Trenger jeg JetPack for WordPress? 15 grunner til at du bør bruke Jetpack i 2018

Hva skjer når menneskene bak WordPress.com blir sammen for å lage en WordPress-plugin? Du får jetpack.


Med over 5 millioner aktive installasjoner er Jetpack designet for å være en allround-plugin for folk som bruker WordPress, uavhengig av deres kompetanse. Tenk på det som en alt-i-ett-plugin, med funksjoner som spenner fra ytelsesforbedringer, sikkerhetsprotokoller, tematilpasning og mange flere.

Personer som er ukjente med WordPress, kan bruke Jetpacks nettstedstatistikk, kontaktskjema og andre nyttige moduler – uten å måtte installere en egen plugin for hver funksjon. På baksiden kan strømbrukere dra nytte av funksjoner som relaterte innlegg, lat lasting og CDN – alt gratis! Selv om oppgradering til Jetpack premium tilfører enda flere nyttige funksjoner for Google Analytics, annonsering, prioritert støtte og mer.

Denne artikkelen ble opprinnelig publisert i 2013 med tittelen 10 grunner til at du burde bruke Jetpack for WordPress. Fem år senere oppdaterer vi denne guiden med 15 av de beste funksjonene som tilbys av Jetpack – og hvorfor du bør bruke dem på ditt WordPress-nettsted.

Før du kommer i gang, vil det være nyttig å kjenne til noen av synonymer som brukes til Jetpacks “funksjoner”. De spenner fra “moduler”, til “innstillinger”, til bare “funksjoner”. Vi vil begrense synonymer til “moduler” og “funksjoner” i resten av denne artikkelen.

La oss fortsette med det!

Contents

1. Gratis innholdsleveringsnettverk (CDN) for WordPress ved bruk av Photon

fotonfritt innholdsleveringsnettverk med jetpack

Den aller første funksjonen som kommer til hjernen er det gratis innholdsleveringsnettet som tilbys av Jetpack. I motsetning til andre CDN-leverandører, krever ikke Jetpacks Photon CDN noen registrering, gir deg ubegrenset CDN-båndbredde og er helt gratis – for livet!

Hvem bør bruke Photon?

Kort sagt, alle sammen. Enten du er en strømbruker, eller en nybegynner bruker, eller noen som bare er i gang; bruker en CDN dramatisk raskere lastingstiden for nettstedet. Dette gir deg en tredoblet fordel:

  1. Google belønner raskere nettsteder med bedre SEO-score. Du rangerer raskere etter dine søkeord.
  2. Du sparer serverens båndbreddressurser; siden bildene blir servert fra Photon-innholdsleveringsnettverket.
  3. Et raskere nettsted resulterer i en hyggelig besøkende opplevelse. Dette øker igjen sjansene for en konvertering – enten det er en påmelding via e-post, nedlasting av e-bok eller noe så enkelt som en sosial andel!

Hvordan aktiverer jeg Jetpack Photon?

jetpack-cdn-late-load-bilder

Photon CDN og Lazy laster bildemodul fra Jetpack

Alt du trenger å gjøre er å aktivere Photon-modulen fra Få fart på nettstedet ditt innstillinger, funnet under WordPress Dashboard> Jetpack> Innstillinger> Skriving tab.

2. Lat lasting av bilder i WordPress

lat lasting av bilder som bruker en gris

Lazy Loading er en funksjon som har funnet en omtale under alle pålitelige WordPress-resultatoptimaliseringsinnlegg. Ideen bak lat lasting er enkel. Last inn bildet bare når besøkende ser det.

Dette har en dobbelt fordel.

  1. For det første lastes nettstedet raskere siden sidestørrelsen til nettstedet senkes. Dette gir oss bedre SEO og lavere båndbreddeforbruk fra servernettstedet.
  2. thden andre fordelen kommer fordelene for sluttbrukeren direkte ved å lagre båndbredden.

Hvordan kan lat lasting spare mobil båndbredde?

La oss si at Samantha surfer i en artikkel om “beste mote WordPress-temaer” på telefonen. Når Samantha åpner nettstedet, begynner siden å laste alle 25 bildene samtidig.

Imidlertid, når lat lasting er aktivert, lastes bare bildene som er synlige i visningsområdet. De andre bildene lastes bare når Samantha blar ned for å se dem. Dermed ender Samantha opp med å redde sin dyrebare mobile båndbredde mens hun koser seg med et super-snappy nettsted.

