Hvis du er en WordPress-bruker har du sannsynligvis hørt om jetpack – da den ble gitt ut til WordPress.org-brukere for litt over to år siden, ble den møtt med en blanding av glede og mistanke.


For de av dere som er ikke Jetpack er kjent med Automattics baby, og integrerer en rekke forskjellige populære funksjoner (og noen ikke-så populære) i en pent bundet pakke. Noen mennesker elsker det av den grunn, andre hater det.

Men jeg er ikke her for å hate på Jetpack – jeg bruker tross alt den selv. Jeg ikke i veldig lang tid under det misforståtte inntrykk av at det ikke ga mye, men gutten hadde jeg feil. Mens det har sine mangler, er det mye å elske med Jetpack og mye funksjonalitet å klemme ut av den.

I dette innlegget skal jeg dekke bare en håndfull Jetpack-funksjoner i detalj, men de er favorittene mine og alene skal overbevise deg om at det er et flott alternativ for ditt WordPress-nettsted. Hvis du vet veldig lite (eller ingenting) om Jetpack, eller selv om du har brukt den og synes at at du ikke liker det, les videre. Det har mye å tilby.

Før vi begynner …

Jeg har allerede nevnt at det er grunner til at folk ikke liker Jetpack. For å være ærlig, forstår jeg resonnementene deres. Det nesten definitivt er ment som et kjøretøy for å levere premium-tjenester og kan være litt anmassende i gjennomføringen, men du har alltid valget mellom å ignorere premium-tilbudene. Etter min mening er oppsiden (dvs. alle gratisfunksjonene) vel verdt det.

Der er men bare en ting jeg ikke liker med det, og det er auto-aktiveringsfunksjonen. I utgangspunktet, hvis en ny modul legges til Jetpack-pluginen, vil den bli aktivert som standard på nettstedet ditt. Heldigvis er det en enkel løsning for dette: bare installer og aktiver manuell manuell kontroll for Jetpack-plugin. Dette forhindrer automatisk aktivering av nye funksjoner og gir deg full kontroll over nettstedets funksjonalitet.

Med det ute av veien, la oss dykke ned i de morsomme tingene!

1. Offentliggjør

Hvis du er blogger, har du nesten helt sikkert sosiale mediekontoer med Facebook og Twitter i det minste (hvis du ikke gjør det, blogger du ikke riktig ;-)). En av oppgavene som alltid har plaget meg er promotering av nye innlegg via de sosiale mediekontoer. Heldigvis fjerner Jetpack’s Publicize-modul alt bryet med promotering av sosiale medier.

Bare koble sosiale mediekontoer til Jetpack …

Innstillinger for deling av sosiale medier

… og hvert nye innlegg vil bli publisert til disse kontoene:

Innlegg Publiser Meta Box

Som du kan se, kan du også opprette tilpassede meldinger du kan dele med dine spesifikke målgrupper. Det er veldig glatt, veldig enkelt å bruke, og gjør det å dele innleggene dine til en absolutt spiss.

2. Kommentarer

I det siste har jeg brukt mye tid på å overveie hvilke kommentarsystem som skal brukes. Jeg startet med standarden (som alle gjør), prøvde ut Livefyre og byttet tilbake. Etter min ydmyke mening kan du ikke slå den.

Egentlig viser det seg at du kan (ganske). Jetpack Comments tar standardkommentarsystemet og supercharges det med fantastisk saus. Besøkende kan nå logge inn for å legge igjen en kommentar via Facebook, Twitter eller WordPress.com.

Videre ser formen elegant og sexy ut og har en tendens til å integrere perfekt med temaet ditt:

Jetpack Kommentarer

Som du kan se inkluderer det oppgraderte kommentarsystemet også muligheter for besøkende å abonnere på kommentarer og nye innlegg (denne valgfrie funksjonen styres av den separate abonnementsmodulen). I utgangspunktet er det å kommentere og abonnere ekstremt enkelt for engasjerte lesere, og det er akkurat det du ønsker.

3. Deling

Sosial deling er noe de fleste bloggere (meg selv inkludert) besetter over. Vi elsker å få de sosiale aksjene. Personlig er jeg en stor fan av Digg Digg og vil fortsette å bruke den. Men jeg også bruk Jetpack’s delingsmodul:

Sosial deling

Som du ser ser de sosiale delingsalternativene fantastiske ut og integreres vakkert uten noen tilpasning nødvendig. Mitt oppsett av Digg Digg-linjen tilbyr bare muligheten til å dele via Facebook, Twitter og Google+, men jeg benytter anledningen med Jetpacks delingsmodul for å gi leserne en rekke alternativer.

