10+ gratis CDN-tjenester for å få fart på WordPress

Gratis CDN-tjenester for å få fart på WordPress

I dagens verden der den gjennomsnittlige Internett-hastigheten i teknologisk avanserte regioner overstiger 10 Mbps, er det ikke rart at CDN-tjenester trives. Og for å få fart på tingene enda mer, kan noen heldige lesere glede seg over hastigheter opptil 1 Gbps – ja en gigabit per sekund, takket være tjenester som f.eks. Google Fiber, Cox Gigablast eller Centurylink Gigabit. Som en ulempe med dette løpet for raskere biter, tar oppmerksomhetsspennet vårt toll og tålmodighet, blir flyktig.


Det er alltid bra å ha nettstedet ditt drevet av et innholdsleveringsnettverk. Ikke bare sparer en CDN båndbredde fra hostingleverandøren din, men nettstedet ditt blir sinnsykt raskt og har en tendens til å rangere høyere i søkemotorene. Du har kanskje hørt dette ordtaket:

Noen mennesker sier at ingenting i denne verden er gratis,
Jeg sier at du bare trenger å vite hvor du skal lete!

Hva er et CDN – Content Delivery Network?

La oss dekke det grunnleggende før vi graver inn gratis CDN-er for WordPress-nettstedet ditt. Enkelt sagt er et innholdsleveringsnettverk eller en CDN en gjeng med servere, som ligger over hele kloden, designet for å levere nettstedets filer til nettstedets besøkende på raskeste tid. Tre poeng:

 • Massevis av servere.
 • Ligger over hele kloden.
 • Leverer nettstedets statiske filer (bilder, PDF-er, statiske biblioteker som JavaScript og CSS-filer) på raskeste tid

Hvorfor en CDN?

Et nytt nettsted har vanligvis en opprinnelse. Og det er greit når du begynner og ikke har mange besøkende. Når nettstedet ditt vokser, (dvs. trafikken øker), vil også tiden det tar å laste inn nettstedet øke.

Folk liker vanligvis ikke venter for et nettsted. Effekten er sterkest på nettbaserte shoppingnettsteder, der ett sekunders nedgang i lastetid er lagt til $ 6.000.000 USD (det er 6 millioner) i omsetningen. Jeg plukket dette opp fra CachePoints strålende artikkel – Den veldig virkelige innvirkningen på inntektene.

Derfor har vi et CDN. Det fremskynder levering av innhold ved å servere innholdet fra serveren som er nærmest besøkende. Lastetiden din reduseres, og du ender med å vinne. Hvis du vil forstå CDN-er bedre, Incapsulas CDN-guide er et flott sted å starte.

Komme i gang med CDN-listen

Vi vil strukturere denne artikkelen i fire grupper:

 • Gruppe en er de helt gratis CDN-tjenestene som vil ha en evig-fri plan.
 • CDN-er under gruppe to er tilbud sjenerøse prøveperioder (tenk tolv måneder) – det er tilstrekkelig til å skalere bloggen din.
 • Gruppe tre inneholder CDN-er som igjen er absolutt gratis for hosting av vanlige skript som jQuery, Bootstrap osv.
 • Gruppe fire er inneholder hederlige omtaler som ikke lenger er aktive, men som var i live på det tidspunktet denne artikkelen opprinnelig ble lagt ut (det var veien tilbake i 2016).

Gratis CDN-er for WordPress som har en evig-fri plan

Gitt at du har landet på denne siden for “gratis CDN for WordPress”, la oss dykke ned i artikkelen.

1. CloudFlare

Cloudflare-cdn-tjeneste

CloudFlare er populært kjent som den beste gratis CDN for WordPress-brukere. Det er en av få bransjeledende aktører som faktisk tilbyr en gratis plan. Drevet av dens 115 datacentre, CloudFlare leverer hastighet, pålitelighet og beskyttelse mot grunnleggende DDoS-angrep. Og dets WordPress-plugin brukes på over 100 000 aktive nettsteder.

2. Inkapsel

Incapsula-cdn-tjeneste

Incapsula leverer applikasjonslevering fra skyen: Global CDN, Sikkerhet på nettet, DDoS Protection, Load Balancing & Failover. Det tar 5 minutter å aktivere tjenesten, og de har det bra gratis plan og WordPress-plugin for å få riktig IP-adresseinformasjon for kommentarer lagt ut på nettstedet ditt.

