Introduksjon til HTTP / 2 for WordPress

Introduksjon til HTTP / 2 for WordPress

HTTP / 2 er en av de viktigste milepælene som blir introdusert på det moderne nettet. Denne artikkelen belyser den nåværende tilstanden til HTTP og introduserer de viktigste fordelene (og noen ikke-tekniske konsepter) av HTTP / 2. Vi lærer også hvordan du implementerer HTTP / 2 for WordPress i 2018.


En kort historie om HTTP

HTTP står for Hypertext Transfer Protocol, som ble opprettet av Tim Berners Lee i 1991. Tim er mannen vi må takke for World Wide Web. HTTP er en av de mest allestedsnærværende og allment adoptert applikasjonsprotokoller på internett. Men det er ikke den eneste.

Hold et øyeblikk. Jeg har fremhevet setningen applikasjonsprotokoller. Hvorfor det? Du forstår, Internett er faktisk en sammensetning av fire hierarkiske lag med protokoller. Hvert lag består av et antall protokoller og er ansvarlig for a kjernefunksjon.

På jakt etter litt, er det fire lag i IP-pakken (Internet Protocol):

 1. Påføringslag
 2. Transportlag
 3. Internett-lag
 4. Koblingslag
Protokoller for Internett-applikasjonslag

Internet Protocol Layers. Kilde: Wikipedia

Uten å gå for mye inn på detaljer, er de tre siste lagene (dvs. transport, internett og koblingslag) ansvarlige for å etablere en pålitelig forbindelse for data som skal utveksles.

Det øverste laget kalles Applikasjonslag, som serverer alle applikasjoner på internett.

 • Å vise websider er en applikasjon på Internett – som er muliggjort av HTTP-protokollen.
 • E-post er et annet program på Internett – muliggjort av POP- eller IMAP-protokollen.

Det er flere protokoller i applikasjonslaget på Internett som lager ting som YouTube Live Videos og Clash of Clans mulig.

Fødselen til HTTP / 2

HTTP / 2 for WordPress Beginnings

HTTP er det vanlige språket mellom klienter og servere, noe som muliggjør det moderne nettet. Fra sin enkle begynnelse som et enkelt søkeord og dokumentsti, har det blitt den valgte protokollen ikke bare for nettlesere, men for praktisk talt alle Internett-tilkoblede programvare og maskinvareapplikasjoner.

Dette gir spørsmålet – hvor ofte oppdaterer vi denne viktige programvaren? Vel, som det viser seg – ikke så ofte

Forrige gang HTTP-protokollen fikk en oppdatering var faktisk 1997 – ti år før den første iPhone ble lansert! Det var HTTP-versjon 1.1 og 20 år senere er det fortsatt den mest brukte HTTP-versjonen i dag!

Alt som skjer på Internett – fra streaming av kattevideoer, til live videochatter levert fra den internasjonale romstasjonen og billioner av online transaksjoner – skjer over teknologien som ikke har hatt noen oppdatering i over to tiår. Gjennom årene har vi gjort enorme fremskritt med å lage nye applikasjoner for Internett. Imidlertid gjorde vi alt dette ved å lage løsninger fra begrensningene i HTTP / 1.1

Jeg mener ikke å si at HTTP / 1.1 alt er dårlig. Men det kan det bruk en oppdatering. Og det er derfor i 2015 Internet Engineering Task Force doblet ned med å lage en bedre protokoll for HTTP.

Resultatet var en ny protokoll som sømløst jobbet med alle tingene som kjørte på HTTP / 1.1, mens de gjorde noen alvorlige forbedringer i den underliggende teknologien. Denne nye protokollen ble kalt HTTP / 2.

Hva endret seg i HTTP / 2?

Mange ting faktisk. Men vi kommer ikke til å dekke alle dem her. Ganske sikker på at du blir lei deg da, og enda mer sikker på at jeg ikke vil være i stand til å forklare tingene på en ikke-nørdaktig måte. Men når det gjelder HTTP / 2 for WordPress, her er noen viktige punkter.

multiplexing

I HTTP / 1.1 trengte serveren og klienten å etablere individuelle tilkoblinger for å be om ressurser. La meg forklare med denne vakre illustrasjonen fra UpWork:

HTTP / 2 for WordPress: Multiplexing

Illustrasjon av multiplexing av UpWork

Et nettsted består av HTML, CSS, JavaScript, bilder og andre filer. Disse filene kalles samlet ressurser. I dette eksemplet er det et nettsted som består av tre ressurser – en JavaScript-fil, en CSS-fil og en bildefil.

