5 ting du må unngå å gjøre i WordPress

WordPress-backend kan være en farlig grunn å trå på som nybegynner. Alt som tilbyr slik kraft må også fordele ansvaret til brukeren, og det er her noen mennesker kan gå galt når de kommer i gang.


Uten å ville skremme deg for mye, er det visse ting du kan gjøre i WordPress som bare vil ødelegge det. På en mindre bekymringsfull (men også viktig) merknad, er det andre ting du kan gjøre som jeg absolutt vil fraråde – enten det representerer en potensiell sikkerhetsrisiko eller bare noe som har en negativ innvirkning på brukeropplevelsen.

Med det ovenstående i tankene, i dette innlegget vil jeg dekke fem ting du må unngå å gjøre i WordPress. Med følgende anbefalte implementeringer vil nettstedet ditt være langt tryggere, pålitelig, funksjonelt og hyggelig for besøkende.

1. Ikke bruk kodeditorene

Det er et par landminer i WordPress-backend; du kan få tilgang til dem via Utseende> Editor og plugins> Editor i sidefeltet.

Ved første øyekast er disse redaksjonene ganske interessante – full tilgang til baksiden av nettstedet ditt! Se for deg mulighetene.

Min bloggs toppfil åpnes via Theme Editor.

Hodefilen til bloggen min, som er tilgjengelig via Theme Editor.

Tenk deg mulighetene – med ett galt tastetrykk kan du plutselig finne nettstedet ditt godt og virkelig ødelagt:

Forlater arbeidet bak

Jeg måtte bare fjerne tre tegn fra PHP-filene til temaet mitt for å endre hudfargen på nettstedet mitt som vist ovenfor.

Men det er ikke det verste av det – det er altfor lett å tilfeldigvis deaktivere tilgangen til backend på WordPress-nettstedet ditt, noe som ikke gir deg øyeblikkelig middel til å gjenopprette orden på nettstedet ditt.

På grunn av dette anbefaler jeg at du bare noen gang får tilgang til og redigere PHP-filene på nettstedet ditt med en FTP-applikasjon som filezilla (min personlige favoritt og WordPress.org’s anbefaling). Du bør lage en kopi av en hvilken som helst PHP-fil som du har tenkt å redigere før du starter, slik at du raskt kan bytte tilbake til en fungerende versjon hvis du ved et uhell vil ødelegge på nettstedet ditt. Det er langt bedre å være trygg enn beklager!

2. Ikke hold deaktiverte temaer installert

Etter min erfaring er det tre typer WordPress-brukere:

 1. De som kjører et veldig trangt skip
 2. De som holder ting rimelig pent og ryddig
 3. De som har liten respekt for backend på nettstedet sitt

Hvis du faller inn i den andre eller tredje typen, bør du nøye tenke på temaene du for øyeblikket har installert på WordPress-nettstedet ditt. Jeg snakker ikke om det aktive temaet, men de du har installert og deaktivert.

Selv om disse temaene er deaktivert, eksisterer de fremdeles på WordPress-installasjonen, og eventuelle sikkerhetsfeil eller sårbarheter kan fremdeles utnyttes. For eksempel er den mest berømte WordPress-temahacken TimThumb-utnyttelsen, som fortsatt påvirker visse blogger frem til i dag..

Generelt sett, hvis du bruker temaer av god kvalitet og sørger for at de blir oppdatert, bør du ikke få problemer. Imidlertid, hvis du har gamle temaer som ligger ubrukte på nettstedets backend, vil min anbefaling være å slette dem umiddelbart. På grunn av den enorme bruksskalaen, er WordPress et stort mål for hackere. Ikke gjør deg selv til et enkelt mål.

3. Ikke bruk temaets SEO-funksjonalitet

Denne anbefalingen er mindre enn en “deg gjør dette ”og mer av et forslag som jeg oppfordrer deg til å følge.

Avhengig av hvilket tema du har, kan det hende du finner ut at den har innebygde SEO-funksjoner. Jeg anbefaler at du unngår å bruke disse funksjonene av to grunner:

 1. Hvis du noen gang bestemmer deg for å endre temaer, kan SEO-dataene i temaet gå tapt (eller vanskelig å trekke ut)
 2. Den gratis WordPress SEO av Yoast plugin har den beste SEO-funksjonaliteten til alle tilgjengelige plugins eller temaer

Det er en dristig påstand, men at den generelt er akseptert av noen av WordPress-samfunnets mest respekterte brukere og utviklere. Fra 31. oktober 2012 for eksempel avskrev WooThemes SEO-funksjonalitet innen temaene på grunn av at SEO av Yoast var “mer fordelaktig” for WordPress-brukere. WooThemes overlevering av SEO-tøyler til en annen utvikler er et dristig tegn på deres tro på Yoasts plugin og en indikasjon på hvor elsket den er.

