Hvordan teste sikkerhetskopier av WordPress

Hvis du administrerer WordPress-nettsteder lenge, er du klar over viktigheten av å ta vanlige sikkerhetskopier. Sikkerhetskopiering sparer deg for en hel masse trøbbel i tilfelle uforutsett katastrofe.


I tillegg til å ta vanlige sikkerhetskopier, er det også viktig å håndtere sikkerhetskopiene dine sikkert. Hvorfor? Fordi en rekke ting kan gå galt, som –

  • Serveren går tom for lagringsplass
  • Sikkerhetskopiering kan bli utilgjengelig
  • Sikkerhetskopiering kan bli ødelagt, infisert med malware
  • Sikkerhetskopiering kan være ufullstendig, osv

Alle disse problemene gjør sikkerhetskopier ubrukelige.

Se for deg at nettstedet går ned, og de eneste sikkerhetskopiene du har er ødelagte eller ufullstendige. Høres frustrerende ut, ikke sant? Tross alt er hele poenget med å ta sikkerhetskopier å kunne gjenopprette dem når behovet oppstår.

Det er her testing av sikkerhetskopier er nyttige. Å teste sikkerhetskopiene før du gjenoppretter, kan spare deg for mye nød i fremtiden. Det anbefales at du tester en integrert del av den overordnede sikkerhetskopieringsstrategien. Testing av sikkerhetskopier av nettstedet ditt bør utføres fra tid til annen, i stedet for å lagre det for når katastrofen rammer. På den måten vil du være forberedt og kan raskt gjenopprette en fungerende sikkerhetskopi for å få nettstedet ditt i gang.

Hvordan hjelper testing av WordPress-sikkerhetskopier?

WordPress er et komplekst økosystem som består av mange kjernefiler sammen med plugins og temaer. Livet er bra når nettstedet ditt fungerer som det skal. Men når det oppstår et problem, kan det være en enorm smerte å finne ut av årsaken. Alt du vil gjøre er å få nettstedet ditt tilbake til normalt så raskt som mulig. En rask løsning som å gjenopprette nettstedet ditt virker fristende. Men å gjenopprette en sikkerhetskopi uten først å teste den, kan gjøre det verre hvis sikkerhetskopien er ødelagt eller ufullstendig.

Hvis du bruker tid til å teste sikkerhetskopiene først, oppnår du følgende:

  • Diagnostiser hvorfor nettstedet ditt gikk ned (ved å bruke kopien av sikkerhetskopien som ble tatt rett før nettstedet gikk ned).
  • Skulle du oppdage en feil i sikkerhetskopien, kan du hoppe over kopien og lete etter en bedre kopi.
  • Sikkerhetskopiering gjør det også mulig for brukere å teste modifikasjoner uten å påvirke liveområdet.
  • Du kan se etter problemer med inkompatibilitet osv.

Selv om det er mange mange fordeler med å teste sikkerhetskopier, kan prosessen være tidkrevende og vanskelig å implementere. La oss evaluere de viktigste utfordringene knyttet til å utføre sikkerhetskopieringstesting.

Utfordringer med WordPress Backup Testing

Du må først lage et testmiljø. Dette kan være ganske teknisk, spesielt hvis du har flere backup-versjoner som må testes. Du må kanskje lage forskjellige testmiljøer. Verktøy som WampServer eller DesktopServer kan hjelpe deg med å lage et lokalt miljø på systemet ditt. Eller hvis du bruker en god administrert WordPress-vertsplan, kan det hende du kan lage iscenesettingssider du kan teste på.

Men når du har et testmiljøoppsett, må du faktisk teste sikkerhetskopiene. Du kan enten gjøre dette manuelt eller med en plugin. La oss se på begge deler!

Hvordan teste sikkerhetskopiene manuelt

Det første alternativet er å manuelt teste sikkerhetskopier av WordPress-nettet selv. Det er to hovedtrinn du trenger å gjøre.

1. Opprett og last ned en sikkerhetskopi av nettstedet ditt.

For å ta sikkerhetskopi av WordPress-nettstedet ditt, trenger du egentlig å lage en kopi av alle filene dine. Du kan sikkerhetskopiere nettstedet ditt manuelt enten ved å bruke cPanel File Manager for å laste ned WordPress-mappen eller via SFTP for å se og laste ned filene dine. Denne guiden for sikkerhetskopiering av WordPress dekker alle trinnene og verktøyene for å få jobben gjort.

2. Last opp sikkerhetskopien på det lokale nettstedet.

Nå på det lokale systemet ditt, må du opprette et midlertidig WordPress-nettsted for å laste opp og teste sikkerhetskopien.

