Gjør ditt WordPress-nettsted mer brukervennlig innen mandag

For noen er helgene ment for fest. For gründere er helgene når de skiller seg ut fra konkurransen.


Helgeprosjekter gir full mening for en liten bedriftseier, siden det er langt mindre press for å treffe en frist. Kort sagt føles helgene mer som morsomt arbeid.

Helgene er flotte for å fokusere på brukervennligheten til nettstedet ditt. Enten du har en autoritetsblogg eller et tusen produkt e-handelsnettsted, er brukervennlighet ofte en ettertanke når du har fått virksomheten til å rulle.

Det er grunnen til at helgen er så flott, fordi du kan ta deg litt tid til å presse inn et helgeprosjekt for å gjøre nettstedet ditt mer brukervennlig innen mandag. La oss se på noen av de potensielle prosjektene.

1. Få tilbakemeldinger fra brukerne på nettstedet ditt

Det første trinnet for å endre brukeropplevelsen din er å forstå hva du kan forbedre. Tross alt, du vil ikke endre rundt noe som ikke er ødelagt.

Noen av disse krever betaling, mens andre er gratis. Du kan også søke etter flere testerverktøy for brukeropplevelse gjennom Google. Hele poenget er å se hva folk sier om nettstedet ditt, slik at du kan ta utdannede beslutninger når det gjelder å endre UX. Det er heller ikke en dårlig idé å sende ut en undersøkelse til de nåværende brukerne dine, siden de er de som bruker nettstedet ditt.

2. Gjør hver side og innlegg “lesbar”

I den digitale verden er ikke folk like interessert i å lese lenger. Det er synd, men det betyr at nettstedsansvarlige må konstruere innhold som er lesbart. Derfor må vi lage en hel helgeplan for å skure nettstedet ditt og justere alt som kanskje ikke klarer “lesbarhetstesten”.

Her er noen tips for å komme i gang:

  • Finn ødelagte lenker og omdirigere dem til andre sider eller plassere innhold på disse sidene. For eksterne lenker kan du bare fjerne dem. Du bør også vurdere å sette opp fine 404 sider for folk som havner på feil sider på nettstedet ditt.
  • Gjør skriftene dine vakre ved å konvertere det meste av online-teksten din til San Serif-skrifter. Lesbarheten avtar når du hopper fra en font til en annen, så hold deg fast med ensartede skrifter. Ikke bare det, men begynn å bruke korte overskrifter for å fange oppmerksomhet og veilede brukeraktivitet.
  • Evaluer alle sidene til se om det brukes nok hvitt rom. Noen ganger trenger du flere mellomrom, mens andre ganger må du bli kvitt sidefeltet.
  • Forsikre deg om at du har noen kontrasterende fargevalg når du plasserer tekst over bilder eller farger. Ellers vil ikke folk kunne lese teksten.
  • Bruk skannbare teknikker for eksempel overskrifter, korte avsnitt, kulepunkter medier for å dele opp tekst og mer.

3. Test og juster navigasjons- og søkelinjen

Hvis du mangler en navigasjonsmeny eller søkelinje, er det nå på tide å inkludere begge deler. Oftere enn ikke har du allerede disse. Men menyer og søkefelt har sjelden den optimaliseringen de trenger.

I løpet av helgen kan du implementere en A / B-testprogram eller a heatmapping system. På denne måten kan du kjøre noen tester for å evaluere hvor kundene dine klikker når det kommer til navigasjonsmenyen og søkefeltet.

Kanskje du vil merke at ikke en eneste person berørte søkefeltet. Betyr det at det er for langt nede på hjemmesiden din? Vil det hjelpe hvis du legger den i overskriften i stedet for sidefeltet? Etter å ha reist spørsmål som disse, kjør flere tester neste helg for å se om noe endrer seg.

4. Hvis du ikke selger online, kan du begynne å godta bestillinger på nettet

Dette gjelder fysiske produkter, digitale produkter og tjenester. Et av hovedpoengene med å ha et nettsted er å kutte ut unødvendige prosesser.

For eksempel pleide en massasjeterapeut å ta opp telefonen igjen og igjen for å bestille klienter i timeplanen hans. Men en enkel reservasjonsplugin ville kutte ut alle disse telefonsamtalene.

Det samme gjelder fysiske produkter. Selv om det kan være skremmende å selge på nettet med din lille murstein- og mørtelbutikk, kan du starte med bare fem av de mest solgte produktene dine, og se hvordan det fungerer.