Funksjoner som tilbys av både CloudFlare og Incapsula:

I et nøtteskall, er dette hva Incapsula og CloudFlare gjør:

 • Ruter hele nettstedets trafikk gjennom deres globalt distribuerte nettverk av avanserte servere (Dette oppnås ved en liten DNS-endring)
 • Sanntids trusselanalyse av innkommende trafikk og blokkering av de siste webtruslene inkludert multi-Gigabit DDoS-angrep
 • Utgående trafikk akselereres gjennom deres globalt drevne innholdsleveringsnettverk

3. Photon av Jetpack

Foton av Jetpack

Til alle WordPress-brukere – jetpack trenger ingen introduksjon. I den nylige forbedringen av awesomeness har de inkludert en gratis CDN-tjeneste (kalt Photon) som serverer bildene på nettstedet ditt gjennom det globalt drevne WordPress.com-nettet. For å få denne tjenesten aktivert, er alt du trenger å gjøre å laste ned og installere jetpack og aktiver Photon-modulen.

WordPress-brukere trenger ingen introduksjon til Jetpack. En av de kuleste funksjonene Jetpack har å tilby er deres gratis CDN-tjeneste som heter Photon. Den beste delen? Du trenger ikke konfigurere en ting! Bare installer plugin-modulen, logg inn med WordPress.com-kontoen din og aktiver fotonmodulen. Det er det. Alt du bilder blir lastet av til WordPress-nettet som gir over hundretusener av nettsteder over hele kloden.

4. Swarmify

Swarmify, (tidligere kjent som SwarmCDN) er et peer-to-peer (P2P) -basert innholdsleveringsnettverk som tilbyr 10 GB båndbredde (bare for bilder) i deres gratis plan. For å prøve det, last ned WordPress-plugin og gi den en tur. Det er interessant å merke seg at Swarmify fungerer på en litt annen måte:

La oss si at en gruppe mennesker surfer på nettstedet ditt. Tenk på dem som den første ‘jevnaldrende’ i P2P. Når en ny besøkende (peer) ankommer, serveres bildene fra den allerede eksisterende gruppen brukere (forrige peer). Dette sparer serverens båndbredde og forbedrer lastetidene, siden kollegene vanligvis er nærmere hverandre. Swarmify tilbyr også video CDN, som bare er en del av deres betalte plan.

Test CDN-tjenester som er like bra som gratis:

I denne delen vil vi utforske noen av de premium CDN-leverandørene som tilbyr en sjenerøs prøveperiode. Jeg vil tro at prøveperioden ville være tilstrekkelig til å teste tjenesten og til slutt oppgradere til en betalt plan

For å gi deg litt kontekst, er fremtiden til nettet i skyen. Det være seg innholdsleveransen for WordPress-nettstedet ditt, eller databehandling med høy ytelse for NASA – skyen er overalt. Vi har dekket et par artikler om hvordan du installerer WordPress i nettskyen. I dag skal vi se på de samme tjenestene som også tilbyr CDN. Vi ser på Amazon Web Services og Google Cloud.

5. AWS Cloudfront

Amazon Web Services (AWS) er en pioner når det gjelder å bringe skyyteberegning med høy ytelse til massene til en overkommelig pris. En av deres tjenester er Amazon CloudFront et bransjeledende innholdsleveringsnettverk brukt av slike som Slack og Spotify!

For å toppe det, har de en gratis bruksnivå på ett helt år. Og kvoten? 50 GB utgående overføring over prøveperioden. Dette er definitivt et must-try for alle WordPress-entusiaster.

Hvordan kommer du i gang?

Vi starter, du kan bruke WP Offload S3 Lite-plugin som lar deg integrere Amazon S3 (lagring) og Amazon CloudFront (CDN) tjenester med ditt WordPress-nettsted. Du kan også sjekke artikkelen vår om hvordan du installerer WordPress i AWS.

6. Google Cloud CDN

I likhet med AWS tilbyr Google Cloud $ 300 USD-kreditter over ett års varighet, med tilgang til deres Cloud CDN-plattform. Vi har omtalt hvordan du installerer WordPress på Google Cloud i det siste. I dag er det ett-klikk løsninger å distribuere WordPress (og andre ledende CMS) på tvers av flere nettskyleverandører.

7. Microsoft Azure CDN

Microsoft Azure foreløpig (dvs. juli 2017) tilbyr a 30-dagers rettssak av sine tjenester med en verdi av USD 200 USD. De Azure CDN er tilgjengelig i flere datasentre over hele kloden.

