Når det gjelder å lage et populært (og lønnsomt) nettsted, bør hovedfokuset ditt være bestandig være med på brukeropplevelsen.


At bør sier det selvsagt, og likevel ser det ut til at så mange webansvarlige ser bort fra det jeg anser for å være den gylne regelen for å lage nettsteder. Hvis du ikke setter brukerne dine først, er du gal.

Og det fører meg til temaet for dette innlegget: de mange måtene du kan forbedre brukeropplevelsen på WordPress-nettstedet ditt. Jeg skal ta opp noen spesifikke vanlige feil gjort av mange webansvarlige (og WordPress-brukere spesielt) og vise deg hva du bør gjør for å oppmuntre folk til å gå tilbake til nettstedet ditt igjen og igjen.

Det grunnleggende

La oss først snakke om de tre tingene du trenger for å få riktig for å skape en vakker brukeropplevelse:

 1. Design
 2. Usability
 3. Innhold

Hvis du har et vakkert nettsted som er enkelt å navigere og har flott innhold, er du gylden. Alt du trenger å gjøre deretter er fokus på en fantastisk markedsføringskampanje (men det er et helt annet tema for en annen tid). Selv om det er enkelt nok å oppgi de ovennevnte kravene, er det en annen historie å utføre dem i praksis.

Følgende nyttige tips fokuserer alle på design, brukervennlighet og innhold. Hvis du ikke tar noe annet fra dette innlegget, må du erkjenne at fokuset ditt bør bestandig være med på de tre tingene når det gjelder utforming, vedlikehold, optimalisering og oppdatering av ditt WordPress-nettsted.

OK, la oss komme til det!

1. Gjør designen din ren og enkel

Dårlige nettdesignere er ofte mer opptatt av å lage noe som er ganske snarere enn funksjonelt. Feiligheten i denne tilnærmingen er dyp – en besøkende foretrekker nesten alltid funksjon fremfor form. Når du designer et nettsted, er hovedspørsmålet du alltid bør gå tilbake til: “Vil nettstedet mitt forvirre besøkende?”

Unike og spennende design kan vinne priser, men i sin natur er det typisk et brukbarhetsmareritt. Hvorfor? Fordi folk som forutsigbarhet. De forventer å se visse elementer på bestemte steder, og når de ikke gjør det, blir de forvirrede og frustrerte. Så drar de.

Det er absolutt ingenting galt med en standard blogglayout (en topptekst, fulgt av hovedinnholdet og en sidefelt, etterfulgt av bunnteksten). Og i virkeligheten er det mye du kan gjøre med standardoppsett for å gjøre dem slående. Tror Traffic er et av favoritteksemplene mine:

Tenk trafikk

Et design i full bredde med dristige farger og vakker typografi. Ren og enkel, men slående og vakker. Det representerer stor balanse mellom form og funksjon. Det er nøyaktig hva du bør se etter.

2. Gjør navigering enkel og åpenbar

Navigering gjennom nettstedet ditt bør være helt uanstrengt for sluttbrukeren. De bør presenteres for et eller flere navigasjonselementer som gjør det enkelt å finne det de leter etter. Jeg anbefaler ett eller flere av følgende:

 • En navigasjonslinje (praktisk talt viktig)
 • En kategoriliste i sidefeltet
 • En søkeboks i sidefeltet
 • En arkivside
 • Brødsmuler

Bruk WordPress ‘kraftige tilpassede menyer-funksjon (Utseende> Menyer i sidefeltet) for å ordne og navngi nøkkelsider, akkurat som Pat gjør på kl Smart passiv inntekt:

Smart passiv inntekt

Jeg anbefaler gratis Relevanssi-plugin for søk. Når det gjelder en arkivside, foreslår jeg at du følger formatet jeg har på bloggen min, Leaving Work Behind:

Forlater arbeidet bak

Jeg gir brukeren muligheten til å bla gjennom nettstedet mitt via dato, kategori og tagg. Å presentere alternativer som dette er selvfølgelig bare nyttig for sluttbrukeren hvis du kategoriserer og tagger innholdet ditt effektivt.

Endelig er brødsmuler en flott måte for besøkende å se hvor de er på nettstedet ditt og umiddelbart finne lagrene sine. Jeg bruker brødsmuler i P90X Journal-bloggen min:

P90X Tidsskrift

Det er enkelt å integrere brødsmuler på nettstedet ditt – bare bruk funksjonen Internal Links som er inkludert i WordPress SEO av Yoast (min favoritt SEO-plugin på avstand).

