En webside-sikkerhetskopi er en av det meste viktige plikter av en nettadministrator. Noen av dere som leser denne artikkelen, kan være ny til å administrere nettsteder. Du kan ha som mål å starte ditt helt eget webutviklingsselskap en dag. Ideene diskutert i denne artikkelen vil være noen av de viktigste tingene du trenger å følge – i hele yrket ditt.


For erfarne veteraner – folk som har administrert selskaper i et halvt tiår, ber jeg deg om å dele dine historier om sikkerhetskatastrofer (hvis du har noen av dem) eller noen personlige tips for alle leserne våre! Noe du skulle ønske du visste når du hadde startet! Så uten mye bløt, la oss komme i gang.

I denne artikkelen skal jeg snakke om ti vanlige myter som har utviklet seg de siste årene i visse bloggsamfunn. Noen få uinformerte mennesker sprer ord som en brann, og folk som er nye i virksomheten, tror dem som evangeliet. Jeg er her for å endre det. Fortelle deg hva er hva, basert på lyd resonnement.

Leksjon 1: Engangs sikkerhetskopi

matematisk ligning

Husker du algebra på videregående skole? Hvor mange ganger måtte du gjøre det for å få det riktig? Sikkerhetskopiering er noe lignende. Hvis du tror du vil ta en engangs sikkerhetskopi av nettstedet ditt – er du inne på en godbit. Du må ta en full backup minst en gang i måneden, avhengig av nettstedet:

 • Hvis du bygger eller renoverer et nettsted fra bunnen av, tar du en sikkerhetskopi hver sjette til tolvte time.
 • Hvis du har en aktiv blogg, hvor du finner mange kommentarer daglig, kan du ta en daglig sikkerhetskopi.
 • Hvis du har et porteføljeside, så er en ukentlig eller dobbeltvis ukentlig sikkerhetskopi god nok.

Leksjon 2: Delvis sikkerhetskopi

halv-spist-bolle

Delvis sikkerhetskopiering, også kjent som en Ufullstendig sikkerhetskopi, tar en sikkerhetskopi av bare WordPress-databasen og glemmer wp_content mappe, eller omvendt. Delvis sikkerhetskopiering har sine fordeler og ulemper. Fordelen er at de er relativt små i forhold til en komplett sikkerhetskopi. Dårlige nyheter er at de alene ikke kan gjenopprette et ødelagt nettsted. Du trenger de gjenværende dataene (i vårt tilfelle innholdet i WordPress installasjonskatalog), som bare er den fullstendige sikkerhetskopien.

En full sikkerhetskopi inkluderer både WordPress-databasen og installasjonsmappen. Hvis du har mange bilder / medieopplastinger, vil sikkerhetskopiestørrelsen bli naturlig stor. Derfor må du være selektiv om type sikkerhetskopi du velger. Her er noen råd for å hjelpe deg med det:

 1. Hvis du laster opp nye innlegg hver dag, må du ta en full backup
 2. Hvis du publiserer nye artikler en gang i uken, så a ukentlig full sikkerhetskopi og daglig delvis sikkerhetskopi (av databasen) ville gjort susen.
 3. Hvis du har flere bidragsytere som jobber på nettstedet ditt, så a daglig sikkerhetskopiering er igjen nødvendig.

Trikset er å finne den beste kombinasjonen som fungerer for deg. Målet ditt bør være effektivitet – bruk minst mulig plass til å lagre den maksimale datamengden.

Leksjon 3: Stole på delte webverter for å ta en sikkerhetskopi for deg

bekymringsløs-man-legging-in-gress-iStock-2x3

Jeg sier ikke at webhotellene ikke tar sikkerhetskopi. Men typen sikkerhetskopi avhenger av webhotellet du bruker. For eksempel kan et delt vertsfirma tilby et 30 dagers redundant backup-alternativ, som kanskje ikke inkluderer databasene som er til stede i kontoen din.

