Zece motive posibile pentru care vizitatorii nu le plac site-ul dvs. web

Cât de des ați aterizat pe orice site web și ați lovit Înapoi butonul de pe browser aproape imediat? O fac vizitatorii atunci când aterizează și pe paginile dvs. web? Dacă rata de respingere de pe site-ul dvs. web crește și rata de conversie scade, atunci este timpul să aflați motivele pentru care vizitatorilor nu le place site-ul dvs. web.


Deci de ce ar putea vizitatorii să părăsească site-ul dvs. web? Nu trebuie să vă uitați departe pentru a afla motivele. Puteți fi conștienți de multe dintre ele, dar aici este o listă rapidă a celor mai importante.

1. Site-ul dvs. este prea lent

Viteza de încărcare a site-urilor web este o mare afacere pe internet. Niciun vizitator nu vrea să stea să aștepți să se încarce pagina ta de pornire. De fapt, puteți pune un număr – două secunde. Acesta este momentul în care majoritatea vizitatorilor se așteaptă să se încarce o pagină. Chiar și o întârziere de o secundă se poate traduce într-o reducere de 7% a conversiilor. Pentru Amazon, a o a doua întârziere înseamnă o pierdere anuală de 1,6 miliarde de dolari.

viteza site-ului

Dar nu există niciun motiv să fie așa, având în vedere că există multe lucruri pe care le poți face pentru a-ți grăbi WordPress-ul. Obținerea corectă a câtorva dintre ele vă poate ajuta să îmbunătățiți viteza site-ului dvs. web.

2. Prea multe pop-up-uri

Da, știm cu toții că pop-up-urile sunt minunate pentru conversii și nu spun că ar trebui să le scoateți pe toate de pe site-ul dvs. Deloc – doar că le folosești în mod prudent. Altfel, vizitatorii dvs. sunt probabil să se deplaseze pur și simplu, cel mai probabil pe site-ul unui concurent.

Acum, puteți face multe lucruri pentru a utiliza ferestrele de tip pop-up fără a afecta SEO-ul site-ului dvs. Pentru început puteți,

 • Implicați cititorii cu conținutul dvs. o perioadă înainte de a bliza un pop-up
 • Dă-le întotdeauna o opțiune ușor de găsit pentru a renunța la fereastra pop-up
 • Ascundeți ferestrele pop de la vizitatorii care se întorc

Interstiții acceptabile

De fapt, Google nu se adresează cu amabilitate la ferestrele de tip pop-up care intră în calea vizitatorilor care folosesc site-ul dvs. web, cum ar fi reclame mari lipicioase. Pop-up-urile cu intenția de ieșire nu sunt atât de enervante pentru un cititor și, dacă trebuie să utilizați ferestrele pop-up, ar trebui să luați în considerare serios trecerea la ele.

3. Site-ul dvs. nu este mobil-prietenos

Numărul de persoane care accesează internetul de pe telefoane mobile are a depășit numărul de utilizatori desktop. Nu este cazul să creați site-uri web bine ajustate pentru afișare și pe telefoane mobile?

Pentru ca un utilizator să aibă o experiență bună a site-ului dvs. pe un telefon mobil, trebuie să vă asigurați că nu trebuie să ciupească sau să mărească pentru o vizualizare mai bună. CTA și butoanele trebuie să fie ușor de găsit, fără a fi așezate prea aproape unul de celălalt. Puteți face multe alte lucruri pentru a optimiza site-ul dvs. web pentru a arăta bine și a funcționa bine pe dispozitivele mobile. Și după efectuarea tuturor modificărilor, puteți verificați dacă site-ul dvs. este mobil-mobil.

test mobil prietenos

Sa nu uit, Google nu va trimite niciun utilizator mobil în calea dvs., dacă credeți că site-ul dvs. web nu este ușor de utilizat pe telefoanele mobile. Adică mai mult de jumătate dintre utilizatorii de internet, astfel încât vedeți ce rămâneți să pierdeți dacă site-ul dvs. nu este mobil.

Mai mult, Google trece la un mobil-primul index. Aceasta înseamnă că în orice căutare inițiată pe un dispozitiv mobil, Google va privi paginile dvs. mobile înaintea versiunii desktop.

Poate fi, de asemenea, o idee bună pentru a aborda prima abordare mobilă pentru proiectarea site-ului dvs. web, dacă știți că majoritatea vizitatorilor dvs. accesează site-ul dvs. de pe telefoanele mobile.

