10 vanlige WordPress-temaproblemer og hvordan du fikser dem

10 vanlige WordPress-temaproblemer og hvordan du fikser dem

Det er tusenvis av foruminnlegg som åpnes hver dag, ikke bare på WordPress.org men også på andre fora og selvfølgelig nesten alle temautvikleres støtteside angående veldig vanlige problemer som kan løses veldig raskt og enkelt. Jeg er sikker på at temautviklere og samfunnsmedlemmer er ganske lei av å svare på disse spørsmålene om og om igjen, så jeg har bestemt meg for å skrive følgende innlegg som adresserer noen av de vanligste WordPress-temaproblemene, slik at du kan bokmerke den og ha den klar til din disposisjon.


1. Stilerark mangler

Du har nettopp lastet ned eller kjøpt et super kjempeflott tema, og du kan installere det og se den nydelige meldingen nedenfor:

Stilark mangler

Din første tanke kan være …

“Utvikleren skrudd meg og ga meg et tema uten stilark”

Selvfølgelig er det mulig at zip-filen du mottok ikke hadde en style.css-fil, men mer sannsynlig er problemet at du ikke lastet opp rottema mappe.

Manglende feilarkløsning for stilark

Finn mappen du har med temaet på skrivebordet ditt, og åpne det (hvis det er glidelås, pakker du det opp og åpner det). Når du åpner den, skal du se alle filene dine der, hvis ikke er temaet sannsynligvis i en underkatalog. For eksempel har våre premiumtemaer temaet i en “Installerbar tema” -mappe. Generelt er det et sted åpenbart, og den faktiske temamappen vil sannsynligvis bli navngitt den samme som temaet. Når du har funnet zip det og last opp via WordPress eller last opp den unzippede mappen via FTP.

2. Eksempel på dataimportfeil

Du har fått installert temaet ditt, og nå laster du opp en prøve .xml-fil som temautvikleren var så fin å gi deg og enda en gang får du en feil!

Eksempel på dataimportfeil

Kunne ikke importere feilløsning 1

Den “mislykkede” importeringsfeilen er vanligvis 1 av to ting. Den første er at det kan være å prøve å laste inn innlegg eller taksonomier fra tilpassede innleggstyper som ikke eksisterer ennå.

 • Aktiver tema: Forsikre deg om at temaet du skal bruke er aktivt.
 • Dobbeltsjekk tema: Forsikre deg om at temaet faktisk inkluderer disse tilpassede innleggstypene og taksonomiene – spør kanskje utvikleren eller om du vet hvordan du ser ut

Kunne ikke importere feilløsning 2

For feil som viser “Kunne ikke importere media”, lastes ikke bildene ned.

 • Har du merket av for å importere vedlegg? Før du kjører importen, må du merke av i boksen som viser “last ned og importer filvedlegg”.
 • Er bildene tilgjengelige? Det er mulig at magesene ikke er tilgjengelige fra serveren. Du kan åpne eksempeldataene i en tekstredigerer og prøve å finne en av disse filene og teste lenken i nettleseren din. Men det enkleste er nok å kontakte temautvikleren og gi beskjed om at bildene ikke lastes ned.

3. Hjemmesiden ser ikke ut som demoen

Det ville være flott om noe tema du aktiverte så nøyaktig ut som demoen når det først ble aktivert? Total WordPress-temaet vårt gjør dette når du bruker den innebygde demoimportøren, men ikke hvert tema kan være like fantastisk som Total.

Så hvis du har installert et tema (og det er eksempeldata), men nettstedet ditt ikke samsvarer med temademonstrasjonen, er det et par veldig vanlige grunner til at hjemmesiden din kan se annerledes ut.

Feilløsning 1 på hjemmesiden

Innstilling for hjemmeside

Innstillinger for lese er gale. Dette betyr at temaet ditt enten gjør eller ikke krever at det skal settes inn en hjemmeside, og at nettstedet ditt er stilt motsatt. Så gå til Innstillinger> Lesing og sjekk alternativene under “Forside-skjermer.”