5. Hvis du selger online, tilbyr du ytterligere betalingsmetoder

En nettbutikk bør absolutt godta alle større kredittkort. Det er en gitt. Flere andre betalingsmetoder kan imidlertid øke salget ditt ved å få tilgang til mindre lokalsamfunn av mennesker med mer uklare betalingsmetoder.

PayPal er et av de beste eksemplene, siden mange brukere føler seg tryggere med å betale online med PayPal-kontoene sine. Et annet eksempel er Bitcoin, den desentraliserte, anonyme digitale valutaen. Ikke bare kan du konvertere Bitcoin til vanlige valutaer, men det reduserer svindel siden kundene ikke kan be om refusjon.

Men uansett hvilken gateway (er) du vil legge til, er det like enkelt som å installere en plugin. WooCommerce og Enkel digital nedlastning begge tilbyr et stort utvalg av premium tillegg for populære gateways, og det er enda flere alternativer tilgjengelig fra tredjeparter.

6. Konstruer et lett tilgjengelig, omfattende støtteområde

Ikke alle nettsteder krever kunnskapsbaser, men hvert nettsted på internett bør ha et slags støtteområde, eller en spennende kontaktside.

FAQ-sider er fine for små blogger, og alle støttesider bør ha direkte lenker i navigasjonsområdet. Som et helgens prosjekt oppfordrer jeg deg til å lage en liste over dine ti største konkurrenter (eller lignende nettsteder). Ta en titt på hvordan de gir støtte og hvilke sider som brukes til å dele kontaktinformasjon, sosiale mediesider, viktig informasjon til spørsmål og mer. Deretter bruker du det som en guide for å lage sider for ditt eget nettsted.

7. Lag og fyll ut sosiale kontoer (deretter lenke til dem på hjemmesiden din)

Dette er enkelt, men det handler mer om å bruke tiden på å utvikle en innholdsplan.

Den første helgen kan handle om å fylle Facebook- og Twitter-sidene. Etter det kan du spørre hvor ofte du kommer til å legge ut. Hvilken type innhold kommer til å få flest andeler? Ting som det.

Når dette er satt opp kan du gå videre til å legge til den sosiale strømmen din til WordPress, få flere sosiale følgere og til og med automatisere din sosiale deling.

8. Gå gjennom trinnene som trengs for å få fart på nettstedet ditt

Å lære hvordan du kan øke hastigheten på nettstedet ditt, imponerer ikke bare Google, men det holder brukerne dine rundt i en lengre periode. Jeg foreslår at du går gjennom de mange forskjellige guidene vi har om å få fart på WordPress-nettsteder:

  • Slik fremskynder du WordPress
  • Slik fremskynder du WordPress-nettstedet ditt med CDN77
  • 10 måter å få fart på WordPress-nettstedet ditt

9. Bruk relevante ikoner for å dele opp biter av tekst

Dette knytter seg til lesbarhet, men det handler mer om å presentere produktene og tjenestene dine på hjemmesiden. Altfor ofte ser vi velskrevet kopi som forklarer tjenestene dine på en kreativ måte. Avsnittene smelter imidlertid sammen, og du mangler en ting: relevante ikoner for industrien.

Dette er det mest grunnleggende av visuals, men de utgjør så stor forskjell når det kommer til UX. De WP SVG Ikoner-plugin er et flott sted å starte, men du kan generelt se deg rundt på Google for å finne alle slags gratis og premium ikonpakker.

10: Gjør nettstedet ditt responsivt

Hvis du ikke allerede har hørt det, elsker mobilbrukere mobilvennlige nettsteder. I tillegg vil Google belønne deg for en.

Jeg foreslår at du finner et WordPress-tema som er helt responsivt. De fleste utviklere som lager godt kodede temaer, gjør at de blir responsive fra start (som for eksempel Total-temaet vårt). Men hvis du er fornøyd med det nåværende temaet at det ikke er mobilklart, kan du vurdere gjør ditt nåværende nettsted responsivt ved hjelp av Jetpack.

Ha det gøy denne helgen!

Der har du det! Du har nå flere helgeprosjekter for å gjøre nettstedet ditt mer brukervennlig innen mandag. Hvis du har spørsmål angående disse prosjektene, gi oss beskjed i kommentarfeltet nedenfor.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me