Videre fungerer plasseringen av disse delingsknappene som en fin påminnelse om muligheten til å dele, hvis brukeren er blind for Digg Diggs flytende sidefelt.

4. Kontaktskjema

Alle bloggere trenger et kontaktskjema, og Jetpack leverer på den fronten. Bare aktiver modulen, så ser du en ny knapp på innlegg / sideskjermer:

Kontakt skjema

Trykk på den knappen, så får du en enkel og intuitiv skjerm som du kan bygge kontaktskjemaet ditt fra:

Kontakt skjema

Når du er ferdig, klikker du bare på knappen for å legge til skjemaet, og det er det! Folk kan nå komme raskt og enkelt i kontakt. Ikke bare det, men hvis du har det Akismet installert på bloggen din, vil kontaktformularinnleggene bli kjørt gjennom antispam-systemet slik at du bare får ekte meldinger.

5. Statistikk for WordPress.com

Dette har spart meg litt siden jeg installerte det. Selv om du nesten definitivt bruker Google Analytics eller en annen Analytics-pakke som Clicky (Jeg bruker begge deler), WordPress.com Stats-modulen (egentlig en annen analysepakke) er vel verdt å aktivere.

Hvorfor? Fordi du får analysedata rett på WordPress Dashboard:

WordPress.com statistikk

WordPress Dashboard har så mye potensiale i forhold til å bli et sentralisert sted for alle dataene du vil se på daglig, og å legge til WordPress.com statistikk i miksen gjør det bare så mye mer funksjonelt.

Siden jeg allerede logger meg på Dashboard minst en gang om dagen for å sjekke kommentarer og nedlastinger av informasjonsproduktet mitt (via den fantastiske Easy Digital Downloads Dashboard-widgeten), er det ingen ting å legge til analyser der, så jeg trenger ikke å ta på tide å logge seg på en egen tjeneste. Enda bedre, WordPress.com Stats legger ikke ekstra belastning på serveren din.

Og det er så mye mer ….

Jeg klør bare på overflaten her. Jetpack består for tiden av ikke mindre enn 25 forskjellige moduler, som hver har en viktig rolle å spille hvis du ønsker dens funksjonalitet. Andre høydepunkter inkluderer:

  • Varsler via verktøylinjen på nettstedets frontend
  • Muligheten til å blogge gjennom din e-postklient
  • Ekstra sidefelt widgets
  • En kunstig intelligensbasert stavekontroll, stil og grammatikkontroller
  • Fullskjermgallerier med kommentarer og metadata
  • En frittstående CSS-redaktør
  • Et mobilt tema
  • WP.me ​​URL-forkortelse

Pluss at det er enda mer. For de fleste bloggere vil det være en rekke moduler som potensielt kan være til god nytte, så jeg oppfordrer deg til å utforske!

Vente…

Du har kanskje noen spørsmål om Jetpack (og spør dem gjerne i kommentarfeltet nedenfor), men det er et som peker meg mer ut enn de fleste: Kan du ikke laste ned individuelle plugins fra WordPress.org som replikerer det meste av Jetpacks moduler?

Mitt svar på det ville være både ja og nei. Ja – noe av funksjonaliteten i Jetpacks moduler dupliseres med frittstående plugins. Jeg har allerede nevnt Digg Digg-plugin – min favoritt til sosial deling – for eksempel. Så er det Kontaktskjema 7; en ekstremt populær kontaktskjema-plugin. Listen fortsetter.

Imidlertid tilbyr Jetpack noe som andre plugins kanskje ikke: Du er praktisk garantert for vakkert funksjonell og tett kodet funksjonalitet som kontinuerlig vil oppdateres i overskuelig fremtid. Det er en enorm fordel og ikke en som skal ignoreres.

Hver eneste Jetpack-modul jeg har brukt har integrert med bloggene mine uten problemer. Den ekstra funksjonaliteten ser alltid fantastisk ut og oppfører seg akkurat som forventet. Hva mindre ville du forvente av Automattic? At for meg er det største salgsstedet for Jetpack – den praktiske garantien for at du får et kvalitetsprodukt.

Nå vil jeg gjerne få din mening om Jetpack, så benytt anledningen til å gi din mening kjent i kommentarfeltet nedenfor!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me