WordPress vs Blogger – Care este mai bine pentru blogul tău?

WordPress vs Blogger - ceea ce este mai bun pentru blogul tău

Dacă doriți să începeți propriul blog, este posibil să aveți greutăți să decideți ce platformă ar trebui să utilizați. Atât WordPress.org cât și Blogger sunt opțiuni excelente, motiv pentru care le-am pus reciproc în acest ghid WordPress vs Blogger.


Discutând în profunzime pro și contra WordPress și Blogger, ne propunem să vă ajutăm să înțelegeți care este soluția potrivită pentru nevoile proiectului dvs. Asadar, haideti sa începem!

O introducere în WordPress

WordPress vs Blogger

WordPress este un software open source care este liber de utilizat și poate fi personalizat cu ușurință. O comunitate destul de incredibilă înconjoară WordPress, oferind acces și asistență pentru numeroase teme, pluginuri și instrumente. Acest lucru asigură că utilizatorii WordPress pot crea orice tip de site web, producând modele unice și adăugând funcții și funcționalități specifice fiecărui proiect individual.

Când discutăm WordPress în acest articol, ne referim la WordPress.org. WordPress.com este o entitate separată și pentru a afla mai multe despre el consultați articolul nostru WordPress.com vs. WordPress.org.

Iată care sunt avantajele și dezavantajele folosirii WordPress.org …

Proverbi WordPress.org:

 • Software-ul este liber de utilizat și va fi întotdeauna.
 • O alegere excelentă pentru toți, de la bloggerul umil până la afacerile globale.
 • Proprietatea site-ului dvs. web.
 • Opțiuni de personalizare nelimitate.
 • Tema și plugin-uri – alegeți dintre mii de teme și plugin-uri WordPress.
 • Creați orice tip de site web, nu doar un blog.

Conturi WordPress.org:

 • Își face timp să învețe.
 • Configurarea unui nou site web nu poate fi făcută în câteva minute.
 • Va trebui să plătiți pentru numele dvs. de domeniu și serviciul de găzduire.
 • Securitatea și întreținerea site-ului dvs. web este responsabilitatea dumneavoastră.

O introducere în Blogger

Blogger

Blogger este un serviciu de publicare pe blog, deținut și găzduit de Google. Unul dintre cele mai vechi instrumente dedicate de blogging, Blogger a fost creat inițial de Pyra Labs și a fost cumpărat de Google în 2003. De atunci, a devenit o platformă populară de blogging, oferind maselor un serviciu de bloguri găzduite rapid și ușor de utilizat. Iată câteva dintre principalele sale argumente pro și contra.

Pro Blogger:

 • Ideal pentru bloggeri noi sau casual – Blogger este foarte rapid și ușor de configurat.
 • Gratuit de utilizat.
 • Utilizați propriul nume de domeniu sau un subdomeniu Blogger gratuit.
 • Șabloane gratuite – alegeți oricare dintre șabloanele gratuite ale Bloggerilor sau cumpărați un șablon de la terți.
 • Google are grijă de toate serviciile de găzduire, securitate și întreținere a site-ului.
 • Se integrează perfect cu alte funcții Google, cum ar fi Google Analytics, Google AdSense și Google Plus.

Contra Blogger:

 • Acceptă doar blogurile – dacă doriți să creați un magazin de comerț electronic, un site de director sau, de fapt, orice tip de site web, altul decât un blog, Blogger nu este pentru dvs..
 • Lipsa proprietății – toate site-urile Blogger sunt găzduite de Google, astfel încât dacă nu exportați site-ul dvs. pe o altă platformă, nu îl veți deține niciodată cu adevărat.
 • Caracteristici limitate – Blogger oferă funcții limitate care s-ar putea să nu fie suficiente pentru un blog înfloritor.
 • Lipsa controlului – opțiuni minime de personalizare.

După cum puteți vedea, atât WordPress cât și Blogger au o serie de argumente pro și contra. Să analizăm acum mai detaliat fiecare platformă.

Pret WordPress vs Blogger

Prețuri

Atât WordPress, cât și Blogger sunt platforme accesibile pentru a fi utilizate și nu vor rupe banca. Iată cum se decurg banii.

Preț WordPress

Software-ul WordPress este, de asemenea, liber de utilizat. Dar, întrucât WordPress.org nu este o soluție integrală, va trebui să plătiți separat pentru a găzdui site-ul dvs. și a cumpăra un nume de domeniu..

