5 grunner til at WordPress-nettstedet ditt ikke er rangert i Google

5 grunner til at WordPress-webiten din ikke rangerer høyt hos Google

Du har satt opp WordPress-nettstedet ditt og lest mye “Slik gjør du” -artikler om søkemotoroptimalisering. Du føler deg ganske bra med hvor nettstedet ditt står, så lanserer du det offisielt. Nå trenger du bare å vente på at Google indekserer nettstedet ditt og ser hvor nettstedet ditt rangerer … men hvorfor finner du fremdeles at WordPress-nettstedet ditt ikke er rangert i Google?!


Men kanskje det har gått en stund – kanskje noen måneder, kanskje et år eller mer – og du kan fremdeles ikke komme forbi den tredje siden. Hva gjør du galt? Det er gode nyheter og dårlige nyheter. Den gode nyheten er at din lave rangering sannsynligvis skyldes et problem som lett kan endres. Og den dårlige nyheten? Du må bare gi det litt mer tid til å se om fiksen hjelper din rangering.

Her er noen av de vanligste årsakene til at WordPress-nettstedet ditt ikke er rangert i Google.

1 . WordPress-nettstedet ditt har svakt innhold

1 . WordPress-nettstedet ditt har svakt innhold

For Google er innhold og lenker dets to viktigste rangeringsfaktorer. Så hvis du ikke har godt innhold, har ikke WordPress-siden din mye sjanse til å rangere. Det er mange elementer som går inn på lage “godt” innhold. For å gjøre innholdet ditt best mulig kan det være, bruk følgende som en sjekkliste:

 • Informativ – Innholdet ditt skulle la leseren ha den følelsen av at de lærte noe og at tiden deres ikke var bortkastet.
 • Grammatisk korrekt – Hold deg til riktig engelsk ved å være oppmerksom på problemer som skrivefeil, fragmentsetninger, tegnsetting og mer.
 • lange – Innhold skal være minimum 400 ord, men mest skriftlig innhold er 1000 ord eller mer.
 • friskhet – Hvor gammelt er innholdet ditt? Oppdaterer du bloggen din ofte med nytt innhold? Det å oppdatere nettstedet ditt med nytt innhold er et problem som kan ringe rangeringene dine. Forsøk å oppdatere noe minst en gang i måneden,
  og helst ukentlig.

Ved å levere nytt, kvalitetsinnhold på ukentlig basis, trenger du ikke å bekymre deg for ikke å rangere for en av Googles viktigste faktorer.

2. Du endret permalinkene dine

2. Du endret permalinkene dine

Permalink viser til den permanente lenken til en side på nettstedet eller bloggen din. Du vil at disse skal være beskrivende og så ofte som mulig inkludere søkeordet som siden eller innlegget er målrettet mot.

Hvis permalinksene dine har ekstra biter som “? P = 3282949” eller hvis de er for lange, eller inneholder stoppord (f.eks. “Og”, “av” eller “gjør”), må de endres for å være mer menneskelige og maskinlesbare. Imidlertid, hvis du gjør det på feil måte, vil Google miste oversikten over disse sidene, og du vil miste rangering.

Hvis du på et tidspunkt må endre permalinkene dine, kan du endre permalinkene dine uten å ofre rangeringen.

3. Nettstedet er ikke responsivt på mobilen

3. Nettstedet er ikke responsivt på mobilen

Litt over halvparten av nettstedstrafikken genereres via mobiltelefoner. Nettdesignere har utfordringen med å lage et nettsted for å glede flere nettlesere på forskjellige enheter – og det er grunnen til at mange gjør nettsteder “responsive.”

Et “responsivt” nettsted vil tilpasse seg et format som er brukervennlig for en bestemt enhet. Et nettsted som ikke er brukervennlig, vil bli lurt av Google under mobilbaserte søk. Google handler om å markedsføre nettsteder med en flott brukeropplevelse.

