12 påviste tillitssignaler på WordPress nettsteder

Enhver virksomhet er bygd på tillit, og en måte å formidle dette på nettet er med tillitssignaler. Med mindre en bruker kan stole på deg og merkevaren din, vil han nesten aldri henvise til deg for å oppnå spesifikke tjenester og / eller produkter. Ved å ha en pålitelig nettetilstedeværelse kan du føle deg trygg i en jevn inntektsvekst, økt brukermedvirkning og en generell forretningsuksess.


Når du tenker på å starte et webprosjekt, kan du stole på nettets tilstedeværelse til WordPress fullstendig. Content Management System har vokst til en ekte gigant som er klarert av mer enn 25% av alle ressursene som er tilgjengelige på nettet. Blogger, personlige og forretningsprosjekter, e-handelsnettsteder, kreative porteføljer og en rekke andre prosjekter kjøres på WordPress. Hvis du også har valgt dette innholdsstyringssystemet for ditt fremtidige webprosjekt eller for å oppdatere et allerede lansert nettsted, må du vite hvilke spesielle tillitssignaler et WordPress-basert tema bør inneholde for å være etterspurt blant målgruppen..

Tillitssignaler Definisjon

Som navnet tilsier, er tillitssignaler et element på et nettsted som inspirerer tillit til alle som ser det. Tillit spiller en forhåndsdefinerende rolle når en bruker bestemmer seg for om han vil forholde seg til en bestemt virksomhet, eller han skal fortsette å lete etter et bedre alternativ. Faktisk vil det ta en person noen sekunder å avgjøre om de kan stole på organisasjonen din. Ved å bare skanne gjennom hjemmesiden til nettstedet ditt, kan de møte med merkevaren din og trekke en konklusjon om nettstedet ditt er levedyktig eller ikke.

Tillit er nøyaktig det som gjør at en vanlig besøkende på nettstedet ditt blir medlem av samfunnet til lojale fans. Det er tusenvis av tillitssignaler som nettstedet ditt kan dra nytte av. Noen av dem er mer effektive enn andre. Noen blir sett av en gjennomsnittlig bruker når han kommer til siden din, mens det kan ta litt tid å definere andre.

Beviste tillitssignaler for WordPress

For å forkorte en lang historie, for denne publikasjonen har vi valgt ut de mest effektive tillitssignalene til WordPress-baserte temaer, som vil fange publikum oppmerksomhet så snart de når ditt online prosjekt..

1. Kundevurderinger

Selv om markedsføringsteamet ditt leverer konverteringsorienterte tekster til reiret, kan ingenting sammenligne med en ærlig anmeldelse som en av kundene dine har lagt igjen. Bare husk forrige gang du lette etter et firma / byrå / frilanser for å ansette eller bestille noe. Så du gjennom kundevurderinger på flere nettsteder før den endelige beslutningen? Jeg tror at svaret ditt er mer sannsynlig å være “ja” enn “nei”. En ærlig anmeldelse som er lagt igjen av en av selskapets kunder vil se mer pålitelig og pålitelig i dine potensielle kunders øyne.

Bevist tillitssignal nr. 1: anmeldelser

Når du søker etter de beste ferdige forretningsnettmalene, må du sørge for at den støtter muligheten for brukere å dele sine erfaringer om å bruke spesifikke løsninger rett på en webside. Ved å vise lister med brukeranmeldelser på hjemmesiden til nettstedet ditt øker du sjansene for å tiltrekke et bredere nettpublikum til tilbudene dine, noe som er mer sannsynlig at det resulterer i en positiv kjøpsbeslutning.

Hvorfor er brukeranmeldelser så effektive? Studier viser det 88% av kunder vil lese brukeranmeldelser før de tar den endelige beslutningen. Til 72% av nettbrukere, tilsvarer en ærlig anmeldelse skrevet av en annen shopper en personlig anbefaling. Et WordPress-tema som støtter muligheten for å vise en strøm av brukeranmeldelser, forventes å hjelpe deg med å bygge en mer pålitelig og pålitelig nettetilstedeværelse. Heldig for deg det mest premium-temaet, som vårt Total WordPress-tema, inkluderer attester eller anmeldelser innebygd.

Enkel attester gratis WordPress-plugin

Hvis temaet ikke allerede inneholder en egen tilpasset innleggstype, er det superenkelt å legge til med en gratis plugin. Vi liker Easy Testimonials plugin fordi den virkelig er enkel å bruke og har et overraskende antall alternativer for å tilpasse visningen av attestene dine.