4. Redarea automată a audio / video la încărcare

Sigur, tuturor ne place să ascultăm muzică, dar există un moment și un loc pentru toate. Cât de des ați deschis un site web pentru a fi întâmpinat pe neașteptate de un sunet puternic? Într-un loc public, acest lucru poate fi destul de intruziv. Chiar și altfel, te poate distrage de la sarcina la îndemână.

Ceea ce poate fi mai rău este dacă aveți un număr de file deschise și nu îl puteți identifica pe cel din care se redă audio. Și, credeți-mă, este mai ușor pentru vizitatorul dvs. să apeleze la butonul Înapoi sau la Închidere decât să caute butonul de mutare. Acesta este un alt vizitator pe care l-ai pierdut.

De asemenea, reclame care redă audio în mod neașteptat poate fi blocată de blocatorul de anunțuri încorporat de Chrome.

5. Designul dvs. Web este mai atractiv decât funcțional

Principalul obiectiv al oricărui site web trebuie să fie prezentarea conținutului într-o manieră plăcută. În același timp, utilizatorii ar trebui să poată interacționa cu acesta intuitiv, fără a fi distrași de prea multe trucuri care atrag atenția, cum ar fi GIF-urile și animațiile.

Site-uri atractive greu de utilizat pot atrage primii vizitatori, dar când își dau seama că nimic nu funcționează așa cum ar trebui să fie pe site-ul dvs., cu siguranță nu vor reveni.

În timp ce proiectați site-ul dvs. web, este o idee bună să:

 • Țineți pasul cu tendințele moderne cu care utilizatorii de internet sunt familiarizați
 • Fii consecvent în design pe întregul site web, fără să arunci o surpriză pe fiecare pagină
 • Acordați atenție fonturilor (săriți nevoia de a adăuga mai multe tipuri de caractere), culori, spații albe și aspect
 • Păstrați blocurile de text mici, o pagină supraaglomerată cu o mulțime de text este o modalitate sigură de a trimite un vizitator înfiorător
 • Folosiți glisoare numai atunci când este relevant și păstrați reclamele la un număr rezonabil

Anunțurile care se deschid pe site-ul web al anunțului atunci când un utilizator face clic pe „X” pentru a scăpa de el sunt cu siguranță un număr mare. Acesta este echivalentul de a păcăli un vizitator și nu va acționa amabil cu el.

În schimb, ar trebui să încercați să adăugați caracteristici utile pentru utilizator, cum ar fi „Înapoi la început” pe o pagină lungă sau o opțiune utilă „Căutare”.

6. Imaginile tale sunt plictisitoare

Dacă rulați un site web pentru o lungă perioadă de timp, ar trebui să știți că imaginile fac parte din toate site-urile web bune. Deci de ce să nu găsiți câteva imagini adecvate, unice și atractive pentru site-ul dvs.? Imaginile cu imagini nu sunt întotdeauna în regulă, mai ales dacă alegeți prima imagine adecvată pe care o întâlniți. Este posibil ca multe alte site-uri să le utilizeze și acest lucru nu va face ca site-ul dvs. să devină un standout cu utilizatorii de internet.

Am creat o listă de locuri în care puteți găsi cele mai bune fotografii de stocare pentru site-ul dvs., dar puteți face un pas mai departe și creați și dvs. fotografii. Folosiți fotografii cu persoane reale din jurul vostru sau creați-vă propriile imagini. Mai mult, dacă sunteți un client plătitor pe site-urile web care stocează imagini, este posibil să găsiți imagini care nu sunt atât de comune pe internet.

7. Conținut care nu este până la marcă

Un site web este doar o platformă pentru conținutul pe care îl deține. Oamenii accesează site-ul dvs. web în scopul principal al consumării conținutului dvs. Deci, informațiile pe care le aveți trebuie să fie unice, utile și prezentate într-o manieră conversațională.

