WordPress vs Weebly - Ce să alegi?

Selectarea platformei potrivite pentru a vă ajuta să creați site-ul dvs. web poate fi o decizie dificilă. Acesta este motivul pentru care am creat acest ghid WordPress vs Weebly pentru a vă ajuta să înțelegeți avantajele și contra contra fiecărei soluții. Comparațiile noastre WordPress și Weebly vor acoperi:


 • Preț
 • Hosting
 • Ușurință în utilizare
 • tematică
 • Caracteristici și funcționalități
 • SEO
 • Relații Clienți

Până la sfârșitul lecturii, ar trebui să înțelegeți clar dacă WordPress sau Weebly este cea mai potrivită pentru noul dvs. site web.

Prezentare generală WordPress

WordPress.org

În prezent, peste 27,5% din toate site-urile la nivel mondial se folosesc WordPress (care include WPExplorer – desigur). Așa cum puteți vedea, este o platformă destul de populară. Și din motive întemeiate. (Notă: În acest articol, când menționăm WordPress, ne referim la WordPress.org-ul propriu-zis. Pentru informații despre WordPress.com, vă rugăm să consultați ghidul nostru pe WordPress.com vs. WordPress.org).

WordPress este un software open source, ceea ce înseamnă că este gratuit pentru instalare și utilizare. Acesta este complet personalizabil, permițându-vă să proiectați orice tip și stil de site de care aveți nevoie. Mii de teme și plugin-uri au fost, de asemenea, create de dezvoltatori, astfel încât să puteți adăuga o funcționalitate suplimentară site-ului dvs. fără a trebui să atingeți o linie de cod.

Experiența de construire a site-urilor oferite de WordPress diferă foarte mult de Weebly. Un site web WordPress va dura mult mai mult până la configurare și poate necesita o citire prealabilă de către cei cu experiență limitată în proiectare web. Cu toate acestea, opțiunile disponibile prin WordPress le depășesc cu mult pe cele ale Weebly, WordPress în cele din urmă oferindu-vă un control complet asupra fiecărui aspect al site-ului dvs..

WordPress vă va permite să proiectați orice tip de site web și să adăugați alte instrumente WordPress sau terțe părți pe site-ul dvs. Și totul pentru atâția sau cât mai puțini bani ai dori să cheltuiești. Există, de asemenea, nenumărați dezvoltatori și designeri WordPress, care pot proiecta elemente personalizate pentru site-ul dvs. web, ajutându-vă să oferiți afacerii dvs. un avantaj în fața concurenței. Deci, dacă doriți să creați un site serios, profesional și unic, WordPress este platforma pentru dvs..

Prezentare Weebly

Weebly

Weebly este un serviciu de construire a site-urilor de drag and drop. Vă permite să proiectați rapid și ușor site-urile web fără a fi necesar să codați. Weebly este, de asemenea, un serviciu complet găzduit. Aceasta înseamnă că site-ul dvs. web va fi găzduit pe serverele Weebly.

Pentru a utiliza Weebly nu aveți nevoie de niciun proiect web sau experiență tehnică anterioară. Interfața Weebly este extrem de intuitivă și se oferă în permanență instrucțiuni pas cu pas cu privire la modul de utilizare a software-ului. Prin urmare, dacă doriți să creați și să lansați un site în câteva minute, îl puteți face și apoi îl puteți actualiza cu ușurință ori de câte ori aveți nevoie.

Weebly include teme responsive, opțiuni de layout pre-proiectate, o platformă de comerț electronic integrat și un editor de drag and drop. Aceste caracteristici vă vor ajuta să creați un site web profesional și elegant. Deci, fie căutați să începeți un blog, un site web de nișă sau un magazin de comerț electronic, Weebly vă poate ajuta să vă atingeți obiectivele.

De asemenea, Weebly oferă o gamă largă de instrumente de comerț electronic și marketing. Acestea vă vor ajuta să rulați un magazin online linistit și de succes, să conduceți traficul pe site-ul dvs., vă vor ajuta să creșteți urmările blogului dvs. și multe altele. Aplicațiile mobile Weebly vă asigură, de asemenea, că puteți accesa site-ul dvs. de pe orice dispozitiv. Acest lucru vă permite să interacționați cu vizitatorii site-ului dvs., să urmăriți performanțele site-ului dvs. și să gestionați comenzile din magazin din orice parte a lumii.

