Vanlige WordPress-sikkerhetsfeil Mange nettsteder lager

Vanlige WordPress sikkerhetsfeil

Hvis nettstedet ditt noen gang har blitt angrepet av roboter, hackere eller andre useriøse elementer, vil du vite at å sette det riktig igjen kan bli et mareritt. Med WordPress økende i popularitet, har det blitt mer et mål for hackere ettersom utbetalingen kan være større. Selv om det ikke er noe som tullsikker sikkerhet, er det mange små og store ting vi kan gjøre for å unngå noen vanlige WordPress sikkerhetsfeil og gjøre det vanskeligere for robotene å komme inn på nettstedene våre og skape ødeleggelser.


I dette innlegget, la oss sjekke ut de vanlige sikkerhetsfeilene på WordPress-nettsteder. Vi vil også finne ut hva vi kan gjøre for å minimere vår sårbarhet for sikkerhetstrusler.

Feil nr. 1: Oppdaterer ikke WordPress

WordPress har et stort fellesskap som er våkne for sikkerhetsproblemer, og teamet på WordPress utsteder regelmessig oppdateringer for å fikse sikkerhetstrusler. Men det er opp til oss å utføre disse oppdateringene på WordPress-installasjonen vår og korrigere eventuelle sikkerhetshull. Store oppdateringer til WordPress-kjernen skjer automatisk, men for mindre oppdateringer og for oppdateringer til temaer og plugins, må du ta hensyn til varslene som vises på dashbordet..

Oppdatering av WordPress er ofte en jevn prosess, som krever bare et klikk, men noen ganger kan det være problemer med inkompatibilitet som ødelegger nettstedet ditt. Det er mer om oppdatering av WordPress i denne hurtigguiden for å oppdatere WordPress.

Feil nr. 2: Kjøper ikke kvalitetstemaer og plugins

Dårlig kodede temaer og plugins er en sikkerhetsfare på nettstedet ditt. Ikke bare kan de bremse nettstedet ditt, de kan være inkompatible med WordPress-versjonen du bruker, eller med hverandre. Legg til det, de kan tjene som et inngangspunkt for skadelig programvare.

Den åpenbare forholdsregelen å ta i bruk her er å kjøpe temaer og plugins bare fra kvalitetskilder. Det er mange gode temaer og plugins som er gratis tilgjengelig i WordPress. Hvis valget ditt er for et premiumtema eller plugin, kan du slå opp Themeforest eller CodeCanyon og andre anerkjente temahus som WPExplorer.

Velg de som er bedre vurdert og nyt et større antall nedlastinger. Les gjennom anmeldelser av temaer og plugins og sjekk ut hva andre langsiktige, ekte brukere sier om dem. Gå gjennom endringsloggen for å se om det er jevnlige oppdateringer. Skriv til forfatterne for å forstå om det temaet eller pluginen passer for deg før du kjøper. Og for å hvile praktiske problemer, kan du kjøre det på et testnettsted, hvis det er mulig.

Feil nr. 3: Oppdaterer ikke temaer og plugins

Akkurat som WordPress bør temaene og pluginene dine ha regelmessige oppdateringer for feilrettinger og sikkerhetsoppdateringer. Det er din jobb å teste disse oppdateringene og deretter installere dem for å holde WordPress-nettstedet ditt trygt.

Merk: En av de vanligste grunnene til at folk lar temaene deres komme ut er på grunn av tilpasset kode. Dette er grunnen til å bruke barnetemaer er viktig. Hvis du planlegger å gjøre noen endringer i temafilene dine, husk å bruke et barnetema slik at du trygt kan oppdatere kjernetemaet ditt i fremtiden.

Feil nr. 4: Mangel på sikkerhet på innloggingssiden

Påloggingssiden er stedet der autoriserte brukere kommer inn på nettstedet. Men mange uønskede useriøse brukere kan også på en smart måte finne veien til nettstedene våre fra påloggingssiden og kan til og med skaffe seg administratorrettigheter. For å forhindre dette, må vi forbedre sikkerheten på innloggingssiden. Det er virkelig ikke vanskelig å gjøre dette, og det er mange enkle justeringer du kan utføre for å stoppe ugagn rett utenfor døren..

Du kan endre brukernavnet fra det ofte brukte ‘Admin’ og håndheve sterke passord. Eller begrens antall påloggingsforsøk – dette vil være spesielt effektivt for å stoppe brute force-angrep. En annen beskyttelsesmetode som er enkel å ta i bruk er tofaktorautentisering. Og med Google presser på for bruk av SSL, kan det hende du vil være et skritt foran og bruke det på nettstedet ditt før enn senere. Så du forstår, innloggingssiden er et bra sted å begynne å forbedre sikkerheten på nettstedet ditt.

Feil nr. 5: Feil bruk av brukerroller

WordPress har mange brukerroller – administrator, redaktør, forfatter, bidragsyter og abonnent. Ikke alle av dem trenger å ha de samme rettighetene på nettstedet ditt. Når du legger til brukere på nettstedet ditt, må du være forsiktig med privilegiene du gir dem på baksiden. Tillat bare så mye privilegium som er nødvendig for dem å oppfylle sine roller på nettstedet.

Å gi ubegrenset tilgang til alle brukere kan gjøre det lettere for hackere å bryte seg inn.

Det er virkelig ikke nødvendig å gi abonnenter tilgang til backend når alt de trenger å gjøre er å lese innhold. Tilgang på redigeringsnivå skal bare gis til pålitelige brukere, og tilgang til administratornivå kan, om i det hele tatt, veldig sparsomt. Å la brukere begrense privilegier og tvinge dem til å bruke sterke passord, kan i stor grad kontrollere tilgangen til backend.

