Måter å automatisere WordPress-oppgaver på nettstedet ditt

Det er mye arbeid som skal gjøres når nettstedet ditt er i gang – oppretting av innhold, vedlikehold, sikkerhetskontroller, opprydding av skadelig programvare, sikkerhetskopiering, moderering av kommentarer og mer. Det fine med det er at du ikke trenger å gjøre alt selv. Det er verktøy tilgjengelig for å hjelpe deg med å automatisere WordPress-oppgaver, og ved å bruke disse verktøyene kan du automatisere en god del av nettstedstyring. La oss finne ut måtene du kan automatisere WordPress-oppgaver på uten å kaste bort tid, for å spare deg litt tid.


1. Oppdateringer

Oppdatering av WordPress er viktig for både nettstedets sikkerhet og ytelse. WordPress slipper oppdateringer regelmessig, og de vises som varsler på dashbordet ditt. Når du velger å automatisere WordPress-oppdateringer, blir de stort sett ivaretatt i bakgrunnen, noe som sparer deg for produktiv tid.

Som standard skjer mindre oppdateringer til WordPress automatisk, selv om det ikke er tilfelle med større oppdateringer. Når det gjelder temaer og plugins, er automatiske oppdateringer deaktivert som standard. Det er mulig å finpusse alternativer eller bruke litt kode for å slå på eller av automatiske oppdateringer til kjernen, temaene og plugins. Vår hurtige guide til å oppdatere WordPress kan hjelpe med dette.

Automatisering av WordPress: Easy Updates Manager

Du kan også slå på automatiske oppdateringer ved å bruke Easy Updates Manager – alt på en gang eller selektivt. Denne pluginen overstyrer alle oppdateringsrelaterte innstillinger. Den lar deg administrere alle oppdateringer til WordPress-kjernen, temaer og plugins, utviklingsoppdateringer, oversettelsesoppdateringer samt noen tredjeparts plugins.

Når det gjelder premium-temaer eller plugins fra Themeforest eller Codecanyon, kan pluggen Envato Market hjelpe til med å automatisere WordPress-installasjonen så vel som oppdateringer. Vi har dekket dette grundig i vår Envato Market-programtilleggsveiledning.

2. Sikkerhetskopiering

Sikkerhetskopiering er virkelig det som lar deg sove om natten uten å være engstelig for nettstedet ditt. Hvor ofte du sikkerhetskopierer nettstedet ditt, avhenger av hvor ofte du legger ut innhold. Det er en god sikkerhetsvaner å sette opp en plan for sikkerhetskopiering av nettstedet ditt. Det er ikke alt, du bør oppbevare flere kopier av sikkerhetskopierte versjoner på forskjellige steder og teste dem en gang i blant.

Hvis du ikke har en administrert hostingplan, er plugins de beste alternativene for sikkerhetskopiering av WordPress. BackupBuddy kan ta sikkerhetskopi av hele WordPress-installasjonen, og du kan konfigurere sikkerhetskopieringsplaner som skal kjøres automatisk. Du kan lagre sikkerhetskopiene på et sikkert sted utenfor stedet og gjenopprette dem etter behov.

Backup Buddy

Hvis du foretrekker en gratis plugin, Updraft Plus er et godt alternativ. Vår postserie Nybegynnerguide for WordPress inneholder et detaljert innlegg om hvordan du sikkerhetskopierer ditt WordPress-nettsted.

3. Planlegg innlegg

Visste du at det ikke er nødvendig at du er logget inn på WordPress for å publisere innhold. WordPress har innebygde funksjoner som lar deg publisere et innlegg når som helst du ønsker.

Planlegg et innlegg

Når du har fullført et innlegg, kan du se etter alternativet Publiser i redigeringsprogrammet og klikke på koblingen Rediger. Etter det kan du spesifisere dato og nøyaktig tidspunkt når innlegget skal publiseres. Hvis du ønsker det, kan du også legge om innlegg. Selv om du kan gjøre dette for et hvilket som helst antall innlegg, er det ikke en god idé å planlegge for mye inn i fremtiden. Det kan hende du må endre timeplanen for å passe postens relevans til publiseringstidspunktet.

Hvis det er en plugin du foretrekker, kan du prøve gratis Redaksjonell kalender. Det lar deg ganske enkelt dra og slippe dine klar til å publisere innlegg til et planleggingsformat. Du vil også ha en oversikt over de planlagte innleggene og kunne administrere utkastene og innleggene dine fra flere forfattere, se status for hvert innlegg og gjøre raske redigeringer av dem.

CoSchedule

Et annet alternativ er  CoSchedule, et premium-plugin som ikke bare lar deg planlegge publiseringsinnlegg, men også automatisk publisere til sosiale medier. Finn ut mer om hvordan du bygger en redaksjonskalender i dette innlegget.

4. Social Media Auto-publish

Mye av innleggene på sosiale medier kan automatiseres. Du kan ordne det slik at sosiale mediekontoer blir oppdatert, og innholdet ditt blir delt på forskjellige sosiale medieplattformer automatisk. Du kan også automatisere WordPress RSS-feeds, etter å ha formatert dem for sosiale plattformer.

