10 ting du bør vite om bruk av WordPress-plugins

Hva ville WordPress være uten plugins? Vår evne til å utvide verdens favorittinnholdsstyringssystem på en nesten ubegrenset måte er det som gjør WordPress så flott. Med nesten 25 000 plugins tilgjengelig WordPress.org alene, himmelen er virkelig grensen.


Men med stor kraft kommer stort ansvar, og det er et uheldig faktum at bruk av WordPress-plugins kan ha uheldige bivirkninger hvis du ikke er for forsiktig. Med det i tankene, i dette innlegget ønsker jeg å dekke de viktigste tingene du må huske på når du bruker WordPress-plugins på WordPress-nettstedet ditt, slik at du kan glede deg over all den ekstra funksjonaliteten og unngå fallgruvene.

1. Oppdater pluginsene dine

http://www.wpexplorer.com/essential-wordpress-plugins/

Dette er litt av en ikke-brainer, men det nevnes for å være fullstendig: Å holde plugins oppdatert er helt avgjørende for sikkerheten og funksjonaliteten til bloggen din. Utdaterte plugins er hovedmål for de som søker etter sikkerhetssvakheter og kan også gå i stykker når nyere versjoner av WordPress og andre plugins blir utgitt.

Ikke bare bør du oppdatere pluginene dine jevnlig, du bør også sjekke pluginene dine regelmessig for å forsikre deg om at de nylig er oppdatert. Du bør sterkt vurdere å fjerne plugins som ikke har blitt oppdatert på en lengre periode (som en tommelfingerregel sier ett år).

Helst bør du regelmessig oppdatere programtilleggene dine (Merk: Vil du ikke glemme det? Du kan prøve Easy Updates Manager for å automatisere plugin, tema og mindre / større WordPress-kjerneoppdateringer).

2. Hold deaktiverte plugins oppdatert eller bli kvitt dem

Dette følger direkte fra mitt forrige punkt: selv om en plugin ikke er aktiv på nettstedet ditt, må du sørge for at det fremdeles er oppdatert. En deaktivert plugin er fremdeles “live” på nettstedet ditt i den forstand at det kan utnyttes som en sikkerhetssvakhet. For øvrig kan det samme sies for temaer så rådene mine gjelder også der.

For å være ærlig, hvis en plugin ikke er aktiv på nettstedet ditt, og du ikke har tenkt å bruke det i fremtiden, vil mitt råd være å fjerne det. Det siste du ønsker er at nettstedet ditt skal bli en kirkegård av ubrukte plugins – det lønner seg å holde ting rene og ryddige.

3. Deaktiver backend-plugins når de ikke er i bruk

Deaktiver backend-plugins når de ikke er i bruk

De fleste plugins legger belastningen på nettstedets ressurser, selv om denne belastningen bare er liten. Som sådan er det min anbefaling at du bare aktiverer backend-plugins når det trengs.

Ta for eksempel WordPress Database Reset plugin. Denne flotte lille plugin gjør det enkelt å tilbakestille WordPress ved å returnere hele eller deler av WordPress-databasen til sin opprinnelige standardtilstand. WordPress Database Reset-plugin trenger imidlertid bare å være aktiv når du kjører tilbakestillingen – den kan deaktiveres til alle andre tider.

Kort sagt, hver eneste aktive plugin på nettstedet ditt skal brukes av nettstedet. Hvis ikke, deaktiver den.

4. Antall plugins er ikke viktig

For å sette det i lekmannsbetingelser, er en plugin ganske enkelt en ekstra kode som implementeres på nettstedet ditt. I en grad kan du legge til den samme koden i funksjonsfilen-filen og oppnå samme effekt.

Derfor er antall plugins du har installert og aktivert på nettstedet ditt ikke nødvendig et stort problem. Det største problemet er hvor godt kodede og ressurskrevende pluginene dine er.

La meg si det på denne måten: det ville være langt bedre for deg å ha fem lette og ulastelig kodede plugins installert på nettstedet ditt enn en oppblåst, ressurskrevende og sårbar plugin. I virkeligheten bør du være mer bekymret hva plugins du installerer i stedet for hvor mange.

5. Antall plugins Er Viktig

Når det er sagt, er det en grunn til at antall plugins du har installert på nettstedet ditt kan være et problem: konflikter.

Teoretisk sett, jo flere plugins du har på nettstedet ditt, desto mer sannsynlig er det at du finner en som er i konflikt med en annen. Å måtte håndtere plugin-konflikter er et problem utviklere hele tiden møter, da det er et nesten uendelig antall konfigurasjonskombinasjoner på tvers av alle WordPress-installasjoner. De fleste WordPress-blogger er helt unike når det gjelder kombinasjonen av installerte plugins.

