5 optimaliseringstips for å gjøre ditt WordPress-nettsted mobilklart

Flere og flere bruker smarttelefoner og nettbrett hver dag over hele verden. Faktisk er det anslått at innen utgangen av dette året vil flere bruke mobilenhetene sine for å søke på nettet i motsetning til stasjonært internett. Desto mer grunn til å sørge for at WordPress-nettstedet ditt er mobilklart, ikke sant? Unnlater å gjenkjenne styrken i mobilmarkedet, og du vil absolutt gå glipp av store og små muligheter for å nå et større marked med forbrukere.


Heldigvis for deg er det ikke så teknisk utfordrende som du først tror å optimalisere nettstedet ditt for mobilbruk. Ta en titt på følgende tips for å få WordPress-nettstedet ditt på nivå med resten av det mobilklare nettet.

Hvorfor trenger WordPress-nettstedet ditt å være mobilklart?

Se deg rundt. Omtrent alle bærer rundt på et merke av mobile enheter. Selv barn har dem i dag. Siden de fleste eier en mobiltelefon, er sjansen stor for at de leser noens blogg eller nettsted på den. Hvorfor ikke din? Du har sannsynligvis allerede gjort aktsomhet når det gjelder å drive trafikk til nettstedet ditt, for eksempel å bygge opp SEO-innsatsen din, for eksempel. Vil du ikke vite at optimalisering av mobilenheter faller inn under den kategorien?

Du må bruke alle kanaler for å få så mye trafikk som mulig. Tatt i betraktning det faktum at omtrent 2,7 timer blir brukt på å lese sosiale nettverk på mobiltelefoner hver dag av amerikanere, er sjansen stor for at de kommer over en rekke forskjellige blogger og nettsteder som vennene deres deler.

Du må alltid være på tå når det kommer til en verden av teknologi og markedsføring. Med mange mennesker som bruker mobile enheter, er det viktig for eiere av nettsteder å identifisere en ny mulighet for markedsføring av nettsteder for å generere ny trafikk. Og den beste måten å gjøre det på? Mobiloptimalisering, selvfølgelig! Opplever du en trend her?

Hvis nettstedet ditt ikke er optimalisert for å bli sett på en mobilenhet, vil det være tøft for seerne å lese innholdet ditt og se bildene dine. Et nettsted må være riktig optimalisert spesielt for bruk på skjermstørrelsene som mobile enheter har. Skjermstørrelse og oppløsning må være helt riktig. Hvis ikke, vil de besøkende finne et annet nettsted å gå til. Over tid kan dette koste potensielle kunder.

Du vil at nettstedet ditt skal generere trafikk. Men når de først er der, vil du at opplevelsen deres skal være positiv. Å ha et nettsted som er klart for mobilbruk vil forbedre opplevelsen av besøkende og øke sjansene dine for å gjøre dem om til gjentatte kunder.

Tips 1: Bruk mobilvennlige temaer

For å holde temaet på nettstedet ditt konsistent mellom desktop- og mobilversjoner, er et mobiltema perfekt for deg. På denne måten trenger du ikke å utvikle en selv eller måtte ansette noen for å gjøre det for deg. Sammen med økningen i bruk av mobilenheter kommer også en økning i antall tilgjengelige mobile temaer. Morsomt hvordan det fungerer, hva?

Her er noen å sjekke ut:

Twenty-Fjorten

 • Tjue fjorten. WordPresss standardtema er faktisk ideelt for mange nettsteder. Det er responsivt, attraktivt og tilbyr en rekke menykonfigurasjoner som passer på en hvilken som helst størrelse skjerm.
 • Totalt tema. Dette mest solgte temaet er en flott måte å vise nettstedet ditt på forskjellige mobile enheter. Totalt reagerer flytende, så sidelayoutene dine justeres automatisk til nettleservinduet. Pluss ekstra tilpassede mobilalternativer gjør det enkelt å optimalisere.
 • Ananas. Dette minimalistiske WordPress-temaet er fantastisk som tema, som gjør bruk av et mobil responsivt design.
 • Mayashop. Hvis du driver et nettsted for e-handel, er Jigoshop-plugin-en et flott alternativ som fungerer sømløst med Mayashop-temaet. Netthandelssider har en tendens til å være litt mer utfordrende å optimalisere for mobile enheter. Dette temaet vil hjelpe deg med din spesifikke design.

