3 Mindre kjente tips for bildebehandling i WordPress

mindre kjente tips for bildebehandling for wordpress
 1. 1. Den ultimate guiden til WordPress Image Management
 2. 2. Leser for øyeblikket: 3 Mindre kjente tips for bildebehandling i WordPress
 3. 3. WordPress Image SEO feil og hvordan du fikser dem

Velkommen til det andre innlegget i Ultimate Guide to Image Management in WordPress. Det første innlegget handlet om å komme i gang på høyre fot. Vi lærte når vi skal bruke et JPG- eller et PNG-bildeformat (riktignok med strenge eksempler), og et par tips for å laste opp et aksjebilde ordentlig.


I dagens innlegg skal vi se på noen av de mer tekniske aspektene ved vedlikehold og administrasjon av bilder på WordPress-nettstedet ditt.

 • Hva skjer med bildene dine når du endrer nettadressen eller flytter servere?
 • Hva om du har flere forfattere på nettstedet ditt, og noen av dem lenker til eksterne bilder? Hvordan får du disse bildene til å være vert på serveren din?
 • Hva skjer når noen kobler hurtigene til bildene dine? btw hva er hurtigkobling?

Dette er noen av spørsmålene vi vil svare på i dagens innlegg. Som alltid med innleggsseriene våre begynner vi med hvorfor og går videre til hvordan. La oss komme i gang!.

Tips 1: Bildebehandling med URL-oppdateringer

Dette er en av de vanligste feilene vi ser på tvers av WordPress-brukere.

Når endres URL-adressen til WordPress Site?

Men først må vi forstå når vil en nettadresse sannsynligvis endre seg. Følgende er de tre vanligste scenariene.

1. Flytte til et nytt domenenavn

Nettsteds-URL-en blir oppdatert når du endrer domenenavn. For eksempel var Moz tidligere kjent som SEOMoz. Med sin nye merkevarebygging måtte de oppdatere alle de eksisterende URL-ene til bilder, PDF-er, tilknyttede lenker osv. Fra seomoz.com til moz.com

2. Endring av WordPress installasjonsregister

Nettstedets nettadresse endres også når du endrer plassering av din WordPress-installasjon. Faktisk er dette en av de vanligste sakene der ute.

WordPress installerer seg selv i en ny standardkatalog som heter blog. Mange førstegangs WordPress-brukere ubevisst ender med å installere WordPress i example.com/blog.

Bare for senere å innse at de vil flytte WordPress til rotdomenet, dvs.. example.com. (Hvis du er et produkt- eller serviceselskap, som inkluderte en innholdsmarkedsføring i de senere stadier, vil du forholde deg.)

Når WordPress er flyttet til rotkatalogen, endres nettadressen fra example.com/blog til bare example.com. Ethvert bilde, PDF (eller hvilken som helst mediefil for den saks skyld) vil se slik ut:

 • GAMMEL: example.com/blog/ebook.pdf
 • NY: example.com/ebook.pdf

3. Skift mellom scener og produksjon (live) servere

Dette er utbredt i blogger med høy trafikk eller nettsteder der e-handel der feil oppstår i konverteringsfall. Migrering til og fra en iscenesettingsserver kan gjøres veldig enkelt hvis du bruker en administrert vert som WPEngine eller Flywheel. (Btw, vi i WPExplorer har brukt WPEngine i løpet av de tre årene på rad og aldri stått overfor en driftsstans!)

Problemet oppstår når noen laster opp et bilde eller lenker til et eller annet innlegg ved å bruke stasjonsserverens URL. Når du overfører nettstedet ditt tilbake til den levende serveren, brukes koblingene til de iscenesettende for bildene som ble lastet opp i staging-serverens miljø. Derfor bør dette ideelt sett unngås. Hvis du tror at noen fra teamet ditt kunne ha lastet opp innhold i iscenesettelsesmiljøet, kan du bruke fiksen som vi skal dele nedenfor.

På en lignende note kan noen av dere kanskje stille spørsmål om – Vel, hva er skadene ved å bruke koblinger fra iscenesettingsserveren? Vil det ikke lagre båndbredde fra det nåværende / live-nettstedet?

Du tar ikke feil å tro det. Men i virkeligheten skjer dette sjelden. Her er grunnen til:

 1. En iscenesettingsserver kjører vanligvis på lavere ressurser. Du vil gå på akkord med hastigheten på nettstedet, noe som vil påvirke brukeropplevelsen negativt.
 2. I mange tilfeller endres rotkoblingen til iscenesettelses- / testserveren – noe som kan føre til massevis av ødelagte koblinger. Se for deg en opplæring på 3000 ord med ødelagte skjermbilder over alt. Hvordan ville det få deg til å føle deg?
 3. Dette vil også ha en negativ innvirkning på SEO-bildet ditt. Husk at bildesøk på Google er det fortsatt en kilde til organisk trafikk. Hvis bildet ikke tilhører domenet ditt, vil du miste gratis organisk trafikk og SEO poeng!