Bruk Googles for å sjekke nettstedet ditt Mobilvennlig testverktøy. Det vil fortelle deg om nettstedet ditt er mobilvennlig og varsler deg om problemer (for eksempel sider som delvis lastes inn), slik at du vet hva du skal fikse. Og hvis du finner ut at din nåværende WordPress-design ikke er optimal for mobilleserne, kan du vurdere å bytte til et av de beste WordPress-temaene – som alle svarer på de fleste enheter.

4. Nettstedet ditt er ikke synlig for søkemotorer

4. Nettstedet ditt er ikke synlig for søkemotorer

Hvis WordPress-nettstedet ditt ikke er rangert i Google og du bare begynner med WordPress, kan du være ukjent med mange av alternativene for å tilpasse nettstedinnstillingene. Så det er mulig du forandret noe uten å skjønne hvordan det ville gjort påvirke søkemotoroptimaliseringen.

Logg deg på WordPress-oversikten og naviger til Innstillinger> Les innstillinger og bla ned til nettstedssynlighet. Alternativet “Tillat søkemotorer å indeksere dette nettstedet” bør velges.

Sørg for å fjerne merket for søkemotorsynlighet

Hvis det er ikke valgt, velg det, og la deretter Google bruke tid til å indeksere nettstedet ditt og se om sidens rangering blir bedre.

Hvis det er valgt, trenger du kanskje bare å vente litt lenger, ellers kan du støte på et annet problem.

5. Det er ikke du, det er nøkkelordene dine

5. Det er ikke du, det er nøkkelordene dine

Nøkkelord er viktige for å optimalisere for søkemotoren og hjelpe siden med å rangere, men hvis de brukes feil, kan de faktisk gjøre mer skade enn godt. Her er tre beste fremgangsmåter du må huske på:

 • Ikke stikk nøkkelord – Stopping av nøkkelord innebærer å fylle avsnitt med nøkkelordene du prøver å målrette mot. Stoppet innhold med nøkkelord leser dårlig og unaturlig. Du vil bruke nøkkelord, men på en måte som er naturlig å lese og løfte tankene og poengene dine gjennom hele stykket.
 • Bruk nøkkelord med lang haleNøkkelord med lang hale er tre eller fire (kanskje enda flere) ord lange og er mer spesifikke for hva en kjøper ønsker. Disse nøkkelordene er lettere å rangere etter. I tillegg vil kunder som bruker disse nøkkelordene trolig være lenger i kjøpesyklusen, fordi de vet nøyaktig hva de vil ha.
 • Ikke prøv å rangere etter for konkurransedyktige søkeord med et svakt nettsted – Hvis du bare prøver å rangere etter nøkkelord med høy konkurransehastighet, vil du sannsynligvis tape på andre nettsteder. Derfor er det best å begynne å målrette søkeord med lav eller middels konkurranseevne. Når du begynner å rangere for disse, kan du se på nøkkelord med mer konkurranse. Bare husk å gjøre forskningen først!

Og hvis du vil ha litt hjelp med søkeordbruken din, kan du vurdere å bruke en plugin. Et flott alternativ er Yoast SEO, som inkluderer et “fokus søkeord” alternativ. Når du har angitt nøkkelordet du vil fokusere på, vil du kunne analysere nøkkelordets tetthet, bruk i overskrifter, hvis nøkkelordet er i url-en osv. Pluss at du oppgraderer til Yoast SEO Premium, kan du målrette deg mot opptil 5 nøkkelord på en side, noe som gir enda enklere optimalisering.

Jobb mot en høyere rangering

Bruk denne informasjonen til å utføre en tilsyn på nettstedet ditt og se om du ubevisst har sabotert nettstedets rangering. Noen kan være “enklere” eller “raskere” rettelser enn andre, men alle vil hjelpe. Husk at for noen av dem må du gi Google litt tid (tenk noen uker) for å justere rangeringen.

Har du tips å legge til? Eller et spørsmål om en av grunnene til at vi dekket om hvorfor WordPress-nettstedet ditt ikke er rangert i Google vi nevnte? Legg igjen et notat i kommentarfeltet og få samtalen i gang.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map