5 vanlige spørsmål etter lansering av WordPress

Å lansere et nytt WordPress-nettsted er spennende og oppfylle, og hvis vi er ærlige, mer enn litt stressende. Selv med en enkel å følge sjekkliste for lansering av nettstedet. Men arbeidet er ennå ikke over.


Selv om du har en førsteklasses kvalitetskontrollprosess, er det noen få problemer som er vanskelige å oppdage før du lanserer et nytt nettsted. Nedenfor er de 5 vanligste problemene som oppstår på WordPress-nettsteder etter at nettstedet er i live, og tips om hvordan du kan fikse dem raskt.

1. Innlevering av spam på kontaktskjemaer

12 beste antispam-plugins for WordPress 2019

Det er vanskelig å bestemme hvilket nivå av spambeskyttelse som er nødvendig før et nettsted går i live. Spam – uansett om det er uønsket eller direkte skadelig – er så utbredt på nettet i disse dager at det kan være vanskelig å unngå helt, og det er veldig vanlig at en websideeier blir oversvømmet med innsendinger av spam-skjema rett etter lansering.

Det er to vanlige måter å bekjempe spot-roboter på: honypoter og captchas. Honeypots refererer til metoden for å legge til et felt til et skjema som er skjult for brukere, men som boter vil fylle ut. For WordPress-nettsteder er det mange populære skjema-plugins som Gravity Forms og Contact Form 7 som tilbyr enkle trinn for å aktivere honeypots.

Et annet alternativ er å legge til en captcha i et skjema som krever at brukeren skal fylle ut et lite puslespill for å bevise at de ikke er en robot. Alternativer for Captcha har blitt bedre med årene og Google recaptcha tilbyr nå en usynlig captcha med forskjellige innstillinger. Noen nettsteder kan kreve både honningpunkter og en captcha for å redusere et høyt volum av innsendinger (heldigvis er det en rekke antispam-plugins tilgjengelig).

2. Langsom ytelse på grunn av hostingkonfigurasjon

Det beste WordPress Hosting for nettstedet ditt

Ytelse har vært et kritisk fokus for alle WordPress-nettsteder siden mobilsidefarten ble en Google rangeringsfaktor i 2018. Dårlige sidetidstider og nedetid kan ha en vidtrekkende negativ innvirkning på et nytt nettsted, men det er flere trinn du kan ta for å dempe eventuell skade.

Start med å kjøre foreløpige hastighets- og ytelsestester mens redesigne et nettsted på en produksjonsserver. Disse første testene kan ta fordel av fremtidige problemer, men tester etter lansering vil gi de mest nøyaktige resultatene, spesielt når det gjelder nettsteder med mye trafikk.

Hvis du ser langsomme sideinnlastningstider, må du vurdere hostingkonfigurasjonen først. Er nettstedet på en delt hosting-server med begrensede ressurser? Kan serveren takle trafikkvolumet?

Siden de fleste nettdesignere og utviklere følger beste fremgangsmåter for å optimalisere bilder, vil du vanligvis ikke finne bildeoptimalisering som en topp ytelse på et nytt nettsted.

De fleste ytelsestester vil fordele serverens responstid, og denne beregningen kan hjelpe deg med å finne ut om du må endre hostingoppsett eller tjenester. I tillegg til ytelse, kan det være lurt å teste et oppetidsovervåkingssystem de første 30 dagene etter lansering.

3. Indeksere feil med Google Search Console

Google Search Console Indeks dekningsrapport

Indekseringsproblemer oppstår ofte med nye nettsteder, spesielt for nettsteder med store endringer i URL-strukturen og mange omdirigeringer. Google Search Console er et flott verktøy for å finne indekseringsfeil.

Gjennom Google Search Console, se gjennom Indeks dekningsrapport og se på feilsøkingsdelen for eventuelle feil. Her er noen av de vanligste feilmeldingene som kan oppstå etter lansering av et nytt nettsted:

  • Sider blokkeres av robots.txt
  • Siden merket ingen indeks
  • Siden har et gjennomsøkingsproblem
  • Sendt URL er myk 404
  • Innsendt URL er 404

For eventuelle feil relatert til en robots.txt eller ingen indeksinnstilling, må du alltid dobbeltsjekke at den generelle leseinnstillingen på WordPress-nettstedet for “fraråde søkemotorer fra å indeksere dette nettstedet” ikke er merket av etter lansering. Dette kan være en enkel, men likevel betydelig feil for et nytt nettsted.