Hvem skal bruke lat belastning?

Igjen, alle sammen!

Hvordan aktiverer jeg Jetpack lat belastning?

Denne modulen ligger rett under Photon-modulen. Bare bytt for å aktivere det!

3. Abonner på nye innlegg via e-post i WordPress

abonner og følg wordpress blogg jetpack

Dette er en personlig favoritt. Jetpack har en serie vakre funksjoner når det gjelder engasjement hos besøkende. Vi vil dekke dem en etter en, og begynne med denne.

Jetpacks e-postabonnementsfunksjon gjør det mulig for besøkende å abonnere på blogginnleggene dine via e-post. Den vises som en Følg bloggen knapp. Folk som klikker på den blir bedt om å dele e-postadressen sin for å abonnere eller “følge” bloggpostene dine.

I tillegg kan du bruke Følg kommentarer -funksjon for å gi leserne muligheten til å abonnere på bloggens kommentarer via e-post.

Hver gang et nytt innlegg blir publisert, eller en ny kommentar blir lagt ut, får dine følgere en e-post med en lenke til innlegget / kommentaren din.

Hva er fordelene med Jetpack-abonnement??

Vel, for det første trenger du ikke bruke en e-posttjenesteleverandør (ESP) som MailChimp. Selv når e-postlisten din vokser, trenger du ikke betale for e-postmeldinger. Husk at ESP-er med en evig gratis plan vanligvis setter en begrensning i antall abonnenter, eller antall e-poster som sendes per måned – som de skal! (De må spise, ikke sant?)

På baksiden vil du imidlertid ikke kunne sende individuelle e-postmeldinger (dvs. uten å publisere et innlegg) til abonnentene dine ved hjelp av denne Jetpack-modulen. Det er da du må registrere deg for en ESP.

Hvem skal bruke abonnement?

Avhenger, egentlig. Folk som rett og slett vil fokusere på skrivingen sin og ikke på å utvide e-postlisten deres, kan velge denne modulen. Hvis du imidlertid ser alvorlig på e-postlisten din fra første dag (det er flott hvis du er det!), Begynner du å bruke en gratis ESP som MailChimp.

Hvordan aktiverer jeg bloggabonnement på Jetpack?

Abonner på blogg- og kommentarmodul fra Jetpack

Abonner på blogg- og kommentarmodul fra Jetpack

Gå over til abonnementsmodulen under WordPress Dashboard> Jetpack> Innstillinger> Diskusjon tab.

4. Overvåking av WordPress Nettsted og Nedetid

wordpress nettsted oppetid og overtid overvåking av jetpack

Funksjonen for overvåkning av nedetid fra Jetpack overvåker nettstedet ditt jevnlig og varsler deg via e-post når det er driftsstans.

Ikke bare det, det fortsetter å overvåke og sender deg e-poster som minner deg om at nettstedet ditt fortsatt er nede. Til slutt, når nettstedet ditt er tilbake online – sender Jetpack enda en bekreftelses-e-post – som informerer deg om at nettstedet ditt er online igjen!

Jeg elsker absolutt denne funksjonen – spesielt siden det hjalp meg å vinne et argument og få full refusjon fra WordPress-leverandøren min. Alt jeg måtte gjøre var å dele skjermdumpen til innboksen min, og bam, de måtte behandle refusjonen min!

Hvem skal bruke overvåking?

Alle! Med mindre du selvfølgelig bruker et førsteklasses overvåkingsverktøy for nettsteder og ikke ønsker å installere en ekstra plugin.

Hvordan aktiverer jeg overvåkning av Jetpack?

jetpakken-nedetid-overvåking

Downtime Monitoring module fra Jetpack

Bare bytt alternativet for overvåkning av nedetid under WordPress Dashboard> Jetpack> Innstillinger> Sikkerhet tab.

5. Relaterte innlegg for WordPress

relaterte innlegg i jetpack

Funksjonen Relaterte innlegg foreslår automatisk relatert innhold etter hvert innlegg på WordPress-nettstedet ditt. Det er en fin måte å holde besøkende engasjert, forbedre tid på stedet og redusere avvisningsfrekvens (til en viss grad).

