Med over 21 kommentarer blir lagt ut per sekund og 14 milliarder sidevisninger per måned, WordPress har vist seg å bli den mest populære CMS-plattformen på Internett i dag. Du kan bokstavelig talt bygge alt du liker ved å bruke WordPress. Fra netthandel til et dedikert forum – alt du trenger er riktig plugin.


Tradisjonelt tilbys WordPress i to varianter:

  1. WordPress.com – en kommersiell tjeneste som lar deg opprette en gratis blogg
  2. WordPress.org – open source-programvaren som startet revolusjonen

Den eneste viktigste salgsfaktoren som gjør WordPress.com så attraktiv, det faktum at det er 100% gratis – for livet. Tusenvis av bloggere registrerer en konto i WordPress.com hver dag og får en blogg online på få minutter. Men WordPress.com kommer med sin rettferdige andel begrensninger.

Du visste sannsynligvis ikke at WordPress.com innehar rett til avslutte bloggen når som helst. Det er tydelig nevnt i deres vilkår og betingelser.

Det er et par andre potensielle fallgruver som ikke gjør WordPress.com til en så attraktiv valgfri tross alt. Så vi har listet opp noen av ulempene ved å bruke WordPress.com og forklare behovet for å bytte til WordPress.org – den selvbaserte plattformen.

Husk at WordPress.org refererer til et WordPress-nettsted som er hostet selv. De to begrepene brukes synonymt i resten av denne artikkelen.

1. Tilfeldige annonser

Reklamekonsept på tag sky

For å opprettholde deres gratis tjeneste, viser WordPress.com beskjedne annonser i bloggen din, fra tid til annen. Det er slik de betaler for sine gigantiske nettverk som huser millioner av blogger. Når du tenker på det, er det faktisk ganske logisk. Hvordan skal de ellers betale sine serverregninger?

De kan ikke løpe til investorer som sier “invester millioner av dollar i oss slik at vi kan være vert for andre menneskers blogger gratis.” Det er bare ikke mulig. Dermed er bruken av annonser fullstendig berettiget.

Men vil du virkelig at bedriftsnettstedet ditt skal reklamere for reklame, spesielt når du ikke får en eneste krone av dem? Dette bringer meg til mitt neste punkt.

2. Viser annonser i bloggen din

shutterstock_156197999

Annonser i en blogg er en flerårig inntektskilde. Du kan kjøre dem selv, eller bruke en tjeneste som Google Adsense eller BuySellAds. Velplasserte annonser vil gjøre deg til en formue gitt riktig mengde trafikk; mens et nettsted med moderat trafikk vil tjene 20-30 dollar hver måned. Det er tilstrekkelig til å dekke hostingkostnader og andre utgifter som premium plugin (er) eller abonnement på e-postmarkedsføringstjenester.

WordPress.com lar deg ikke vise annonser overhodet på bloggen din når du bruker gratis tjenesten deres. De vil imidlertid vise annonser på nettstedet ditt noen ganger, for å holde serverne deres i gang.

3. Merkeverdi

shutterstock_140282785

Den viktigste faktoren når det kommer til en online portefølje er merkeverdien. Når jeg sier Nike, tegner du øyeblikkelig det ikoniske flåtttegnet. Rolex får deg til å lure på hvordan du ville se ut med den kronen. Det er merkevarebildet. Det er viktig at virksomheter jobber med å bygge en solid merkeverdi.

Med WordPress.com har du rett til et gratis underdomener. Hvis du har tenkt å være vertskap for en virksomhetsportefølje, la meg forsikre deg om det mygroovybusiness.wordpress.com ser ikke profesjonell ut. I det hele tatt. Det maler et billig bilde. Slipp inn sporadiske annonser, så har du en oppskrift på katastrofe. For å avhjelpe dette, må du kjøpe minst to tilleggsprogrammer: Domene og Ingen annonser. Domenekostnaden vil være mye billigere i enhver ICANN-sertifisert domeneregistrator.

4. Ingen tilknyttede lenker

shutterstock_47424769

Mange bloggere tjener en passiv inntekt på nettet ved å bruke tilknyttet markedsføring. Noen tjener til og med over $ 20 000 hver måned. WordPress har en streng policy mot tilknyttede lenker. Du kan ikke markedsføre produkter som har tilknyttet system. For eksempel kan du skrive en 3000 ordanmeldelse på WPEngine, men du kan ikke inkludere henvisningskobling. For å gi deg en ide om hva du vil mangle, betaler WPEngine $ 150 (eller mer) for hver klient du henviser til.

Imidlertid er ikke alt håp tapt. To former for tilknyttet inntekt er tillatt:

  • Anmeldelser av bøker, filmer og spill fra Amazon – intet annet produkt er tillatt
  • Koblinger til produktene dine som er oppført i Etsy

Hvis du er en blogger som ikke markedsfører bøker, filmer eller spill, er du heldig. Hvis du velger å være opprører, kan en av tre ting skje med deg:

  • Få en advarsel
  • Få frosne tilknyttede lenker
  • I verste fall er bloggen din avsluttet!

5. Begrensning med temaer

veien er stengt

WordPress.com har mange begrensninger når det kommer til tilpasningsfeltet. La oss se på disse ødeleggende ulempene.

