WordPress vs Wix – Care platformă este cea mai potrivită pentru proiectul tău?

WordPress vs Wix - Care este cel mai bun

Alegerea unei platforme pentru a crea site-ul dvs. poate fi dificilă, iar mulți utilizatori se confruntă comparativ cu WordPress cu Wix. Atât WordPress.org cât și Wix sunt soluții populare și de renume care vă vor permite să construiți un site web uimitor. Deci, care opțiune se potrivește cel mai bine nevoilor proiectului?


În acest ghid pentru WordPress vs Wix, vom analiza în detaliu aceste două soluții populare. Vom lua în considerare ce au de oferit ambele opțiuni, ușurința lor de utilizare și caracteristicile lor cheie. Până la sfârșitul acestui articol, ar trebui să poți alege cu încredere ce platformă este potrivită pentru tine.

O introducere în WordPress.org

WordPress.org v Wix

Pentru a fi clar, atunci când vorbim despre WordPress în acest articol, ne referim doar la WordPress.org. Dacă doriți mai multe informații pe WordPress.com și diferențele dintre cele două, consultați articolul nostru WordPress.com vs. WordPress.org.

WordPress.org este un sistem de gestionare a conținutului complet gratuit, auto-găzduit. Nu există nici o îndoială că WordPress are o curbă de învățare mai mare decât o soluție precum Wix. Cu toate acestea, compensarea este că WordPress vă va permite controlul complet asupra oricărui proiect. Nu numai că vă va permite să creați orice tip de site web, de asemenea, puteți personaliza fiecare site în conformitate cu specificațiile dvs. exacte.

WordPress este înconjurat de o comunitate de dezvoltatori, designeri și alte afaceri web, care creează, dezvoltă și susține o gamă largă de teme, pluginuri și alte instrumente și soluții WordPress. Prin urmare, posibilitățile WordPress sunt nelimitate. Noi produse sunt în permanență lansate și există mereu ajutor și asistență la îndemână, dacă aveți nevoie. Conducerea recentă către crearea de instrumente WordPress de design prietenoase înseamnă, de asemenea, că dacă nu doriți să atingeți o linie de cod, nu aveți. Cu toate acestea, puteți păstra în continuare flexibilitatea și caracteristicile extinse cu care se mândrește WordPress.

O introducere în Wix

Wix v WordPress.org

Wix este o platformă de construire web bazată pe cloud freemium. Găzduind peste 100 de milioane de oameni, în 180 de țări diferite, Wix a fost folosit pentru a crea o gamă largă de site-uri web. De la site-uri web profesionale și de afaceri, la bloguri, magazine de comerț electronic, fotografi, designeri și multe altele, această soluție flexibilă poate fi folosită pentru orice proiect.

Una dintre principalele atracții ale Wix este că este ușor de utilizat. Oferă o serie de instrumente esențiale și utile, șabloane și caracteristici, asigurând că procesul de proiectare pentru fiecare site web creat este rapid și distractiv. Și folosind o combinație de Artificial Design Intelligence (ADI) și un constructor intuitiv de drag and drop page, Wix este accesibil tuturor, indiferent de abilitățile și experiența dvs. de design web.

Deci, acum avem o idee generală despre ce oferă ambele aceste două platforme puternice, să aruncăm o privire mai detaliată asupra caracteristicilor cheie ale WordPress vs Wix.

Prețuri

Deși am afirmat anterior că WordPress.org este complet liber de utilizat, va trebui totuși să plătiți pentru găzduire și achiziția inițială a numelui dvs. de domeniu (discutat în continuare). Cu toate acestea, software-ul WordPress în sine este gratuit pentru instalare și utilizare. Există, de asemenea, un număr extins de teme și plugin-uri gratuite WordPress, care vă permit să creați site-uri web frumoase, elegante, cu o funcționalitate impresionantă. Și toate fără să te coste un ban. Temele și plugin-urile premium pot fi achiziționate și dacă aveți nevoie de funcții avansate.