Men vent, det er et problem:

Det er imidlertid en ressurskrevende oppgave å beregne disse relaterte innleggene. Problemet multipliseres når det er flere kategorier og koder, og flere innlegg under hver av dem. Beregning av relaterte innlegg blir stadig CPU-intensiv. Sett sammen alt dette i et delt vertsmiljø, og du har fått deg en “ressursbrudd” e-post, eller enda verre – å få kontoen din suspendert.

Så hva er det? Jetpack selvfølgelig!

Jetpack laster av all denne komplekse, CPU-intensive beregningen til skyen, og returnerer de ferdige resultatene – dvs. de relaterte innleggene – til vårt WordPress-nettsted. Alt dette gratis !. Du kan tilpasse utseendet til de relaterte innleggene ytterligere (med eller uten bilde, utdrag osv.) Ved hjelp av WordPress Customizer.

Hvem skal bruke beslektede innlegg?

Blogger med pent organisert taksonomi, sammen med tilstrekkelige innlegg og sider under hver tagg og kategori. Du bør ikke bruke Relaterte innlegg når du bare har en håndfull innlegg på nettstedet ditt. I et slikt tilfelle vil jeg anbefale å koble manuelt til innholdet ditt manuelt.

Hvordan aktiverer jeg Jetpack-relaterte innlegg?

Enkel! Bare bytt alternativet Relaterte innlegg under WordPress Dashboard> Jetpack> Innstillinger> Trafikk tab.

6. Uendelig rulle i WordPress

uendelig bla wordpress innlegg Jetpack

Infinite Scroll er en funksjon som automatisk laster inn nye innlegg uten å oppdatere siden, når den besøkende ruller ned til bunnen av det nåværende innlegget. Lik Relaterte innlegg, denne funksjonen er designet for å øke besøkende engasjement og tid på stedet.

Videre gir Jetpack deg muligheten til å konfigurere hvordan de neste innleggene lastes inn. For eksempel kan du konfigurere dem til å laste automatisk – i henhold til tema / brukeratferd. Du kan også presentere besøkende med en “lese / laste mer” -knapp, som når du klikker laster inn neste sett med innlegg.

Hvem skal bruke uendelig bla?

Alle som har et par innlegg publisert på WordPress-nettstedet sitt, kan bruke denne funksjonen. Dette anbefales på det sterkeste for nyhets- og medieblogger.

Hvordan aktiverer jeg Jetpack uendelig bla?

Uendelig rullemodul fra Jetpack

Uendelig rullemodul fra Jetpack

Du kan aktivere denne innstillingen fra Temaforbedringer innstillingen funnet under WordPress Dashboard> Jetpack> Innstillinger> Skriving tab.

7. Bygg et kontaktskjema i WordPress

kontaktskjemaillustrasjon av jetpack

Denne Jetpack-modulen lar deg bygge kontaktskjemaer med tilpassede felt direkte fra standard WordPress-redigereren. Med et enkelt klikk kan du sette inn og tilpasse kontaktskjemaer direkte fra WordPress-redigereren.

Hvem bør bruke et kontaktskjema?

Det meste nettstedet skal ha et brukervennlig kontaktskjema, spesielt hvis du handler med klienter. Så alle som ikke allerede bruker et kontaktskjema-plugin på WordPress-nettstedet sitt.

Hvordan kan jeg aktivere Jetpack-kontaktskjemaer?

Jetpack kontaktskjema satt inn direkte fra WordPress-redigereren

Gode ​​nyheter – denne modulen er som standard aktivert i Jetpack.

8. Publiser innlegg via e-post i WordPress

publiser wordpress-innlegg via e-post i jetpack

Se for deg at du er på et eksternt sted, og at du er ha å publisere en artikkel på ditt WordPress-nettsted. Medierike nettsteder som WordPress-redaktøren lastes ikke på grunn av den tregte internettforbindelsen. Det er ingen WiFi-kafeer i nærheten. Det eneste som ser ut til å fungere er e-post. Du har knapt nok Internett-hastighet til å sende ut en e-post.

Det er her Jetpack’s innlegg via e-post funksjonen kommer godt med. Det gir deg en dedikert e-postadresse som du kan publisere i WordPress-bloggen din. Når den er aktivert, kan du sende innlegget ditt til denne adressen, og det vil bli publisert i bloggen din.

