22 Konverteringsdrap på ditt WordPress-nettsted

Konvertering Killing feil på ditt WordPress nettsted

Visste du at 63% av online markedsførere optimaliserer nettstedene sine basert på deres intuisjon i stedet for velprøvde praksis? I motsetning til for et par år siden, da konkurransen ikke var så tøff og det å drive et attraktivt nettsted var nok til å drive et bredere publikum, er situasjonen så mye annerledes i dag. I den moderne verden spiller utformingen av nettstedet ditt en betydelig rolle i etterspørselen om at den får blant målgruppen din, samt konverteringen den vil oppnå.


Hjemmesiden til nettstedet ditt er det første stedet hvor kundene dine vil lande etter å ha kommet over ressursen din i søkemotorene. Konverteringsfrekvensene for nettstedet ditt er sterkt avhengig av utformingen av hjemmesiden. Det er grunnen til at flere og oftere markedsførere legger spesiell vekt på elementene som forsiden til nettstedene deres inneholder. Statistikk viser det bare 22% av online markedsførere er fornøyd med utformingen av hjemmesidene sine. Og hva med de resterende 78%? Hva er de mest utbredte konverteringsdrepende feilene vi bør unngå på våre WordPress-nettsteder?

Feil 1: Viser firmainyheter på hjemmesiden

Dette er en av de vanligste feilene som moderne virksomheter begår. Når du oppdaterer nettstedet ditt med bedriftsnyheter, kan du øke brukernes tillit til det du gjør. Ikke legg imidlertid lange lister over oppdateringene dine rett på hjemmesiden.

Så, hvordan dreper nyheter som vises på hjemmesiden til nettstedet ditt konvertering? Når du kommer til nettstedet ditt fra søkemotorer, ønsker dine potensielle kunder å oppdage tilbudene og tjenestene dine i stedet for å skanne gjennom selskapets nyhetsblirbs. Folk kan bli interessert i selskapets nyheter etter at de vet nok om tingene du har å tilby. Som en markedsfører på Internett, bør det primære målet ditt være å tiltrekke internettkundene for å øke konverteringen.

Ganske mange verdenskjente merker legger til oppdateringer med tanke på bedriftsnyheter og oppdateringer gjennom bloggene deres. Hver gang det skjer noe nytt og bemerkelsesverdig, kunngjør de dette på bloggene sine. Et annet alternativ du kan velge er å legge til et eget “nyhets” element til navigasjonspanelet på nettstedet ditt.

Feil 2: Langsom sideinnlasting

51% av de amerikanske kundene hevder at langsomme nettsteder er hovedårsaken til at de søker etter forskjellige steder for å bestille lignende produkter / tjenester. Så hastigheten som sidene lastes inn på er av imponerende betydning når det gjelder å øke konverteringsfrekvensene.

Lastingshastigheter for nettsteder er også viktig for Google. Søkemotoren følger brukernes online oppførsel for å definere om nettstedet ditt er verdig til høyere rangering i søkemotorene til ikke. Selv forsinkelse på ett sekund kan føre til at nettstedet ditt opp til 7% reduksjon i konverteringer. Test ytelsen på nettstedet og gjør justeringer etter behov (vi har en mengde innlegg om å få fart på WordPress så ta en titt).

Feil 3: Dårlig navigasjon

Nettstedets navigasjonspanel er nøkkelbrukernes gateway til alle sidene på nettstedet. Et dårlig designet navigasjonspanel vil villede kundene dine, slik at konverteringsfrekvensen din blir lidende. Selv den mest stilige menyen fungerer ikke. Tenk i stedet på funksjonaliteten. Folk forventer å finne en horisontal menylinje øverst på siden din. Selv om det kan høres ut som noe absolutt ikke unikt, er dette nøyaktig hva kundene forventer å finne på nettstedet ditt.

Enkel navigering

Overdreven eller over topp-nedtrekksmenyer kan få irriterende. Studier viser at folk raskt skanner innholdet på nettstedet ditt. Så de trenger å se hvert stykke data på et øyeblikk. Derfor er det ikke det beste alternativet å velge rullegardinmenyer.

Mistake 4: Cluttered Homepage

En feil som vi ofte kan finne på nettsteder er uoversiktlige hjemmesider med unødvendig tekst og bilder. Regelen for førsteinntrykket fungerer alltid. Det samme omhandler webdesign.

Jamilin

Selv om du har en riktig optimalisert side når det gjelder metadata og nøkkelord, vil sidene på nettstedet ditt med for mange tekster bare redusere konverteringsfrekvensene. Få hvert ord til å telle. Gjør tekster klare og konsise.