Wix poate fi gratuit, cu toate acestea, planul gratuit include reclame și logo-uri Wix, lățime de bandă redusă și spațiu de stocare și este restrictiv într-o serie de alte zone. Dacă doriți să utilizați propriul nume de domeniu, va trebui să optați pentru Basic plan premium. Alegeți planul Combo pentru a vă elibera site-ul de reclame Wix. Sau dacă doriți să creați un magazin online, va trebui să achiziționați planul de comerț electronic. Prin urmare, deși inițial Wix vă permite să vă creați site-ul gratuit, este posibil să vă găsiți rapid să plătiți un abonament lunar pe măsură ce site-ul dvs. crește și nevoile acestuia se schimbă.

Gazduire si nume de domeniu

Wix are o configurație generală mai ușoară în comparație cu WordPress.org. Unul dintre motivele acestui lucru este faptul că găzduirea și numele de domeniu al site-ului dvs. web sunt gestionate de Wix. Cu WordPress.org, totuși, va trebui să vă asumați responsabilitatea pentru selectarea și achiziționarea unui nume de domeniu adecvat și furnizor de găzduire.

Gazduire Comparativ

Atunci când comparați WordPress și Wix, găzduirea este una dintre cele mai mari variații între cele două. Pentru cei care aleg WordPress pentru a-și construi site-ul, va trebui să cercetați și să cumpărați găzduirea potrivită pentru nevoile site-ului dvs. Mulți avocați WordPress își găzduiesc site-urile cu un serviciu de găzduire WordPress, cum ar fi WPEngine. Cu toate acestea, dacă acest lucru este inițial prea scump pentru noul dvs. proiect, atunci există numeroși alți furnizori de hosting care pot oferi o găzduire mai ieftină, dar totuși de top pentru site-ul dvs. WordPress.

Nu uitați, puteți actualiza întotdeauna găzduirea pe linie pe măsură ce afacerea și traficul dvs. web cresc; aceasta este frumusețea de a utiliza WordPress, întrucât sunteți întotdeauna în control deplin asupra site-ului dvs. web. Pentru a afla mai multe despre alegerea serviciului potrivit de găzduire pentru site-ul dvs., citiți ce să căutați în ghidul de gazduire WordPress.

Wix, pe de altă parte, este o singură soluție bazată pe cloud. Acesta găzduiește toate site-urile web create pe platforma sa pe serverele proprii, astfel încât considerarea furnizorului de găzduire pe care să-l folosească nu este necesară cu Wix. Cu toate acestea, spațiul de stocare și lățimea de bandă furnizate pe planul gratuit nu vor fi suficiente pentru mult timp dacă doriți să creați un site web popular și de succes.

Compararea Setării Numelui de Domeniu

Atunci când configurați un site web WordPress, va trebui să alegeți și să cumpărați propriul dvs. nume de domeniu. Dar în funcție de planul dvs. de găzduire, acest lucru poate fi deja inclus. De exemplu, Bluehost include primul an al numelui de domeniu gratuit, iar din moment ce îl configurați prin intermediul gazdei dvs. nu există nicio chestiune complicată pentru a face față sau CNAME..

Totuși Wix vă va permite să selectați și să folosiți o subdomeniu liber, pe care apoi le vor pune la punct. Dezavantajul acestui subdomeniu este că numele dvs. de domeniu va fi citit ca „yourwebsitename.wix.com”. Dacă doriți un nume de domeniu independent (fără „.wix.com”) sau doriți să transferați un domeniu achiziționat anterior, va trebui să faceți upgrade la un plan Wix premium.

Ușurință de utilizare vs control

Wix pare să aibă inițial mâna superioară pe WordPress.org. Creată pentru începători complet în sus, această soluție face foarte simplă crearea unui site web. Soluția oferind instrucțiuni pas cu pas clare, șabloane pre-făcute și bloguri front-end, printre multe alte funcții. Cu toate acestea, cu această „ușurință de utilizare” apare o lipsă distinctă de control. Și „control” este locul în care WordPress excelează.

