5 viktige WooCommerce-regnskapstips

Regnskap kan være smertefullt, men vi vet alle at det er en nødvendighet. Hvis du vil at virksomheten skal vokse (eller til og med fortsette å løpe), må du ha numrene dine i orden og forberede deg for hver skattesesong.


Forårsaket tanken på skattesesong deg stress og angst? Frykter du å forberede disse skatteskjemaene til din online WooCommerce-butikk? Føler du at du ikke ser forretningsinnsikten som du burde fordi du fører regnskap i et regneark?

Hvis svaret er ja, kan disse 5 viktige WooCommerce-regnskapstipsene være akkurat det du trenger! Bruk disse tipsene, så er du perfekt forberedt neste gang skattesesongen kommer!

Før du blir overveldet, la oss bare forord dette ved å si at tipsene vi har beskrevet nedenfor ikke vil legge til ekstra arbeid i din allerede travle timeplan. Faktisk vil de sannsynligvis redusere arbeidsmengden din! Gjennomfør forslagene våre nedenfor og neste skattesesong ved å slå føttene opp med et glass vino i hånden.

Klar til å dykke i? Vi kommer i gang med det grunnleggende!

1. Bestem regler for omsetningsavgift og Nexus

Når du setter opp nettbutikken din og forbereder deg på å selge dine produkter eller tjenester, er en av de første tingene du må tenke på skatter. Selv om det ikke er det mest attraktive emnet, må det dekkes. Det kan føles som en hindring med det første, men WooCommerce gir deg mange ressurser for å støtte skatteoppsettet. Den gode nyheten er at når du har funnet ut om skattereglene dine, vil du være i stand til det konfigurer WooCommerce til å belaste omsetningsavgift automatisk!

Bestem omsetningsregler og Nexus

Merk – du må merke av for “aktivere skattesatser og beregninger” under Generelle innstillinger først for å aktivere kategorien Skatteinnstillinger.

Vi anbefaler å møte med en regnskapsfører for å sikre at du fullt ut forstår skatteforpliktelsene dine. Forretningsstedet ditt, produktene du selger og avgiftsnivået vil avgjøre avgiftssatsene du trenger å belaste. Husk at disse kan variere etter fylke, stat og land.

Kanskje du ikke trenger å innkreve merverdiavgift, eller kanskje er du en av de heldige som belaster alle kundene en fast sats. Hvis du ikke har det, kan du finne ut at du må beregne og innkreve skatt basert på kundens leveringsadresse. Hvis dette er tilfelle, anbefaler vi på det sterkeste å ta deg tid til å gjennomgå og sette opp skattene dine.

… og det bringer oss til neste trinn!

2. Sett inn skatteregler i WooCommerce eller bruk en plugin for skattehåndtering

Når du har fastsatt forpliktelsene til forretningsskatt, er det på tide å konfigurere skattene dine i nettbutikken din. WooCommerce tilbyr selv muligheten til å belaste merverdiavgift for hver bestilling automatisk. Den kan automatisk beregne og belaste avgifter basert på kundens produkter, leveringsadresse og / eller avgiftssonene dine. Dette betyr at hver gang du selger noe, kan WooCommerce automatisk belaste riktig moms.

Hvis virksomheten din skatteeksempel krever at du belaster merverdiavgift basert på kundens leveringsadresse eller i flere stater eller land, kan det hende du trenger å sette opp hundrevis av skatteregler (samt sørge for at disse til enhver tid er oppdaterte). Hvis dette er tilfelle, kan en automatisk plugin for avgiftsberegning vise seg å være utrolig nyttig.

Innstillinger for TaxJar-plugin

Plugins som TaxJar og Avalara AvaTax administrerer automatisk alle skatteberegningene dine – og de hjelper til og med med rapportering og innlevering av disse skattene. De vil deretter gi den informasjonen videre for å sikre at omsetningsavgiften blir korrekt belastet i WooCommerce-bestillingen.

Så hvilken avgiftsberegningsprogram skal du velge? TaxJar og Avalara er de mest populære alternativene. Vi foreslår at du vurderer de to med tanke på priser og funksjoner for å finne hva som fungerer best for bedriften din. Du kan finne at TaxJars priser er lavere, men Avalara tilbyr flere funksjoner.

3. Synkroniser WooCommerce-data til en regnskapsplattform

Nå som du er klar for å belaste omsetningsavgiften din, er det neste spørsmålet: hvordan vil du holde rede på den? Du må være i stand til å presentere og slå inn omsetningsavgiften som belastes, og du må være sikker på at tallene som er gitt, er riktige. Vårt topp tips for å holde rede på omsetningsavgiften din, sammen med andre viktige tall som salgsinntektene dine, er å synkronisere dataene dine til en regnskapsplattform.

Synkroniser WooCommerce-data til en regnskapsplattform

WooCommerce er en e-handelsplattform, ikke en regnskapsplattform. Det gir ikke nivået på regnskapsmessig datainnsamling du trenger for å forberede skattesesongen eller for å se viktige innsikter om forretningsresultatene dine. Du kan imidlertid legge inn alle dine WooCommerce-data på en regnskapsplattform for å følge nøye med på økonomien din og ha alle dataene dine på ett sted.

