5 typer støtte hver webdesigner trenger

5 typer støtte hver webdesigner trenger

Det er ikke enkelt å drive et nettsted, enda mindre når du er i spissen for din egen frilansdesignvirksomhet. Sammen med det kreative arbeidet ditt, er du forventet å sjonglere ditt eget nettsted så vel som kundenes behov.


Enten du er alene eller har et team bak deg, kan det bli overveldende. Konstante tekniske forstyrrelser, fallende besøkende trafikk eller malware du ikke er utstyrt med å takle, kan føre til at du føler deg håpløs og frustrert.

Men det er andre steder å snu; Hvis du sliter med å holde deg oppdatert på alle disse problemene, er bruk av et spesialisert supportteam en fin måte å komme deg på beina igjen – så du kan glemme disse problemene og komme tilbake til utformingen!

1. Web Hosting Support

Web Hosting Support

En webdesigner er ingenting uten nettsteder, og alle nettsteder trenger hosting. Skulle tekniske problemer oppstå, er den første som konsulterer ofte leverandøren av hosting. Det er vanligvis gratis, og et flertall tilbyr 24/7 support.

Husk at det å velge en solid vert bør være førsteprioritet. En som har nyttig støtte, gratis sikkerhetskopiering, grunnleggende sikkerhet og SEO-funksjoner, og WordPress-optimalisering er ting du bør følge med på. Du trenger ikke å skille ut hundrevis av unødvendige funksjoner. På det meste trenger du bare å øke den med sikkerhetsprogramvare eller ekstra SEO-optimalisering.

Kort sagt: Se etter en webhotell som tilbyr det meste eller alt det du trenger. Støtte som er villig til å samarbeide med deg, er en må-ha, og eventuelle tillegg som eliminerer behovet for tredjeparts sikkerhetskopiering eller sikkerhetssuiter er også bra.

Du kan gå for større selskaper som Siteground eller Bluehost, men noen ganger er det å velge en mindre virksomhet fordi det kan tilby spesialisert støtte.

Vi anbefaler vanligvis administrert WordPress-hosting, ettersom du i de fleste tilfeller får det du betaler for. Vårt toppvalg er WP Engine (som er det som styrker WPExplorer), som tilbyr god live chat og billettsupport. Avhengig av planen du velger, tilbyr de også telefonstøtte for planer for vekst og skala. Andre gode alternativer inkluderer Kinsta og svinghjul (selv om du kan sjekke vår beste WordPress-vertsliste hvis du vil se mer).

Hold øye med et selskap med et vennlig team som tilbyr e-post og telefonstøtte. Sjekk anmeldelser på nettet for gode selskaper som prioriterer kundeservice, og du vil ikke gå galt.

2. Støtte for tema og plugin

Støtte for tema og plugin

Hvis du bruker temaer eller plugins laget av tredjepartsutviklere, kan det hende at du får problemer eller konflikter på et tidspunkt. Klipp av bilder, forsvinner blogginnlegg, og så videre. Du kan ta opp dette med utvikleren, og ofte er de glade for å se og gi forslag. De fleste premium-temaer eller plugin-nettsteder inneholder et forum eller i det minste kommentarer der du kan legge ut om problemet ditt. Bare husk å være ærlig når du ber om hjelp. Hvis du har gjort noen endringer eller tilpasninger på egen hånd, må du forsikre deg om at utvikleren er klar over at de kan hjelpe deg bedre.

Hvis problemet går dypere enn de kan hjelpe med, eller du bare vil ha et dedikert team, vil en typisk WordPress-støttetjeneste fungere fint. Bare sørg for at de tilbyr støtte for tema og plugin. To selskaper som gjør det WPFixIt, en hurtigreparasjonstjeneste med engangsavgift, og WPMaintainer, med sitt dyrere, men veldig profesjonelle designteam.

3. WordPress-oppdateringer og teknisk support

WordPress-oppdateringer og generell teknisk support

Hvis du bruker WordPress, vet du sannsynligvis nå at det ikke alltid er lett å administrere. Hver dag må en plugin oppdateres, nettstedet må justeres, og nå og da eksploderer noe. Dette gjelder både dine egne nettsteder og kundene dine. Du er en designer! Du bør jobbe med å bygge et nytt nettsted eller et tema, og ikke håndtere mindre tekniske problemer.

Heldigvis er det en mengde vedlikeholdstjenester for WordPress som gjør disse manuelle oppgavene mindre skjerpende og lar deg komme tilbake til de morsomme tingene. Eksempler inkluderer Maintainn, WP Curve, WP Butler og mer (bare klikk på lenken for å se mer). Velg en som tilbyr tjenestene du trenger, først og fremst, mens du holder deg innenfor et fornuftig budsjett. Hvor mye er tiden din verdt for deg?

Som en ekstra merknad: Selv om det kanskje ikke er i stand til å automatisere plugin-oppdateringene for deg, kan vertsfirmaet ditt kunne hjelpe fremdeles. Se etter en vert som støtter WordPress, og tilbyr hjelp med alle problemer du kan støte på å bruke den. Ikke alle verter tilbyr WP-støtte, så se om den er kjent med plattformen før du henvender deg til dem for å få hjelp.