Hvordan ville det fungere? Enkel. Emnelinjen til e-posten din vil være posttittelen, og e-postorganet vil være blogginnleggets innhold. Du kan også sende tilleggsinformasjon som kategorier, koder og mer ved hjelp av disse forhåndsdefinerte kortkoder.

Hvem bør bruke Jetpack-post via e-post?

Å publisere innlegg i WordPress via e-post ved hjelp av Jetpack!

Alle som trenger rask dekning uten å investere for mye tid i formatering eller arbeid av områder med begrenset internettforbindelse.

  • Reisebloggere som ønsker å dele sine erfaringer fra eksterne steder med begrenset internettforbindelse.
  • Rapporter som ønsker å dele rask dekning uten å gå å åpne WordPress-appen hver gang.

Noen ganger er det bare lettere å publisere et innlegg via e-post.

9. Automatisert sosial deling i WordPress ved å bruke Publicize Module

sosiale medier automatisering med jetpack

Publicize-modulen fra Jetpack lar deg automatisk legge ut det nylig publiserte innholdet på nettstedene dine på sosiale medier. Det sparer deg for bryet med å måtte legge ut manuelt i hvert sosiale medienettverk.

Hvem skal bruke Publicize?

Vel, alle som promoterer innholdet sitt på sosiale medier er velkomne til å prøve denne modulen. Det er imidlertid viktig å velge riktig sosiale medienettverk avhengig av nettstedets nisje, og deretter lage innhold som er spesifikt for hvert nettverk.

Hvordan kan jeg aktivere Jetpack sosial deling?

Jetpack innstillinger for deling av sosiale medier

Du må opprette en engangsforbindelse med sosiale medienettverk fra Publicize-innstillingene som ligger under WordPress Dashboard> Jetpack> Innstillinger> Deling tab.

10. Sikker autentisering og WordPress.com-pålogging

jetpack sikkerhet

Jetpacks sikre autentiseringsmodul lar deg (eller brukerne dine) logge inn på WordPress-nettstedet ditt ved å bruke WordPress.com-konto.

Du kan også konfigurere modulen slik at bare brukere kan logge seg på hvis e-postadressen til WordPress.com-kontoen deres samsvarer med e-post-IDen som ble brukt til å opprette brukerkontoen på WordPress.site. I tillegg kan du kreve at brukerne av nettstedet ditt logger på ved å bruke tofaktorautentisering med WordPress.com.

Hvem skal bruke påloggingsautentisering?

Logg inn med WordPress.com

Logg inn med WordPress.com

Hvis du er den eneste personen som driver WordPress-bloggen din, kan du hoppe over å aktivere denne modulen. Imidlertid, hvis du har flere bidragsytere til WordPress-nettstedet ditt, kan dette være en nyttig funksjon å ha!

11. Media innebygd i WordPress

innhold innebygd i wordpress av jetpack

Dette er en av funksjonene som er aktivert som standard i Jetpack. Det hjelper deg egentlig å lime inn medierikt innhold som YouTube-videoer og SoundCloud lydfiler – i deres opprinnelige form – uten å skrive en eneste kode / kortkode.

Alt du trenger å gjøre er å kopiere og lime inn lenken i innlegget ditt i WordPress-editoren, og Jetpack vil ta seg av resten.

Jetpack har utviklet seg til å støtte flere nettsteder med medierikt innhold inkludert Instagram, Slideshare, Twitter, Google Docs, TED, DailyMotion, CodePen, Medium, Pinterest og mer. For en detaljert, oppdatert liste, sjekk deres offisiell dokumentasjon på innholdsinnlegg.

Hvem skal bruke medierikt innhold?

Alle! ��

12. Verifisering av nettsteder og nettkart i WordPress

verifisering av nettstedet med jetpack

Jeg har det med deg – Jetpack er ikke den beste SEO-pluginen der ute. For det første er selve SEO-modulen en betalt funksjon i Jetpack. WordPress SEO av Yoast er en langt bedre, gratis plugin med en mengde funksjoner og tutorials, klarert av over fem millioner WordPress-nettsteder.

Når det er sagt, for brukere som ikke er klare til å tilbringe tid med en dedikert SEO-plugin, kan bruke Jetpacks moduler for verifisering av nettsteder for å bekrefte nettstedet sitt med flere søkemotorer inkludert Google, Bing, Pinterest og Yandex.

Innstillinger for nettstedskart og nettstedbekreftelse fra Jetpack

I tillegg lager Jetpack også et nettstedskart som gjør det enklere for søkemotorer å gjennomgå nettstedet ditt.