Prețuri

Prețurile sunt importante și vor fi adesea factorul decisiv pentru mulți despre ce platformă (WordPress vs Weebly) folosesc pentru a-și crea site-ul. Atât Weebly, cât și WordPress sunt inițial liberi de utilizat. Însă, dacă sunteți serios despre construirea unui site web prosper și de succes, ambele platforme vă vor costa pe termen lung.

Costuri WordPress

Software-ul WordPress.org a fost întotdeauna și va fi întotdeauna gratuit. Prin urmare, să instalați software-ul și să creați un site web în WordPress nu vă va costa nimic.

Cu toate acestea, va trebui să achiziționați numele de domeniu al site-ului și serviciul de găzduire. Numele de domenii sunt, în general, ieftine (puteți utiliza această tranzacție Domenii GoDaddy pentru a obține una cu un preț mai mic de $ 1) și pot fi plătite anual. Furnizorii de găzduire variază foarte mult în preț, dar din nou nu vor sparge banca și pot fi plătiți lunar.

Alte costuri ale construirii unui site Web WordPress implică achiziții de suplimente premium, cum ar fi un serviciu de întreținere, o temă premium sau unele dintre instrumentele premium WordPress, inclusiv construitori de pagini și soluții de generare de plumb..

Prețuri Weebly

Prețuri

Weebly este liber de utilizat, dar această tranzacție vine cu capturi. În primul rând, pentru a crea propriul nume de domeniu sau pentru a transfera un domeniu de pe o altă platformă, va trebui să faceți upgrade la planul premium „Conectare” al Weebly. Dacă doriți să rămâneți folosind Weebly gratuit, puteți să vă creați propriul subdomeniu, rezultând URL-ul site-ului dvs. în „sitename ”.weebly.com. Acest lucru este în regulă pentru un site web personal, dar dacă doriți să înfățișați o afacere serioasă și profesională, atunci utilizați un subdomeniu Weebly nu-l veți tăia..

În al doilea rând, dacă construiți un site web folosind planul gratuit Weebly, veți găsi anunțuri Weebly afișate pe site-ul dvs. web. Din nou, nu aspectul unei afaceri de renume. Site-urile gratuite au, de asemenea, dreptul la o cantitate limitată de stocare și nu pot profita de multe dintre funcțiile avansate ale Weebly, inclusiv analitice, măsuri suplimentare de securitate și multe altele.

Cu toate acestea, pe partea de plus, dacă sunteți încântat să plătiți serviciul, Weebly oferă o serie de planuri pentru a satisface nevoile diferite ale site-ului. Acestea includ planurile Starter, Pro și Business, care au o stocare sporită, fără reclame, integrare video video și audio HD și asistență de comerț electronic, pentru a numi câteva funcții premium. Aceste planuri sunt percepute lunar sau anual și vor trebui plătite atât timp cât site-ul web este în funcțiune.

În comparație cu prețurile

WordPress este liber de utilizat, dar domeniile și serviciile de găzduire vor însemna că aveți mici cheltuieli lunare pentru a vă menține site-ul online. Toate instrumentele și serviciile premium bazate în jurul WordPress sunt opționale, astfel încât să puteți alege ce cheltuiți.

Weebly vă va permite să creați un site complet gratuit. Cu toate acestea, dacă doriți să creați un site web cu semnificație, fiți pregătiți să vă conectați la plăți lunare nedeterminate.

Hosting

Găzduirea este o problemă importantă pentru mulți proprietari de site-uri web. Și din motive întemeiate. Concluzia este că, dacă nu vă mai găzduiți site-ul dvs., nu îl dețineți de fapt. Și acest lucru poate provoca mult stres dacă vreți vreodată să schimbați platformele sau dacă nu respectați termenii serviciului.

WordPress – Găzduit de sine stătător

Hosting

Site-urile WordPress.org trebuie să fie găzduite de sine stătător. Acest lucru poate părea un pic descurajant pentru cei care nu au creat niciodată un site web, deoarece va trebui să ieșiți și să cercetați furnizorii de găzduire pentru a vedea care servicii se potrivește cel mai bine nevoilor site-ului dvs. Am scris pe larg despre cum să alegeți un furnizor de găzduire, așa că dacă nu sunteți sigur, consultați hostingul nostru WordPress recomandat.

