20+ viktige trinn for din sjekkliste for vedlikehold av WordPress

20+ viktige trinn for din sjekkliste for vedlikehold av WordPress

Enten du er nybegynnere eller en erfaren webansvarlig, er WordPress vedlikehold ett område du må fokusere på for å forbedre nettstedet ditt.


Du kan ganske enkelt ikke bygge et WordPress-nettsted og bare la det sitte; trenger du en proaktiv tilnærming for å vedlikeholde nettstedet (e) så vel som andre online eiendommer. Og mens et WordPress-administrasjonsverktøy som ManageWP eller InfiniteWP vil hjelpe deg med de fleste oppgaver, er det områder som går upåaktet hen.

Det er nettopp derfor du trenger en WordPress-vedlikeholdssjekkliste for å sikre hver eneste del av WordPress maskineri nettstedet er oljet. Ellers vil ting bli sprøtt, og du vil tape stor tid, spesielt hvis denne webbing ting er din levebrød.

Men først, hvorfor WordPress-vedlikehold?

Hvorfor WordPress Vedlikehold?

Å administrere et WordPress-nettsted er en heltidsjobb i motsetning til den populære oppfatningen om at du ganske enkelt trenger å stille den og sitte. Ting brytes på uventede tidspunkter, og det er ditt ansvar å gjøre reparasjoner. Du må lage sikkerhetskopier, oppdatere nettstedet ditt og ganske enkelt holde virksomheten i gang.

Hvis WordPress-nettstedet ditt er din levebrød, har du ikke råd til å la ting gå uten tilsyn i lange perioder. Det er her en WordPress-sjekkliste for vedlikehold kommer inn. Du ønsker definitivt ikke å miste nettstedet ditt til hackere, eller gå glipp av virksomheten fordi designet ditt skremmer bort potensielle kunder.

WordPress Vedlikeholdslisterliste Vitals

Hvis du klarte det så langt, flott. La oss nå oppdage et par viktige elementer for din neste vedlikeholdssjekkliste for WordPress.

1. Besøk nettstedet ditt

Anbefalt av Mitz, Hvis du besøker nettstedet ditt som en besøkende, kan du oppdage feil når de vokser opp. Det er synd de fleste av oss blir sittende fast i admin-dashbordet, og sjelden har tid til frontend. Vel, gjett hva? De besøkende ser ikke administrasjonspanelet ditt.

Ideelt sett kan du besøke nettstedet ditt daglig, og helst på forskjellige enheter for raskt å oppdage problemer med designlayouten, innholdet og mye mer. Dette bør du gjøre lenge før du tenker på andre aspekter ved vedlikehold av WordPress. Kom igjen, det vil bare ta et minutt.

2. Lag et WordPress Child Theme

Hvis du vil gjøre betydelige endringer i WordPress-temaet ditt, er det viktig å bygge ut nettstedet ditt ved hjelp av et barnetema. Hvis du ikke allerede har gjort det, kan du opprette et barnetema så tidlig som mulig. Enkel grunn til at du kan bevare dine tilpassede endringer når du oppdaterer overordnet tema.

Mens jeg gjorde de vanlige rundene mine, fant jeg denne karen, jeg tror navnet hans er grått eller Gary. Tilsynelatende hadde han gjort enorme, og jeg mener enorm tilpasning til hans overordnede tema, men var redd for å oppdatere det samme i frykt for å miste stilene..

Nå, jeg vedder på at nettstedet hans er sårbar for angrep og han har hodepine over dette. Så bare begynn med et barnetema. Her er en detaljert guide for WordPress-barn til glede for deg.

3. Oppdater WordPress Core

Ser du når vi bare berørte det følsomme emnet nettstedssikkerhet, hva med å sørge for at skurkene har det ekstremt vanskelig å bryte seg inn på nettstedet ditt? Husk at vedlikehold av WordPress omfatter alt fra sikkerhet til design, SEO og mye mer.

For å holde WordPress-nettstedet ditt sunt, er oppdatering til den nyeste versjonen av WordPress din førsteprioritet. Heldig for deg, det meste av det er automatisk. Når det er en større oppdatering, får du en nag melding i dashbordet. Bare oppdater til den nyeste versjonen av WordPress allerede.