2. Eksplisitt “Om oss” -historie

Når en kunde kommer til et nettsted for første gang, vet han kanskje ikke noe om opprinnelsen og bakgrunnen til en organisasjon som står bak nettstedet. “Om” -siden er det første stedet der folk vil henvise med det formål å lære mer om et merke og dets opplevelse. En riktig bygget “About Us” -side kan bli et bunnsolid fundament av langvarige forhold mellom et selskap og en klient.

Bevist tillitssignal nr. 2: Om oss-seksjonen

Når du surfer på Om sider, vil en bruker ha større interesse for å lære mer om personligheten / merket som står bak et nettsted. Ved å bruke videoer, bilder, podcaster og andre typer innhold vil du hjelpe deg med å levere meldingen til målgruppen mer effektivt. Del dessuten bilder av teammedlemmene dine for å se mer troverdige i øynene til nettbrukere. Glem å bruke arkivbilder på slike sider. Et fotografi som lar websamfunnet møte hvert medlem av teamet ditt personlig, vil ha en kraftigere effekt på kundene dine.

Så når du ser etter et optimalt WordPress-tema, må du forsikre deg om at det er forhåndsinnlastet med en detaljert About-side. Å støtte forskjellige former for visuelt og skriftlig innhold vil være en stor fordel for deg. Tekster supplert med videoer vil skape en informativ, kraftig og pålitelig historie om prosjektet ditt.

Om oss Widget Gratis WordPress-plugin

Igjen, hvis temaet ikke har en om-side, kan du legge til en med en plugin. Men vi foretrekker virkelig det gratis Om oss Widget-plugin i stedet. På denne måten kan du legge til en enkel seksjon til hvilken som helst sidefelt eller bunntekst.

3. Kontaktinformasjon

Jo lettere det er å finne kontaktinformasjon på et nettsted, jo bedre. Et perfekt WordPress-tema for å bygge en pålitelig forretningsmessig tilstedeværelse bør inneholde et sett med tydelig definerte kontaktdetaljer både på forsiden og på en egen “Kontakter” -side. Når en person kommer til nettstedet ditt og ser etter din fysiske adresseinformasjon eller telefonnummer, vil han derfor finne det uanstrengt fra ethvert område på nettstedet ditt der de har landet. Her er et godt eksempel på en smart bygget kontaktside forhåndsdesignet for et av WordPress-temaer fra TemplateMonster.

Bevist tillitssignal nr. 3: Kontaktinformasjon

Å legge til kontaktinformasjon til sidene på nettstedet ditt vil være fordelaktig også i lokale SEO-formål. La oss anta at du driver webdesignbyrå i Texas. Så hver gang en person ser etter et webdesignbyrå i TX, vil han / hun få et forslag om å besøke nettstedet ditt.
De fire grunnleggende informasjonstypene som kontaktinformasjonen din skal inneholde er:

  • adresse
  • telefonnummer
  • e-post
  • driftstimer

I tillegg kan du komplettere kontaktinformasjon med Google Maps. Med sin hjelp vil det bli så mye lettere for kundene dine å nå din fysiske adresse mens du finner den korteste ruten på det integrerte kartet.

Kontaktskjema 7 Gratis WordPress-plugin

Hvis du vil legge til et kontaktskjema til ethvert WordPress-tema, kan du ikke gå galt med Kontaktskjema 7. Med over tre millioner installasjoner er det blitt bransjestandarden (selv om vi også anbefaler Gravity Forms på det sterkeste hvis du trenger noe mer tilpasses).

4. Koblinger til sosiale mediekanaler

Bruken av sosiale medier skal ikke undervurderes. Nesten alle moderne nettbrukere har en konto i sosiale medier. For en rekke moderne selskaper har sosiale medieplattformer blitt den viktigste kilden for å nå nye kunder, holde dem engasjerte og til og med selge. Verktøyene og triksene som moderne merker kan velge er ubegrensede. Du kan for eksempel kjøre betalte kampanjer for å nå riktig demografi og vise innholdet ditt for publikumene som vil være mest interessert i det.

Å koble nettstedet til de offisielle sosiale medieprofilene er en velprøvd måte å forene et bredere samfunn rundt nettstedet ditt. Jo flere som er din sosiale mediefølgerbase, jo mer pålitelig vil virksomheten din vises i potensielle kunders øyne. Ved hjelp av sosiale medier-widgeter kan du avsløre de respektive dataene på nettstedet ditt. Jo større sosiale mediefellesskap ditt vokser, jo mer pålitelig vil du vises.

Hvis du vil fange de besøkende oppmerksomhet med statistikk for sosiale medier, anbefales det å plassere en widget for sosiale medier i overskriften på nettstedet. Hvis du nettopp har opprettet en profil i sosiale medier, og publikum ikke er så mange, så anbefales det å vente til det blir større.

