Har du noen gang funnet at du stirrer på en blank skjerm når du åpnet WordPress-nettstedet ditt? Alt fungerte fint for bare et øyeblikk siden, og plutselig snudde nettstedet blank! Det kan også være at WordPress-nettstedet laster fint, men dashbordet er det ikke. Situasjoner som dette WordPress-samfunnet liker å kalle det beryktede White Screen of Death – og det er en av de mest urolige ting om WordPress.


Hvis du ikke kommer over dette begrepet ennå – da er du en av de heldige. I dag skal vi snakke om de forskjellige symptomene på White Screen of Death (la oss kalle det WSOD), og lære kuren for hver sykdom.

Det første er først. WSOD er ​​en anomali som stammer fra en rekke forskjellige årsaker. Hvis du er heldig, vil saken din falle inn under vanlige symptomer – som ferdige fikser er tilgjengelige for. Men hvis du ikke kan fastslå årsaken til problemet, har du det bedre hos en WordPress-ekspert.

4 grunner (og løsninger) for WordPress White Screen of Death

Den gode nyheten er imidlertid at sjansene for at din WSOD-hendelse faller i den ukjente kategorien er ganske tynne. Oftest faller årsaken til WSOD under tre generelle kategorier. Denne veiledningen skisserer enkle og enkle å følge trinn for å fikse hver av årsakene til WordPress White Screen of Death.

Årsak nr. 1: Plugin-relaterte problemer

wp-wsod-r2

Du installerte en ny plugin, oppdaterte en gammel eller prøvde å endre en aktiv.

Fastsette: Deaktiver ett eller alle programtilleggene

I de fleste tilfeller kan det være en konflikt mellom det nåværende aktive temaet og pluginen du nettopp installerte. I et slikt tilfelle kan du ganske enkelt deaktivere den aktuelle pluginen, og alt skal fungere helt fint. Det er imidlertid et problem. Hvordan skal du deaktivere plugin-modulen når WordPress-oversikten ikke fungerer?

Hvis du har brukt WordPress i over et halvt år nå, ikke les neste linje. Prøv å tenke på en løsning. Jeg vil gi deg et hint – det har noe å gjøre med å få tilgang til WordPress-plugin-katalogen via FTP? Har du det? Ja? Kudos! Nei? Ikke noe problem – les videre, men jeg lover at du smeller pannen når du har lest løsningen! Her går vi.

Slik deaktiverer du WordPress Plugin via FTP?

Å deaktivere en WordPress-plugin via FTP er en veldig enkel oppgave. Som en forutsetning, må du ha FTP-tilgang, med riktige tillatelser til WordPress-katalogen din.

MERK: De fleste hostingleverandører gir deg FTP-tilgang. Imidlertid, hvis du har installert WordPress på en VPS eller en skyserver, er det en sjanse for at du ikke har installert en FTP-server i VPS-en. I en slik situasjon, må du installere en åpen kildekode FTP-klient som proftpd eller vsftp. Det er flere tutorials online, og jeg foreslår at du leser en som bruker serverens operativsystem. For eksempel, hvis vi kjører en VPS basert på Ubuntu, vil søkeordet vårt være “Hvordan installere proftpd på Ubuntu”.

Når du har fjernet trinnet, er det på tide å deaktivere plugin-modulen.

  1. Logg inn på FTP-serveren din for en riktig konto
  2. Naviger til din WordPress installasjonskatalog
  3. Skriv inn the wp_content / plugins mappe
  4. Du finner flere mapper med kjente navn i plugins-mappen. Hver mappe representerer en plugin.
  5. Finn og velg mappen med riktig plugin-navn
  6. Gi den nytt navn til et annet, men likevel gjenkjennelig navn. Hvis for eksempel navnet på programtillegget (dvs. mappen) er Akismet, så bør du gi den nytt navn til noe sånt _akismet eller akismet_disabled.
  7. Du kan velge hvilket navn du vil ha. Bare sørg for at det ikke kolliderer med et annet plugin-navn og at det senere er gjenkjennelig.
  8. Å gi nytt navn til mappen vil deaktivere plugin-filen permanent.

Når du har fullført disse trinnene, må du slå av nettleseren din og se om nettstedet lastes inn. Hvis problemet er løst – kudos!

Slik deaktiverer du alle WordPress-plugins samtidig?

Du kan følge prosessen ovenfor for å deaktivere så mange plugins du vil. Imidlertid, hvis du vil deaktivere alle plugins på en gang, vil dette ta mye tid. Det er en mye enklere måte – gi nytt navn til plugins-mappen (til noe som plugins_old) og opprette en ny, tom mappe merket plugins. I hovedsak vil dette deaktivere alle de gamle pluginene på en gang. Du kan flytte programtilleggene en etter en fra plugins_old mappe til plugins, og aktiver dem individuelt.

Når du har endret en bestemt plugin-fil som forårsaket WSOD, kan du bare deaktivere plugin-modulen via FTP og nettstedet skal fungere igjen. Det er alltid en god praksis å teste modifiserte plugins på et backup-nettsted. (Hopp til konklusjonen for en løsning).

Årsak nr. 2: Temarelaterte problemer

wp-wsod-r1

I likhet med plugins har temarelaterte WSOD-problemer lignende opphav.