WordPress, fără îndoială, are o configurație mai lentă și va dura mai mult timp pentru a afla dacă nu aveți experiență anterioară de proiectare web. Cu toate acestea, dețineți controlul total al oricărui site web dezvoltat pe această platformă open source, permițându-vă să profitați de caracteristicile și funcționalitățile flexibile superioare pe care le poate oferi WordPress. Așadar, să vă faceți timp pentru a vă familiariza cu complexitatea WordPress, vă va permite să realizați o calitate superioară a site-ului pe termen lung.

Configurare WordPress

Tabloul de bord WordPress

WordPress prezintă un proces de instalare și configurare destul de ușor. După ce ați achiziționat numele de domeniu și găzduire, furnizorul dvs. de găzduire ar trebui să instaleze WordPress pentru dvs. Următorul pas este să selectați o temă pentru a oferi site-ului dvs. designul necesar. După ce tema dvs. este instalată, puteți modifica aspectul site-ului dvs. așa cum permite tema.

Multe teme vin cu opțiuni impresionante de personalizare și folosesc personalizatorul WordPress pe partea frontală a unui site, astfel încât să puteți vizualiza modificările pe măsură ce le faceți. Temele premium includ adesea un constructor de pagini drag and drop. De exemplu, propria noastră temă WPExplorer Total se livrează cu constructorul de pagini live Visual Composer. Un constructor de pagini premium le permite oamenilor să efectueze modificări ușoare și extinse în designul site-ului lor, dacă doresc acest lucru. Puteți achiziționa, de asemenea, un plugin pentru creatorul de pagini WordPress dacă tema dvs. nu include unul.

Alte opțiuni pentru WordPress includ modificarea codului, dacă aveți experiență de codificare, pentru a vă oferi opțiuni de personalizare nelimitate. Sau pentru a adăuga funcționalitate avansată pe site-ul dvs., fără a fi nevoie să codați, puteți achiziționa pluginuri suplimentare (teme și pluginuri amândouă menționate).

Configurare Wix

Editor Wix

Wix oferă câteva moduri de a crea un site web. Există posibilitatea de a utiliza fie Wix Artificial Design Intelligence (ADI), Wix Editor și Page Builder sau puteți utiliza codul Wix. ADI funcționează prin proiectarea unui site web pentru dvs., pe baza preferințelor personale. Pur și simplu răspundeți la câteva întrebări, introduceți informațiile cheie de care aveți nevoie să apară pe site-ul dvs. web, iar Wix va face restul. ADI vă oferă, de asemenea, opțiuni de modificare de bază, precum și vă permite să adăugați alte pagini și alte accesorii pe care site-ul dvs. ar putea avea nevoie.

Dacă alegeți să creați site-ul fără ADI, veți face acest lucru în cadrul editorului Wix. Acesta este un instrument eficient care vă va permite să personalizați orice șablon selectat (șabloanele sunt discutate în continuare). Pur și simplu glisați și fixați elementele de design așa cum doriți, alegeți dintr-o gamă largă de imagini, videoclipuri și audio, adăugați un fundal, modificați stilul și dimensiunea fontului și multe altele. De asemenea, puteți adăuga rapid pagini noi, articole pe blog, Wix SEO date și butoane de socializare.

Teme și șabloane

O temă funcțională și elegantă de tip WordPress sau șablonul Wix vă va asigura că site-ul dvs. oferă o experiență excelentă pentru utilizatori și va permite site-ului dvs. să se distingă de mulțime. Deci, cum se compară temele pentru șabloanele WordPress vs Wix?

Teme WordPress

Teme WordPress

WordPress, pe de altă parte, oferă mii de gratuit și teme premium din care să selectați. Acest lucru vă garantează practic un site unic, care va arăta și va acționa ca nimeni altul. Temele gratuite pot fi găsite în depozitul WordPress și toate au trecut prin teste stricte pentru a se asigura că sunt de înaltă calitate. Pentru cei cu buget sau doar pentru a începe, o temă gratuită poate fi o opțiune excelentă, deoarece orice funcții suplimentare de care aveți nevoie pot fi adăugate întotdeauna folosind pluginuri WordPress. De asemenea, temele gratuite au adesea o configurație mai rapidă datorită setului de instrumente mai de bază.