Hva prøver vi å løse?

Nå som vi vet når en URL til WordPress-nettstedet endres, la oss se et eksempel der det er potensielt rom for feil. Koblinger som ble generert automatisk (for eksempel tilknyttede lenker) har ingen problemer. Lenker som ble limt inn manuelt i innlegg og sider (for eksempel interne lenker, bildekoblinger osv.), Må imidlertid oppdateres manuelt.

Vi bruker alle bilder i innleggene og sidene våre. Et typisk eksempel på en bildelink er:

http: //mywpsite.tld/wp-content/uploads/year/month/image-name.png

Når nettadressen til ditt WordPress-nettsted endres, kobler kildene til alle bilder bør endre også til:

http: //newwordpressdomain.tld/wp-content/year/month/image-name.png

Ikke bare bilder, alle koblinger (inkludert koblinger etter innlegg, mediefiler, PDF-filer, etc.) må oppdateres.

OK, ser ut som om vi har diskutert saken inngående. La oss se på hvordan du løser problemet en gang for alle. Som alltid har vi en WordPress-plugin du kan redde!

Velvet Blues oppdaterer nettadresser

 • Først av, last ned og installer Velvet Blues oppdaterer nettadresser
 • Etter aktivering, gå over til WordPress Dashboard Verktøy> Oppdater nettadresser side for å konfigurere plugin-innstillinger.

URL-erstatning i WordPress – Med tillatelse av Velvet Blues Update URL-plugin

Husk hvordan vi brukte Finn og erstatt funksjonen Microsoft Word? Dette er egentlig hva pluginen gjør! Den funn de gamle nettadressene på siden eller legg inn innhold og erstatter det med de nye URL-ene. På denne måten blir bildekoblinger oppdatert på alle innleggene dine.

Videre kan du utvide funksjonaliteten til plugin for å finne / erstatte nettadresser i nettstedkoblinger, utdrag, vedlegg, tilpassede felt og metakasser.

Følgende er et par eksempler på gamle nettadresser på nettstedet ditt:

 • Hvis du flyttet fra en iscenesettingsserver, ville den gamle nettadressen være noe som: hostname.com
 • Hvis du endret / oppdaterte domenenavnet, bruker du bare det nye nettstednavnet.
 • Hvis du hadde brukt ‘https’ som en protokoll, erstatt ‘http’ med ‘https’.

I vårt eksempel har vi erstattet den gamle URLen fra http://seomoz.com til https://moz.com. Når du har skrevet inn den gamle og nye URLen, klikker du bare på Oppdater nettadresser NÅ. Plugin-en vil skanne alle innleggene og sidene dine og bruke dens funn og erstatte magi. Alle nettadressene dine vil bli oppdatert til Ny URL verdi

Forsiktighetsord: Å skanne og erstatte flere innlegg og sider kan være en ressurskrevende, spesielt hvis WordPress-bloggen din hadde hundrevis av innlegg. Hvis du valgte alle skannealternativene (nettstedskoblinger, utdrag osv.), Ville ressursbruken skalere betydelig. For mange URL-oppdateringer overalt kan føre til at hostingkontoen din midlertidig blir suspendert på grunn av overforbruk av ressurser. Dette problemet vil være mest utbredt hos delte hostingleverandører. Derfor vil jeg anbefale litt forsiktighet når du kjører plugin-modulen.

Tips nr. 2: Importere eksterne bilder i WordPress

Eksterne bilder er de som ikke er vert på serveren din. I denne opplæringen lærer vi hvordan du raskt og effektivt kan importere alle eksterne bilder til ditt eget WordPress-nettsted.

For å gjøre det klart, la oss anta at vi bruker bildene med ordentlige lisenser (ellers kan vi havne i en annen debatt helt!).

For raskt å gjenskape, er dette to grunner til at vi ikke skal bruke eksterne bilder på vårt WordPress-nettsted:

 • De bruker andre menneskers båndbredde, noe som ikke er virkelig rettferdig.
 • Det vondt SEO-resultatet for bildet vårt.

La oss se på følgende innlegg. Det er ganske vanskelig å forstå om innlegget bruker et eksternt bilde ved hjelp av Visual Editor eller ikke.

WordPress Visual Editor

Med mindre vi selvfølgelig flytter til Tekstvisning av WordPress-redaktøren.

Tekstvisning av WordPress Editor, som viser HTML-kildekoden for innholdet i innlegget.