Det pågår en debatt blant tekstforfattere om den beste lengden på ord som en kopi skal inneholde. Noen mener at korte og konsise tekster fungerer best, andre insisterer på at lengre eksemplarer har større sjanser til å levere tankene dine til målgruppen. Faktisk fungerer begge disse tilnærmingene. Det vi ønsker at du tar hensyn til, er at hjemmesidekopien din skal være både SEO-optimalisert og inneholde en kopi der hvert ord og uttrykk brukes til poenget..

Feil 5: Autospilling av lyd / videoinnhold

Både lyd- og videoinnhold brukes med det formål å øke konverteringer på nettstedet ditt. I moderne tid, når konkurransen blir tøffere med at flere selskaper kommer på nettet, er det avgjørende å søke etter nye måter å levere innholdet ditt til publikum. En av de siste nyvinningene er en podcast. Imidlertid bør du være forsiktig med bruk av lyd- og videomateriale på sidene på nettstedet ditt.

Ikke spill av lydopptak og videoer på nettstedet ditt. Bare husk din egen reaksjon når du hørte noen merkelige lyder fra ingensteds når du lander på en webside. I stedet for å tiltrekke brukernes oppmerksomhet, distraherer disse personene fra dataene dine. Hvis du legger til lyd og video på nettstedet ditt, kan du la folk ta avgjørelse på egen hånd. Ellers kan autospilling drepe konverteringene dine.

Feil 6: For mange CTA-er

Bare 47% av nettsteder viser klare CTA-er som tar kunder maksimalt 3 sekunder å få øye på.

Når det gjelder å konvertere besøkende til kunder, er hovedpoenget du må ta i betraktning forståelsen av deres verdier, opprinnelse og mål. For mange CTA-er lagt til på en side kan føre til lammelse av kunder.

Det er ingen regel som passer for alt om riktig plassering av CTAer på en side. Plasser en knapp øverst på siden, mens en annen kan plasseres et sted nederst (se eksemplet nedenfor). Hvis du har en lang kopi, kan du legge til en knapp til et sted midt i teksten. Kjør A / B-tester for å finne takling på tvers av den beste CTA-posisjoneringen på nettstedet ditt.

Feil 7: Forsømmelse av blogger

Blogg er den viktigste ressursen for organisk trafikk til nettstedet ditt. Google elsker blogger mer enn noen annen form for nettressurser tilgjengelig på nettet. Ved hjelp av en offisiell blogg kan du komme nærmere hver besøkende som kommer over nettstedet ditt.

CTA

Feilen mange virksomheter gjør er å skjule bloggene sine for publikum. Gjør det synlig for de besøkende. Å legge til en lenke til bloggen din i overskriften på nettstedet er et fungerende tips for en riktig nettstedoptimalisering, noe som vil føre til en større mengde potensielle kunder.

Feil 8: Bruke massive bilder

Bilder hjelper besøkende på nettstedet med å forstå tekster bedre. Bildene er flotte. De snakker høyere enn ord og gir en klarere forståelse av budskapet ditt. Du bør imidlertid ikke glemme riktig optimalisering av visuelt innhold. Hvis de er store og er tyngre enn noe annet element på en webside, er sjansen stor for at disse vil redusere nettstedets lastehastigheter, noe som dreper konverteringer.

Handlingsbart trinn: få hvert bilde til å passe til pikselstørrelsen som vises på en 1366 × 768 skjerm.

Feil 9: Ratt utsjekkingsprosess

Hvis konverteringer på nettstedet ditt ender med en kasse, må du sørge for at den er optimalisert for alle slags enheter. Flere og oftere gjør folk kjøp fra skjermene på håndholdte enheter. Så det er mer sannsynlig at en klumpete kasse fører til at handlekurven blir forlatt i stedet for et kjøp.

For at dette ikke skal skje, design det på et absolutt minimalistisk stil. Gi kundene frihet til å velge riktige data ved hjelp av nedtrekksplasser i stedet for å møte nødvendigheten av å skrive inn hvert tegn. Muligheten for å lagre dataene sine for ytterligere referanse vil være en stor fordel for returnerende kunder.

Feil 10: Ikke fokuserer på å lage layout støtte flere enheter

Med mindre nettstedet ditt er tilgjengelig fra en rekke stasjonære og håndholdte enheter, vil det ikke gi deg ønsket økning i konverteringsfrekvensene. Så sørg for at alt innholdet som leveres på sidene på nettstedet ditt, kan tilpasses alle skjermstørrelser feilfritt. For å frigjøre deg fra nødvendigheten av å utvikle separate versjoner av nettstedet ditt for mobiltelefoner og nettbrett, kan du gjøre bruk av responsive WordPress-temaer. Disse vil spare tid, penger og energi på utviklingen av et nettsted som konverterer.