4. Oppdater temaer og plugins

Hvis du har et barnetema på plass, er det ingen betenkeligheter når det gjelder å oppdatere temaet ditt. Bare trykk på oppdateringslenken, så er du ferdig. Det samme gjelder pluginene dine; holde alt oppdatert. Dette styrker sikkerheten og ytelsen til nettstedet ditt.

I tillegg må du kvitte deg med alle unyttige temaer og plugins på nettstedet ditt. Likevel er det ikke nok å slette temaer og plugins, du må optimalisere databasen ved å bruke WP Optimaliser plugin etterpå. Merk, optimalisere databasene dine er et element for sjekklisten for vedlikehold av WordPress i seg selv.

Bortsett: Et WordPress-administrasjonsverktøy som ManageWP vs InfiniteWP hjelper deg å oppdatere alt på flere nettsteder med et enkelt klikk. Optimalisering av databasen er alt du trenger, så trekk vekt og få ting gjort.

5. Optimaliser sidehastighetshastigheter

Kan du spare noen minutter på sidehastigheten siden vi snakker om å optimalisere ting? Det er en ting folk ikke har tid til, og det er sakte-lasting av nettsteder. Sjekk regelmessig hvordan nettstedet ditt presterer ved hjelp av verktøy som GTmetrix, Pingdom verktøy og Innsyn fra Google Page Speed.

Disse verktøyene gir deg vanligvis forslag til hvordan du fikser det som bremser nettstedet ditt. Noen av løsningene er imidlertid bare for teknisk kunnskapsrike blant oss. La oss redusere størrelsen på bildene våre for resten av oss WP Smush.it, Velg WPEngines fantastiske hosting og bruk innholdsleveringsnettverk (CDN-er) som StackPath (tidligere MaxCDN).

Er du interessert i å forbedre hastigheten på WordPress-nettstedet ditt? I så fall kan du finne ut mer med denne sidehastighetsguiden som tilbyr nyttige tips for å redusere tiden innholdet tar å laste. Hastigheten er god, og Google vil ha hastighet nå mer enn noen gang.

6. Lag vanlige sikkerhetskopier

Da jeg ikke hadde noen WordPress-vedlikeholdssjekkliste da jeg startet, forlot jeg et par eksempelsider uten tilsyn og som et resultat ble hacket. Og siden den triste brusen hadde full tilgang, flyttet de lett fra eksempelsidene til de profesjonelle nettstedene mine.

Jeg sa at jeg la ting være uten tilsyn, noe som betyr at jeg hadde en upålitelig sikkerhetskopiestrategi. Alle sikkerhetskopiene mine var på hosting-serveren min, og da hackerne slo, traff viften. Lang historie kort, jeg måtte bygge nettstedene mine fra bunnen av. Hvordan jeg hungret etter en pålitelig sikkerhetskopiløsning den gang.

I dag er det et par pålitelige sikkerhetskopiløsninger der ute, inkludert blogVault, Vaultpress og BackupBuddy blant andre. Hold sikkerhetskopier fordi du ikke trenger hjelp av en hacker for å ødelegge ditt eget nettsted. Hvis du vet at det skjer, så vet du hvor frustrerende det er å miste alt.

7. Sjekk for ødelagte koblinger

Du har sannsynligvis gått et århundre uten å sjekke WordPress-nettstedet ditt for ødelagte koblinger. Hvis du er skyldig, ikke bekymre deg, er du ikke alene. Likevel er ødelagte koblinger et reelt og umyndiggjørende problem. Ødelagte lenker betyr lenkerot, og lenkerot betyr betyr tapte SEO- og UX-poeng. For uinnvidde betyr UX brukeropplevelse.

Hvis du sjekker for ødelagte koblinger manuelt, vil du steke hjernen din, og det er grunnen til at du trenger verktøy som Broken Link Checker-plugin og W3C Link Checker blant andre. Jeg bruker også en plugin kjent som Velvet Blues, som “… oppdaterer alle nettadresser på nettstedet ditt ved å erstatte gamle webadresser med nye nettadresser.”

8. Opprett / modifiser 404-siden din

Med ødelagte koblinger kommer 404 feilsider, som er sider ment å fortelle leserne dine om hva de lette etter ikke er tilgjengelig. Likevel er det utenkelig å la denne brukeren gå. Kom igjen, brukeren viste noen alvorlige intensjoner her gutter og jenter, så få dem mens de fremdeles er varme.