Vi ser at i HTTP / 1.1 krever nettleseren tre TCP-tilkoblinger med serveren for å be om disse ressursene. Hvorfor? Fordi i HTTP / 1.1, kan hver tilkobling bare be om en forespørsel. Et større antall forbindelser resulterer vanligvis i det som best kan beskrives som ressurs ‘trafikkork’ – som til slutt fører til en treg opplevelse av nettstedet.

HTTP / 2 støtter Multiplexing

Multiplexing er en teknologi som lar servere sende flere filer over en enkelt tilkobling. Som et resultat, når det samme nettstedet bruker HTTP / 2, kan alle de tre ressursene sendes over en enkelt tilkobling. Følgelig vil belastningstider og forbruk av nettverksressurser redusere betydelig. På enklere vilkår vil du kunne gjøre mer med mindre. Så HTTP / 2 for WordPress er en flott måte å (potensielt) øke hastigheten på WordPress-nettstedet ditt.

Domenesharding og andre forbedringer

Husker du hvordan nyere applikasjoner krever “midlertidige løsninger” for å overvinne visse begrensninger av HTTP / 1.1? Domenesharding er en slik løsning. La oss se på hvorfor avskjæring av domener er nødvendig.

Vanligvis begrenser HTTP / 1.1 det maksimale antallet åpne forbindelser mellom en server (domene) og klient. De fleste nettsteder har flere ressurser som kan lastes parallelt. I et forsøk på å få nettsteder til å laste raskere begynte nettsteder å tjene ressursene sine fra flere underdomener. Dette kalles domenesharding.

HTTP / 2 for WordPress: Sharding av domener

Illustrasjon av domenesharding av UpWork

Nå med HTTP / 2, er det ikke behov for deling av domener. Ikke fordi HTTP / 2 ikke setter en grense for maksimalt antall åpne tilkoblinger. Men fordi HTTP / 2 støtter multiplexing. Alle ressursene kan sendes direkte i en forbindelse!

Takket være multiplexing i HTTP / 2, er det ikke lenger behov for mange av disse ‘midlertidige løsningene’. Disse inkluderer CSS-sprites, inline bilder i CSS ved hjelp av data-URI-er, og sammenkoble av CSS og JavaScript. For å sette det inn Smashing MagazineOrd:

HTTP-forespørsler er billige i verdenen av HTTP / 2. Det vil være langt bedre å organisere eiendelene dine under utvikling etter sidene de skal brukes på. Du kan da bare tjene opp koden som besøkende trenger. Å laste ned mange små stilark spiller ingen rolle. Du kan også organisere basert på hvor ofte ting endres; eiendeler med lang levetid kan da bli ivaretatt lenger.

Støtte for binære protokoller

Vi vet at datamaskiner snakker i 0s og 1s, ikke sant? Det var ikke slik HTTP / 1.x pleide å snakke. HTTP1.x brukes til å behandle tekstkommandoer for å fullføre forespørsel-svar-sykluser.

HTTP / 2 støtter konvertering fra en tekstprotokoll til en binær protokoll. Dette gjør det mulig for serveren og klienten å snakke i 0s og 1s i stedet for faktisk tekst – og dermed redusere mengden tid og energi som kreves for å fullføre de samme forespørsel-svar-syklusene betydelig.

HTTP / 2 Server Push

Denne funksjonen kan bli litt komplisert å forklare, men jeg vil prøve å holde den enkel. I det klassiske HTTP / 1.1-scenariet vil en server (eller nettsted) bare sende ressurser til klienten (nettleseren) bare når klienten ber om ressursen. Dette er det typiske scenarioet med forespørsel om svar.

Imidlertid introduserer HTTP / 2 konseptet med en server push, der serveren for første gang kan sende ressurser (eller informasjon) til klienten, uten å ha klienten til å eksplisitt be om ressursen. Denne mekanismen sparer en forespørsel-svar tur / retur og reduserer nettverksforsinkelse.