Hvis temaet ditt ikke krever noen sidemal for hjemmesideoppsettet, må du sørge for at dette alternativet er satt til “De siste innleggene dine.” Hvis temaet ditt bruker en hjemmesidemal, må du stille inn nettstedet ditt til å bruke en statisk hjemmeside.

Feilløsning 2 på hjemmesiden

Hjemmeside Mal

Du må bruke en hjemmeside mal. Mange temautviklere bruker tilpassede sidemaler for hjemmesideoppsettene. Så du bør selvfølgelig først lese dokumentasjonsfilene, men hvis det ikke er noe overhode og opprette en ny side, mens du er i redaktøren under Sideattributter> Mal sjekk for å se om det er en Hjem, Hjemmeside, Forside eller lignende mal. I så fall må du sannsynligvis opprette en side ved hjelp av denne malen, lagre / publisere den og deretter gå over til Innstillinger> Lesing for å angi det som det statiske alternativet på forsiden.

4. Nettadressene mine er “stygge”

Som standard er ikke WordPress-url-strukturen veldig “ganske” mye mindre SEO-vennlig. Så når du først konfigurerer nettadressene til nettstedet ditt, kan det se stygt ut (en mash-mash av innlegget-ID, publiseringsdato, posttittel og til og med kategorien). Ikke bekymre deg – det er enkelt å fikse.

Stygge URL-er feilløsning

Permalink-innstillinger

Så hvis nettadressene dine ikke ser så bra ut (yourwebsite.com/?p=1), bare gå til Innstillinger> Permalinks og endre innstillingen til alternativet “Post Name” (eller en av de andre – bare velg det som passer best for deg).

5. Innleggene mine returnerer 404 feil

Github 404 Feil

Hvis du har innlegg som nå returnerer en 404-feilside, må du ikke få panikk (ennå) mesteparten av tiden innleggene dine fremdeles er der, og du trenger bare å oppdatere permalinkinnstillingene dine for å løse problemet. Dette er veldig vanlig med temaer som bruker tilpassede innleggstyper. Hver gang du aktiverer et nytt tema som bruker tilpassede innleggstyper, bør du tilbakestille permalinkinnstillingene.

Innlegg som viser 404 feilløsning

Den enkleste løsningen er å bare gå til Innstillinger> Permalinks og klikk lagre-knappen. Vanligvis vil dette gjøre susen. Men hvis dette ikke fungerer, kan det hende du må oppdatere .htaccess-filen din manuelt (merk: vi anbefaler ikke å takle dette på egen hånd hvis du er helt ny i WordPress, i stedet kan det hende du må kontakte en frilansutvikler for å få hjelp) . Du kan lese mer om bruker WordPress permalinks i WordPress-kodeksen.

6. Min meny er tom

For de som bruker WordPress på daglig basis, vil du sannsynligvis ikke ha dette problemet, men hvis du er veldig ny på WordPress eller du brukte WordPress for noen år siden og bare kom tilbake, kan du være forvirret over hvorfor menyen din er tom når du installerer temaet.

Manglende menyfeil løsning

WordPress-menyinnstillinger

Standard WordPress-temaet har en tilbakefall for WordPress-menyen i tilfelle det ikke er noe oppsett, men ikke alle temautviklere har lagt dette til sine egne temaer.

Gå over til for å sikre at menyene dine fungerer Utseende> Meny å sette opp menyen.

 1. Forsikre deg om at du har en meny. Hvis du ikke gjør det, må du opprette en (sjekk dette innlegget for å lære hvordan du konfigurerer menyer i WordPress)
 2. Forsikre deg om at menyen er tilordnet et sted. Under menyen skal du se “Visningssteder” – dette er menyområdene som er innebygd i temaet ditt. Noen temaer kan bare ha én hovedmenyplassering, andre kan ha mange plasseringer. Bare husk å sjekke alternativet for hvor du vil at menyen skal vises, og lagre deretter.