La oss anta at du er vert for nettstedet ditt i en slik vert. En fin dag mislykkes nettstedet ditt uventet, og du begynner å feie gjennom sikkerhetskopieringsloggene. Heldigvis finner du det – men vent! Det er bare public_html mappe! Hvor er databasen din? Du vet ikke det!

Dermed sitter du igjen med en delvis sikkerhetskopi. Noe som ikke er bra uten faktisk WordPress-database. Se for deg å ha alle de 30 bildene av en 3000 ordartikkel, uten å ha selve 3000 ordartikkelen. Du tapte SEO og lider av et enormt trafikktap.

Leksjon 4: Lokale sikkerhetskopier

hardisk

Hva er en lokal sikkerhetskopi, egentlig? Det er enkelt – å holde sikkerhetskopien av nettstedet ditt bare på datamaskinen din. Det betyr at den eneste kopien av nettstedet ditt er på harddisken din – en uforutsigbar enhet som er kjent for å mislykkes på et tidspunkt.

Dette min venn, er ikke en klok ting å gjøre. Vi lever i en tid som tilhører skyen. Snart kommer alt til å være i skyen. Hvorfor ikke starte tidlig? Ideelt sett bør du lagre sikkerhetskopien til nettstedet ditt i et skylagringsfirma som Dropbox, Google Drive, Amazon S3 eller RackSpace Cloud Files.

Leksjon 5: WordPress Auto-Backup Myth

Siden versjon 3.5 hadde WordPress alternativet automatisk oppdatering. Dette gjorde at alle automatisk kunne oppdatere WordPress til den nyeste versjonen med liten innsats. Dette førte også til en feilnummer. Folk begynte å tenke – “OK, hvis WordPress automatisk oppdaterer seg selv, må det også sikkerhetskopiere filene mine automatisk”.

Kjære lesere, det stemmer ikke. WordPress tar ikke sikkerhetskopi av filene dine på noen måte. Tenk på det. Hvor vil den beholde sikkerhetskopiearkivene? I vertsserveren? I Amazon S3? I så fall vil det kreve legitimasjon. Men den ber deg ikke engang om informasjon! Det er webmasterens ansvar å konfigurere og ta en sikkerhetskopi i et bestemt tidsintervall.

Nei takk

OK, så langt har vi dekket noen av mytene som skyldes mangel på informasjon. Nå som du vet alt dette, er jeg sikker på at du vil være forsiktig neste gang. Tid for andre del av innlegget: overdreven. Noen av oss er for sikre på oss selv og abonnerer ikke helt på reglene om “forebygging er bedre enn kur” – så ofte som vi skulle.

Dette kan føre til problemer. Når jeg snakker av personlig erfaring, vil jeg si at mange mennesker har falt på for overtillit. Jeg skal beskrive fire slike feilnumre som begynner med “Jeg trenger ikke en sikkerhetskopi fordi _____”. Les det, og del tankene dine om det samme.

Leksjon 6: Jeg trenger ikke sikkerhetskopi

Så arrogant og overbevisst det kan høres ut, det er en svimlende høyt antall personer som abonnerer på denne regelen. De tror at de trenger ikke ganske enkelt å ta en sikkerhetskopi. Hvorfor? Kanskje fordi de er minst plaget med siden, eller foretrekker å leve livet på kanten. Eller fordi de tror de ikke er så uheldige, at dårlige ting vil skje dem! Jeg håper at du ikke er en av dem.

Leksjon 7: Jeg trenger ikke sikkerhetskopi fordi jeg ikke er dum nok til å ødelegge mitt eget nettsted

Ingen sier at du er dum. Det er din stolthet som snakker akkurat der. Min venn, du vet aldri hva som kommer til å skje.

 • Du er ikke en sot. (Er du?)
 • Du har ikke løst alle NP-harde og NP-ufullstendige problemer. (Har du?) Nei!
 • Så fra både en troendes og en forskers synspunkt har du ingen forutsigbar måte å forutsi fremtiden.