Dacă doriți să creați un site web profesionist și bogat în funcții din start, atunci merită să cheltuiți banii și să achiziționați o temă premium. Temele încorporate pentru scopuri vor include toate caracteristicile corespunzătoare necesare pentru nisa site-ului dvs. Sau puteți selecta o temă polivalentă, care vă va permite să construiți orice stil de site necesar.

Când cumpărați o temă premium, verificați întotdeauna recenziile și cumpărați de la magazine tematice de renume precum Themeforest sau dezvoltatorii mari WordPress cum ar fi Elegant Themes sau StudioPress. De asemenea, temele premium includ adesea acces la forumuri de asistență extrem de utile, documentație extinsă și chiar ajutor unu la unu. Acest lucru poate fi de neprețuit pentru cei cu experiență limitată în proiectare.

Șabloane de la Wix

Șabloane Wix

Wix oferă puțin peste 500 de șabloane pentru care vă puteți construi site-ul din. Împărțit în categorii, indiferent dacă doriți să creați un site web pentru blogging, afaceri, mâncare, călătorii, fotografie sau altceva, vor exista o serie de șabloane pentru care să alegeți.

Șabloanele sunt complete cu conținut și imagini, astfel încât să puteți utiliza sau modifica oricât de multe dintre aceste demo-uri doriți. Creatorul de pagini drag and drop facilitează personalizarea. Și dacă preferați să începeți cu o pânză goală, există o serie de șabloane goale din care să alegeți.

Plugin-uri și aplicații

Dacă trebuie să adăugați funcționalitate suplimentară site-ului dvs. web, puteți utiliza pluginuri WordPress sau Wix Apps. Să aruncăm o privire asupra diferenței dintre cele două …

Pluginuri WordPress

Pluginuri WordPress

WordPress oferă mii de pluginuri pe care le puteți instala pe site-ul dvs. web. Oricare ar fi funcțiile de care aveți nevoie, vor fi disponibile nenumărate pluginuri pentru a alege, toate oferind doar ceea ce căutați. Pluginurile WordPress sunt, de asemenea, extrem de ușor de instalat și în funcție de plugin pot fi configurate în câteva minute.

Plugin-uri gratuite pot fi găsite în Depozitul WordPress și plugin-uri premium prin intermediul unor piețe de piață precum CodeCanyon sau direct pe site-urile web ale dezvoltatorilor. Nu uitați să verificați întotdeauna recenziile pluginurilor și să cumpărați numai de pe acele site-uri cu reputație de produse de înaltă calitate.

Aplicații Wix

Aplicații Wix

Wix oferă o serie de aplicații gratuite și premium pentru a adăuga o funcționalitate suplimentară pe site-ul dvs. web (deși nicăieri nu mai există la fel de mult ca WordPress). Aplicațiile gratuite includ Wix Pro Gallery, permițându-vă să afișați fotografii frumoase într-un format de galerie pe site-ul dvs., Wix Forum, care vă va permite să transformați site-ul dvs. într-un hub comunitar și Wix Google Maps.

Cu toate acestea, multe dintre aplicațiile furnizate de Wix de care va trebui să-ți dezvolți afacerea sunt disponibile doar la un preț. Aceste aplicații premium oferă funcționalitate care este disponibilă cu WordPress prin pluginuri și soluții gratuite. Prin urmare, dacă optați pentru Wix, puteți ajunge să cheltuiți mult mai mulți bani pe termen lung pentru a crea un site web complet operațional.

Întreținere, securitate și asistență

Deoarece Wix este o soluție bazată pe cloud, care va oferi găzduirea site-ului dvs., întreținerea și securitatea site-ului dvs. web sunt toate îngrijite pentru dvs. Acest lucru poate fi pozitiv dacă nu doriți să vă deranjați securitatea și actualizările propriului site. Wix oferă, de asemenea, un centru de ajutor care constă într-o documentare extinsă și în care puteți răsfoi articole și pune întrebări. De asemenea, puteți trimite un bilet pentru a primi ajutor unu la unu dacă aveți nevoie. În timp ce asistența este utilă, trebuie să ai multă încredere în Wix pentru a-ți păstra site-ul în siguranță.