7. Nytt tema bruker utvalgte bilder, men jeg har en mengde innlegg uten dem

Før WordPress 2.9 var det ikke et bilde (legg ut miniatyrbilder) støtte i WordPress så mange temaer brukte metalternativer eller egendefinerte felt for å definere kjente bilder, eller så hadde de ikke noen slags standardinnleggsbilde.

Så kanskje du bytter fra et eldre tema til et nytt som støtter funksjoner eller kanskje det tidligere temaet ditt var veldig minimalt og ikke brukte dem. Vi kommer ikke til å ta timer å gå gjennom hundrevis av innlegg for å angi det kjente bildet (eller kanskje du er det), så det er en rask løsning for dette, og det kommer i form av en plugin!

Ingen utvalgte bilder feilløsning

Enkelt legg til miniatyrplugin

En enkel løsning er å bruke “Enkelt legg til miniatyrbilde”Plugin for automatisk å angi funksjoner på gamle innlegg. Bare installer, aktiver og følg instruksjonene for å legge til bilder i gamle innlegg. Fremover, husk bare å legge til de kjente bildene dine når du publiserer nye innlegg.

8. Lysbilder, trekkspill, veksler, faner … Ikke eller stoppet fungerer!

Mange WordPress-temaer i disse dager bruker java-script / jQuery for å forbedre temaene og legge til ting som bildeskyttere, veksler, trekkspill, faner, mobile menyer, bildehevere … osv..

Hvis disse funksjonene ikke fungerer på temaet ditt eller plutselig slutter å virke, gjør det mest sannsynlig til en slags javascript-feil som får alt til å gå i stykker.

Ødelagte lysbilder, bytter, faner osv. Feilløsning

WP Engine Cache

Det første du bør gjøre er deaktiver alle pluginene dine, tøm hurtigbufferen din (alle av dem) og last inn nettstedet ditt på nytt for å sjekke om alt fungerer slik det skal være. Hvis det er det, kan du nå aktivere pluginene dine 1 etter 1, og så snart den går i stykker, vil du vite at den siste plugin-en var årsaken til problemer (legg merke til denne plugin, deaktiver og fortsett å gjøre det samme).

Når du vet hvilke plugin / plugins som forårsaker problemet, kan du enten søke etter en ny plugin med samme funksjonalitet som er kompatibel, eller du kan kontakte plugin eller temautvikler for å gi dem beskjed om konflikten (inspiser først siden for å se hva De faktiske problemene er slik at du kan kontakte den aktuelle personen – hvis det er en plugin-feil, send et notat plugin-dev, eller hvis det er en temafeil, tema-dev).

9. Stylingendringer gjør ikke noe

Så du har temaet ditt helt oppsett, og nå vil du endre hvordan det ser ut for å gi det mer av din egen “personlighet” og virkelig få det til å stemme overens med merkevaren, virksomheten, nisjen din osv. Så du har begynt å legge til noe tilpasset CSS til nettstedet ditt eller endre stilarket, men hver gang du oppdaterer nettstedet ditt, påvirker ingen av endringene dine!

Manglende stilredigeringer Feilløsning

WordPress Live Customizer

Det er noen få trinn du kan ta for å sikre at endringene dine blir brukt:

 • Deaktiver hurtigbuffer: Det vanligste problemet er at du har en slags cache-plugin som W3 Total Cache installert og hurtigbufring av CSS. Hvis du gjør det, bør du deaktivere det.
 • WordPress Customizer: Hvis du bruker tematilpasseren, bør du prøve å klikke på lagre-knappen og deretter oppdatere siden for å se om endringene dine påvirker.
 • Bakgrunnen endres ikke: Hvis du bare prøver å endre bakgrunnen ved hjelp av WordPress bakgrunnsinstrumentbord, kan det hende du har problemer hvis temaet du bruker har et bildesett for bakgrunnen. Prøv å laste opp et nytt bilde bare for å teste fordi det skulle overstyre det. Å laste opp en 1px ensfarge og sette den til å gjenta kan være et anstendig alternativ også.
 • Endringer i WordPress Editor: Hvis du prøver å gjøre endringer via WordPress-editoren på Utseende> Redaktør endringene lagrer kanskje ikke på grunn av serverrettigheter, men hvis dette er tilfelle vil du få en feil. Du kan lære mer om angi filtillatelser her.

