPress trenger du ganske enkelt å installere en plugin for e-handel. Populære alternativer er WooCommerce og Easy Digital Downloads – som begge er gode valg for nye nettentreprenører.

50. Hva er kravene til en e-handelsbutikk?

Husk det hvis du planlegger å starte din egen nettbutikk HTTPS kreves for å samle inn kundedata, så husk å kjøpe SSL-sertifikatet før du starter nettstedet ditt (ellers må du omdirigere HTTP til HTTPS, og det kan bli komplisert). Du vil også vurdere å lage sider for din Bruk av nettsteder og personvernvilkår så vel a Angrerett.

Dette er selvfølgelig i tillegg til arkivering av papirer som kreves i ditt land (land, stat, provins, osv.) For å selge produkter og / eller tjenester.

Bonus: Spørsmål om WPExplorer

Vi får mange spørsmål om hvordan vi laget WPExplorer, men her er topp 4 vi får ganske mye hver uke:

 • Hvilket tema bruker WPExplorer? Vårt er tilpasset slik at du ikke finner det på nettet (beklager!).
 • Hvilken authorbox bruker du? Vi bruker en tilpasset forfatterboks, men vi anbefaler Fanciest Authorbox-plugin (som vi brukte på nettstedet vårt).
 • Hvilken sosial delingsplugin bruker du? Dessverre er dette også en tilpasset funksjon vi har bygget inn på nettstedet vårt, selv om du kan opprette en lignende sosial delingslinje med Bloom eller Social Warfare.
 • Hvordan kan jeg rapportere en feil for et gratis WPExplorer-tema? På høyre side av hver gratis temaside er det en lenke til Github-depot for det temaet. Bare klikk på lenken, velg problemfanen og åpne en ny utgave så tar vi en titt!

Pakk inn

Forhåpentligvis har vi vært i stand til å svare på noen av spørsmålene dine om WordPress. Hvis spørsmålet ditt ikke var på denne listen, vennligst legg igjen en kommentar og vi vil gjøre vårt beste for å gi deg svar!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me