Există, de asemenea, numeroase teme premium, pluginuri și instrumente pe care le puteți achiziționa pentru a vă ajuta să extindeți funcționalitatea site-ului dvs. și să vă dezvoltați afacerea. Cu toate acestea, aceste produse sunt opționale, astfel încât dacă alegeți să vă construiți site-ul cu WordPress, puteți cheltui de fapt atât de puțin sau atât cât doriți.

Preturi Blogger

Blogger este complet liber de utilizat. De la subdomeniu și găzduire, la temele disponibile, puteți crea un blog fără să plătiți un ban. Acestea fiind spuse, există opțiunea de a achiziționa un nume de domeniu, precum și o temă premium Blogger. (Temele Blogger vor fi abordate în continuare în acest articol).

Blogger oferă gratuit nume de subdomeniu, care arată cam așa „nameofblog’.blogspot.com. Dacă doriți un nume de domeniu care nu se încheie .blogspot.com atunci puteți achiziționa propriul dvs. domeniu prin Google sau o terță parte.

Compararea prețurilor

Bloggerul este o opțiune excelentă pentru cei care doresc să creeze un blog gratuit sau cu un buget foarte restrâns. WordPress vs Blogger poate fi ușor mai scump de configurat, datorită costurilor de găzduire și domeniu. Cu toate acestea, oferă opțiunea de instrumente premium premium, permițându-vă să actualizați funcționalitatea site-ului dvs. web dacă doriți.

Gazduire pentru WordPress vs Blogger

Cel mai bun WordPress Gazduire pentru site-ul dvs. web

Gazduirea Blogger și WordPress este foarte diferită și este important să înțelegeți ce oferă ambele platforme.

Gazduire WordPress

Dacă optați pentru WordPress, va trebui să găsiți un furnizor de hosting care să vă găzduiască site-ul. Există numeroase servicii de găzduire disponibile și va trebui să faceți cercetările pentru a afla care este cel mai potrivit pentru site-ul dvs..

Furnizorii de găzduire variază foarte mult în preț, astfel încât, indiferent de bugetul dvs., veți putea găsi un plan care funcționează pentru dvs. Pentru a începe, consultați articolul nostru despre ce să căutați în hostingul WordPress sau pur și simplu treceți direct în recomandările noastre pentru cele mai bune opțiuni de găzduire WordPress.

Avantajul folosirii WordPress este că dețineți 100% site-ul. Și dacă nu sunteți mulțumit de furnizorul dvs. de hosting, puteți pur și simplu muta site-ul dvs. web către o altă gazdă.

Gazduire Blogger

Gazduirea Blogger este asigurată de Google. Acest lucru înseamnă că, nu numai că primiți gratuit hostingul dvs., nu aveți capul de a selecta furnizorul potrivit pentru noul dvs. proiect. De asemenea, Google are grijă de toate problemele de securitate, viteză și optimizare a site-ului dvs., permițându-vă să vă concentrați exclusiv pe bloguri.

Dezavantajul pentru Blogger este că, deoarece blogul dvs. este găzduit pe serverele Google, nu dețineți cu adevărat sau nu aveți controlul asupra site-ului dvs. Blogger oferă un serviciu de blogging și, dacă Google ar fi decis vreodată să îl închidă sau să refuze accesul dvs., v-ați pierde blogul și toată munca grea pe care o depuneți.

Gazduire Comparativ

Alegeți Blogger dacă doriți găzduire gratuită, care este grijă pentru dvs. Dacă alegeți să vă construiți site-ul pe WordPress, va trebui să plătiți pentru găzduire. Cu toate acestea, veți avea proprietatea completă a site-ului dvs., un factor important pentru mulți.

Utilizabilitate și control WordPress vs Blogger

Experiența utilizatorului oferită de WordPress și Blogger diferă foarte mult. Blogger este rapid și ușor de configurat, dar îi lipsește caracteristicile și opțiunile pe care majoritatea dintre noi le-ar dori într-un site web. Pe de altă parte, WordPress, are mai mulți pași în procesul de configurare și va dura mai mult pentru a proiecta un site web care funcționează pe deplin. Cu toate acestea, odată creat, aveți un control total asupra site-ului dvs. și, prin urmare, potențialul de a vă dezvolta și îmbunătăți blogul în timp. Să aruncăm o privire mai atentă asupra capacității de utilizare a ambelor platforme.