Tips nr. 2: Bruk plugins

Noe av det beste med WordPress er tilgjengeligheten av plugins som gjør nettstedseierens jobb mye enklere og mer strømlinjeformet. Plugins tjener massevis av formål, inkludert å bidra til å gjøre et nettsted mobilvennlig.

Som nettstedseier vil du heller bruke tiden din og kreftene på å konsentrere deg om det faktiske innholdet på nettstedet ditt enn all den tekniske mumbo-jumboen som foregår bak kulissene for å få nettstedet ditt til å fungere, ikke sant? En enkel plugin kan bidra til å gjøre innholdet på nettstedet ditt enkelt å lese uten å måtte zoome inn en million ganger eller bla fra venstre til høyre når du prøver å lese gjennom et avsnitt på en telefon.

Her er et par plugins du kanskje vil sjekke ut:

WordPress mobilpakke

WordPress mobilpakke. Denne plugin gir deg total kontroll over nettstedets mobilversjon. Domenekartlegging gjør det enkelt å identifisere de mest populære enhetene, med et enkelt tema som tilbys i fire forskjellige fargepaletter.

WP Mobildetektor

WP Mobildetektor. Denne pluginen gir en enkel måte å optimalisere nettstedet ditt for mobile enheter på kort tid. WP Mobile Detector fungerer med tusenvis av forskjellige smarttelefoner, nettbrett, nettaktiverte telefoner og så videre, og gir besøkende en hyggelig opplevelse uten at du trenger å bruke uker på å prøve å ordne det hele selv.

Tips nr. 3: Gjør nettstedet ditt responsivt

Du har sannsynligvis besøkt et responsivt nettsted tidligere. Denne typen nettsteder reagerer riktig i henhold til enheten den blir sett på. Når det blir sett på et skrivebord, blir nettstedet presentert på en måte. Når du blir sett på en smarttelefon, blir den presentert i en annen. Det samme skjer når du ser på nettstedet på et nettbrett eller en bærbar PC, eller på en hvilken som helst annen mobil enhet du kan få tak i.

Å ha et responsivt design på nettstedet ditt betyr ganske enkelt at det vil tilpasses automatisk, uansett hvilken kilde seeren besøker fra. Ganske kult, ikke sant? Det er enkelt som et kake å ha et responsivt nettsted hvis du bruker WordPress som nettstedets plattform. Alt du trenger å gjøre er å finne et responsivt WordPress-tema som passer til nettstedets stil (vi kan ikke slutte å snakke om vårt fullt responsive Total WordPress-tema med innebygd dra & slipp-sidebygger, slik at du kan lage hvilken som helst responsiv layout du ønsker! ).

Tips nr. 4: Minimer forseggjort grafikk

Tenk på størrelsen på skjermen til en mobil enhet. Riktignok ser det ut til at de blir større for hver dag, men de er absolutt mindre enn det gjennomsnittlige skrivebordet. Glem å fylle nettstedet ditt med fancy grafikk – for mange av dem vil bare føre til at lastetidene øker, noe som er et nei-nei for mobile surfere.

Dette gjelder spesielt for e-handelsnettsteder. Shoppere ønsker ikke å bli bombardert med grafikk for å måtte sile gjennom. De ønsker å kunne gjøre et kjøp raskt og effektivt. Så veto mot overflødig grafikk og hold det enkelt.

Tips 5: Velg tekst klokt

I tillegg til å minimere grafikk på nettstedet ditt, vil du også minimere tekst. Besøkende har veldig begrenset plass på skjermene sine for å sjekke ut hva du selger eller skriver om. Siden det ikke er sannsynlig at de vil zoome inn og ut eller bla opp og ned, hold teksten din knivfokusert på hva produktet ditt handler om.

Glem alle “krusninger” som mange selgere prøver å bruke for å få mer oppmerksomhet til produktene sine. Gi kundene bare det de trenger for å gjøre et informert kjøp.


Optimalisering av WordPress-nettstedet ditt for mobile enheter trenger ikke å være komplisert. Men det må gjøres, uansett hva. Som en erfaren online gründer, vet du allerede det. Alle med et par øyne kan se hvordan den mobile verden tar over. Så forhåpentligvis vil disse tipsene være nyttige.

Har du allerede gjort nettstedet ditt mobilvennlig? I så fall, hvilke skritt tok du for å oppnå dette? Jeg vil gjerne vite det!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map