Den mest populære regnskapsplattformen er Quickbooks. Det er flere forskjellige versjoner av QuickBooks, og den mest populære er QuickBooks Online. Du har tilgang til denne plattformen fra hvilken som helst enhet når som helst. QuickBooks tilbyr utrolig nyttige funksjoner, for eksempel enkel utgiftssporing (bare klikk et bilde av en kvittering!) Samt faktureringsalternativer.

QuickBooks vil koste deg mellom $ 40- $ 70 i måneden, og vil raskt betale for seg selv i mengden tid og arbeid det sparer deg. Faktisk kan det ende opp med å automatisere mye av det arbeidet du trenger å betale en regnskapsfører for.

Det tar vanligvis rundt 30 minutter å sette opp QuickBooks-selskapet ditt, og vi foreslår at du møter et regnskapsfører for beste praksis mens du setter opp.

Når du har satt opp QuickBooks, kan du begynne å legge inn WooCommerce-salgsdataene dine i QuickBooks. Selv om du teknisk sett kunne komme inn på WooCommerce-salget manuelt, kan det ta ganske lang tid hvis du har mer enn en håndfull ordrer. Heldigvis er det måter å automatisere denne prosessen!

QuickBooks Sync for WooCommerce av MyWorks

QuickBooks Sync for WooCommerce av MyWorks synkroniserer automatisk alle WooCommerce-data med QuickBooks-regnskapsplattformen.

Vår viktigste anbefaling er å synkronisere WooCommerce-dataene dine med QuickBooks automatisk ved å bruke QuickBooks Sync for WooCommerce av MyWorks Software. Synkroniseringen vil ta alt salg, kunde, produkt, lager, betalingsdata og mer, og synkronisere det til QuickBooks. Det hele skjer automatisk og i sanntid, og krever ingen ekstra innsats tid fra din side.

Resultatet? Alle salgsdataene dine synkroniseres automatisk med QuickBooks og blir kategorisert riktig! Du kan deretter spore inntektene, utgiftene, varekostnadene og mer! Lagernivåene vil til og med holde seg oppdatert mellom WooCommerce og QuickBooks!

4. Spor og rapporter nøkkeltall

Spor og rapporter nøkkeltall

Når du har synkronisert WooCommerce-butikken til en regnskapsplattform som QuickBooks, vil du kunne overvåke bedriftshelsen din nærmere ved å spore viktige tall. Disse nøkkeltallene inkluderer inntekter, utgifter, kostnad for solgte varer og fortjeneste.

Regnskapsplattformer gjør det utrolig enkelt å kjøre disse rapportene, og QuickBooks lager til og med oversiktsdashboards som lar deg overvåke virksomhetens helse på et øyeblikk. Som vi sa før, ved å synkronisere WooCommerce-salgsdataene i din regnskapsplattform, vil du alltid ha nøyaktige tall, og vil følgelig kunne overvåke virksomhetens helse når som helst.!

Vi anbefaler å kjøre rapporter og avstemme kontoene dine ofte. Å gjøre det er som å gå til legen – det er best å sjekke inn regelmessig og få problemer før de utvikler seg!

Et av de viktigste tallene for å overvåke er kontantstrømmen din. Hvis du ikke allerede har en egen bedriftskonto, foreslår vi at du oppretter en. Å holde forretningsøkonomien din atskilt fra din personlige økonomi vil gjøre alt mye enklere. Den enkleste måten å sikre at virksomheten din tjener penger på, er å se på kontantstrømmen. Spor hva som kommer inn, og følg hva som kommer ut for å være sikker på at du kan oppfylle alle økonomiske forpliktelser i tide.

Neste, foreslår vi også å spore din inventar og kostnad for solgte varer. Dette er en nøkkeltall for å forstå hva du faktisk gjør ut av hvert solgt produkt. Du kan til og med oppdage at du taper penger med noe produktsalg! QuickBooks kan enkelt beregne dette for deg, så du trenger bare å følge med på tallene.

En annen viktig er utgifter! Regnskapsplattformen din vil også kunne kategorisere utgiftene dine – så vær oppmerksom på totalt antall, samt individuelle tall. Vi foreslår også å kategorisere utgiftene dine som faste eller som variable.

Neste, sørg for å spore summen salg og fortjeneste, selv før skattesesong. Du må vurdere skatteutgiftene dine når skattesesongen er satt av og sette av penger til å dekke dem.

5. Kjenn på fristene dine

Hvordan planlegge WordPress-innlegg i bulk

Å savne en frist er som å miste bursdag – bortsett fra at skattekontorene aldri vil glemme det galt du gjorde! Slå opp fristene dine, legg dem til i kalenderen, angi alarmer, gjør hva du trenger å huske. Det er til og med premiumtjenester, som LegalZoom-samsvarskalender som du kan bruke til å holde deg oppdatert på rapporteringsplanen. Ikke glem å registrere deg i tide!

Husk at du kanskje til og med trenger å registrere kvartalsskatter. Hvis du er usikker, kan du ta kontakt med regnskapsføreren din. De er din beste venn når det gjelder tall!

Selv om du kan outsource regnskapet ditt, hvis du forbereder deg på forhånd og setter automatiserte systemer på plass, vil du ikke ha noe å bekymre deg for neste gang skattesesongen kommer! Nå kan du ta farvel med de regnskapsmessige hodepine og skoesker som er fulle av kvitteringer, og si hei til sømløs og bekymringsfri regnskap.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me