Utilizabilitate și control WordPress

După cum am menționat, un site web WordPress are un proces de configurare mult mai lent. Pentru a începe cu WordPress, va trebui să …

 1. Cumpărați un nume de domeniu
 2. Selectați un furnizor de hosting
 3. Instalați WordPress (acest lucru ar trebui să fie facilitat de furnizorul dvs. de găzduire)
 4. Alegeți o temă WordPress

Majoritatea etapelor de mai sus necesită timp, iar cercetarea este necesară pentru a vă ajuta să selectați serviciul și tema potrivită de găzduire pentru proiectul dvs..

După ce ai instalat WordPress și noua ta temă, va trebui să îți faci timp personalizarea blogului tău. În funcție de tema aleasă, aceasta se poate face prin opțiunile tematice din tabloul de bord WordPress, folosind personalizatorul din partea live a site-ului dvs., cu un constructor de pagini sau folosind codul. Orice funcții sau funcționalități suplimentare de care aveți nevoie, care nu sunt furnizate de tema dvs., pot fi instalate și cu ajutorul pluginurilor.

Tabloul de bord WordPress

După ce site-ul dvs. este configurat, puteți adăuga postări pe blog prin intermediul editorului de posturi WordPress, care pot fi găsite în tabloul de bord WordPress. Editorul de posturi este ușor de utilizat și vă va permite să adăugați imagini, videoclipuri, tabele, butoane și multe altele la postările dvs. de pe blog.

După cum vedeți, WordPress nu poate fi configurat în câteva minute. Cu toate acestea, odată instalat, aveți un control total asupra vizualurilor și funcționalității blogului dvs., precum și o gamă de instrumente pe care le puteți utiliza pentru a vă personaliza site-ul. Și opțiunea de a adăuga orice caracteristici suplimentare pe blogul dvs. în orice moment vă asigură că site-ul dvs. poate satisface toate nevoile dvs. de blogging.

Utilizabilitate și control Blogger

Pentru a vă înscrie cu Blogger, tot ce aveți nevoie este o adresă Gmail. În primul rând, vi se va cere să alegeți un nume pentru blogul dvs. și să selectați una dintre temele Blogger (acoperite în secțiunea următoare). Noul tău blog se va deschide în cadrul editorului Blogger, gata de editare.

Utilizabilitate vs control

Editorul Blogger este locul în care efectuați toate modificările site-ului dvs. web. Aici puteți adăuga widgeturi pe pagina dvs. de pornire, crea pagini noi și scrie și publica postări pe blog. De asemenea, puteți verifica analiza blogului dvs., gestiona Google AdSense și multe altele.

Editorul Blogger este relativ simplu de utilizat. Orice modificări pot fi previzualizate imediat și sunt luate în considerare toate nevoile de blogging necesare. Și după ce sunteți mulțumit de site-ul dvs., faceți pur și simplu clic Publica. Site-ul dvs. va fi apoi viu, cu toate serviciile de găzduire, SEO, securitate și întreținere îngrijite – un mod extrem de ușor de a publica un site web.

Cu toate acestea, funcțiile furnizate de Blogger sunt de bază, iar adăugarea funcționalității suplimentare se poate face doar printr-un număr limitat de widgeturi sau prin personalizarea codului CSS. Prin urmare, există un sentiment distinct de lipsă de flexibilitate în ceea ce privește modul în care vă puteți personaliza și crește site-ul.

Comparație de utilizare și control

Dacă doriți să configurați rapid un blog și cu minimă tampenie, Blogger este platforma dvs. Fără probleme de găzduire și cu un proces de configurare simplu, puteți arunca cu ușurință un blog rezonabil.

Acestea fiind spuse, Blogger nu oferă o experiență de design distractivă și interesantă, așa cum o fac unii constructori de site-uri (consultați articolul nostru WordPress vs. Wix). De asemenea, vă oferă un control minim asupra aspectului și aspectului site-ului dvs., precum și asupra funcțiilor pe care le puteți utiliza. Deci, dacă speri să creezi un site unic și atrăgător de atenție, Blogger nu este soluția pentru tine.

WordPress necesită mai mult timp la configurare, dar are avantajul controlului pe termen lung. Acest lucru vă permite să adăugați funcții și funcționalități specifice nevoilor blogului dvs. De asemenea, vă puteți actualiza site-ul în timp, adăugând instrumente suplimentare pentru a vă ajuta site-ul să se dezvolte și să devină cu adevărat de succes.

