Sidehastighet er en enorm innflytelsesrik faktor for suksessen til nettstedet ditt. Enkelt sagt, hvis nettstedet ikke lastes raskt, vil folk ikke holde seg lenge nok til å finne ut hva de kan tilby dem. Det er blitt bevist (kanskje mest kjent av Google og Amazon) at en raskere lastehastighet resulterer i større engasjement og mer salg. For ikke å snakke om det faktum at et tregt nettsted kan få deg bokstavelig talt ‘rød flagget‘På Google snart nok.


Heldigvis tilbyr WordPress som plattform en fantastisk balanse mellom funksjonalitet og hastighet. Når det er sagt, må du vite hvilke WordPress-verktøy du skal bruke, og hvordan. Med det i tankene, i dette innlegget skal vi ta deg gjennom en rekke måter du kan forbedre hastigheten på WordPress-nettstedet ditt. Fra gratis plugins til hostingløsninger, vi viser deg de optimale trinnene for å sikre at utålmodige besøkende ikke vender seg fra nettstedet ditt.

Hva er hurtigbufring?

Det er lett å bli blandet sammen i teknisk sjargong når det gjelder å utforske cache-verdenen, men i et nøtteskall er cache en teknologi som optimaliserer måten tidligere etterspurte data brukes på nytt på. Ved å oppbevare ofte etterspurte objekter på et lett tilgjengelig sted, minimerer du behovet for å hente de samme dataene gjentatte ganger (når det ikke er nødvendig).

Statiske bilder som logoer er perfekte cachekandidater fordi de aldri endres og er en del av mange sideforespørsler. Bufring gjør det mulig å lagre slike objekter lokalt (dvs. på brukerens datamaskin) slik at de ikke blir lastet ned gjentatte ganger med hver nye sideinnlasting.

Bør du bry deg om bufring?

Vi kommer til å fokusere på hurtigbufring i dette innlegget, men i virkeligheten er det veldig mye mer du kan gjøre med å påvirke nettstedets lastehastighet positivt. Mer spesifikt inkluderer noen faktorer med stor innvirkning tema, plugins og bilder. For mer informasjon om disse, sjekk det siste innlegget mitt om ytelse og hastighet på WordPress.

Men for å svare på spørsmålet: Ja, du definitivt bør bryr seg om hurtigbufring; av de grunner som er angitt i innledningen hvis ikke annet. Selv om det er mulig å ha et rimelig raskt nettsted uten hurtigbufring, krever WordPress ‘infrastruktur praktisk talt at du tar inn en hurtigbufringsløsning for å sikre at sidehastigheten er så rask som den skal være. Så uten videre, la oss slå sammen med tre viktige måter du kan forbedre WordPress-nettstedets lastehastighet med hurtigbufring!

1. Velg et WordPress Cache-plugin

Jeg installerer alltid en WordPress cache-plugin som en grunnleggende del av WordPress-installasjonen. De fem WordPress-pluginene som er oppført nedenfor, er I mitt alternativ, representerer de fem alternativene nedenfor crème de la crème. Jeg anbefaler å sjekke hver enkelt ut og ta en tarmbeslutning om dine preferanser, fordi det ikke er noe “riktig” alternativ som sådan.

W3 Total Cache

W3 Total Cache

Jeg har nevnt dette W3 Total Cache i andre artikler. Den har en premiumversjon og gir rabatt når du legger til MaxCDN (noe vi får se på senere). Generell innstilling inkluderer side-, database-, objekt- og nettleserbuffer, CloudFlare kompatibilitet og alternativer for spesialiserte Lakk servere.

ZenCache (tidligere Quick Cache Lite)

ZenCache

ZenCache, som W3 Total Cache, har en førsteklasses versjon. Selv om det er mange alternativer, er grunnleggende installasjon veldig enkel. Pro-versjonen støtter for tiden Amazon CloudFront (en dedikert CDN), men vil også fungere med mange andre populære CDN-er.

WP-rakett

WP-rakett

WP-rakett utnytter både en nettleserbuffer på klientsiden (bilder, JS og CSS-filer) og server-side cache som bygger statiske sider for å begrense PHP-kodebehandling. Utvikleren leverer også programvare for gjennomsøking av nett som finner og lagrer filer for deg. Plugin-en er CDN-aktivert og kompatibel med CloudFlare.

WP raskeste hurtigbuffer

WP raskeste hurtigbuffer

WP raskeste hurtigbuffer programvare lager statiske HTML-filer fra PHP og MySQL. Det automatiserer HTML- og CSS-minifisering, CSS og JS-sammenkoble, muliggjør GZIP-komprimering og utnytter nettleserbufring. Den er kompatibel med CloudFlare og MaxCDN.