10. Jeg har oppdatert temaet mitt, og alle endringene mine er borte!

Den mest sannsynlige årsaken til denne feilen er at du har gjort manuelle endringer i malfilene dine, for eksempel style.css-filen (vanligvis). Da du oppdaterte temaet, ble de redigerte filene overskrevet med standard temakode. Dette er grunnen til at vi ALDRI anbefaler å gjøre endringer i det opprinnelige temaet.

Temaendringer er feilløsning

Legge til tilpasset kode til WordPress

Dessverre kan endringene dine bli borte for alltid, med mindre du har en sikkerhetskopi av nettstedet ditt som du kan bruke til å gjenopprette det. Noen vertsfirmaer tilbyr 30-dagers sikkerhetskopiering av nettsteder, så prøv å kontakte verten hvis du trenger hjelp med å finne og / eller gå tilbake til en sikkerhetskopi. Hvis du har din egen manuelle sikkerhetskopi, bør du kunne gjenopprette temafilene dine via FTP.

Selv om du kanskje ikke kan løse dette problemet for øyeblikket, kan du ta forholdsregler for å være sikker på at du ikke er i denne situasjonen igjen. Når du i fremtiden vil gjøre endringer i temaene dine, bør du bruke ett (eller flere) av følgende:

 • Tilpasset CSS-plugin. Hvis du bare trenger noen få små tweaks, kan du bruke en tilpasset CSS-plugin for å lage tweaks og sikre at de ikke blir slettet under en temaoppdatering. Her er to vi liker:
  • Yellow Pencil CSS Editor
  • CSSHero Visual CSS Editor
 • Lag et barn-tema. Å lage et barnetema er sannsynligvis den beste metoden for å tilpasse temaet ditt og vil gi størst fleksibilitet og til og med tillate deg å redigere malfiler (foruten bare style.css), fjerne eller legge til nye skript, samt legge til egendefinerte funksjoner.
  • Sjekk ut denne artikkelen for å lære hvordan du oppretter et WordPress-barnetema.
 • Opprettholde fullstendige sikkerhetskopier på nettstedet. I tilfelle noe går galt er det alltid en god idé å ta sikkerhetskopi av nettstedet ditt. For dette anbefaler vi på det sterkeste at du tar sikkerhetskopi av WordPress-nettstedet ditt (som er forskjellig fra server-sikkerhetskopiene ditt hostingfirma kan tilby) ved å bruke ett av følgende:
 • Keep A Changelog. Enten du redigerer malfilene manuelt (best nei) eller bruker et underordnet tema, er det å lage en endringslogg den beste måten å følge med på alle tweaks du har laget til temaet. Det er spesielt nyttig hvis noe går i stykker, slik at du kan spore og se hvor du kan ha gjort en feil.

Pakk inn

Der har du det – 10 vanlige WordPress-feil pluss løsninger slik at du kan fikse dem. Men dette er bare noen få av feilene vi ser folk støter på ofte. For flere tips bør du også se på denne guiden vi skrev om hvordan du installerer Themeforest WordPress-temaet (selv om guiden har tips som vil gjelde for de fleste temaer).

Hvis du har andre problemer, bør det første trinnet ditt være å gjøre et raskt Google-søk for å se om du selv kan finne et svar. Hvis du etter å ha undersøkt på egenhånd fortsatt ikke finner svar, kan du prøve å kontakte temaet eller plugin-forfatteren (hvis det er et problem med produktet deres) eller besøke et forum som Reddit eller Envato for å se om et samfunnsmedlem kan hjelpe. Sjansene er at feilen du får er mer vanlig enn du tror!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map