Hvordan? Hvis du bruker standard 404-siden som fulgte med WordPress-temaet ditt, jobber du sannsynligvis med en heslig side som gjør at leserne blir borte. Å inkludere alternativer som lenker til andre sider, et nettstedskart eller en søkeboks kan stimulere leseren til å gå videre.

404-feilsidene dine trenger ikke være der samtalen går til dø. Det er en flott mulighet å fange leseren som opplevde problemer mens du navigerte på nettstedet ditt. Å se deg rundt i Google vil tjene deg all inspirasjonen du trenger for å lage 404 feilsider som vinner stort.

9. Søkemotoroptimalisering (SEO)

Min favorittdel av denne WordPress-vedlikeholdssjekklisten, en flott strategi for søkemotoroptimalisering vil hjelpe deg å skinne i Googles søkeresultater. SEO er mange ting, sannsynligvis grunn til at de fleste webansvarlige legger seg. Likevel kan du enkelt ta vare på de fleste grunnleggende SEO ved hjelp av en plugin som Yoast SEO.

Vi våget langt og avdekket mange SEO-skatter. Vi dekker disse eventyrene i innlegg som:

 • Hvordan oppbevare SEO-juice når du flytter WordPress-innhold til et nytt domene
 • Video SEO-tips for å få mest mulig ut av WordPress-videoene dine i 2017
 • Beste WordPress SEO-verktøy for 2017 for å forbedre rangeringen av søkemotorer
 • Nybegynnerguide til WordPress SEO: Intro, forberedelse og sjargong (postserie)
 • WordPress SEO Best Practices for 2015 and Beyond

Bare husk at SEO er enkelt uansett hva de fleste guruer vil du tro. Du kan enkelt rangere etter søkeordene dine ved å bruke optimalisert SEO-innhold. Kvalitet oppveier mengden her, og vi kan ikke understreke dette nok.

10. Innlegg jevnlig

Aktiviteten er bra, tror du ikke? Opprett en vanlig innleggelsesplan, men konsentrer deg om kvalitet siden det ikke nytter å fylle bloggen din med ubrukelig søppel. I skrivende stund, Brian Dean av Backlinko har opprettet et innlegg per måned siden den gang han startet og oppdaterer innleggene sine med jevne mellomrom også.

For å legge litt vekt på den kvaliteten vi nettopp nevnte, har han (i skrivende stund) 34 blogginnlegg totalt, men han scorer utmerket SEO-rangering for noen konkurrerende søkeord. Hvis bloggen din blir foreldet, kan du forvente at rangeringene dine til tanker og kundehenvendelser vil avta.

11. Velg en flott vert

Hvis du ble sugd inn i en delt hosting-pakke takket være høyt rabatterte tilbud og løftet om ubegrenset alt, er det greit, du kan fremdeles flytte nettstedet ditt til en ny vert. Vær imidlertid oppmerksom på at administrert WordPress-hosting ikke er for alle, men hvis du ser alvorlig på virksomheten din, er det en forutsetning.

Vi bruker og elsker WPEngine for deres effektive og kostnadseffektive administrerte WordPress-hosting. De tar vare på det meste av tekniske ting, inkludert sikkerhetskopier og sikkerhet, slik at vi kan konsentrere oss om å kjøre WPExplorer og bygge fantastiske temaer.

Hvis du leter etter en budsjettvert for en personlig blogg, kanskje du bare prøver vannet, anbefaler vi SiteGround eller Cloudways. Begge tilbyr høykraft og sikre pakker som ganske enkelt er en lykke.

12. Implementere sikkerhet

I gjennomsnitt får jeg omtrent 60 påloggingsforsøk hver måned, og jeg drar ikke engang så mye trafikk. Forretningsmodellen min fungerer ikke på å trekke store trafikkmengder. Likevel blir innloggingsformene mine bombardert hver uke som ingen virksomhet.

Uten en sikkerhetsløsning som f.eks iThemes Security (eller Sucuri) på plass, vedder på at jeg måtte kjempe med mange inntrengere. Det er ikke alt, de sporer også filendringer på nettstedet mitt og varsler meg når noe endres. Dette betyr at du kan få den skyldige før de gjør store skader.