WP Super Cache

WP Super Cache

WP Super Cache er CDN aktivert med MaxCDN, men ikke kompatibel med CloudFlare. Den tilbyr ikke hurtigbufring av nettlesere. Den hurtigbufrer filer på tre forskjellige måter i henhold til hastighet: Mod_Rewrite, PHP code, and legacy caching.

2. Velg en optimal hostingløsning

De fleste trenger ikke en spesialisert hostingplattform designet for å optimalisere WordPress-ytelsen. Hvis du har råd til det, kan det imidlertid gjøre livet veldig mye enklere.

Administrerte tjenester krever en større økonomisk investering, men gir til gjengjeld ytterligere støttefunksjoner som administrasjon, sikkerhetskopiering og sikkerhet. De gir også trygghet. Vi har publisert en omfattende gjennomgang av spesialiserte WordPress-hostingplattformer. Noen få populære WordPress-administrerte hostingplattformer her er gode valg:

  1. WPEngine
  2. Media Temple
  3. Svinghjulshosting

Jeg anbefaler å sammenligne WordPress-optimaliserte hostingplattformer med tanke på funksjoner, pris og mulige tekniske begrensninger eller begrensninger. WPEngine, Pressidium og Pressable er for eksempel CDN-klare. Svinghjul tilbyr imidlertid MaxCDN-tjenester i forhold til Pagely, som bruker PressCDN. De har begge andre funksjoner som hurtigbufring og administrative tjenester som driftssikkerhet, sikkerhetskopiering, skalerbarhet og sikkerhet.

SiteGround, en rimeligere vertsplattform, bruker WordPress-plugin SuperCacher. Vertselskaper som GoDaddy og Bluehost tilbyr også administrerte tilleggstjenester som CloudFlare. Jeg foreslår at du undersøker valgene dine med omhu, fordi noen nettsteder setter tekniske begrensninger på spesialiserte webtjenester som CDN.

DreamPress, sammenlignbart med WPEngine og GoDaddy ovenfor, bruker Lakk-hurtigbufring via Varnish HTTP Purge-plugin. Cloudways, et annet eksempel på tjenester, driver en proprietær VMAN-plattform, bruker WordPress W3 Total Cache-plugin, og støtter Varnish, Memecached, NGinx og Apache-servere.

3. Velg et innholdsdistribuert nettverk

EN Innhold distribuert nettverk (CDN) forbedrer sidebelastningsytelsen ved å bruke et nettverk av geografisk separate fysiske servere som deler statiske hurtigbufrede sider på nettstedets innhold. Den nærmeste tilgjengelige serveren vil effektivt betjene tilfeldige forespørsler om innhold.

En CDN er en “magisk kule”, tilgjengelig gjennom mange WordPress-plugins som W3 Total Cache, hvis innholdet på nettstedet ditt kan distribueres til leserne dine som statiske filer. Hosting planer tilbyr også dette leveringsalternativet. Amazon CloudFront, CDN-frontend av Amazon Web Services (AWS), er et eksempel på denne typen webtjenester. Noen av pluginene nevnt over er CDN-aktivert. MaxCDN og CloudFlare er administrerte hostingplattformer nevnt nedenfor som også tilbyr CDN.

CDN er absolutt ikke en nødvendighet, men det kan gjøre en stor forskjell til sidehastighet. Det representerer en ekstra kostnad, så det er opp til deg å bestemme verdien. Hvis du gjøre velger å ta i bruk et CDN, er du best plassert til å velge en plugin fra listen over som inneholder en CDN-løsning. Det er alltid best å konsolidere løsninger hvis mulig!

Konklusjon

Cache kan bli ganske overveldende jeg vet, men de tre trinnene ovenfor er i sin spesielle rekkefølge av en god grunn: Du bør takle hver i tur og orden, i tråd med dine krav.

Selv om det ikke er et “must”, anbefales det å bruke en cache-plugin. Å velge en spesialisert hostingleverandør kan gjøre livet veldig for deg enklere – om enn til en pris. Endelig er det ikke nødvendig å bruke en CDN, men det vil være det neste logiske trinnet med tanke på å øke belastningshastigheten.

Avslutningsvis vil nettstedet ditt aldri være ‘raskt nok’. Du kan alltid gjøre effektivitetsforbedringer. Men hva du bør gjøre er å gjøre rimelige anstrengelser for å sikre at nettstedet ditt ikke blir for tregt, og i virkeligheten kan til og med gratis løsninger (som for eksempel si W3 Total Cache) komme deg langt mot målet ditt..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me