Så selv om du bør være oppmerksom på kvaliteten på plugins du bruker, bør du også følge med på tallet for å holde ting så enkelt som mulig. I dette tilfellet er mindre vanligvis mer (ikke vær en plugin-takst).

6. Kvalitet slår alltid mengde

Stjernerangering

Langs den samme tankegangen, bør du være veldig selektiv når du bestemmer hvilke plugins som skal installeres på nettstedet ditt. Tross alt kan hver plugin du installerer etterlate et fotavtrykk som er vanskelig å fjerne (spesielt hvis den er dårlig kodet). Selv om det kan være veldig fristende å teste og installere hver plugin under solen på nettstedet ditt, bør du ta feil på siden av forsiktighet og selektivitet.

Når det gjelder installering av plugins, bør du se på noen få viktige elementer som:

 • Antall nedlastinger
 • Gjennomsnittlig rangering
 • anmeldelser
 • Utvikleren (er de veletablerte?)
 • Bevis på aktiv støtte

Faktum er at du ikke bare installerer en plugin – du installerer en funksjonalitet du vil forbli funksjonell i overskuelig fremtid. Hvis plugin fungerer nå, er det en god start, men du vil forsikre deg om at den vil fungere også i fremtiden.

For meg er beslutningen om å installere en ny plugin på nettstedet mitt ganske viktig. Jeg er nøye med å spørre meg selv om jeg egentlig ikke trenge funksjonaliteten, eller hvis jeg blir trukket inn av de ordspråklige skinnende lysene. Det kan være verdt å stille deg det samme spørsmålet.

7. Premium betyr ikke nødvendigvis best

Det er et kjent faktum i psykologien at menneskers oppfatning av verdi påvirkes av kostnadene. Hvis jeg tilbyr deg det samme vederlagsfritt eller til en kostnad, vil din oppfatning av verdi sannsynligvis endre seg under de separate omstendighetene.

Dette fenomenet kan noen ganger observeres i folks holdning til premium plugins. Fakta er dette: det er nok av skruppelløse premium plugin-utviklere der ute. Bare fordi noen belaster deg for en plugin, gjør det ikke bra. Det er utrolig mange gratis plugins av ekstrem god kvalitet der ute som er utviklet av folk du absolutt kan stole på.

Når det er sagt, er de godt laget premium plugins vanligvis de beste. Hvis du velger en anerkjent premium plugin-utvikler, vil du sannsynligvis ha den beste funksjonaliteten, topp støtte og jevnlige oppdateringer. Nøkkelen er å sørge for at du støtter den “riktige” utvikleren. Ikke bare gjør et Google-søk og gå med det dukker opp – finn ut hvem folk er glade for å personlig anbefale. Bli involvert i WordPress-samfunnet og noter hvem som blir snakket om i et positivt lys. Det er menneskene du bør se etter å kjøpe fra.

8. Noen plugins anses som essensielle for nesten ethvert nettsted

Yoast SEO-pluginen for WordPress.

Yoast SEO er et nyttig verktøy for de fleste typer WordPress-nettsteder.

I de fleste tilfeller vil plugins du installerer avhenge av typen nettsted du oppretter. En nettbutikk kan for eksempel kreve en handlekurv-plugin, mens en fotografiportefølje kan dra nytte av et bildegalleriverktøy. Imidlertid er det noen plugins som nesten alle WordPress-installasjoner bør inneholde, uansett nettstedets fokus.

For eksempel har du sannsynligvis lyst til å tiltrekke deg så mange besøkende som mulig, slik at nettstedet ditt alltid kan dra nytte av et solid SEO-plugin som Yoast SEO. Sikkerhet er avgjørende for å holde nettstedets data og innhold trygt, så en plugin som Wordfence er alltid en smart innsats. Som et annet eksempel er tilpassede kontaktskjemaer (som de som er opprettet med kontaktskjema 7) nyttige for å gjøre det mulig for besøkende å komme i kontakt, enten du driver en blogg, et forretningssted eller en butikk..

Selv om du tror den typen nettsted du oppretter ikke krever plugins, kan du bli overrasket over hvor mange alternativer som gir uvurderlig funksjonalitet. Det er noen WordPress-plugins som alle eiere av nettsteder bør vite om – om du ender opp med å bruke dem eller ikke.

9. Plugins kan integrere nettstedet ditt med andre verktøy og plattformer

Google Analytics Dashboard for WP-plugin.

Google Analytics Dashboard for WP lar deg integrere WordPress-nettstedet ditt med det populære analyseverktøyet.

Plugins opprettes ikke i et vakuum. Selv om det er sant at mange frittstående alternativer som tilbyr uavhengige funksjoner, er noen avhengige av annen programvare. Det er faktisk mange plugins designet for å integrere ditt WordPress-nettsted med populære verktøy og plattformer av alle typer. Det betyr at du kan få disse programmene til å fungere smidig med WordPress, uten å vite en eneste kodelinje.