13. Bruk unikt brukernavn og sterke passord

Det verste, men mest populære passordet og brukernavnet – i den rekkefølgen – er “12345”, og du gjettet det riktig, “admin”. Det er noe som kalles brute force attack. Ondsinnede hackere vil lobbe en enorm database med kjente kombinasjoner av brukerpassord på innloggingsskjemaet ditt til noe gir.

Gjett hva som skjer når du bruker “admin” og et passord med svak ass. Det stemmer, du blir avskediget og noen lykketreff kan selge Viagra på ditt kjære nettsted. WordPress leveres med en passordstyrkeindikator, noe som betyr at du kan opprette passord for militær karakter, men du er bare lat.

Og faen nei, bruk aldri “admin” som administratorbrukernavn. Hvis du allerede bruker “admin”, logger du bare på WP-dashbordet og navigerer til brukere. Opprett en ny bruker med administratorroller. Attribuer alt innhold til denne nye brukeren. Logg ut og logg inn igjen med den nye brukeren. Slett den gamle “admin”.

14. Test for lydhørhet

Responsiv webdesign pleide å være fremtiden for webdesign. I dag er responsiv webdesign det vi kaller nettdesign. Du trenger et fullt responsivt og mobilvennlig WordPress-tema som ser ut og fungerer bra på flere enheter.

Du vet, noe som vårt helt eget Total Responsive WordPress-tema. Vi kaller det Total for en grunn; det er det eneste temaet du trenger for dine forskjellige behov. Bort med skamløse plugger, kan du teste for reaksjonsevne ved hjelp av et verktøy som f.eks Er jeg lydhør? eller Googles mobilvennlige test.

15. Testformer

Skjemaer er ment å fungere, og hvis de mislykkes i dette, hvorfor ha en til å begynne med? De tjener ikke noe estetisk formål, ikke i det hele tatt. Skjemaer er ment for besøkende som ønsker å nå ut. Du kan ganske enkelt ikke opprette et skjema, stille det opp på nettstedet ditt ved hjelp av en kortkode og deretter legge igjen. Test den tingen gutter og jenter.

I prosessen kan du se at nettstedet ditt ikke sender ut e-post, noe som er et så vanlig problem som disse andre 15 WordPress-feilene du trenger å fikse. Forsikre deg om at du kan motta e-post fra nettstedet ditt når en potensiell kunde kontakter deg. Å konstruere et kontaktskjema er like enkelt som kake. Bruk en fin plugin som blant annet Ninja Kick-skjemaer og Gravity Forms.

Oppdater dessuten admin-e-posten din når du har gjort endringer. En gang gjorde jeg endringer på nettstedet mitt. Jeg flyttet nettstedet til et nytt domenenavn, men glemte å oppdatere min e-postadresse. For ikke å nevne, den gamle e-postadressen min ble deaktivert med det samme jeg droppet det gamle domenet.

Lang historie, jeg kunne ikke motta noen varsler inkludert passordgjenopprettingslenken. Jeg måtte logge inn på phpMyAdmin for å redigere databasen min, som – jeg må innrømme – ikke er den perfekte nybegynneren. Du kan enkelt endre administrator-e-posten i innstillinger-fanen i admin-dashbordet.

16. Koble nettstedet ditt til Google Search Console

Tidligere kjent som Google Webmaster Tools, Google Search Console er en flott kilde til søkeanalyse for nettstedet ditt. Verktøyet er en livredder jeg forteller deg, siden du samler mye info inkludert innkommende lenker, gjennomsøkingsfeil, toppspørsmål, toppsider og sikkerhetsproblemer blant annet.

Koble dette til informasjonen du samler inn ved hjelp av Google Analytics, og du har et solid grunnlag for din neste markedsføringskampanje. Du kan samle mye informasjon om målgruppen din fra trafikkanalysene. Google Search Console og Google Analytics er det.

17. Opprett profiler på sosiale medier

Selv om dette teknisk sett ikke har noe med WordPress-nettstedet ditt å gjøre, er det viktig å behandle sosiale profiler som en utvidelse av merkevaren din. Vis meg et nettsted som ikke har noen sosiale medier, og jeg vil vise deg en gründer som legger igjen penger på bordet.