Vi ser at det bildet faktisk er vert på imgur.com – et populært nettsted for bilderhoting. For å fikse dette, må vi:

 • Last ned bildet
 • Last det opp til WordPress
 • Oppdater lenken i innlegget

Kan du tenke deg å gjenta alle disse trinnene for hvert eneste bilde for på tvers av alle innlegg? Bare det å finne alle eksterne bilder ville ta dager! Så det må være en løsning, ikke sant? Eller tar jeg opp dette bare for å skuffe deg?

Selvfølgelig ikke! Det er en løsning. Og som alltid er det en fantastisk gratis WordPress-plugin.

Hvordan importere eksterne bilder i WordPress

Noe av det første jeg liker med denne pluginen er selve navnet. Det er klart, skarpt og til poenget. Til å begynne med, last ned og installer Importer eksterne bilder plugg inn. Aktiver plugin og dra over til WordPress Dashboard> Media> Importer bilder

Du bør se et alternativspanel som dette:

Importer eksterne bilder WordPress-pluginalternativer

Hvis du legger merke til i nederste høyre hjørne, vil du se at plugin-en allerede har identifisert innleggene som inneholder eksterne bilder.

I vårt eksempel kjørte vi denne pluginen i et iscenesettelsesmiljø, og det er grunnen til at vi bare har ett innlegg, med ett eksternt bilde.

Alt du trenger å gjøre nå er å klikke på Importer bilder nå for å starte prosessen. Når du er ferdig, skal du se en lignende bekreftelsesmelding av de totale importerte bildene.

Eventuelt kan du også velge å ekskludere bilder basert på domenenavnet. Dette er nyttig hvis du har spesielle bildedlastningskoblinger (fra betalte eksterne bildevertssider som Photobucket) som du ikke ønsker å erstatte.

Etter at importen av bildet er fullført, vil vi se alle de importerte bildene hvis vi sjekker mediegalleriet.

Bilder importeres og lagres automatisk i WordPress Media Library.

OK, så bildene blir importert til WordPress Media Gallery. Hva med innleggets innhold? Peker de fremdeles på den gamle URL-en for bilder? Absolutt ikke!

Plugin erstatter også lenken til bildefilen med den nye URL-en, dvs. domenets kobling!

Etter import blir bildekoblingene også oppdatert.

Effektpåvirkning: I likhet med ressursforbruksproblemene vi diskuterte i URL-oppdateringsprogrammet, forbruker import av eksterne bilder i WordPress også den rimelige andelen av serverressursene. Heldigvis har utvikleren satt inn tiltak for å kontrollere serverbruken. Plugin-en skanner maks 50 innlegg per samtale (dvs. når du besøker eller oppdaterer innstillingssiden for plugin-programmet). Det begrenser også maksimalt antall bilder til 20 per importanrop.

Tips nr. 3: Slik forhindrer du hotlinking av bilder i WordPress

For å si det enkelt, hotlinking betyr å vandre byen på andres Uber-bestilling. Tenk på det. Du bestiller en Uber for din pendler, og en fremmed klarer på en eller annen måte å stjele bookingen din og bruke den etter deres vilje. Du betaler for turene deres. Tenk deg om hvem som helst kan bare ta Uber-bestillingen din – bruk den uansett hvordan de vil – hvor lenge de ønsker det – og du kan ikke gjøre noe faen med det.

Vi vil, bildekobling er noe lik. Folk tar bildene dine og bruker dem på nettstedet deres. De får berømmelse, og du ender opp med å betale regningene. Og det er ingenting du kan gjøre med det.

Vent litt! Den siste linjen er ikke sant. Du kan gjør noe med det. Det er jo WordPress! Du tenker sannsynligvis “Ah Sourav kommer til å introdusere en ny plugin”. Bazzinga! Jeg er ikke.

1. Konfigurer webserveren for hotlink-forebygging (Apache eller NGINX)

Din webserver er nok til å hindre andre i å varme opp bildene dine. De to vanligste webserverne er Apache og NIGNX. Hvis du bruker Apache som din webserver, kan du forhindre hotlinking av bilder i WordPress ved å legge til noen få linjer med kode i .htaccess-filen. Tilbake i 2013 skrev jeg en kort veiledning om dette – det er fortsatt aktuelt i dag.

Hvis du imidlertid bruker NGINX som wes-server, legger du til følgende kodebit i NGINX-konfigurasjonsfilen.

beliggenhet ~. (gif | png | jpe? g) $ {
valid_referers none blokkerte .ywebsite.com;
if ($ invalid_referer) {
retur 403;
}
}

Erstatte yourwebsite.com med ditt faktiske domenenavn.

I et nøtteskall forhindrer dette kodebiten GIF-, PNG- og JPG / JPEG-filer fra å bli hurtigkoblet. Disse filene vil bare være tilgjengelige av domenet ditt og ingen andre. I tilfelle noen prøver å lenke til disse tre filformatene, vil de få en 403-feil.