Den første er temaet. Det er hundretusener av gratis og premium temaer tilgjengelig i dag. Folk dreper det. Det er Envatos salgskategori 1. WPExplorer er en Elite-forfatter hos Envato og har gitt seg et navn for å tilby kickass-temaer til en lav pris.

Du kan få nesten ethvert design du ønsker ved hjelp av et tema. Når du er i WordPress.com, er du imidlertid begrenset til bare temaene som er tilgjengelige i WordPress.com Theme Showcase..

Uten tvil huser de et vakkert galleri med temaer, som hver og en blir vist av eksperter for kvalitet på koden. Men hvis du skulle kjøpe et kickass-tema som Total, ville du ikke kunne bruke dem på WordPress.com

6. Tematilpasning vil koste deg

tilpasse wp-tema

La oss si at du har nøyet deg med et tema du har valgt fra Theme Showcase. Hva om du ville finpusse CSS litt for å inkludere visse effekter, eller si for å inkludere Font Icon-støtte. Beklager amigo. Det er ikke tillatt i gratisversjonen. Du må kjøpe Custom CSS og Font Pack for bedre tilpasning.

7. Nulltoleransepolitikk mot plugins

shutterstock_135573032

Dette er det kraftigste slaget som avslutter debatten. WordPress.com tillater ikke rom for å installere plugins – ikke engang de mest populære som har blitt lastet ned over 14 millioner ganger og brukt på nesten alle WordPress-nettsteder. Når det er sagt, la oss huske at WordPress, i sin kjerne, er et godt CMS. Det er plugins som gjør det flott.

Hvis du kan leve med å vite det faktum at du ikke kan installere en plugin noen gang i bloggen din, kan du seriøst vurdere WordPress.com som en levedyktig løsning for å være vert for bloggen din.

8. Online læringskurs og e-handel

shutterstock_104989865

WooCommerce har kommet med to fantastiske plugins – Sensei og WooCommerce noe som gjør nevnte funksjoner til virkelighet. Med Sensei kan du bygge online læringskurs på ditt WordPress-nettsted. WooCommerce, iThemes Exchange og Easy Digital Downloads er noen av de mest populære WordPress-programtilleggene der ute.

I WordPress.com kan du ikke bruke plugins, slik at døren er lukket. Du kan imidlertid bygge et e-handelsnettsted ved hjelp av en betalt oppgradering – Forretningsplan som koster 299 dollar årlig. Det er rundt $ 25 i måneden.

9. Hosting flere WordPress-nettsteder

shutterstock_133642784

Når det gjelder hosting av båndbredde og lagringsplass, gir WordPress.com nok plass til et nytt nettsted – 3 GB til å lagre alle dine medieopplastinger kombinert med 10 GB båndbredde hver måned.

I tradisjonelle delte webverter er disse to funksjonene ubegrenset, men retningslinjene for god bruk gjelder. Selvfølgelig må du betale 4-5 dollar i måneden. Men når det kommer til å være vert for flere WordPress-nettsteder eller en WordPress Multisite, er en plattform som er selv vertskap, alltid vinneren (selv om vi er fans av Managed WordPress-hosting, som tar de harde delene ut av å være selvhotell for nettstedet ditt).

I WordPress.com innebærer hver nye WordPress-installasjon et nytt domene og et “No Ads” -kjøp (dvs. hvis du vil fremstå som profesjonell). Mens de fleste webhosts lar deg være vert for flere domener og WordPress-installasjoner på en enkelt konto, noe som vil redusere utgiftene betydelig.

10. Opplevelse

shutterstock hjemmeside 1

Fremfor alt, når du tar på deg utfordringen med å være vertskap for nettstedet ditt, vil det være tider hvor du får litt problemer. White Screen of Death, Internal Server Error, temafeil og utilstrekkelige rettigheter til webserver – alt dette er vanlig for en WordPress-novise. Gode ​​nyheter er løsningen på alle disse problemene er tilgjengelige på Internett. Du trenger bare å vite hvor du skal se.

Erfaringen du får fra å kjempe deg ut av en veisperring er uten sidestykke. Ingen mengder kunnskap i læreboken kan konkurrere med erfaringene fra praktiske situasjoner. Så hvis du vil lære WordPress, bør du alltid måtte gå med den selvbaserte plattformen.

Konklusjon

Mennesker som ikke er teknisk forsvarlige, kan synes det er vanskelig eller til og med skremmende når de gir WordPress. Hvis du ikke vil ha den ekstra hodepinen ved å hosting og vedlikeholde nettstedet ditt, har du det mye bedre med administrert WordPress-hosting-tjeneste som WPEngine eller Media Temple. Disse selskapene serverer rundt millioner sidevisninger daglig og har spesialisert maskinvarekonfigurasjon optimalisert for maksimal WordPress-effektivitet. De tar seg av sikkerhetskopier, kjernede WordPress-oppdateringer og generell nettstedsikkerhet. Her hos WPExplorer bruker vi WPEngine og anbefaler det på det sterkeste.

Så hvis du har byttet fra WordPress.com til WordPress.org, kan du dele årsaken din til i kommentarfeltet nedenfor. Eller hvis du ikke er sikker på om WordPress.org er riktig for deg, gi oss beskjed om hva som holder deg tilbake – vi vil gjerne dele noen vennlige råd ��

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me