8. Cloudinary

Hvis du driver nettsted som er veldig avhengig av bilder (tenk porteføljer med fotografering / designtjenester), vil det å laste ned bildene til en annen server være en god idé. Du vil ende opp med å spare mye dyrebar båndbredde. Cloudinary er en robust løsning for bildebehandling som kan være vert for bildene dine, endre størrelsen på dem mens du er på farten og mange andre kule funksjoner. I sin evig-fri plan tilbyr de 2 GB lagring med 5 GB båndbredde.

9. Imgur

Et veldig populært nettsted for bildervertering, imgur er rask, pålitelig og perfekt for nybegynnere. Hvis du nettopp starter opp og leter etter en enkel måte å lagre serverbåndbredde, imgur sammen med andre populære bildevertssider som Photobucket og Flickr skal tjene dine formål fullt ut.

10. Gratis skylagringsselskaper

free-sky-lagring-CDN-tjenester

En annen flott måte å lagre serverbåndbredde er ved å bruke gratis skylagringstjenester. Si at du har et par PDF-er eller video tilgjengelig for direkte nedlastning. Å være vertskap for dem på serveren din vil forbruke båndbredde som gal. En smart løsning vil være å bruke de forskjellige gratis skylagringstjenestene. For å dele en fil offentlig, kan du ganske enkelt generere en offentlig URL til filen og lime den inn på nettstedet ditt. Her er et par gratis skylagringsløsninger:

Gratis åpen kildekode-CDN for vertsbiblioteker

Vi skal nå se på noen av åpen kildekode-bibliotekene, som er vert for premium innholdsleveringsnettverk.

11. Google Hosted Libraries

Google tilbyr gratis hosting for noen av mest populære biblioteker i deres supersnelle infrastruktur. Dette er ekstremt nyttig for WordPress-utviklere å bruke i temaene og pluginene sine.

12. Cdnjs

Cdnjs er et samfunnsdrevet CDN som brukes av over 320 000 nettsteder. Cdnjs er sponset av CloudFlare, UserApp og Algolia 1000 biblioteker.

13. jsDeliver

jsdeliver-cdn-tjeneste

jsDelivr er en offentlig tilgjengelig CDN der enhver webutvikler kan laste opp og være vert for sine egne filer. Det passer best for vertskap for bibliotekene som er ikke vert av Google. Du kan bruke deres WordPress-plugin (selv om de ikke er oppdatert på et par år) for å integrere tjenestene deres på nettstedet ditt.

14. Bootstrap CDN

Bootstrap er et av de mest populære rammene som driver med millioner av nettsteder rundt om i verden. StackPath er stolte av Bootstrap CDN-bibliotekene.

Honorable Mentions (CDN-er med kort prøveperiode)

Følgende CDN-tjenester tilbyr en prøveperiode, men på grunn av sikkerhetsformål, må du bruke et kontaktskjema for å komme i kontakt med dem. Når du har fått en gratis prøveperiode, krever det en god kunnskap, som kan oppnås ved å finjustere den denne fantastiske artikkelen.

 1. MetaCDN – Å tilby en 7-dagers prøveperiode med ubegrenset tilgang til alle tjenester og ingen påmelding av kredittkort kreves – MetaCDN er et godt valg for en prøve-CDN.
 2. CDN77 – De tilbyr en 14-dagers prøveversjon med tilgang til alle funksjonene som er tilgjengelige i premiumplanen og uten å måtte oppgi et kredittkort. Hvis du bestemmer deg for å fortsette å bruke tjenesten deres, blir du bare belastet for det du bruker per byte (pro-rate).
 3. KeyCDN – De tilbyr en gratis prøveperiode uten å måtte oppgi et kredittkort når du registrerer deg. Det ser ut til at de gir deg 250 GB gratis overføring i løpet av prøveperioden.

Konklusjon

For å holde det kort, vil jeg minne deg på at alle gode ting må komme til en slutt. Det har vært tilfeller av gratis CDN-selskaper som har sluttet å tilby tjenesten gratis (Exabytes) eller har stengt helt (SpeedyMirror, CoBlitz) – noe som bringer oss til en viktig konklusjon:

Når bør jeg bytte til A proper CDN?

En gratis CDN-tjeneste vil bare vare så lenge. Når trafikken begynner å øke – vil du til slutt gå tom for prøvebåndbredde og / eller besøkende kan begynne å klage om et tregt nettsted. Det er den grønne lysbryteren din til en skikkelig CDN-tjeneste som CDN77 eller Amazon CloudFront. Glade løyper, Roadrunner!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map