Hvem bør bruke Jetpack-nettkart?

Folk som ikke ønsker å investere tid i en dedikert WordPress SEO-plugin, bør bruke Jetpack sitt nettstedskart. Vi anbefaler imidlertid på det sterkeste å bruke en egen plugin. Med bare noen timer hver uke kan du få det grunnleggende om Yoast SEO spikret. På denne måten vil du ha implementert SEO på siden riktig fra første dag. Det er et stort løft for de langsiktige søkerangeringene!

13. Widgets, Widgets og flere WordPress Widgets

ekstra widget-pakke i jetpack

Widgets er en av de mest populære funksjonene som tilbys av Jetpack-pluginen. Det gir en mengde unike nyttige widgeter som kan brukes på flere måter. De spenner fra sosiale medier-feeds, GDPR-informasjonskapsler om informasjonskapsler og mer. Gå over til din WordPress dashbord> Utseende> Widgets for å få tilgang til disse ekstra widgetene.

En annen spennende widget-funksjon som tilbys av Jetpack er betingede widgeter. Det lar deg i grunnen konfigurere synligheten til widgetene basert på siden, innlegget, taggen eller kategorien.

Du kan definere en betingelse, og bare hvis betingelsen stemmer, vises widgeten.

Jetpack Custom Widgets

For eksempel kan du konfigurere et abonnementswidget for nyhetsbrev slik at det bare er synlig i innlegg under kategorien Finans. På denne måten kan du bygge supermålrettede adresselister.

Hvem bør bruke Jetpack-widgeter?

Dette avhenger mest av brukeren. Hvis WordPress-temaet ditt leveres med tilpassede moduler – for eksempel sosiale aksjer eller abonnement på nyhetsbrev – bør du bruke dem i stedet for Jetpack, siden de er stylet og kodet for å fungere godt med temaet ditt.

Du kan imidlertid alltid bruke Jetpacks betingede widgets til å lage engasjerende innhold på nettstedet ditt.

14. Flere nettsteder fra et enkelt dashbord på WordPress.com

administrere flere wordpress nettsted jetpack

Husker du hvordan vi snakket om å bruke WordPress.com for å høste fordelene av Jetpack? Vel, du kommer til å elske denne funksjonen.

Når du har koblet til nettstedene dine med Jetpack, kan du administrere dem alle fra WordPress.com-oversikten. Dette inkluderer ting som å se statistikk på nettstedet, publisere innlegg, svare på kommentarer, oppdatere plugins og mye mer.

Hvem skal bruke dette?

Personer som administrerer en håndfull WordPress-nettsteder, kan hente verdi ut av denne funksjonen. For eksempel kan du administrere bloggen (e) og det personlige nettstedet ditt under ett tak – i WordPress.com.

Jeg vil imidlertid ikke anbefale å bruke denne funksjonen hvis du administrerer flere WordPress-nettsteder for klienter. Verktøy som ManageWP og InfiniteWP er bygget for å administrere flere WordPress-nettsteder i skala, med mye mer innebygde funksjoner og førsteklasses support.

15. (Premium) WordPress Backup and Restore av Jetpack

wordpress sky backup og gjenoppretting av jetpack

WordPress sikkerhetskopiering og restaurering er en alvorlig sak. Gjennom årene har vi sett mange WordPress-backup-plugins og -tjenester som spesialiserer seg på times sikkerhetskopiering, inkrementelle sikkerhetskopier og mer..

Backup and Restore fra Jetpack er en førsteklasses modul som starter på $ 39 / år. Den tar automatiske sikkerhetskopier og støtter restaurering med ett klikk. Det som er interessant er hvordan sikkerhetskopien er laget.

Jetpack tar i utgangspunktet en sikkerhetskopi når en hendelse inntreffer. En hendelse kan omfatte opprettelse / endring av sider og innlegg, innlevering / endring av kommentarer, installasjoner av plugin- og temaer, modifikasjoner eller oppdateringer, og tillegg til eller endringer i brukerkontoer.

Jetpack opprettholder også en Aktivitetsloggen av alle hendelsene, oppført i kronologisk rekkefølge. Hver oppføring i denne aktivitetsloggen fungerer som en gjenopprettingspunkt. Bare klikk på en hendelse og velg mellom å laste ned sikkerhetskopien, eller gjenopprette nettstedet ditt til det punktet.