Teme pentru WordPress vs Blogger

Atât WordPress cât și Blogger oferă o gamă largă de teme gratuite și premium pentru a alege. Să aflăm mai multe!

Teme WordPress

Teme WordPress

WordPress are o mulțime de oferit atunci când vine vorba de teme. Dacă sunteți în căutarea de teme gratuite WordPress, atunci ar trebui să selectați și să instalați întotdeauna din depozitul WordPress sau de la un dezvoltator cunoscut și de încredere. Temele din depozitul WordPress au trecut printr-un proces strict de screening și le veți găsi bine codate, sigure și funcționând pe deplin. Și cu mii de teme gratuite, veți găsi cu siguranță ceva acolo care să se potrivească nevoilor dvs..

Există, de asemenea, o gamă largă de teme premium pe care le puteți achiziționa. Acestea pot fi din nou cumpărate direct de la dezvoltatorii de teme sau prin piețe tematice precum Themeforest. Temele premium sunt, în general, mai scumpe decât temele Blogger, cu prețuri de la aproximativ 30-100 USD. Cu toate acestea, cele mai bune teme WordPress sunt de obicei livrate cu caracteristici și funcționalități impresionante, precum și furnizarea de documentații extinse care să vă sprijine în procesul de proiectare.

În afară de decizia gratuită și premium, trebuie să alegeți și un „tip” de temă WordPress. Multe teme WordPress sunt construite pentru scopuri, ceea ce înseamnă că încorporează caracteristici particulare pentru a satisface o nișă specifică. La celălalt capăt al spectrului sunt teme polivalente. Aceste teme vă permit să proiectați site-uri web originale, personalizând fiecare aspect al site-ului dvs..

Teme Blogger

Teme Blogger

Blogger oferă o serie de teme gratuite pe care le puteți selecta din editor. Cu toate acestea, șabloanele premium Blogger pot fi achiziționate și de la mai mulți dezvoltatori Blogger și de pe piețe tematice precum ThemeForest. Aceste șabloane au, de obicei, prețuri cuprinse între 20 și 30 de dolari, astfel încât să nu rupă banca. Prin urmare, indiferent de nișa dvs. de blogging, veți putea găsi o temă Blogger adecvată site-ului dvs..

Teme comparate

Nu există nicio comparație când vine vorba de teme pentru WordPress și Blogger. Temele WordPress sunt de departe superioare, cu mai multe opțiuni, o gamă mai mare de funcții, machete și imagini mai bune și multe altele. Deși există câteva teme frumoase Blogger disponibile, lipsa lor de caracteristici și opțiunile de personalizare fac ca acestea să fie vândute greu lângă temele de cea mai bună calitate pe care le oferă WordPress.

Caracteristici și funcționalitate în WordPress vs Blogger

Adăugarea de funcții și funcționalități suplimentare pe site-ul dvs. îi va permite să iasă în evidență de mulțime și să răspundă direct nevoilor publicului dvs. Deci, cum se compară funcțiile și funcționalitățile WordPress vs Blogger?

Caracteristici și funcționalitate WordPress

Cele mai bune pluginuri gratuite gratuite și premium

Majoritatea temelor moderne WordPress vin cu o serie de caracteristici și funcționalități încorporate. Temele premium WordPress vor include în special o serie de instrumente suplimentare. Acestea diferă de la temă la temă, așa că verificați întotdeauna ce include o temă înainte de a face o achiziție.

Cu toate acestea, unul dintre cele mai impresionante aspecte ale WordPress, este că orice funcții doriți, există un plugin pentru asta. Prin urmare, dacă tema dvs. nu este livrată cu anumite funcționalități de care aveți nevoie, trebuie doar să căutați un plugin care poate fi instalat rapid pentru a adăuga cu ușurință mai multe funcții pe site-ul dvs..

Ca și în cazul temelor, există mii de plugin-uri WordPress gratuite și premium. Acestea pot fi găsite în Repositoriu WordPress, sau cumpărate de la dezvoltatori individuali sau piețe de piață precum CodeCanyon.