Mare lucru despre găzduirea WordPress.org este că există atât de multe opțiuni. Indiferent dacă tocmai începeți, sau aveți o mare corporație multinațională, veți putea găsi cu ușurință un serviciu de găzduire pentru site-ul dvs. web. Și dacă din anumite motive nu sunteți mulțumit de acordul de găzduire pe care îl primiți, puteți muta rapid site-ul dvs. către un nou furnizor.

Weebly – Serviciu găzduit

Weebly găzduiește toate site-urile web pe serverele proprii, ceea ce îi elimină imediat pe utilizatorii acestei platforme. Cu toate acestea, există câteva avantaje pentru ca site-ul dvs. să fie găzduit pentru dvs..

Weebly scoate problema de a alege un serviciu de găzduire și are grijă de toate aspectele tehnice ale funcționării unui site web. Aceasta include securitatea site-ului dvs. web și asigurarea că site-ul dvs. arată întotdeauna bine, rulează rapid și rămâne online. De asemenea, Weebly oferă un certificat SSL pentru magazinul dvs. de comerț electronic, care permite clienților dvs. să efectueze plăți în siguranță pe site-ul dvs..

Gazduire Comparativ

WordPress.org este găzduit de sine stătător, astfel încât sunteți responsabil de a găsi un furnizor de hosting, precum și de a vă asigura că site-ul dvs. este sigur, sigur și funcționează fără probleme. Cu toate acestea, avantajul major aici este că dețineți site-ul dvs. și dețineți controlul deplin asupra acestuia.

Weebly are grijă de toate nevoile dvs. de găzduire, precum și de securitatea și performanța tehnică a site-ului dvs. Cu toate acestea, întrucât Weebly este o platformă găzduită, există o mare întrebare despre cine deține de fapt site-ul dvs. web. Acest lucru este bine dacă rulați un site web cu trei pagini. Dar dacă ai petrecut ani buni pentru a crea conținut și te bazezi pe site-ul tău pentru un venit lunar, atunci proprietatea devine brusc mult mai importantă.

Ușurință în utilizare

Atât Weebly cât și WordPress sunt ușor de utilizat și sunt ambele platforme minunate care vă vor permite să construiți site-uri web frumoase și de succes. Cu toate acestea, dacă nu aveți absolut nicio experiență web, nu există nici o îndoială că Weebly va fi o opțiune mai bună pentru dvs. În egală măsură, dacă doriți să construiți un site mare, format din numeroase caracteristici și funcționalități, atunci WordPress va fi o potrivire mai bună.

WordPress

WordPress oferă o experiență de design foarte diferită, dar una care vă va permite totuși să proiectați site-uri web frumoase cu ușurință. Cu siguranță există o curbă de învățare mai abruptă către WordPress în comparație cu Weebly. Și dacă nu aveți experiență în ceea ce privește proiectarea web sau utilizarea WordPress, atunci va trebui să faceți câteva lecturi despre cum să începeți. Cu toate acestea, cu o comunitate WordPress înfloritoare, informații ample despre utilizarea WordPress sunt disponibile pe web.

Experiența dvs. de proiectare WordPress va diferi în funcție de tema și instrumentele pe care decideți să le utilizați. Mulți dezvoltatori WordPress își codifică site-urile WordPress pentru a implementa orice modificări necesare. Însă frumusețea WordPress este aceea care oferă ceva pentru toată lumea, așa că dacă nu doriți să atingeți o linie de cod, atunci nu va trebui. Majoritatea temelor WordPress vă vor permite să vă personalizați site-ul prin panoul de opțiuni tematice, prin intermediul personalizatorului din partea live a site-ului dvs. sau utilizând un constructor de pagini..

Weebly

Ușurință în utilizare

Weebly este un constructor de site-uri drag and drop, deci tot ceea ce ai nevoie pentru a crea un site web de bază este imediat disponibil. După ce vă conectați cu Weebly, puteți selecta dintre numeroasele teme Weebly. Șablonul ales apoi se va deschide în editorul Weebly, unde puteți trage și plasa elemente de design pe pagină pentru a vă personaliza site-ul. Elementele de conținut includ text, fotografii, hărți și videoclipuri. De asemenea, puteți adăuga cu ușurință pagini, puteți modifica elemente de styling, adăugați date SEO și multe altele.