Feil nr. 6: Ikke sletter ubrukte temaer og plugins

Over tid legger vi stadig til plugins og temaer til WordPress når og når behovet oppstår. Men når vi ikke lenger har bruk for dem, glemmer vi å slette dem fra nettstedet vårt. Det er ikke nok å bare deaktivere temaer og plugins, du må slette de du ikke har tenkt å bruke. Dette enkle trinnet kan redusere eksponeringen din for skadelig programvare. Inaktive plugins bruker ikke RAM, båndbredde eller PHP, men tar opp serverplass. Ikke bare kan dette bremse nettstedet ditt, de kan også brukes til å kjøre ondsinnet kode på nettstedet ditt.

Før du legger til et programtillegg på nettstedet ditt, må du sjekke om WordPress kan håndtere den aktuelle funksjonen. Eller temaet du bruker eller verten din kan dekke funksjonene du trenger. Så hvis du har noen plugin på nettstedet ditt for disse samme funksjonene, kan det være lurt å slette dem.

Nå som du renser ut ubrukte plugins, kan du like gjerne gå hele distansen og rense ut mediebiblioteket, opplastingsmappen og inkluderer mappen. Dette er alternative inngangspunkt for malware som kommer inn på nettstedet ditt bare for å utføre seg senere. Ved å slanke disse mappene, kutter du ned tilgangspunktene for malware og hackere.

Feil nr. 7: Ikke velger en sikker vert

Ofte er ikke hackere rettet mot nettstedet ditt, de kan være rettet mot et annet nettsted som deler serverplass med deg. Du er bare et tilfeldig offer. I et delt hosting-scenario kan ett kompromittert nettsted få ned alle nettstedene på en server. Derfor er det viktig å velge webhotell med mye omhu. Som vi flere ganger har sagt på bloggsidene våre, når det gjelder hosting, får du bare det du betaler for. Billige hostingalternativer går nesten alltid på akkord med sikkerhet, og serverne deres er mer utsatt for sikkerhetsangrep. Ikke bare det, du vil ofte finne støtte som er mindre enn tilfredsstillende når nettstedet ditt er under angrep.

Å sette ned gode penger for kvalitetshotell er virkelig verdt investeringen. Det vil spare deg for mye hodepine nedover, spesielt hvis virksomheten din er sterkt knyttet til nettstedet ditt. Trenger du hjelp med å velge en vert? Gå til listen over anbefalte vertsalternativer.

Feil 8: Søker ikke etter skadelig programvare

Malware kan komme inn på nettstedet ditt uten at du engang er klar over det. Det kan forbli skjult og gjøre mange ting uten din viten, for eksempel å spore besøkende, få tilgang til sensitiv informasjon som kredittkortdetaljer eller legge til tilbakekoblinger til andre nettsteder. Når det er skadelig programvare som lurer på nettstedet ditt, begynner Google å vri bort søkemotorer for å forhindre at andre nettsteder blir smittet. Dette kan føre til et fall i trafikken til nettstedet ditt.

Det er mange plugins og tjenester tilgjengelig som kan skanne nettstedet ditt for malware og fjerne mange av dem. Du trenger bare å besøke nettstedet for tjenester som Sucuri SiteCheck Scanner og skriv inn nettadressen til nettstedet ditt. Det vil bli generert en rapport som viser skadelig programvare som er oppdaget, så vel som anbefalingene om hvordan du skal håndtere den. Ellers kan du velge å legge til en plugin og kjøre en skanning. Hvis du ønsker det, kan du slette plugin-modulen etter bruk og installere den på nytt når du vil kjøre en skanning igjen.

Feil nr. 9: Installerer ikke et sikkerhetsplugin

En av de enkleste måtene å øke sikkerheten på nettstedet ditt er å legge til en sikkerhetsplugin. Disse programtilleggene kan håndtere mange sikkerhetsproblemer som å håndheve sterke passord, sette opp brannmurer, beskytte mot brute force-angrep og mer. Det er mange gratis plugins som iThemes Security og så vel som mange premium plugins som er tilgjengelige, og det er best å installere og aktivere en tidligst. Det er også mange sikkerhetstjenester på nettstedet som Sucuri som tilbyr å administrere sikkerhet på WordPress-nettstedet ditt.

Feil 10: Holder ikke sikkerhetskopiering av nettsteder

Du skulle tro at nå har du gjort alt det ovennevnte, nettstedet ditt er trygt fra skurkene. Beklager å skuffe, men hackere foredler metodene sine og nye trusler dukker opp kontinuerlig. Derfor kan du som et sikkerhetsnett bruke en plugin til sikkerhetskopi og ta en sikker sikkerhetskopi av nettstedet ditt med jevne mellomrom og holde dem på et trygt sted.

Det er ikke nok å gjennomføre en sikkerhetskopi av bare databasen, en full sikkerhetskopi av nettstedet er nødvendig. Det inkluderer temaene, plugins, wp-innhold-mappen samt viktige WordPress-konfigurasjonsfiler som wp-config.php og .htaccess-filer. Bruk kvalitetsprogramtillegg som BackupBuddy eller Vaultpress og oppdater dem regelmessig. Vedlikehold også flere sikkerhetskopier du kan falle tilbake på på forskjellige steder og offline.

Kort oppsummert

Nettsikkerhet handler ikke alltid om høye vegger og gjerder, og det er heller ikke en engangsfiksing. Det handler mer om å holde deg foran mishaker-produsentene. Det er mange små og enkle trinn du kan ta for å holde et nettsted trygt og sikkert. Det er viktig å gjennomgå dine forsvar for å sikre at de er i tråd med nettstedets behov og utvikle sikkerhetsrutiner som kan holde det trygt.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map