Her er en rask linje-for-linje forklaring av kodebiten.

 1. Linje 1 definerer bildeformatene. Du kan også legge til videoformater som mp4 her.
 2. Linje 2 forteller NGINX at forespørsler fra domenet ditt må være tillatt. Hvis noe annet domene ber om det, blokkerer du forespørselen.
 3. Linje 3 forteller NGINX hva de skal gjøre hvis en forespørsel kommer fra et ikke tillatt domene
 4. Linje 4 får NGINX beskjed om å kaste en HTTP 403 forbudt feil, hvis betingelsen i linje nr. 3 er oppfylt.
 5. Linje 5 og 6 lukker koden ordentlig slik at den kjøres!

På samme måte, hvis du ønsket å forhindre at en hel katalog ble koblet til en hurtigkobling, er det et kodebit for det også.

plassering / opplastinger / {
valid_referers none blokkerte .ywebsite.com;
if ($ invalid_referer) {
retur 403;
}
}

Erstatt / lastet opp / med katalogen du vil forhindre, fra å bli hurtigkoblet. I vårt eksempel har vi valgt standard WordPress opplastinger katalogen. Hvis du er som de fleste av oss, vil du laste opp alle bildene, PDF-ene og andre mediefiler ved å bruke standard WordPress-opplaster, som igjen vil plassere filene i / uploads / folder. Ved å beskytte hovedmappen forhindrer vi således at alle opplastinger blir hurtigkoblet.

2. Bruk en CDN for å forhindre hotlinking av bilder i WordPress

Overrasket? Det var jeg også da jeg først leste om det. Vi hørte alle om CloudFlare som en av de beste gratis CDN-ene der ute. Visste du at de også tilbød gratis hotlink-beskyttelse?

For å aktivere hotlink-beskyttelse, kan du enkelt gå over til CloudFlare-kontoens instrumentbord, etterfulgt av Scrape Shield. Vipp knappen til PÅ, og du er innstilt.

Hvis du bruker Cloudflare, kan du enkelt aktiver hotlink-beskyttelse under Scrape Shield på kontoen din. Siden Cloudflare er en fullstendig proxy-tjeneste, trenger du ikke å bekymre deg for å aktivere hotlink-beskyttelse på opprinnelsesserveren.

Hvis du bruker en premium CDN-tjeneste som StackPath CDN eller KeyCDN, er alt du trenger å lage passende regler for sonehenvisninger og håndheve dem. KeyCDN har en fantastisk tutorial på dette er det verdt å lese den.

3. Bruk en plugin: Alt i ett WP-sikkerhet og brannmur-plugin

Hvis du helst ikke vil blande deg med .htaccess-koden og ønsket at det var en plugin tilgjengelig som kunne ta seg av virksomheten – vel, du er heldig.

Sjekk ut Alt i ett WP Sikkerhet og brannmur plugg inn. Med over en halv million aktive installasjoner har denne pluginen mange viktige WordPress-sikkerhetsfunksjoner.

Dette er hva du må gjøre for å aktivere funksjonen for forebygging av hotlinking av bilder.

Hvordan forhindre hotlinking av bilder i WordPress ved å bruke alt i ett WordPress Security Plugin

 • Last ned og installer plugg inn.
 • Aktiver den og gå over til WordPress Dashboard> WP Security> Firewall og klikk på Hindre hurtigkoblinger
 • Merk av i det lille krysset i bunnen og klikk på Lagre innstillinger.

Og det er det. Hotlinking av bilder er forhindret fra nå av.

Konklusjon

For å avslutte dette innlegget, la oss raskt gå gjennom det vi har lært så langt.

 1. Hvordan oppdateres, erstatt heller de gamle URL-ene med de nye. Løsningen er en fin plugin som heter Velvet Blues oppdaterer nettadresser.
 2. Deretter lærte vi hvordan du importerer eksterne bilder til WordPress. Mange medbloggere har gjort dette minst en gang i livet! Igjen var løsningen i en plugin som ble kalt Importer eksterne bilder.
 3. Begge programtilleggene som er nevnt i de to scenariene ovenfor, har en ytelseseffekt forbundet med dem. Vi må kjøre denne pluginen med forsiktighet.
 4. Til slutt så vi på hva hotlinking er, og så to måter å forhindre det på. Den ene var ved å legge til noen få linjer med kode til .htaccess-plugin, og den andre var ved å bruke en sikkerhetsplugin.

Spørsmål – hva er tankene dine om disse tipsene? Fant du noe nyttig? Har du noe bedre å tilby? Hvordan liker du serien så langt? Gi oss beskjed i kommentarene nedenfor, og følg med på neste del av serien.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map