Mistake 11: Broken Links

Hvis en person finner nettstedet ditt via søkemotorer, og i metabeskrivelsen, leser de at du selger WordPress-plugins, men når de følger den koblingen blir de enten ført til en annen side eller 404-side, vil den personen knapt noen gang komme tilbake til nettsted og bli din kunde. Så når du legger til lenker til nettstedets sider eller sprer lenker på nettet, må du sørge for at ingen av dem er ødelagte og fører til riktig destinasjon. Hvis du har noen få, kan du alltid bruke guiden vår til å fikse ødelagte koblinger på ditt WordPress-nettsted.

Feil 12: Fokuser på 1 type innhold

Det finnes ingen innholdsstørrelser som passer til alle typer besøkende som appellerer til hver eneste besøkende på nettstedet ditt. Det er verken ett-format-passer-alle. For at websiden din skal tiltrekke seg forskjellige lag med brukere, oppretter du innhold i flere formater. Du kan også prøve å gjøre blogginnlegg om til tweets, infografikk, GIF, lysbildefremvisning, videoer osv. Ta en “pakke” -tilnærming til innholdet ditt, slik at publikum kan bestemme hvilken type innhold de vil distribuere.

Feil 13: Bruke arkivfotografier

Ingen nettsider kan gå uten bilder. Bilder har blitt en avgjørende del av ethvert nettprosjekt. Som det allerede er blitt nevnt tidligere i dette innlegget, hjelper visuelle deg med å kommunisere forretningsidéene dine mer effektivt. Ved hjelp av bilder kan du bli mer interessert i nettpublikummet, og dermed sørge for en bedre merkevaregjenkjenning. Imidlertid vil du nesten aldri oppnå ønsket effekt hvis du deler aksjebilder på sidene på nettstedet ditt.

Aksjebilder kan ødelegge troverdigheten til bedriften din. Hvis du legger til bilder av glade, smilende ansikter fra noen familier eller teammedlemmer som ikke har noe forhold til selskapet ditt, vil du sende en meningsløs og til og med en feil melding til publikum. Hvert bilde du deler, skal være autentisk og relevant. Bruk hvert bilde av en grunn, og presse hver kunde mot konvertering.

Feil 14: Ingen hierarki

Det sier seg selv at alt innholdet du deler på sidene på nettstedet ditt skal være lesbart og raskt å skanne. Ikke bare skal bildene være relevante for innholdet ditt, men også organisert i et tydelig hierarki.

Arvorecer

Med mindre du laster opp sidene på nettstedet ditt med tydelige og informative overskrifter, vil ikke folk kunne få meldingen du vil levere til dem ved første øyekast. Som et resultat kan de føle seg noe forvirret med fraværet av en grei beskjed.

Feil 15: Ingen tillitsindikatorer

Det er en enorm feil å ikke laste opp nettstedet ditt med tillitsindikatorer som anmeldelser av andre kunder eller en sosial godkjenning. Selv om du laster opp sidene på nettstedet ditt med de mest velskrevne markedsføringstekstene, har ingenting en bedre effekt på målgruppen din i stedet for anmeldelser som er igjen av dine eksisterende kunder. Både positive og negative vurderinger er viktige. Disse vil øke troverdigheten til virksomheten din, og gjøre det mer behagelig for potensielle kunder å bestille produkter eller tjenester fra deg.

Alle anmeldelser som deles på sidene på nettstedet ditt, skal være ekte meldinger fra folk som prøvde tjenestene dine. Disse skal inneholde et navn på en person som komponerte teksten, så vel som hans / hennes foto. Hvis du har noe å skryte av (som en anmeldelse sendt av en verdenskjent person), gjør den tilgjengelig også for kundene dine.

Mistake 16: Writing for SEO Only

Når du jobber med tekster for nettstedet ditt, bør du tenke på menneskene som skal lese det. Publikummet ditt er ikke roboter, så pass på å gi verdi til hver eneste kunde som når din plattform.

En av de vanligste feilene som markedsførere på nettet gjør, er å skrive kun for søkemotorer, fylle tekstene sine med et stort antall nøkkelord, og har som mål å tiltrekke seg mer trafikk. Det er en enorm feil. Når du skriver for folk, øker du sjansene dine for å få mer organisk trafikk og øker konverteringsfrekvensene.