Jeg vil være ærlig med deg. Jeg tenkte slik. Det er ganske naturlig for noen. Men det ville være mest lurt å utvise forsiktighet og melde deg ut fra denne kategorien. Du vet aldri når en plugin-oppdatering, et nytt tema eller annen oppdatering kan ødelegge nettstedet ditt – så det er best å alltid ta feil på siden av forsiktighet.

Leksjon 8: Jeg trenger ikke sikkerhetskopi fordi jeg bare er i gang

WordPress 4.0 Benny Release

Gutt, jeg skulle ønske at noen hadde advart meg tidligere! Hvor mye tid og krefter ville jeg spart! Da jeg var ny på WordPress, eksperimenterte jeg med hver eneste ting jeg kunne finne. Ukjente plugins, temainnstillinger, nye widgets, CSS-modifikasjoner – you name it. Men jeg tok ikke sikkerhetskopi! Jeg visste ikke en gang hva en sikkerhetskopi var.

Og det var død for meg. Jeg brukte over 11 timer på den første siden jeg bare fant ut at harddisken til verten hadde mislyktes og den daglige sikkerhetskopien ble dekket siste dagene data.

Som jeg har nevnt tidligere i denne artikkelen, må du fortsette å ta en sikkerhetskopi hver 10-12 time når du aktivt endrer nettstedet ditt. Helst bør du gjøre dette i et iscenesettelsesområde (offline eller online) og deretter erstatte det til hovedsiden. For folk som ikke har ekspertisen til å takle dette, er det bedre å følge den økte sikkerhetskopieringsfrekvensen.

Leksjon 9: Jeg trenger ikke sikkerhetskopi siden hackere ikke vil komme til skade med det lille nettstedet mitt

Jeg liker ikke å høres klisjé ut, men –

Begynnelsen på alle store ting er liten

 • Universet består av entropi. Så det kan bare være mulig for en amatørhacker å bruke nettstedet ditt til måløvelse. Du ønsker ikke å være en målguttpraksis for gutter nå, gjør du det?
 • Du må også være forsiktig når du tar en sikkerhetskopi. Hvis du sikkerhetskopierer de allerede infiserte filene, hva bruker du da? Du bør installere et WordPress-sikkerhetsplugin for å skanne nettstedet ditt for skadelig programvare og holde det rent.
 • Hvis du har blitt hacket før, bør du legge ut ekstra penger – bryte en liten sparegris hvis du må, og få en skikkelig sikkerhetsrevisjon fra Sucuri.

Leksjon 10: En sikkerhetskopi er for mye arbeid!

jogge

Vel, denne regelen er noe sant. Tar en daglig sikkerhetskopi er for mye arbeid – spesielt hvis du har det meste av tiden. Min anbefaling – bruk en backup-plugin-tjeneste som Vaultpress. Det koster rundt $ 5 i måneden og holder ubegrensede sikkerhetskopier!

Men det er virkelig mange flotte WordPress-ressurser som hjelper deg med å gjøre sikkerhetskopier enklere. Vårt neste innlegg vil inneholde en samling av de beste backup-pluginene i WordPress, alt fra gratis plugins til premium-tjenester. Bruk det til å velge din favoritt WordPress-sikkerhetskopiløsning.

Avskjedsord

Når nettstedet ditt får mye trafikk, bør du fokusere mesteparten av tiden din på å forbedre det, legge til mer innhold og aktiv markedsføring. En artikkel som er tweetet en gang, kommer ikke til å gjøre mye surr.

Det som er viktig er at du distribuerer oppgaven din. Hvis du føler at det å ta og administrere sikkerhetskopier tar for mye av tiden din, bør du vurdere et enklere alternativ – Managed WordPress Hosting. Nesten alle leverandører har vanlige ubegrensede sikkerhetskopier med en 30 dagers oppbevaringsperiode og en hel masse andre fantastiske funksjoner. Til neste gang!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me