Dacă alegeți WordPress, va trebui să vă asumați mai multă responsabilitate pentru întreținerea și securitatea site-ului dvs. web (ceea ce este un lucru bun – este ta site web la urma urmei). Astfel controlezi site-ul tău în loc să ai încredere orbă într-o terță parte. Va trebui să alegeți o companie bună de găzduire, cu practici de securitate solide și, eventual, să instalați pluginuri suplimentare de securitate WordPress. În plus, este important să vă asigurați că vă mențineți actualizate pluginurile, tema și corectorul principal WordPress. Pentru mai multe informații despre păstrarea site-ului dvs. în siguranță, citiți articolul nostru despre cum să îmbunătățiți securitatea site-ului dvs. WordPress.

Așa cum am menționat anterior, scena WordPress este uriașă, formată din website-uri WordPress nesfârșite, forumuri utile, modalități de tutoriale și informații mult mai utile. Dacă decideți să cumpărați o temă premium sau pluginuri, puteți de asemenea să accesați ajutor individual, ceea ce face ca procesul de configurare a site-ului dvs. Web sau instrumente particulare să fie rapid și nedureros. Dacă aveți întrebări despre orice WordPress, 99% din timp există un articol sau un instrument care vă poate ajuta.

WordPress vs Wix – Care ar trebui să alegi?

Platforma pe care o alegeți va depinde foarte mult de încrederea și experiența dvs. în proiectarea site-urilor web, precum și de nevoile proiectului dvs..

Wix este ideal pentru cei care caută doar să arunce împreună un simplu blog. Este intuitiv, cu ajutor integrat la fiecare pas. De asemenea, Wix a făcut o muncă impresionantă de comercializare a produsului lor. Este foarte clar ce obțineți cu Wix și cum să utilizați și accesați platforma și instrumentele sale. Acest lucru va atrage mulți, precum și configurarea inițială gratuită oferită de Wix. Wix oferă instrumente și aplicații pentru proiecte mai mari, dar aici este locul unde Wix poate fi scump. Site-urile mari și magazinele de comerț electronic trebuie să plătească o taxă lunară (mai mare).

WordPress, în opinia mea, este opțiunea mai bună din cele două platforme pentru oricine caută să creeze un site web serios pentru afacerea sau compania lor. Chiar și pentru umilul blogger, dacă doriți să creați un site de succes, cu urmări mari, atunci WordPress va fi cel mai potrivit pentru dvs. Deși un site web WordPress va dura câteva minute mai mult pentru a configura produsul final (inclusiv aspectul și funcționalitatea) va exclama cu mult un site Wix.

Cu WordPress, controlezi în totalitate toate aspectele site-ului tău. Puteți personaliza orice element al designului site-ului dvs. web, puteți alege cea mai bună găzduire pentru nevoile dvs. specifice și adăugați cu ușurință noi funcții prin intermediul pluginurilor. În plus, puteți crea și crește site-ul dvs. special pentru a se potrivi cu nișa și publicul țintă fără limitare.

Gânduri finale pe WordPress vs Wix

Indiferent de platforma pe care o alegeți atunci când comparați WordPress cu Wix pentru a vă construi site-ul, niciunul nu poate face site-ul dvs. de succes. Doar tu poți face asta! Așadar, după ce ați luat decizia cu privire la soluția potrivită pentru dvs., luați-vă timpul pentru proiectarea site-ului dvs. Faceți-l ușor de utilizat, creați conținut minunat, adăugați imagini și grafică elegante și atrăgătoare și asigurați-vă că iese în evidență de concurență. Apoi promovați-vă site-ul, ajungeți la publicul țintă și creșteți următoarele pentru a vă ajuta compania să prospere. Mult noroc!

WordPress vs Wix – care platformă se potrivește cel mai bine nevoilor proiectului dvs.? Vă rugăm să vă împărtășiți gândurile cu privire la aceste soluții populare de web design în comentariile de mai jos …

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map