Feil 17: Manglende målrettede landingssider

Når en person kommer over nettstedet ditt via søkemotorer, regner han med å finne en ressurs som er relevant for nøkkelordet som han skrev inn i søkefeltet. En målrettet landingsside kan administrere denne oppgaven bedre enn noe annet. Hvis en person for eksempel lette etter yogakurs for barn, vil det være en dårlig idé å føre dem til hjemmesiden til treningsklubben din. Gi de besøkende nøyaktig det de trenger. Dette vil redusere avvisningsfrekvensene og øke konverteringene samtidig.

Feil 18: Unnlatelse av å søke etter anmeldelser

Hvis du har en stor kundebase, hvor hundre til tusenvis av salg blir plassert på nettstedet ditt månedlig, hvorfor ber du ikke de fornøyde kundene om å gi en anmeldelse om deres opplevelse av å jobbe med merkevaren din? Når det er mulig, kan du koble til kundene slik at besøkende på nettstedet ditt kan se at anmeldelsene som deles på nettstedets sider er autentiske. Kundegenererte anmeldelser sørger for høyere rangering av nettstedet ditt i søkemotorer, siden disse anses å være en av de påviste kildene til organisk trafikk.

Feil 19: Betaler ingen hensyn til sosiale medier

Dette er et av de mest omstridte temaene blant markedsføringsspesialister på nettet. Mens noen insisterer på den enorme verdien som sosiale medier gir bedriftseiere, sier andre at det ikke er så uunnværlig som noen kanskje tror. Enten sosiale medier hjelper deg med å få høyere SEO-rangering eller ikke, kan det fremdeles hjelpe deg med å drive mer målrettet trafikk til nettstedet ditt.

Samle informasjon om klientene dine og prøv å nå dem på sosiale medieplattformer. Når du legger ut oppdateringer fra varelageret ditt og deler det med dine følgere, er det sannsynlig at flere vil følge linken din og til og med bestille noen av de nye utgivelsene dine.

Feil 20: Manglende kontaktinformasjon på nettstedet ditt

Hvor mange ganger har du kommet frem til en webside som ikke inneholdt noe annet enn et kontaktskjema på kontaktsiden? Hva om du har noen spørsmål om kvaliteten eller bruken av en bestemt vare? Hvordan kan du nå firmaets representanter? For å gjøre det mer praktisk for kundene dine å nå deg personlig, legg til kontaktinformasjon i toppteksten eller bunnteksten på nettstedet ditt eller på en dedikert side med et kontaktskjema. Ikke glem å legge til telefonnummeret og adressen til det fysiske stedet ditt. På en slik måte kan du også øke din virksomhets troverdighet i dine potensielle kunders øyne.

Feil 21: Manglende søkeboks

Bortsett fra en funksjonell hovedmeny, bør nettstedet ditt inneholde en direkte søkeboks, som tar dem direkte til informasjonsstykket de trenger. Plasser den øverst på siden sammen med en horisontal menylinje.

For brukernes bekvemmelighet kan du forbedre live-søk med Ajax-funksjonalitet. På grunn av dette vil folk bli introdusert for en liste over foreslåtte søkeresultater når de skriver inn en søkeforespørsel. Dette vil forbedre brukervennligheten på nettstedet ditt betydelig og hjelpe folk med å finne de ønskede produktene i løpet av sekunder.

Feil 22: Bruke for mange farger

Fargeskjemaet på nettstedet ditt skal være godt balansert og ikke ha mer enn tre farger. Dette kan være komplementære farger fra fargehjulet, hvorav to er nøytrale og det tredje mer levende, brukt til å fremheve de viktigste områdene. Bruk dristige farger for å fremheve CTA-er og overskrifter. På en slik måte blir brukerens øye ledet til de mest avgjørende elementene utilsiktet, noe som også forventes å hjelpe deg med å øke konverteringsfrekvensene for nettstedene dine.

Siste tanker…

Husk at det er en ting det skal ha felles med din online markedsføringsstrategi når du jobber med utformingen av WordPress-nettstedet ditt – bygg det på en måte som konverterer. Unngå de nevnte 22 vanligste feilene ved konvertering. Gjør utformingen av nettstedet ditt effektivt, med de tydelig definerte aksentene, riktig fargevalg, merkbare CTA-er, lesbare overskrifter og mindre tekst. Lag nettstedet ditt og din online markedsføringsstrategi med en bruker i tankene.

Når du husker alt dette og bruker webdesignet ditt, vil du se det ønskede økningen i konverteringsfrekvensene på kortest sikt.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map