Interfața Weebly este foarte simplă, ceea ce ajută la eficientizarea procesului de proiectare și face ca proiectarea site-ului dvs. să fie rapidă și distractivă. Sunt afișate, de asemenea, instrucțiuni clare despre utilizarea editorului drag and drop, ceea ce face ca aceste caracteristici să fie accesibile fără efort. Și toate funcțiile și instrumentele sunt prezente, astfel încât nimic nu trebuie instalat sau actualizat în orice moment.

Ușor de utilizat Comparativ

Weebly are cu siguranță partea superioară pentru ușurința în utilizare și este excelent pentru începători sau cei care au timp limitat. Cu toate acestea, rambursarea este că, dacă utilizați Weebly, veți lipsi de alegeri, de funcții și, în final, de control asupra site-ului și a designului acestuia.

WordPress are o curbă de învățare mai abruptă, iar site-ul dvs. va dura mai mult pentru a fi configurat pe această platformă. Dar numeroasele instrumente WordPress disponibile acum înseamnă că designul site-ului dvs. poate fi o experiență fluidă și inovatoare. Și, important, WordPress poate oferi toate caracteristicile și funcționalitățile de care site-ul dvs. în creștere ar putea avea nevoie.

tematică

Atât WordPress cât și Weebly oferă teme din care vă puteți crea site-ul. Indiferent dacă creați un magazin de comerț electronic, un blog sau un site de portofoliu, ambele platforme au o serie de teme pentru a satisface diferite tipuri de site-uri..

WordPress

tematică

Dacă îți construiești site-ul pe WordPress, atunci vei avea mii de teme la îndemână. Temele gratuite pentru WordPress pot fi găsite pe blogurile dezvoltatorilor de top (cum ar fi WPExplorer), precum și direct din tabloul de bord WordPress din Repositoriu WordPress. Indiferent de nișa ta, vei putea găsi o temă potrivită pentru proiectul tău.

Temele premium pot fi achiziționate de la mai multe piețe tematice și dezvoltatori de teme. Când selectați o temă WordPress premium, asigurați-vă întotdeauna că cumpărați de la o sursă de renume, cum ar fi ThemeForest. Efectuați un pic de cercetare pentru a vă asigura că este o piață legitimă sau o persoană care are un istoric solid.

Temele premium WordPress vor avea caracteristici avansate și de obicei oferă opțiuni de asistență mai bune decât temele gratuite. De asemenea, acestea includ adesea plugin-uri premium integrate pentru a adăuga funcționalități suplimentare relevante pentru nisa temei.

Weebly

Temele Weebly sunt pre-construite, personalizabile și încorporează o serie de caracteristici inovatoare, inclusiv efecte de paralax, opțiuni de fundal video, fonturi personalizate și multe altele. Temele pot fi încărcate în editorul drag and drop cu un singur clic și pot fi instalate cu imagini și toate. Toate temele sunt gratuite, sensibile și prezente machete și imagini moderne și revigorante.

Dezavantajul este că numărul de teme furnizate de Weebly este limitat. Și dacă alegeți să vă construiți site-ul pe Weebly, atunci puteți utiliza doar temele Weebly furnizate.

Teme comparate

Într-adevăr nu există nicio comparație când vine vorba de temele WordPress vs Weebly. Deși Weebly oferă un număr bun de teme de înaltă calitate, aceasta nu se poate compara cu cantitatea și varietatea temelor WordPress disponibile..

Caracteristici și funcționalități

Funcțiile și funcționalitățile WordPress vs Weebly este o comparație destul de impresionantă. Ambele oferă o mulțime de funcții pe care le vor plăcea utilizatorii. Acestea vă vor ajuta nu numai să proiectați un site web uimitor, dar important să vă ajute site-ul să își atingă obiectivele.