Ideelt sett bør automatisering av sosiale medier være en del av den generelle strategien for sosiale medier. Det lar deg ta en pause fra sosiale medier uten at leserne går glipp av din tilstedeværelse. Hvis du vil ha mer hjelp med å automatisere WordPress-sosiale medieoppgaver, kan du slå opp i vårt tidligere innlegg.

Gjenoppliv gammel post

En plugin som kan hjelpe her er Revive Old Post-plugin. Etter en engangsoppsett deler den automatisk både nytt og gammelt innhold til sosiale nettverkskontoer.

5. Stopp spam

Spam kan være et drag på SERPene dine. Imidlertid er spammere en bestemt bestemmelse, de vil alltid se etter måter å komme inn på nettstedet ditt. Derfor har WordPress forhåndsinstallert sin kraftige Akismet-antispam-plugin i hver WordPress-nedlasting.

Akismet

Etter å ha installert WordPress, må du aktivere plugin-modulen og få en API-nøkkel. Deretter sjekker plugin-en jevnlig for spam i kommentarene og kontaktskjema-innsendingene.

Men hvis du ikke er tilhenger av Akismet, bør du vite at det finnes andre pluginalternativer for å forhindre WordPress-spam, så vel som de som kan takle påloggingsforsøk, abonnement, registreringer, bestillinger og mer.

6. Komprimere bilder

Alle de blanke bildene på nettstedet ditt – de må komprimeres før du laster dem opp til mediebiblioteket. Byte tunge bildefiler kan bremse nettstedet ditt. Plugins som Short Pixel Image Optimizer og EWWW Image Optimizer lar deg komprimere bilder automatisk mens du laster dem opp til mediebiblioteket. De kan også komprimere bilder som for tiden finnes i WordPress.

EWWW Image Optimizer

Hvis nettstedet ditt er tungt på bilder, kan disse programtilleggene vise seg å være sanntidssparere. Hvis du vil, kan du henvise til vår detaljerte guide for optimalisering av bilder for å vite mer.

7. Databaseoptimalisering

Når du legger til mer og mer innhold på nettstedet ditt, kan databasen begynne å oppblåst. En viktig del av rutinemessig vedlikehold av nettsteder er å rydde opp i databasen regelmessig. En oppblåst database bremser nettstedet ditt, mens en mager database er mer effektiv når det gjelder å svare på spørsmål.

WP Optimaliser

Du kan stole på WP Optimaliser å rydde opp i databasen for deg så ofte du vil. Du kan tilpasse det som må rengjøres og konfigurere det for å fjerne overflødige data. For å sikre at dataene dine alltid er trygge, kan du stille inn plugin-en slik at den automatisk lagrer en sikkerhetskopi til UpdraftPlus før du optimaliserer databasen..

8. Kommunikasjon

En god del av vår tid går i å skrive e-post til våre teammedlemmer og samarbeidspartnere. Du burde prøve Slack, et online produktivitetsverktøy som hjelper til med å strømlinjeforme kommunikasjonen mellom alle online fellesskap, organisasjoner, grupper og mediekontoer fra ett sted.

Å gjøre det enklere for WordPress-brukere er plugins som Slackbot som fungerer som en kanal mellom WordPress og Slack-kontoen din. Dessuten kan du sette opp tilpassede varsler i Slack for forskjellige WordPress-hendelser som oppdateringer, brukerregistrering eller publisering av et innlegg.

Slack

Slack fungerer helt fint med sosiale medier-plattformer som Twitter og Dribble samt apper som sporer ytelse eller oppetid på nettstedet. Vi har skrevet et innlegg om å integrere WordPress med Slack, slik at du kan lese mer om det der.

9. Oppretting av innhold

Høres utrolig ut, ikke det, at du kan sette innholdsoppretting på autopilot. Selv om det i mange tilfeller ikke er en god ide, kan det ta avkreft på innholdsoppretting for noen nettsteder som for det meste eksisterer for å samle innhold fra flere kilder. Autoblogging-plugins som WP RSS Aggregator kan hjelpe deg med å samle innhold og publisere det automatisk.

For eksempel kan du gjøre det abonnere på RSS-strømmen til noen YouTube-kanaler og presentere kuratert innhold på nettstedet ditt for abonnenter.

10. Brudd Link Checker

Ødelagte lenker på nettstedet ditt kan gjøre at bloggen eller nettstedet ditt ser uprofesjonelt og utdatert. En enkel plugin, Broken Link Checker kan skanne nettstedet ditt og fikse ødelagte koblinger og manglende bilder automatisk.

Dessuten er plugin-en enkel å konfigurere og konfigurere og kan deaktiveres når det ikke er nødvendig.

Slik automatiserer du WordPress Wrap-up

Når du begynner å automatisere WordPress-oppgaver, må du sjekke inn dem fra tid til annen for å være sikker på at de presterer som forutsatt. Selv om disse programtilleggene er fantastiske måter å automatisere WordPress på og frigjøre tiden din for mer produktivt arbeid (som å lage innhold av høy kvalitet), må du fremdeles dobbeltsjekke etter plugin-oppdateringer og kompatibilitet (hvis du bruker mer enn en plugin).

Hvilke andre oppgaver vil du automatisere med WordPress? Eller er det noen viktige automatiseringsprogramtillegg du ganske enkelt ikke kan leve uten? Gi oss beskjed i kommentarfeltet – vi vil gjerne vite hvordan du administrerer nettstedet ditt.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me