For spesifikke nettadresser merket som ingen indeks, må du gå gjennom nettstedinnstillingene og om bestemte sider ikke må være indeksert eller justeres. Et gjennomsøkingsproblem i indeksdekningsrapporten kan være vanskeligere å løse. De URL-inspeksjonsverktøy i Google Search Console er den beste måten å samle inn mer informasjon om hva som kan forårsake problemet.

Hvis noen 404 feil er blitt oppdaget, er det viktig å adressere disse så snart som mulig. Å ha mange 404 feil kan skade eksisterende rangeringer på nettstedet. Utover disse vanlige feilmeldingene, kan Google Search Console avsløre ytterligere data som mobilitetsfeil og resultatevalueringer som også kan være nyttige for å evaluere etter lansering.

4. Feil valgt bilde for sosial deling

Slik lager du delbare bilder for sosiale medier

Å lansere et nytt nettsted er en fantastisk markedsføringsmulighet, og selvfølgelig vil du dele det vakre nye nettstedet på sosiale medier og forskjellige markedsføringskanaler..

Før du eller noen trykker på delingsknappen, sjekk det viste bildet for hjemmesiden. Test deling av nettadressen til en sosial medieplattform, og se hva bildet og teksten du ser på for URLen.

Hvis du ikke har vurdert innstillingene for sosial deling, er det veldig vanlig at en plattform som Facebook trekker et tilfeldig bilde fra hjemmesiden og gjør det spennende innlegget ditt til en skuffende forhåndsvisning av det nye nettstedet..

Det er flere måter å justere disse innstillingene. Facebook og flere plattformer bruker åpen grafikkprotokoll. Du kan bruke Feilsøking av åpen graf på Facebook verktøy for å se gjeldende informasjon som plattformen bruker når hjemmesiden URL deles. Etter å ha justert den åpne grafprotokollen på hjemmesiden din, kan du bruke feilsøkingsverktøyet til å tømme Facebook-cachen for nettadressen.

De Yoast SEO er et annet nyttig verktøy for innstillinger for sosial deling. Gratis plugin inneholder en seksjon for sosiale medier for Facebook og Twitter. Siden dette er to av de viktigste plattformene for sosiale medier, vil det å sikre innstillingene for disse plattformene ofte sikre at nettstedet ser bra ut når det deles på andre. Eller du kan bruke disse tipsene til å lage delbare bilder for sosiale medier (manuelt eller ved hjelp av en plugin).

5. Manglende eller feil sporingskoder

Slik konfigurerer du Google Tag Manager for WordPress

De fleste analyseplattformer og reklamekampanjer er avhengige av sporingskoder for å samle inn data på nettstedet ditt. Når du omarbeider et eksisterende nettsted, kan det hende at du ikke skjønner eller husker at disse sporingskodene ble satt opp tidligere, og kanskje glemmer å flytte dem til det nye nettstedet.

Det kan hende du bruker flere markedsføringskampanjer for å sammenfalle med lanseringen av det nye nettstedet. Å ha uriktige sporingskoder eller glemme å legge dem til kan føre til flere problemer, inkludert et stort bortfall i datainnsamling akkurat når du trenger det mest.

Hvis du bruker Google Tag Manager til å håndtere all sporing, vil du ofte ha Google Tag-koden på nettstedet og alle de ekstra sporingskodene i tag manager. Hvis du imidlertid mangler den primære Google Tag Manager-koden på det nye nettstedet, kan dette føre til tap av data på mange sporingsplattformer.

Som et sjekklisteelement etter lansering, kan du se på analyse- eller sporingsprogramvare, for eksempel Google Analytics, rett etter lansering og deretter 30 dager senere. Se etter ujevnheter og fall i data. De fleste sporingskoder blir lagt til overskriften på nettstedet, slik at du også kan gjøre en gjennomgang av overskriftskodene for eksisterende eller manglende koder..

Unngå problemer etter oppstart

Og der har du det: 5 kvalitetskontrolloppgaver etter lansering som hjelper deg å unngå så mye problemer etter lansering som mulig.

Når alt kommer til alt er det å lansere et nettsted en enorm prestasjon, og uten tvil vil du heller glede deg over jevn seiling fremfor oppstyr med unødvendige problemer.

Har du støtt på andre problemer etter lanseringen av nettstedet ditt? Eller har du flere tips etter lansering du vil dele? Gi oss beskjed i kommentarfeltet.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me