Funcționalități și funcționalități WordPress

În mod tradițional, funcționalitatea WordPress a fost adăugată prin intermediul pluginurilor. Cu toate acestea, în zilele noastre nu este neobișnuit să găsim o gamă largă de funcții și funcționalități integrate pentru scopuri integrate direct în temele WordPress. Când cercetați teme, priviți cu atenție pentru a vedea cu ce caracteristici sunt livrate. Dacă funcțiile specifice pe care le doriți nu sunt enumerate, atunci va trebui să le instalați folosind pluginuri WordPress.

Pluginuri WordPress

Dezavantajul faptului că trebuie să instalezi funcționalitate prin intermediul pluginurilor este opțiunile nelimitate pe care le oferă pluginurile WordPress. Oricare ar fi nevoile site-ului dvs., veți putea găsi pluginuri WordPress potrivite pentru a le satisface.

Plugin-uri gratuite pot fi găsite în Repositoriu WordPress, și de obicei poate fi instalat și funcționat pe site-ul dvs. în câteva minute. Plugin-urile premium pot fi achiziționate și de pe piețele online, precum CodeCanyon, precum și de la numeroși dezvoltatori de teme și plugin-uri WordPress.

Caracteristici încorporate Weebly

Weebly vine cu o serie de funcții și funcționalități integrate. Deoarece sunt instrumente integrate, acestea sunt la îndemână dacă și când ai nevoie de ele. Iată câteva dintre funcțiile avansate la care platforma Weebly vă oferă acces la …

 • Producător și galerie prezentări de diapozitive online – creați cu ușurință propriile galerii foto și diapozitive frumoase, utilizați biblioteca fotografică Weebly, editați imagini, adăugați subtitrări și multe altele.
 • Partajare socială – programați postările de pe blog pentru a fi publicate pe Facebook și Twitter pentru a vă ajuta conținutul să ajungă la o audiență mai largă.
 • Încorporați sau gazdați videoclipuri direct pe site-ul dvs. – încorporați de pe YouTube sau încărcați fișiere video pe Weebly.
 • Formulare personalizate – creați formulare personalizate și gestionați trimiteri, păstrându-vă legătura cu vizitatorii site-ului dvs..

De asemenea, Weebly oferă o selecție de instrumente de SEO, comerț electronic, analitice și email marketing.

Aplicații Weebly

Caracteristici și funcționalitate

Centrul de aplicații Weebly oferă un număr mare de aplicații gratuite și premium. Categoriile includ …

 • eCommerce
 • Comunicare
 • Marketing
 • Social
 • Instrumente și caracteristici ale site-ului

În total, Weebly oferă peste 300 de aplicații. Cu toate acestea, la fel ca în teme, puteți utiliza doar aplicațiile Weebly furnizate, aplicațiile terțe și plugin-urile nu sunt permise.

Caracteristici și funcționalități comparate

Există argumente pro și contra diferitelor caracteristici și funcționalități oferite în WordPress vs Weebly. Temele WordPress vin adesea cu o serie de caracteristici și funcționalități. Și orice este nevoie, dar nu este inclus în tema dvs., poate fi instalat folosind pluginuri WordPress. Găsirea de plugin-uri potrivite pentru proiectul dvs. poate face inițial o cercetare. Cu toate acestea, numărul nelimitat de plugin-uri disponibile vă asigură că veți putea să construiți rapid un site personalizat în funcție de nevoile afacerii dvs..

Funcțiile Weebly sunt toate încorporate și sunt imediat gata și ușor de utilizat. Cu toate acestea, sunteți limitat la ceea ce este oferit și, deși aveți o selecție de aplicații Weebly din care să alegeți, nu puteți instala pluginuri terțe. Deci, dacă Weebly nu are ce doriți sau nu sunteți impresionat de alegere, nu puteți face nimic în acest sens.

SEO

SEO ar trebui să fie o prioritate pentru toți proprietarii de site-uri web. Să fii proactiv SEO îți va ajuta site-ul să se poziționeze bine în motoarele de căutare și să crească cantitatea de trafic care ajunge pe site-ul tău.

WordPress

Yoast SEO

Majoritatea temelor moderne răspund complet și sunt optimizate pentru motoarele de căutare. Cu toate acestea, există și o serie de plugin-uri WordPress care vă vor ajuta să conțineți un nivel de conținut corect.