Nettutviklere kan bygge applikasjoner som utnytter Server Push og sender ekstra ressurser / informasjon til klienten ved å forutse forespørsler. Sluttresultat? Raskere og jevnere bruksområder.

Header Compression

HTTP / 2 bruker noe som heter HPACK-headerkomprimering når du utveksler data mellom klienten og serveren. Før vi får vite hvorfor dette er viktig, er det på tide å lære litt mer om protokoller.

En dataenhet i enhver protokoll (inkludert HTTP) består av tre kjernekomponenter – topptekst, nyttelast og bunntekst.

 1. Header: Header inneholder informasjon om dataenheten
 2. Nyttelast: Dette er de faktiske dataene som blir transportert fra serveren til klienten
 3. Bunntekst: Dette er en slags sjekkliste som sikrer at dataenheten ble levert vellykket uten feil.

Header-komprimering fungerer er en ganske enkel måte – serveren komprimerer headerinformasjon før overføre det til klienten. Ved mottak av dataenheten (eller pakken), dekomprimerer klienten overskriften og viser (eller bruker) den til (eller for) brukeren.

Når medierike nettsteder (som Netflix eller New York Times) blir normen i dag, kan HTTP / 2s HPACK-headerkomprimering spare mye båndbredde når du overfører data fra serveren til klienten.

Forbedret TLS

TLS står for Transport Layer Security, som er teknologibiten som krypterer tilkoblinger mellom server og klienter. Vi vet at det har HTTPS. Det er teknologien som hjelper deg med å forhindre hackere i å stjele kredittkortinformasjonen vår og andre personlige data under online transaksjoner.

HTTP / 2 fungerer feilfritt med den eksisterende TLS-teknologien og bringer inn massevis av avanserte funksjoner som færre TLS-håndtrykk, lavt ressursforbruk på både klient- og serversiden og forbedrede muligheter for å gjenbruke eksisterende webøkter samtidig som du fjerner visse sårbarheter tilknyttet HTTP / 1 .x.

Er verden klar for HTTP / 2?

Det kommer an på. De fleste moderne nettlesere inkludert Chrome og Firefox støtter HTTP / 2-protokollen. Hvis du har ressurser til å implementere HTTP / 2-protokollen – bør du gå foran og gjøre det.

Kompatibilitetssjekk for HTTP / 2 blant store nettlesere.

CanIUse.com gir en oppdatert kompatibilitetssjekk for HTTP / 2 blant store nettlesere

Slik kommer du i gang med HTTP / 2 for WordPress?

HTTP / 2 for WordPress

Å implementere HTTP / 2 på WordPress-verten krever mye teknisk kunnskap. Hvis du er en utvikler eller nettverk og administrerer servere er din greie – gå for det.

Den gode nyheten er at det er enkelt å implementere HTTP / 2 for WordPress takket være gode leverandører av WordPress-hosting. F.eks, både WPEngine og Kinsta støtter HTTP / 2 og har alle nødvendige tilbakemeldinger som kreves for å sikre at besøkende som ikke støtter den nye protokollen, får en pålitelig, fullt optimalisert versjon av HTTP / 1.1-opplevelse.

Fra en internettbrukers perspektiv trenger du ikke gjøre noe annet enn å laste ned den nyeste versjonen av nettleseren din. Hvis nettstedet er kompatibelt med HTTP / 2, vil nettleseren automatisk kommunisere med den ved hjelp av den nye protokollen. Imidlertid er HTTP / 2 helt bakoverkompatibel, så nettsteder som fremdeles bruker den gamle HTTP, vil ikke bli berørt. Det betyr at du bare kan lene deg tilbake og glede deg over raskere innlasting av nettsteder.

Innpakking av HTTP / 2 for WordPress

HTTP / 2 for WordPress er et sårt tiltrengt, revolusjonerende stykke oppdatering til en av verdens fremste teknologibiter. Imidlertid vil det ta en mye på tide for HTTP / 2 å gå mainstream – som HTTPS nettsteder. Når det er sagt, er formålet med denne artikkelen å introdusere leserne våre for dette fantastiske teknologibildet som potensielt kan endre ansiktet til World Wide Web.

Tanker om HTTP / 2 for WordPress? Spørsmål? Gi oss beskjed i kommentarfeltet nedenfor!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map