Vi kan knapt dekke alle tilgjengelige integrasjoner, men her er bare noen få eksempler:

 • Google Analytics Dashboard for WP. Med denne pluginen kan du spore nettstedets ytelse ved å bruke Google Analytics, og til og med se resultatene i administratorområdet ditt.
 • MailChimp for WordPress. Hvis du bruker den veldig populære MailChimp-markedsføringsplattformen for e-post, vil denne pluginen gjøre det mulig å legge til nye abonnenter på listen din fra WordPress-nettstedet ditt.
 • Tilpasset Facebook-feed. Denne pluginen legger til Facebook-feeden din til nettstedet ditt, og lar deg tilpasse den. Det er lignende alternativer i WordPress Plugin Directory for de fleste av de populære sosiale medienettverkene.

Så hvis du har noen favorittverktøy du bruker hver dag for å drive nettstedet eller bedriften din, er det verdt å sjekke om det er en måte å integrere dem på nettstedet ditt. På den måten kan du effektivisere arbeidsflyten og ikke trenger å bytte frem og tilbake mellom plattformer konstant.

10. Det er flere steder å finne plugins online

WPExplorer-plugin-startsiden.

Du kan finne mange gode gratis og premium plugins i vår egen katalog.

Hvis du er helt ny på plugins, er det beste alternativet å begynne med WordPress Plugin Directory. Disse programtilleggene er alle gratis, og har blitt satt gjennom en undersøkelsesprosess. Denne katalogen viser også kundevurderinger og anmeldelser, sammen med antall WordPress-nettsteder som for øyeblikket bruker hver plugin, slik at du vet hva du får til.

Imidlertid er dette langt fra det eneste stedet å finne plugins online. Mange utviklere selger plugins via sine egne nettsteder, og det er andre kataloger med dusinvis, hundrevis eller tusenvis av alternativer. Husk at de fleste plugins som ikke er på WordPress.org, vil være premium, noe som betyr at du må betale et gebyr for å bruke dem. Kostnadene er imidlertid ofte ganske rimelige, og du vil kunne finne plugins som gir mer kompleks, uvanlig eller målrettet funksjonalitet.

Hvis du bare begynner å grenes ut i pluginsøket ditt, er her noen få steder å komme i gang:

 • CodeCanyon: Dette er den største katalogen med premium WordPress-plugins online. Du kan finne omtrent hva som helst her, til priser som stirrer så lave som $ 2. Du vil også kunne se brukeranmeldelser og rangeringer, og mye informasjon om hver plugin.
 • WPMU DEV: Dette er en utmerket kilde til WordPress-plugins, som gir alternativer innen områder som analyse, sikkerhet, design, integrasjon av sosiale medier og mer. Dette nettstedet fungerer litt annerledes enn de fleste kataloger, da du trenger et medlemskap for å kunne bruke programtilleggene. Prislappen på 49 dollar per måned kan imidlertid være en god avtale hvis du finner flere plugins du ønsker (spesielt hvis du kjører mer enn ett nettsted).
 • WPExplorer: Til slutt vil vi være utenom å nevne vår egen hjemmeside! Vi tilbyr en katalog med gratis og rimelige plugins i en rekke kategorier, fra e-handel til sidebyggere til SEO. Sjekk det ut, så er du sikker på å finne noe som passer dine behov.

Når du vet hvor du finner WordPress-plugins, åpnes alternativene dine, og lar deg finne de beste tilgjengelige verktøyene. Hvis du drar deg løs fra forslagene ovenfor, bare sørg for at du holder deg med pålitelige nettsteder og utviklere. Se alltid etter brukeranmeldelser og rangeringer før du kjøper nye plugins, og husk å sikkerhetskopiere nettstedet ditt før du installerer dem.

Konklusjon

Plugins er en av de beste tingene ved å bruke WordPress. Imidlertid kan det totale antallet som er tilgjengelig, være overveldende med det første. Det kan være vanskelig å vite hvilke man skal velge, hvordan man overvåker dem for konflikter, og hvordan man skal håndtere dem når du har bygget opp en betydelig samling.

Å bruke plugins for å få mest mulig ut av WordPress-nettstedet ditt trenger ikke å være utfordrende. Du vil bare følge noen enkle retningslinjer, for eksempel å laste ned plugins fra pålitelige kilder, holde dem oppdaterte og bli kvitt de du ikke trenger. Når du har lært noen få grunnleggende fakta om plugins, for eksempel de som er introdusert ovenfor, vil du være klar til å begynne å tilpasse ditt eget nettsted.

Har du noen spørsmål om hvordan du bruker WordPress-plugins på nettstedet eller bloggen din? Eller ytterligere råd å tilby andre WordPress-brukere? Gi oss beskjed i kommentarene nedenfor!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me