Bli med på et par sosiale nettverk og lag profiler for nettstedet ditt. Bygg deretter et fellesskap på disse plattformene. Gå med Facebook, Twitter, Google+ og LinkedIn, selv om du kan opprette så mange du kan administrere. Hold ting samtale, morsomme og / eller spennende – ikke gå til salget.

18. Legg til sosiale delingsknapper

Sammen med profiler på sosiale medier, sørg for at du legger til sosiale delingsknapper slik at brukerne enkelt kan dele innholdet ditt med sine venner og lokalsamfunn. Vi har dekket et par sosiale medier-plugins for WordPress for å gjøre prosessen utrolig enkel for deg Din kongelige høyhet.

Vet du hvordan du lager et viralt innlegg? Ikke jeg heller. Det er grunnen til at du trenger et engasjert samfunn som svelger innholdskroken, linjen og klassen din. Det er dette engasjerte samfunnet som vil sende innleggene dine virale, uansett tema. For all del, du må investere enormt i innholdet ditt for at strategien for sosiale medier skal fungere.

19. Legg til abonnement på nyhetsbrev

Du bør ta sikte på å lage en adresseliste lenge før du starter. Hvis du har lansert uten en adresseliste som mange av oss, må du forstå at alt ikke går tapt. Du kan enkelt legge til nyhetsbrevabonnement ved hjelp av et antall plugins. Min personlige favoritt er MailChimp for WordPress, men det er fordi jeg bruker MailChimp.

Det er mange andre e-post nyhetsbrev tjenester til din disposisjon. Vi snakker om løsninger som f.eks MadMimi, GetAResponse, AWeber og Konstant kontakt blant andre. Husk at e-postmarkedsføring er din mest effektive strategi. Så sant det gamle ordtaket går, står pengene på listen.

Du kan til og med abonnere alle potensielle kunder som kontakter deg. Du kan gjøre det automatisk eller manuelt, valget er ditt, selv om automatiserte høres bedre ut. Så legg til Nyhetsbrev WordPress-plugin som legger til en avmerkingsboks i skjemaene dine, slik at potensielle kunder kan abonnere automatisk.

20. Valider nettstedet ditt

Etter å ha bygget nettstedet ditt, er det viktig å sikre at alt fungerer som forventet. Dette innebærer å validere alle ressursene som utgjør nettstedet ditt. Dette betyr å sjekke HTML-kode, CSS og alle andre skript som kjører nettstedet ditt.

Du kan enkelt validere (og følgelig reparere) nettstedet ditt ved hjelp av et verktøy som W3C Markup Validation Service. Et markeringsvalideringsverktøy lar deg peke alle feil i markeringen. Det belyser mange feil som kan skade nettstedets design og funksjonalitet.

21. Lag et områdekart

Et nettstedskart er inngangsporten til innholdet ditt så langt søkemotorer går. Det er stor verdi å ha et nettstedskart som skisserer sidene dine. Opprette og sende inn et nettstedskart betyr at innholdet ditt blir funnet og indeksert raskere. Du kan dra nytte av Yoast SEO-plugin eller Google XML Sitemaps-plugin.

Gå videre og lag et nettstedskart for videoinnholdet ditt også. Dette sikrer at søkemotorer kan tyde videoinnhold på nettstedet ditt som om det var tekstinnhold, noe som betyr alle slags fantastiske ting for videoinnsatsen for SEO. Husk alltid å sende dem til søkemotorer etter å ha opprettet sitemap.

Send inn områdekart til:

Det er utvilsomt mange andre elementer, om enn mindre, som du kan ta med i vedlikeholdssjekklisten for WordPress. Men disse tipsene er alle et flott sted å starte!

Avsluttende ord

WordPress-vedlikehold er en del av jobben. Forutsatt at du driver et WordPress-nettsted, kan du ikke slippe unna ansvaret for å holde orden. Selv om det er mange WordPress-styringsverktøy, må du følge med på ting for å sikre at du ikke legger ut viktige områder.

Ovennevnte elementer fungerer som en påminnelse om noen av de tingene du trenger å aktivt ta vare på for å drive et vellykket nettsted, derav forretning. Har ideer, spørsmål eller forslag angående dette innlegget? Ikke nøl med å dele i kommentarfeltet nedenfor.

Vi ser alltid frem til tilbakemeldingene dine. Takk på forhånd!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map