Hvem bør bruke JetPack-sikkerhetskopier drevet av VaultPress?

Sikkerhetskopiering er en viktig komponent for å opprettholde et WordPress-nettsted. Jeg vil anbefale å velge en betalt backup-plugin hvis du foretrekker sikkerhet og trygghet, enn å spare noen få dollar hver måned. (Morsomt faktum – kostnadene for en backup-plugin er vanligvis kostnadene for en kopp kaffe). Imidlertid, med litt småting, bør du kunne få de samme funksjonene gratis.

Hvordan får jeg tak i dette?

Dette er en betalt funksjon som starter på $ 39 per år. Du må kjøpe en Jetpack-plan, konfigurere plugin-modulen med vertsserverens legitimasjon og slappe av. Jetpack vil automatisk begynne å ta sikkerhetskopier.

Er det et bedre alternativ for sikkerhetskopiering?

Hvis du er villig til å bruke litt ekstra på WordPress-hosting, bør du vurdere en administrert hostingleverandør som WPEngine. Ikke bare får du rasende hastigheter, bedre pålitelighet og rask kundestøtte – du får også et dedikert iscenesettelsesmiljø og sikkerhetskopiering og gjenoppretting med ett klikk. Planene starter på $ 35 per måned for opptil 25 000 besøk per måned og kommer med 2 måneder gratis hvis du velger årsplanen. For ikke å snakke om en 60-dagers risikofri prøve!

Jetpack-priser

Jetpack Priseralternativer fra og med juli 2018

Jetpack Priseralternativer fra og med juli 2018

Selv om de fleste av Jetpacks funksjoner tilbys gratis, er det visse premiummoduler som sikkerhetskopiering og gjenoppretting, elasticsearch, avansert malware-beskyttelse som bare er tilgjengelige under den betalte planen.

Prisene starter på $ 39 / år for den personlige planen, og kommer med sikkerhetskopiering og gjenoppretting (med et 30-dagers backuparkiv) sammen med prioritert støtte.

Få Jetpack Premium

Er det verdt å få en betalt Jetpack-plan?

Hvis du er en og annen blogger med en voksende blogg, kan du velge Jetpacks personlige plan være verdt pengene. Du trenger ikke å bekymre deg for sikkerhetskopier og gjenopprette, og hvis ting går galt, kan du alltid kontakte det prioriterte kundesuksesteamet.

Imidlertid, hvis du blogger på heltid, anbefales Jetpacks Professional-plan. Du får avansert beskyttelse mot skadelig programvare og muligheten til å akseptere betaling via PayPal med denne planen.

En merknad på Jetpack og WordPress.com

Det er viktig å merke seg at Jetpack er en plugin som fungerer sammen med WordPress.com, selv om du kan installere og bruke den med WordPress.org-nettsteder. Dette betyr at du må opprette en WordPress.com-konto for å høste de fulle fordelene med Jetpack (men ikke bekymre deg – du trenger ikke å være vert for nettstedet ditt på WordPress.com). De avanserte tilpasningsalternativene for et par Jetpack-moduler kan bare konfigureres ved hjelp av WordPress.com.

For folk som nettopp kommer i gang med WordPress, er det verdt å vite forskjellene mellom WordPress.com og WordPress.org. For det første er WordPress.com det kommersielle alternativet til WordPress.org – open source CMS-plattformen. Vi har dekket andre viktige forskjeller mellom de to løsningene, i den nevnte artikkelen.

Pakk inn

jetpack i fremtiden

Jeg skrev opprinnelig denne artikkelen i 2013, og jeg er glad for å se de nye funksjonene og forbedringene i Jetpack-pluginen. Mens de har introdusert en betalt plan, elsker jeg absolutt at de har holdt de beste funksjonene som Photon og Downtime Monitoring gratis. De har heller ikke avskrevet noen av de tidligere modulene som Vakker matematikk, Stavekontroll og grammatikk, og WP.me ​​Shortlinks.

Som alltid – hva er dine favoritt Jetpack-moduler? Bruker du (eller planlegger du å bruke Jetpack)? Gi oss beskjed i kommentarene nedenfor!

Elsker du WordPress-plugins? Sjekk ut listen vår over de mest anbefalte pluginene for WordPress for å se om du finner noe nytt!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me