Fastsette: Deaktiver temaet

La oss se på noen av de enkleste årsakene:

Nye temainstallasjoner

Å installere et nytt tema kan skape en konflikt med en eksisterende plugin – den klassiske tema-plugin-konflikten. I et slikt tilfelle trenger du ganske enkelt å deaktivere det nylig aktiverte temaet, og WordPress vil automatisk gå tilbake til standardtemaet. Forsikre deg om at du ikke har slettet standardtemaet (the tjue noe tema). Hvis du har det, kan du laste opp temaet til temaer mappe inn wp_content.

Hvordan deaktivere et tema via FTP i WordPress?

Denne prosessen er nesten lik prosessen med å deaktivere en plugin, den eneste forskjellen er at du trenger å åpne wp_content / temaer mappen i stedet for plugins mappe. Naviger til temaer mappe og gi nytt navn til det spesifikke temas mappe for å deaktivere den.

Dårlig kodede temaer

Mange ganger kan store WordPress-oppdateringer drive dårlig kodede temaer nedover elven. Et dårlig kodet og utdatert tema fungerer kanskje ikke med den siste oppdateringen av WordPress. WPExplorer er stolte av vakkert utformede kvalitetstemaer – de har fått et mye av kunder over på Themeforest (bare sjekk porteføljen deres), og de er en av de få menneskene hvis temaer jeg stoler på.

Hvis temaet ditt har sluttet å virke rett etter at du oppdaterte WordPress, er det en stor sjanse for at temaet er den skyldige. Deaktiver temaet, og ting skal gå tilbake til det normale.

Endre et tema

WordPress liker ikke buggy code. Den er avhengig av et sett med godt konstruerte objekter av kode, arbeider i harmoni. Hvis en av disse delene (for ikke å forveksle med et objekt av OOP), si temaet functions.php fil, funksjonsfeil, da fungerer ikke WordPress. Dette fører til WSOD.

Vanligvis testes temaer fra WordPress-depotet eller anerkjente utviklere omhyggelig mot slike feil. Et tema rett ut av boksen vil ikke ha en funksjonsfeilfunksjoner.php-fil. Hvis du får en WSOD når du installerer et slikt tema, er det sannsynligvis en plugin-temakonflikt.

Når du endrer eller oppdaterer et tema, kan det føre til feil kode, som fører oss til kjernen i problemet, dvs. en WSOD. For å fikse dette, kan du erstatte den endrede filen med en gammel kopi (jeg antar at du har tatt en sikkerhetskopi). I alle andre tilfeller kan du laste opp de originale temafilene.

Årsak nr. 3: Overskrider minnegrensen

wp-wsod-r3

Denne situasjonen er en klassisk indikator på at du har vokst frem din nåværende hostingleverandør. Mengden trafikk på nettstedet ditt krever mer ressurser – som din nåværende vert ikke kan gi. Det er på tide med en oppgradering. Det er gode nyheter – nettstedet ditt vokser ‘

Fastsette: Øk minnegrensen

Du kan prøve å øke PHP-minnegrensen ved å endre wp-config.php fil. Bare legg til følgende linje:

define ('WP_MEMORY_LIMIT', '64M');

En minnebegrensning på 64 MB bør være tilstrekkelig for delte verter. Hvis problemet fremdeles vedvarer, bør du kontakte leverandøren din.

Billige webverter

Dette problemet er også vanlig i billige webhotell som ofrer kvalitet. For å kunne tjene penger tremmer disse vertene inn så mange kunder på en server som mulig. Som et resultat blir ressursmengden (for eksempel RAM) per klient betydelig redusert. Dette fører til WSOD. Så hvis du har en budsjetthotellplan som ikke lar deg øke minnegrensen din mer, må du oppgradere planen din.

Årsak 4: Ukjente årsaker

wp-wsod-r4-ukjente årsaker

Noen ganger kan ikke WSOD-saken være helt bestemt, noe som fører oss inn i en løsning. I tider som disse, må du bestemme kilden til problemet.

Fastsette: Aktiver WP_DEBUG-modus

Bare legg til følgende linjer nederst på wp-config.php fil:

error_reporting (E_ALL);
ini_set ('display_errors', 1);
definere ('WP_DEBUG', sant);

Dette forteller WordPress å vise alle feilene som finner sted på utdataskjermen. Du kan bruke denne informasjonen til å bestemme årsaken til WSOD.

Konklusjon

White Screen of Death er et av de uunngåelige problemene som alle WordPress-brukere må møte. Hvis du bruker WordPress.com, vil det selvfølgelig aldri være et slikt problem, men det kommer med sitt eget sett med begrensninger.

administrert wordpress hosting

Hvis du vil ha komforten ved ikke å måtte bekymre deg for slike hostingproblemer, er det en løsning – Administrert WordPress Hosting. Administrerte WordPress-hostingleverandører spesialiserer seg på WordPress og WordPress relaterte problemer. Vi i WPExplorer bruker WPEngine og vi er veldig glade for det – bare se på hvor raskt nettstedet vårt lastes inn. ��

Hvis budsjettet tillater det og du vil være fri for alle hostingrelaterte problemer, vil du elske administrert hosting fra WPEngine eller Media Temple, eller en av eller andre anbefalte hostingleverandører. Som alltid vil vi gjerne høre tankene dine! Hva er din WSOD-historie?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me