Generell teknisk support

Bruker du ikke WordPress? Teknisk støtte er kanskje ikke så billig. Nesten enhver nettdesigner kjenner litt til HTML, CSS eller Javascript – men når store problemer rammer, vet du kanskje ikke hva du skal gjøre.

Før du bestemmer deg for en IT-konsulent, må du søke etter anmeldelser utenfor nettstedet og se hva brukerne har å si. Det kan bety forskjellen mellom å velge et selskap som ikke er verdt mye, til og med en direkte svindel, eller en kvalitetsinvestering.

4. Sikkerhet og sikkerhetskopi av nettstedet

Stedsikkerhet og sikkerhetskopi

Når du legger ut nettstedet ditt der ute, åpner du deg for potensielle angrep. Uskyldige nettsteder kan gjøres om til vektorer for distribusjon av skadelig programvare, eller ransomware kan ta tak i viktige filer og kreve betaling. Selv om det er sjeldent, er disse situasjonene en nøktern påminnelse om viktigheten av online sikkerhet.

Heldigvis har sikkerhetsfunksjoner en tendens til å komme sammen med andre IT-tjenester. Imidlertid, hvis du har tatt et første tankesett med sikkerhet, eller har bestemt deg for å hoppe over den generelle teknologiske støtten, kan et verktøy som setter nettstedet ditt låst ned være det du trenger.

For sikkerhets skyld anbefaler vi Sucuri – en støttesuit som er usedvanlig rimelig for alt den tilbyr. Du kan også kjøpe en brannmur som har DDoS-beskyttelse. Selv om det er mange plugins og måter å forbedre WordPress-sikkerheten på, er en profesjonell tjeneste som Sucuri det ultimate forsvaret (for deg og dine kunder).

Akkurat som med IT-selskapene, må du sjekke anmeldelser før du investerer i en sikkerhet eller sikkerhetskopitjeneste.

sikkerhetskopier

Å holde nettstedet ditt sikkerhetskopiert, men ofte oversett, er noe av det viktigste alle eiere av nettstedet bør gjøre. Du vil ikke vite hvor mye du savnet disse bildene, blogginnleggene eller databasefilene før de er borte – utslettet av et virus eller en naturkatastrofe eller annen ulykke. Vi anbefaler på det sterkeste å lære hvordan du tar sikkerhetskopi av WordPress på egen hånd, enten det er manuelt eller med en tjeneste som Vaultpress.

De fleste teknisk servicesuiter har sikkerhetskopi, så det kan ikke være nødvendig å bruke ekstra på dette. Verter, sikkerhetstjenester, teknisk supportpakker – mer enn sannsynlig har en av dem denne viktige funksjonen kastet inn. Hvis du blir uheldig, kan du oppsøke en tjeneste som WP Site Care. Daglige sikkerhetskopier, flere rimelige planer, sjenerøse mengder med plass … Det er alt du bør se etter.

5. SEO-støtte

SEO-støtte

Det krever mye arbeid å forbedre WordPress SEO; er det best å gjøre det når du begynner fra bunnen av, i stedet for i midten. Tjenestene SEO-optimalisering kan tilby er imidlertid uvurderlige for å øke besøkende.

Når du søker etter en SEO-spesialist, er det viktig å følge med på villedende fremgangsmåter som kan skade søkerangeringene dine eller få deg fjernet fra motorer helt. Denne guiden av Google skisserer bare noen få lyssky praksis du kan støte på.

Men ikke la dette avskrekke deg. Bare sørg for å alltid gjøre research på et selskap på forhånd. Vi ønsker at vi kan anbefale et spesifikt selskap for dette, men for å være ærlig avhenger det av din virksomhet og beliggenhet. Hvis du er et pizzeria, har du det bedre med lokale SEO-spesialister – sannsynligvis folk med kontor i byen din. De bør kjenne området, og hjelpe deg med å målrette søkeord som “beste pizza Toronto” eller “sentrum av Toronto pizza” hvis det er der du befinner deg. Internett-bedrifter (som WPExplorer) kan sannsynligvis gjøre det bra med et eksternt selskap, men helst et som spesialiserer seg i deres bransje. For WPExplorer leter vi etter noen som forstår WordPress-nisjen. Du får ideen.

Ingen flere katastrofer

Enten en veletablert virksomhet eller enkeltperson som tar det første dykket i frilansing, er det viktig uansett å ha et støttenettverk for å fange deg når det er krise.

Å sørge for at ditt webhotell som er valgt, er nyttig og dedikert til kundene, kan gjøre underverker. Men hvis du finner ut at du trenger litt ekstra støtte, er det mange selskaper der ute mer enn villige til å ta arbeidsmengden av. Som nevnt tidligere, sjekk anmeldelser (eller kontakt selskapet direkte) for å være sikker på at den du velger er riktig for deg.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map