În termeni practice, acest lucru poate însemna:

 • Fără conținut duplicat. Acest lucru este penalizat de Google, de aceea este important ca conținutul dvs. să nu fie repetat atât din interiorul site-ului dvs., cât și de pe internet
 • În mod similar, umplerea cuvintelor cheie este încruntată și de Google
 • Titlurile și titlurile dvs. sunt cele care atrag atenția unui cititor și îi determină să citească în continuare. În timp ce scrieți titluri atrăgătoare, asigurați-vă că ceea ce se potrivește se potrivește cu titlul
 • O pagină „Despre” bine concepută oferă context conținutului și o face mai fiabilă pentru un vizitator

În plus, trebuie să fie incluse informații adecvate site-ului web și, dacă este important, să fie afișate în locuri adecvate. De exemplu, pe un site de comerț electronic, aș dori să știu costul înainte de al adăuga în coș. Sau dacă Livrarea gratuită este disponibilă înainte de a efectua plata. De asemenea, ar fi frumos dacă nu solicitați informații inutile, cum ar fi locația sau vârsta vizitatorului. Adică, are sens ca hărțile Google sau un site de comerț electronic să solicite acest lucru, dar nu este cazul pentru multe alte site-uri web.

Mulți cititori consideră enervant atunci când site-urile web le solicită să dezactiveze blocatorii de anunțuri. Sigur, este ușor să înțelegem de ce fac acest lucru. Dar, în cele mai multe cazuri, utilizatorii pot găsi cu ușurință ceea ce caută pe site-ul unui concurent fără a dezactiva blocatorul de anunțuri.

8. Navigarea dvs. pe site este lipsită

Este site-ul dvs. greu de navigat? Vizitatorii rămași se întreabă pe ce buton să facă clic pe ulterior după ce ajung pe site-ul dvs. web? Merge un alt vizitator, posibil să nu se mai întoarcă niciodată.

Navigarea pe un site web trebuie să fie intuitivă, permițând vizitatorilor să găsească conținutul pe care îl caută cu ușurință în site-ul dvs. WordPress are o serie de opțiuni atunci când vine vorba de a vă ajuta să obțineți navigarea corectă. În linii mari, are sens să rămâneți la metodele de navigare încercate și testate de care sunt familiarizați majoritatea utilizatorilor de internet. De asemenea, rețineți că o funcție de căutare este întotdeauna apreciată de vizitatori.

De asemenea, trebuie să vă asigurați că toate legăturile – atât interne, cât și externe – funcționează bine. Nu există legături stricate, cu siguranță.

9. Site-ul dvs. nu este securizat

Ați observat „https” la începutul adresei URL pe această pagină? Acest lucru înseamnă că WPExplorer a obținut un certificat SSL și toate comunicările dintre browserul dvs. și acest site web sunt criptate. Acest lucru face dificil pentru terți să asculte conversația sau să se încurce cu ea. Acest lucru oferă utilizatorilor încrederea de a interacționa cu site-ul dvs., mai ales dacă este unul care colectează informații personale sensibile sau acceptă plăți online. Puteți citi mai multe despre acest lucru în ghidul nostru anterior HTTPS.

Nu numai asta, site-ul dvs. web riscă să fie etichetat drept „nesigur” dacă nu are certificat SSL. Acum, cu Let’s Encrypt, adăugarea certificării de securitate pe site-ul dvs. este destul de ușoară.

10. Ce este în partea de sus a paginii de pe pagina ta de pornire?

Este, de asemenea, o idee bună să puneți cele mai importante detalii ale site-ului dvs. web vizibile imediat pentru vizitatori atunci când aceștia aterizează pe pagina dvs. de pornire. Numele site-ului dvs. web, o linie de etichetă care indică despre ce este vorba și un meniu care duce la conținutul site-ului trebuie să fie evident pentru vizitatorii care aterizează pe pagina dvs. de pornire, fără a fi nevoie să deruleze. Astfel veți fi de ajutor, iar un vizitator știe imediat despre ce este vorba site-ul dvs. web.

Folosiți meniuri de hamburger numai dacă trebuie. Au sens pe telefoane mobile, dar nu atât pe desktop. Unii cititori poate confuzi, întrebându-se pe ce să facă clic pe următorul.

Înveliți

Site-ul dvs. funcționează pentru dvs. chiar și atunci când dormiți. O mică înțelegere a preferințelor audienței și adaptarea la ele îi va face pe vizitatori să se angajeze mai mult cu site-ul dvs. web și să îi împiedice să se târască în grabă. Ai mai puțin de două secunde pentru a face o primă impresie bună și trebuie să faci tot ce poți pentru a fi în conformitate cu așteptările utilizatorului.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me