Et annet hack som du kan velge er å legge til sosiale medier-feeds på nettstedet ditt. For eksempel kan du vise en widget med de siste Instagram- eller Facebook-oppdateringene nederst på websiden din.

JetPack Free WordPress Plugin sosiale ikoner

Det er hundrevis av sosiale medier plugins tilgjengelig, men vi liker veldig godt JetPack Social. Sjansen er stor for at du allerede bruker JetPack for WordPress for bildeoptimalisering, gallerier, beskyttelse mot brute force eller noen av de andre fantastiske funksjonene. Men visste du at dette praktiske alt i ett-plugin også inkluderer ikoner for sosiale medier? Og de er ganske fine hvis du spør oss, så hvorfor ikke prøve dem i stedet for å installere en ny plugin.

5. Blogg som ofte oppdateres

Å drive en blogg vil hjelpe deg med å etablere et langvarig forhold til publikum. Innholdet du deler på den offisielle bloggen, skal være relevant for nisjen som selskapet ditt er relatert til. Det skal være nyttig for publikum. Du kan dele anmeldelser av løsningene du tilbyr, guider, veiledninger, morsomt innhold, gratis e-bøker og mye mer.

En blogg fylt med relevant og nyttig informasjon vil gi verdi for publikum. En ofte oppdatert blogg viser at du bryr deg om kundene dine, både de eksisterende og potensielle. Det avslører at du bryr deg om måtene å hjelpe dem i en rekke selskaper i stedet for bare å tvinge dem til å gjøre et raskt kjøp. Mens du oppdaterer bloggen din med stort innhold, demonstrerer du ekspertisen din i virksomhetsnisjen din, og avslører dermed at kundene dine kan stole på og stole på deg.

Så en funksjon som du trenger å søke i WordPress-temaer for din pålitelige forretningsmessige tilstedeværelse, er støtte for blogging-funksjonalitet. En funksjonell, brukervennlig og lett å bla gjennom blogg kan gjøre underverker for online virksomheter.

6. Personvern

Med et økende antall virtuelle angrep som skjer på det moderne nettet, blir folk mer besatt av privatliv. Hvis du bryr deg om publikum og hvis du vil at de skal stole på deg like mye som du stoler på deg selv, er det avgjørende å avsløre hva du gjør med hvert stykke data som en person sender inn. Hvis for eksempel et nettsted bruker informasjonskapsler om informasjonskapsler, ber brukerne om detaljer mens de legger igjen en kommentar, inneholder en online undersøkelse som samler inn brukerdata, osv., Må du forklare publikum på hvilke måter slike data vil bli brukt.

For eksempel har det blitt en vanlig praksis for nettsteder å informere folk om bruken av retningslinjer for informasjonskapsler. Hver gang en nettressurs ber om brukerdata, skal et respektive popup-vindu vises på et nettsted.

Hvordan kan du organisere slike data på nettstedet ditt? Ulike virksomheter velger forskjellige strategier. Mens noen av dem deler all data som omhandler personvernregler på en side, foretrekker andre å legge til lenker til sidene som inneholder detaljer om bruk av slike data i bunnteksten på nettstedene sine. Så når en bruker trenger å finne ut mer informasjon om en personvernpolicy, kommenteringspolicy, informasjonskapsler policy, etc. kan de finne den respektive informasjonen med et klikk på høyre lenke.

Auto Servicevilkår og personvernregler Gratis WordPress-plugin

Ikke bekymre deg hvis du ikke er sikker på hvor du skal begynne med personvernreglene dine – du kan faktisk bruke en plugin til dette også! Den gratis Auto Servicevilkår og personvernpolitikk WordPress-plugin gjør alt det harde arbeidet for deg. Bare legg inn noen få variabler, bruk deretter kortkoden til å legge til policyen på en side. Lett!

7. Sikker utsjekking

Med et økende antall juksekoder på nettet, blir folk mer forsiktige når det gjelder kjøp online. WordPress er ikke lenger et CMS for å bygge forretningssider og blogger utelukkende. De fleste av de moderne WordPress-temaene du kan finne på det moderne nettet, kommer med WooCommerce-støtte. På grunn av dette kan du opprette en fullt utstyrt nettbutikk på bakgrunn av et WordPress-tema.

Bevist tillitssignal nr. 7: Sikker utsjekking

Som regel stapper temaleverandørene sine opp sine produkter med flere online betalingsmetoder. For at din egen virksomhet skal se mer pålitelig ut, er her de viktigste punktene du må ta i betraktning.