Bruk Desktopserver eller lignende programvare for å lage et WordPress-nettsted lokalt. Når du er klar, kan du laste opp sikkerhetskopien til det lokale nettstedet ved å bruke alternativet ‘Eksporter eller importer et nettsted’. (Merk at denne funksjonen er utelukkende tilgjengelig for DesktopServer Premium-brukere.)

DesktopServer-sikkerhetskopier

Når du har lastet opp sikkerhetskopien og nettstedet er klart, kan du begynne å teste det lokale nettstedet.

Mer om DesktopServer

Som du kan se, er manuell testing ikke akkurat enkel og krever at du bruker verktøy. På toppen av alle disse, må du ha teknisk kunnskap for å håndtere eventuelle problemer som oppstår under testing. Det er langt enklere å bruke en plugin.

Hvordan teste sikkerhetskopiene dine med en plugin

Manuell testing av sikkerhetskopi kan være vanskelig. Dette er grunnen til at mange brukere foretrekker å bruke et verktøy eller plugin for å teste sikkerhetskopier. Ved hjelp av plugins kan du opprette et testmiljø med et klikk på en knapp. Hvis WordPress-backup-plugin-en din tilbyr et testmiljø som er enda bedre, for da trenger du ikke å laste ned og deretter laste opp sikkerhetskopiene dine til testmiljøet om og om igjen.

I denne delen viser vi hvordan du tester sikkerhetskopier ved å bruke BlogVault backup-tjenester.

Få BlogVault

Selv om det er mange sikkerhetskopitjenester å velge mellom, er BlogVault den eneste som skaper et testmiljø på sin egen server. Byrden ved å kjøre prosesser blir båret av BlogVault-servere og ikke dine, noe som betyr at ditt levende nettsted forblir upåvirket. Og med det Testgjenoppretting funksjonalitet, gjenoppretter BlogVault automatisk sikkerhetskopien i et testmiljø (vanligvis kalt iscenesettelse). Testmiljøet utløper om en uke hvor du kan undersøke sikkerhetskopier og når du er fornøyd, kan du gjenopprette sikkerhetskopien du velger uten å brekke svette.

Så la oss teste!

1. Opprett og konfigurer Blogvault-kontoen din.

Opprett en konto og legg til nettstedet ditt i dashbordet.

Opprett en BlogVault-konto

Når du legger til et nettsted til BlogVault-oversikten, tar pluginen en sikkerhetskopi av nettstedet ditt. Dette kan ta en stund, og du får beskjed når det er gjort.

2. Velg sikkerhetskopien du vil teste.

Velg deretter nettstedet du ønsker (i tilfelle du la til mer enn ett nettsted) og klikk på dashbordet fra sikkerhetskopier seksjon.

Blogvault backup

Klikk deretter på neste side på et alternativ som ser ut som en sky. Det er Testgjenoppretting knapp.

Blogvault Test Restore

Du må også velge Sikkerhetskopi versjon og PHP-versjon du vil teste. Ikke glem å trykke på Send.

Blogvault Backup & PHP-versjon

Test-sikkerhetskopien gjenopprettes i løpet av få minutter, og nå er det på tide å sjekke om sikkerhetskopien er i orden.

Blogvault gjenopprettet sikkerhetskopi

3. Gå til testing!

Klikk på Besøk Test Restore knapp.

Blogvault besøkstestgjenoppretting

Du vil bli bedt om å oppgi legitimasjon fra forrige side.

Blogvault legitimasjon

Etter at du har logget inn, skal du kunne se sikkerhetskopien gjenopprettet på nettstedet ditt.

Hvis du vil teste en annen sikkerhetskopi, sletter du bare teststedet og oppretter et nytt. Start fra begynnelsen og velg ganske enkelt en annen sikkerhetskopiversjon du vil teste.

Når du finner sikkerhetskopien du leter etter, klikker du for å aktivere og gjenopprette den spesifikke versjonen.

Automatiserte verktøy som BlogVault eliminerer problemer og risikoer forbundet med manuell testing av sikkerhetskopier. Det er like enkelt som å klikke på noen få knapper! Og som nevnt før, det er ikke stress på serveren din (siden alt er gjort på Blogvaults slutt).

LÆR MER OM BlogVault


Katastrofe slår når du minst venter det. Bedre være trygg enn beklager, ikke sant!

Testing av sikkerhetskopier fra tid til annen anbefales sterkt. Når ting går sørover, vet du at du har et sikkerhetsnett å falle tilbake på. Og du kan være sikker på at den er uten hull.

Har du flere tips til å teste sikkerhetskopier av nettsteder? Eller andre verktøy du vil anbefale? Gi oss beskjed i kommentarfeltet!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me