Hvis du vil vite mer om SEO av Yoast, kan du sjekke guiden vår om vanlige WordPress SEO-feil.

4. Ikke kategoriser og tag med definisjon

Det er få ting jeg kremmer mer om enn dårlig bruk av kategorier og koder i WordPress.

La oss få en ting rett foran – kategorier og tagger kan begge ha en rolle å spille på nettstedet ditt. I motsetning til hva noen tror, ​​er tagger ikke en antikvitert taksonomitype som ikke har noen relevans i den moderne bloggtiden. Videre er kategorier ikke der for å bli brukt og misbrukt.

Min favorittdefinisjon av kategorier og tagger kommer fra Lorelle:

Kategorier er nettstedets innholdsfortegnelse [og] -koder er nettstedets indeksord.

Tenk nå på dette – vises den samme teksten i en bok i forskjellige kapitler? Selvfølgelig ikke. Dette formatet bør overføres til bloggen din. Det jeg mener med dette er at et innlegg sjelden bør tildeles mer enn én kategori. Hvis du føler behov for å fordele det til to eller flere, har du sannsynligvis for mange kategorier som overlapper hverandre (7-10 er min tommelfingerregel for et optimalt antall).

Kategorier skal representere de brede emnene som dekkes på bloggen din (f.eks. “Middagsoppskrifter”), og taggene skal være mer spesifikke (f.eks. “Kylling”). Innhold skal kun merkes når kodene det gjelder er direkte relatert og relevant for innholdet. Generelt sett vil jeg si at du bare skulle bruke ikke mer enn 50 koder.

Poenget mitt er dette: både kategorier og tagger bør brukes for å komme brukeren til gode. Det er deres primære formål. Hvis du mister synet av det, vil navigering på nettstedet ditt bli en plagsom opplevelse. Sørg i det minste for at kategoriene dine er klart definerte og velfylte. Hvis du ikke er sikker på hvordan du tagger, kan du enten lese mer om emnet eller la dem være i fred.

5. Ikke legg kommentarer Moderasjon på

Jeg vil slutte med et skikkelig hat av meg. Det er ikke noe mer frustrerende for meg når jeg kommenterer en blogg når jeg blir konfrontert med følgende melding:

Bildekreditt: WPMU

Hvis du må vente på at kommentaren din blir moderert før den går i live, føler du deg oppfordret til å kommentere? Føler du deg verdsatt av bloggeren? Jeg tipper at svaret på begge spørsmålene er nei.

Etter min mening representerer kommenteringsmoderasjon en mangel på respekt fra bloggeren for kommentatorens tid og bør unngås for enhver pris. Det morsomme er at du ofte finner kommentarer moderasjon på mindre blogger – sjelden blir det brukt på større (som sannsynligvis vil motta mer spam). Jeg vil spekulere i at det er fordi større bloggere vet ikke å motvirke de mest lojale støttespillerne (dvs. de som kommenterer).

I virkeligheten er ikke spam så stort problem – plugins som Akismet gjør en god jobb med å stoppe mest mulig spam. Jeg skrev en artikkel her på WPExplorer om spamforebygging. Og når en blogg blir stor og får mange kommentarer, blir moderering av hver og en unødvendig stor oppgave å individuelt moderere. Slå av moderasjon av kommentarer via Innstillinger> Diskusjonsskjermbilde tilgjengelig fra sidefeltet.

Hva gjør Du Anbefaler å unngå?

Over har jeg skissert fem ting som jeg synes du bør unngå å gjøre i WordPress – fra alvorlige sikkerhetsfeil til hat til kjæledyr. Det er selvfølgelig mange flere advarsler og anbefalinger man kan komme med å bruke WordPress, og det er derfor jeg vil åpne det for deg.

Så fortell oss – hva anbefaler du at vi unngår å gjøre i WordPress for å holde nettstedene våre trygge og enkle og morsomme å bruke? Gi oss beskjed i kommentarfeltet nedenfor!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map