  • For å vise at du virkelig bryr deg om hver eneste kunde, gi dem flere alternativer for betalingsmetoder. Dermed kan folk velge et alternativ som er mest vanlig for dem. Jo flere betalingsmetoder du gir, desto mer pålitelige og pålitelige ser du i websamfunnet.
  • Bruk av gjenkjennelige ikoner og bilder på nettstedet ditt vil også øke kundenes tillit. Vi vet alle hvordan VISA, MasterCARD, PayPal, AMEX og andre ikoner ser ut. Når nettverket nå når et nettsted med bilder av betalingsmåter som en bruker er kjent med, etablerer det automatisk en mer pålitelig og pålitelig presentasjon, og griper oppmerksomhet fra første gangs besøkende.

Vær oppmerksom på tilgjengeligheten / støtten av slike elementer i et WordPress-tema som du velger for din virksomhet. Få hver klient til å føle deg trygg på deg. Få dem til å føle deg trygg når de har mer. Dette vil gi deg flere kunder og en betydelig inntektsøkning.

McAfee Secure Free WordPress Plugin

Vi liker McAfee SIKKER gratis WordPress-plugin for å legge til et sikkerhetstillitmerke på butikksidene dine, men det er mange ting du kan gjøre for å stramme sikkerheten i butikken din. Sørg for å bruke tipsene våre for å sikre din WooCommerce-butikk for å skape en trygg online shoppingopplevelse for kundene dine.

8. Et SSL-sertifikat og indikator

Et SSL-sertifikat gir godkjenning, slik at når en kunde av deg sender informasjon til deg, vet de at det går til riktig server og ikke et anbud (noe som gjør det til et av de viktigste tillitssignalene).

Det kreves for e-handelsnettsteder (på grunn av transaksjonsdata som behandles), og mange blogger og lokalsamfunn (der noen ganger personlig eller transaksjonell informasjon går gjennom), bør også ha dette.

Det er to elementer i en SSL. Det første er selve sertifikatet, som beskytter kundeinformasjon og vanligvis må kjøpes fra en tredjepart, utenfor WordPress. Den andre delen er et merke som forteller besøkende om nettstedet ditt er beskyttet.

Et SSL-sertifikat kan ofte fås ved å spørre vertsfirmaet ditt. Det meste av tiden må du betale for en privat SSL, men mange ganger tilbyr verten gratis, delte SSL-sertifikater gjennom La oss kryptere. Du kan også sette opp din egen SSL gjennom Let’s Encrypt eller Google noen av de mange andre gratis SSL-alternativene.

Etter at du har kjøpt et SSL-sertifikat, er det beste alternativet å installere Virkelig enkel SSL-plugin. Dette aktiverer SSL-funksjonaliteten på nettstedet ditt og omdirigerer alle innkomne nettstedforespørsler til https i stedet for http. Du vil også legge merke til https: // før nettadressen din.

Mange kunder merker denne endringen i nettadressen, men en annen måte å sørge for at de ser på er ved å legge inn et SSL Security-merke i kassen, sidefeltet eller bunnen. Jo oftere du viser merket, desto mer sannsynlig er det at folk erkjenner at deres personlige opplysninger er trygge.

9. Tilpasset domenenavn

Et domenenavn er nettadressen eller adressen der kundene og besøkende besøker. For eksempel kan det se slik ut: www.mygreatwebsite.com. Det meste av tiden har firmaets navn eller et slags nøkkelord som brukere skal søke etter.

Når du velger en nettstedsbygger, kan du ende opp med et plattformspesifikt underdomen som mywebsite.weebly.com eller mywebsite.wix.com. Mange av disse alt i ett nettstedsbyggere tilbyr disse domenene gratis, og noen vertsfirmaer lar deg ha dem på WordPress.

Hovedproblemet med å ha et underdomene som det er at det mangler unikhet. Du annonserer i utgangspunktet for nettstedbyggeren, og det gjør domenet ditt lengre enn det burde være. Dette gjør det vanskeligere å huske, og søkemotorene gir vanligvis ikke disse domenene like mye eksponering.

Videre ser det uprofesjonelt ut for de besøkende. Den første tanken som kommer inn i hodet mitt når jeg ikke ser et tilpasset domene, er faktisk “De brukte ikke tid eller penger på dette nettstedet.”

Derfor er det best å kjøpe et tilpasset domene fra ditt vertsfirma eller en domeneselger. Tilpassede domener er så rimelige (vanligvis rundt $ 10 per år) at det ikke er bra.

Nettsteder som GoDaddy, Namecheap og Register.com har alle søkefelt for å finne tilgjengelige tilpassede domener. Men du bør sjekke hostingfirmaet ditt først, siden det er lettere å jobbe gjennom det samme selskapet.

