Du har valgt ut domenenavnet ditt, valgt en flott webhotell som skal brukes og har lært hvordan du installerer WordPress. Nå er det på tide å velge ut det spesifikke “utseendet” for nettstedet ditt.


WordPress bruker en rekke forskjellige temaer for å hjelpe eiere av nettstedene med å strukturere og presentere innholdet. Selv om standardtemaet kan se attraktivt ut (Twenty Seventeen-temaet er ganske fantastisk, spesielt hvis du legger til noen få viktige plugins), er det bokstavelig talt tusenvis av andre å velge mellom for å gi nettstedet ditt et unikt spinn. Selv om mengden av temaer å velge i er spennende, kan det også være noe overveldende. Nettstedet ditt er i det vesentlige som det globale visittkortet ditt, så valgene du tar må gjøres nøye.

Så, hvor begynner du å velge det perfekte temaet fra alle valgene der ute? Her er fem enkle trinn for å begrense valget ditt til riktig tema blir en tydelig vinner.

1. Bestem om du vil gå med et gratis eller premium tema

Velg et gratis eller premium WordPress-tema

Det er mange gratis temaer tilgjengelig i WordPress Directory, som kan fungere for mange typer nettsteder. Imidlertid anbefales det generelt å gå med et premiumtema som tilbyr det tilpasningsnivået du trenger. Premium WordPress-temaer har en rekke ekstra fordeler i forhold til de gratis. De kommer vanligvis med kundestøtte, blir oppdatert oftere, har vanligvis flere funksjoner og kan tilpasses dine spesifikke behov lettere enn gratis temaer..

Hvis du velger å kjøpe temaet ditt, må du ta hensyn til om du vil bli belastet en engangsavgift eller ikke (Themeforest, Creative Market, Templatic osv.) Eller på abonnementsbasis, enten månedlig eller årlig (for eksempel Elegante temaer eller Themify bare for å nevne noen). Det sistnevnte alternativet gir deg frihet til å velge mellom hvilket tema du vil fra den aktuelle utgiveren. Det er klart at du må ta en titt på budsjettet ditt for å hjelpe deg med å bestemme hvor mye du er villig (og i stand til) å bruke på et premiumtema.

Vanligvis, jo mer du betaler for et tema, jo flere funksjoner kan du forvente. De fleste premiumtemaer varierer fra $ 29 til $ 89, slik at de ikke er det også fryktelig dyrt. Pluss-premiumtemaer inkluderer ofte premium-støtte, så hvis du har et spørsmål, kan du stille utvikleren i stedet for å stole på gratis WordPress.org-fora. Siden nettstedet ditt er en stor investering, vil du definitivt ta deg tid til å vurdere alternativene dine og finne ut hvilket tema som passer for deg..

2. Match WordPress-temaet til din bransje

Match ditt WordPress-tema til din bransje

Dette kan høres ut som en no-brainer, men det er blant de første og viktigste faktorene du må vurdere. Du bør velge et tema som angår din bransje eller virksomhet. Et nettsted med et blomstrende tema ville ikke gitt mye mening for en snekkervirksomhet. I stedet ville noe med tre i temaets bakgrunn passe det mye bedre. På samme måte som et nettsted for bildeler ville være godt tilpasset et tema som involverer biler. Hvis du trenger hjelp med å velge et tema, kan du sjekke ut noen av disse innleggene fra WPExplorer:

  • Hvordan bygge et kirkelig nettsted med WordPress
  • Beste medisinske WordPress-temaer for leger
  • Beste WordPress-temaer for fast eiendom
  • Beste WordPress-porteføljetemaer
  • Må ha Pinterest-lignende WordPress-temaer

Bare sørg for at uansett hvilket tema du velger nøyaktig gjenspeiler tjenestene og verdiene til ditt spesielle merke. For å si det enklere: ikke forvirre de besøkende!

3. Bestem nettleskompatibilitet

Bestem WordPress-temas nettleserkompatibilitet

Det er viktig å sikre at det nye temaet du velger, er kompatibelt med alle nettlesere. Ulike besøkende på nettstedet ditt vil sannsynligvis bruke forskjellige nettlesere, så det er viktig å ikke telle ut noen. Mange tech-designere kan foreslå å ignorere eldre nettlesere som Internet Explorer for kompatibilitetsproblemer, ettersom flere og flere brukere forlater nettleseren til fordel for nyere versjoner som Google Chrome. Likevel er det fortsatt mange surfere der ute som er avhengige av eldre nettlesere, så husk å være oppmerksom på nettleserkompatibiliteten til temaet du tenker å bruke på nettstedet ditt.