Det vanlige temaet som kjører gjennom eksemplene ovenfor, er enkel navigering. Mange mennesker vil forlate et nettsted etter å ha sett en side. Din jobb er å gi dem et enkelt alternativ å fortsette å utforske. Effektiv navigasjon hjelper deg å gjøre det.

3. Gi dem et sted å starte

Med mindre du har et innlegg som blir enormt viralt (og til og med da), vil du sannsynligvis oppleve at hjemmesiden din er den desidert mest besøkte siden på nettstedet ditt. Årsaken til det er todelt:

 • Det er et åpenbart inngangspunkt og vil ofte bli lenket til fra andre nettsteder enn noen annen side.
 • Det er det åpenbare neste trinn for folk å klikke på når de først besøker nettstedet ditt gjennom noen side.

Derfor kan du øke brukeropplevelsen drastisk ved å gi nye besøkende en hjelpende hånd når det gjelder å demonstrere hvordan nettstedet ditt kan komme dem til gode. Jeg anbefaler at du gjør dette på to måter.

Den første er en funksjonsboks. Dette skal vises tydelig på toppen av nettstedet ditt og gi besøkende en øyeblikkelig idé om hva du har å tilby. Det kan også tjene som en høykonverterende opt-in-form, som Derek Halperns gjør over kl Sosiale triggere:

Sosiale triggere

Med en godt sammensatt funksjonsboks på plass, vil ingen besøkende bli forvirret over hva nettstedet ditt har å tilby. Sammenlignet med en lineær hjemmeside som bare inneholder de siste blogginnleggene og lignende elementer, er det en enorm forbedring med tanke på brukeropplevelsen.

Den andre tingen jeg vil anbefale er en Start Here-side. Hensikten med denne siden er enkel – å tydelig skissere fordelene med nettstedet ditt og gi folk handlingsfulle neste trinn for å komme videre. Jeg bruker en Start Here-side på Leaving Work Behind:

Forlater arbeidet bak Start Here Page

I likhet med funksjonsboksen kan du bruke en Start Here-side for å oppnå en dobbel whammy-effekt: få folk mer engasjert i bloggen din og send dem til sidene på nettstedet ditt som mest sannsynlig vil føre til en konvertering og / eller salg.

4. Få innholdet ditt til å se bra ut

Oss nettfolk er en ganske ustyrtelig gjeng – vi vil ofte verdsette innhold høyere når det ble bedre. Jeg har personlig forstått effekten av dette bare nylig da en gammel artikkel av meg ble syndikert i et iOS-magasin. Det gikk fra å se slik ut:

Forlater arbeidet bak posten

Til dette:

Magasinartikkel

Jeg følte meg tvunget til å lese artikkelen som jeg hadde skrevet på nytt på bakgrunn av at den  mer interessant.

Det er to måter du kan gjøre innholdet ditt mer spennende for brukeren (utover å faktisk skrive bedre innhold):

 1. Design, typografi osv.
 2. formatering

WPExplorer er et flott eksempel på hvordan typografi kan brukes til å gi variasjon og interesse for ren tekst, med sine oransje overskrifter og lettlest sans serif-font. Når det gjelder formatering, er det opp til deg post-for-post-basis. Vurder følgende:

 • Korte ord, korte setninger og korte avsnitt: gjør det enkelt for leseren.
 • Underoverskrifter: bruk liberalt og gjør dem beskrivende.
 • Fet: uthev viktige passasjer.
 • Kursiv: legg vekt på visse ord.
 • Bilder: bruk liberalt for å legge til farge og variasjon.
 • Andre grafiske elementer: bruk lister, tabeller, blokkeringer og alt annet som vil legge til litt krydder til innholdet ditt.

Å lage overbevisende innhold handler ikke bare om selve innholdet – det handler om hvordan du presenterer det innholdet og lager det synes mer overbevisende.

Hva nå?

Hvis du spikrer konseptene ovenfor, vil du være på god vei til å ha et grundig engasjerende nettsted. Men selv om jeg har tatt med det jeg anser som de viktigste hensynene til en positiv brukeropplevelse, er det et stort antall ting jeg har ikke dekket.

Med det i tankene vil jeg gjerne lese forslagene dine i kommentarfeltet nedenfor. Hvilke andre tiltak tror du webansvarlige bør ta for å skape en best mulig brukeropplevelse for de besøkende? Gi meg beskjed!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me