Yoast SEO este cel mai popular și descărcat plugin, și din motive întemeiate. Yoast SEO oferă o funcționalitate avansată a sitemap-ului XML, vă va oferi control complet asupra pesmetelor site-ului și vă va permite să adăugați cu ușurință titluri și descrieri de metadate la pagini și postări. Acest plugin este gratuit pentru instalare și utilizare și este un element indispensabil pentru toate site-urile WordPress.

Weebly

Dacă utilizați Weebly pentru a vă crea site-ul, o mare parte din SEO este integrată. Toate site-urile Weebly prezintă meta-descrieri, hartă a site-ului, formatare HTML prietenoasă cu SEO și modele responsive. Opțiuni SEO suplimentare sunt de asemenea disponibile, inclusiv descrieri specifice paginii, etichete alt pe imagini și multe altele. Aici este faptul că oricând este integrat SEO, devine mai dificil să treceți la o altă platformă de site.

De asemenea, Weebly oferă instrucțiuni ușor de urmărit cu privire la modul de îmbunătățire a datelor SEO a site-ului dvs., acest lucru este excelent pentru cei care încă învață cum să-și optimizeze site-ul pentru motoarele de căutare.

Comparație SEO

Când ne uităm la WordPress vs Weebly, amândoi au un SEO destul de bine acoperit. SEO Weebly este integrat și vine cu instrucțiuni clare despre cum să optimizați cel mai bine site-ul. Cu WordPress, va trebui să alegeți și să instalați un plugin SEO. Cu toate acestea, dacă rămâi cu Yoast poți fi sigur că nevoile tale de SEO vor fi îngrijite.

Relații Clienți

Asistența clienților de înaltă calitate poate fi un factor esențial în crearea unui site web funcțional pe deplin. De asemenea, poate merge mult până vă păstrează sănătatea prin procesul de proiectare.

WordPress

Comunitatea WordPress se întinde pe glob, iar internetul este plin de bloguri WordPress, site-uri de ajutor și Forum. Acestea fiind spuse, nu există un serviciu de asistență central care să ofere ajutor de e-mail sau telefon, cu excepția cazului în care achiziționați un serviciu sau o temă premium.

Dacă simțiți că veți avea nevoie de asistență unu la unu, poate merită să cumpărați o temă premium, deoarece multe dintre ele vin cu documentație extinsă, tutoriale video și că toate chaturile live importante sau linia telefonică directă.

Weebly

wordpress.org vs weebly

Weebly are un aspect impresionant sistem de suport, făcând designul web pe platforma sa o experiență extrem de pozitivă. În afară de instrucțiunile pentru editarea drag and drop, veți avea acces și la forul comunității și la asistența pentru chat și e-mail. Pentru cei care optează pentru Weebly Pro și Planuri de afaceri premium, veți primi și asistență telefonică dacă aveți nevoie.

Asistență clienți în comparație

Atât Weebly, cât și WordPress oferă niveluri ridicate de asistență. WordPress a scris mult mai mult despre asta decât Weebly. Cu toate acestea, este posibil să dureze timp căutând pe internet pentru a găsi ghiduri sau forumuri adecvate pentru proiectul tău. Weebly, pe de altă parte, are toată documentația pe site, ceea ce facilitează accesul. Și ambele au opțiuni de asistență unu la unu, dar te va costa în plus.

WordPress vs Weebly – Care platformă este potrivită pentru dvs.?

După cum vedeți, WordPress vs Weebly oferă pro și contra diferite. Platforma pe care o alegeți va depinde foarte mult de nevoile dvs. și de cele ale proiectului dvs. (deși am alege întotdeauna WordPress). Weebly este perfect pentru începători sau cei cu timp scurt sau care nu doresc să învețe cum să folosească WordPress. Cu toate acestea, dacă doriți să vă dezvoltați site-ul într-o afacere de succes și profitabilă, atunci WordPress este opțiunea mai bună. Este surprinzător de rapid și ușor să obții, există mii de teme și plugin-uri pentru a-ți stabili site-ul și există o comunitate (în milioane) de oameni care iubesc să se ajute unul pe altul..

Ce constructor de site-uri vă atrage? Vă rugăm să vă împărtășiți gândurile despre WordPress vs Weebly în gândurile de mai jos …

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me