Før du forplikter deg til et bestemt tema, bør du teste det ut på en rekke nettlesere. Hvis du allerede har et nettsted oppe og går, er den enkleste måten å gjøre dette på å sjekke Google Analytics for å se hvilke nettlesere de besøkende bruker for å få tilgang til nettstedet ditt. Oddsen er at du må sjekke alle de store nettleserne, inkludert Firefox, Safari, Google Chrome og Internet Explorer.

Google Analytics vil også identifisere de mesteparten av besøket ditt bruker. Du kan bruke Browsershots.org å teste nettleserne når du vet hvilke du skal være opptatt av. Alt du trenger å gjøre er å velge nettleser og versjon du vil teste, og Browsershots.org vil generere en test på hver enkelt. Deretter vises resultatene som du kan evaluere.

4. Velg et tema som er enkelt å redigere

Velg et WordPress-tema som er enkelt å redigere

Forhåpentligvis vil virksomheten din fortsette å vokse. Og som det gjør, vil det bli gjort en rekke endringer underveis. Du kan begynne å tilby nye produkter eller tjenester senere, eller velge å flytte på et tidspunkt. Nettstedet ditt må følge med på alle endringene som skjer i virksomheten din, og som sådan er det viktig å velge et tema som er enkelt å redigere.

En vanlig feil er å velge et tema som krever at du dykker ned i koden og endrer alt rundt bare for å gjøre en enkel modifisering. Det er mange temaer der ute, og selv om de ser fantastiske ut, kan de også være ganske kompliserte å redigere. Utseende er ikke alt. I stedet velger du et tema som lar deg gjøre endringer som du synes passer med noen få enkle museklikk.

For å bekrefte tilpasningsalternativene til et kort listet tema, vil du se etter funksjoner som fargevalg, innleggstyper, mangfoldet av blogg- og sidelayout det har, og hvis du har spesielle funksjoner du trenger (for eksempel en kalender, porteføljevisning) , etc) komme med det.

Identifiser om temaet kommer med kortkoder eller en sidebygger. Disse lar deg legge til bestemte funksjoner eller sideelementer til innlegget og sidene. Selv om det er mange plugins som er tilgjengelige der ute (du kan sjekke listen vår over de beste kortkodene og sidebygger-plugins for å se noen få) for å hjelpe deg med å tilpasse nettstedet ditt, er det mye enklere hvis kjernefunksjonaliteten du trenger allerede er inkludert – det er grunnen til at massevis av kraftige tilpasningsalternativer er innebygd i vårt totale WordPress-tema.

5. Se på teknisk support og oppdateringer

WordPress Theme Support

Teknisk støtte bør tilbys for temaet du velger, spesielt hvis du betaler for det. Med support mener vi assistanse med temafeil og oppdateringer – ikke tematilpasninger, hvis du trenger tilpasninger utført, bør du vurdere å ansette en WordPress-temautvikler eller bruke en tjeneste som Elto siden dette er utenfor støtten..

Enkelte WordPress-temaer kommer med e-poststøtte, mens andre bare vil tilby et forum for spørsmål. Du må finne ut hvilket alternativ som er riktig for deg. Er du i orden med ventetiden assosiert med svarene som er gitt i en foruminnstilling, eller trenger du mer tidssensitiv kommunikasjon? Du bør også finne ut når den siste oppdateringen til temaet ble laget, og hvor mange oppdateringer som er gjort siden temaets første utgivelse. Gode ​​temaer oppdateres ofte, og spesielt når nye versjoner av WordPress slippes (for eksempel blir WordPress-temaet fra WPExplorer kontinuerlig oppdatert for å være kompatibelt med den nyeste versjonen av WordPress, og for å inkludere de nyeste funksjonene som bygning på forsiden ).

Du har det bedre å gå med nåværende temaer. Du vil ikke risikere å betale for en bare for å få den til å ødelegge nettstedet ditt når en ny WordPress-versjon kommer ut. Du må føle deg trygg på at utviklerne bak temaet du velger holder seg oppdatert og vil holde temaet (ene) oppdatert.

Bonustips: Les anmeldelser

Når du tror du har valgt temaet for deg, kan du ta noen minutter å lese anmeldelser fra andre bloggere og eiere av nettstedet. Gjør et Google-søk på navnet på temaet og utviklerens navn. Finn ut hva andre mennesker har å si om det. De ekstra fem minuttene med research kan spare deg for mye hjertesorg!

Konklusjon

WordPress gir et av de enkleste måtene å utvikle og styrke din online tilstedeværelse. Selv de som ikke er teknisk kyndige, kan piske opp et nettsted på noen timer med bruk av WordPress som deres plattform. Bare følg disse raske og enkle trinnene for å velge det ideelle temaet for nettstedet ditt, slik at det skiller seg ut fra pakken!

Det jeg vil vite er hvordan du går ut på å velge et tema for nettstedet ditt? Har de ovennevnte kriteriene noe for deg? Eller er en annen beregning involvert? Del gjerne tankene dine nedenfor!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me