10. Stol på logoer og symboler (som McAfee Secure)

Dette knytter seg til SSL-merkene vi snakket om før, men det er flere andre logoer og symboler du kanskje vil vurdere å gjøre kundene dine rolige.

For eksempel er det mange brukere som ikke stoler på et nettsted med mindre det er en slags virus- og malware-beskyttelse, for eksempel Norton eller McAfee Secure. Det er klart at brukeren ikke kan gå til backend for å se hva du har installert, så logoene er viktige.

Det meste av tiden vil du se en rekke logoer mot bunnen av e-handelsnettsteder. Dette skyldes mengden personlig og transaksjonsinformasjon som flyter frem og tilbake.

For eksempel er eCommerce-nettsteder kjent for å vise “bekreftede” logoer for betalingsportaler og prosessorer. Dette vil være for gateways som PayPal, Authorize.net og Stripe.

Det er heller ikke en dårlig idé å avsløre hvilke typer betalinger du godtar. Ikke alle selskaper tillater alle kredittkort – eller alternative betalingsmetoder som Apple Pay, Bitcoin og PayPal. Så det kan være en strategisk fordel hvis du tilbyr flere betalingsalternativer.

Du kan vanligvis finne disse merkene (og innebygde koder) fra selskapene de kommer fra. PayPal har en side for sine logoer. Det gjør også McAfee.

11. Opprette en Google Business-profil

Hvert nettsted trenger en Google Business-profil – spesielt hvis du driver en lokal butikk. Årsaken til dette er fordi de fleste lokale søk nå gjøres via Google eller Yelp. Derfor vil du ha så mye informasjon som mulig oppført på toppen av Google.

Et organisk søkeresultat er bra, men det mangler elementer som bilder, stjernevurderinger, anmeldelser, forretningsinformasjon, timer og andre funksjoner som gjør en virksomhetsprofil til et av våre største tillitssignaler.

En Google Business-liste viser kunder at du er aktiv på nettet og er interessert i å vise folk så mye informasjon de trenger, helt fra starten.

Hvis bedriften din har høye rangeringer, er det også en fantastisk måte å vise frem det sosiale beviset. Endelig er den beste måten å dra nytte av Google Business ved å svare på brukeranmeldelser. Det er veldig kraftig når andre kunder ser hvordan du samhandler og svarer på brukerforespørsler og bekymringer.

Alt du trenger å gjøre er å registrere deg Google Min bedrift, deretter kreve virksomheten din og opprette en profil. Det er felt for å laste opp bilder, dele åpningstider, snakke om hva du selger og mye mer.

12. Bruke et ikke-spammy nettsteddesign

En ikke-clunky, rask webdesign avhenger vanligvis av om du fant et tema fra en pålitelig temaselger eller ikke. Du har imidlertid full kontroll over hvor mye du ønsker å spam besøkende.

Tenk på spam som noe som kan hindre brukerens mulighet til å lese innholdet ditt eller gå videre på nettstedet ditt.

Det er to primære typer spam som bør unngås eller begrenses: popups og annonser.

Pop-ups er fine for å lage din e-postliste, men de beste e-postsamlingsskjemaene gir deg verktøy for å blokkere disse popupene når en bruker allerede har sett dem. For eksempel gir OptinMonster avanserte målretting og tilpassede visningsregler. Disse er viktige for bare å avsløre popup-vinduene når de er minst irriterende.

Når det gjelder annonser, er de gode for å tjene penger, men du vil forhindre at de roter med det faktiske innholdet ditt.

Aviser er beryktet for å bryte denne regelen, siden de ofte stapper annonser i artiklene, eller du vil se mange dupliserte annonser på samme side. Oftest bremser disse mange annonsene nettstedet ditt og krysser av for brukere.

Pakk inn

Her går vi. Dette var 12 populære tillitssignaler som du bør ta hensyn til når du bygger en pålitelig tilstedeværelse på Internett. Hvis du foretrekker å bygge et nettsted på egen hånd, kan du vurdere å integrere disse elementene i designet ditt. Hvis du foretrekker å jobbe med WordPress-maler, kan du velge et ferdig design som inneholder de nevnte kriteriene. Glem aldri å eksperimentere. Det er ikke nødvendigvis at hakkene som jobbet på et nettsted vil være så populære på et annet.

Velg tillitssignaler som er mest aktuelle for din egen virksomhet, og la dem utvide kundegrunnlagsmanifoldene. Har du noe å legge til? Eller noen tillitssignaler du ser etter når du er på nettet? Del tankene dine nedenfor!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me