Caracteristici și funcționalitate Blogger

Unul dintre cele mai mari dezavantaje ale utilizării Blogger este lipsa funcțiilor și a opțiunilor de personalizare. Blogger oferă „Gadgets”. Aceste gadgeturi oferă o serie de funcții diferite pe care bloggerii le pot adăuga pentru a ajuta la îmbunătățirea site-ului. Funcționalitatea gadgetului include …

 • Abonament prin e-mail – încurajați-vă cititorii să se alăture listei dvs. de e-mail.
 • Căutare pe blog – permiteți publicului dvs. să caute pe blogul dvs. subiecte care îi interesează.
 • Lista postărilor populare – afișează-ți cele mai populare postări.
 • Logo – adăugați logo-ul dvs. pe blog.
 • Profil – afișează informații despre tine.

Pentru cei cu experiență de codare, Blogger vă permite, de asemenea, să schimbați designul blogului dvs. folosind HTML sau CSS, precum și să adăugați cod HTML de pe site-uri terțe.

Compararea caracteristicilor și funcționalității

Există puține comparații între funcțiile și funcționalitățile oferite de Blogger și WordPress. Deși Blogger oferă toate caracteristicile esențiale necesare pentru a începe un blog, pur și simplu nu poate concura cu sortimentul larg de instrumente și plugin-uri WordPress oferite..

Securitate și întreținere WordPress vs Blogger

Securitate

Securitatea și întreținerea generală a site-ului dvs., inclusiv actualizări, viteza site-ului și backup, sunt toate aspectele cruciale ale gestionării site-ului. Deci, cum diferă între Blogger și WordPress?

Securitate și întreținere WordPress

Spre deosebire de Blogger, dacă decideți să vă construiți site-ul cu WordPress, sunteți la propriu cu securitate și întreținere. Prin urmare, este important să fiți proactiv și să instalați o serie de pluginuri care vă vor ajuta să mențineți site-ul dvs. în siguranță și să funcționeze pe deplin.

Iată câteva dintre cele mai importante plugin-uri WordPress pe care ar trebui să le luați în considerare instalarea din start.

 • Securitate – mențineți site-ul dvs. în siguranță și securizat cu ajutorul pluginului popular și gratuit Securitate Wordfence.
 • Backup – utilizați un plugin precum VaultPress sau UpdraftPlus pentru a face backup în mod regulat site-ului dvs. web, apoi îl puteți restabili cu ușurință dacă este necesar.
 • Viteză – Cache totală W3 va îmbunătăți viteza și performanța generală a site-urilor dvs. (sau puteți încerca un CDN gratuit).

Securitate și întreținere Blogger

Securitatea și întreținerea nu reprezintă o problemă pentru Blogger, ceea ce pentru mulți este un motiv esențial pentru alegerea Blogger ca platformă a acestora. Deoarece Blogger este deținut și găzduit de Google, toate nevoile dvs. de securitate și întreținere sunt îngrijite. Blogul dvs. poate fi, de asemenea, susținut pe computerul dvs. în doar câteva clicuri. Și totul gratuit.

În comparație cu securitatea și întreținerea

În mod evident, Blogger și WordPress oferă experiențe foarte diferite atunci când vine vorba de securitate și întreținere. Toate nevoile de securitate și întreținere Blogger sunt îngrijite pentru dumneavoastră. Întrucât, cu WordPress, dețineți controlul deplin, totuși, va trebui să vă amintiți să vă instalați propriile pluginuri, după caz.

Asistență WordPress vs Blogger

Pornirea unui blog pe o nouă platformă poate fi o sarcină descurajantă. Prin urmare, este important să existe un nivel adecvat de asistență pentru a vă putea crea cu ușurință un site web adecvat. Să aruncăm o privire la ce oferă platformele WordPress vs Blogger în calea sprijinului.

Asistență WordPress

WordPress.org oferă, de asemenea, o gamă extinsă documentare și forumuri online. Cu toate acestea, pentru începători, acesta nu este probabil cel mai bun loc pentru a căuta ajutor. Comunitatea WordPress este uriașă și multe site-uri web și bloguri au scris nenumărate articole și ghiduri de ajutor despre cum să începeți cu WordPress. Aceste bloguri folosesc adesea un limbaj mai prietenos pentru începători și au instrucțiuni detaliate pas cu pas despre cum să începeți. Dacă nu sunteți sigur cum puteți configura un blog WordPress, citiți ghidul nostru practic despre cum să începeți cu WordPress.

În cazul în care suportul WordPress excelează în special dacă achiziționați o temă sau un instrument premium. În funcție de temă, puteți primi tutoriale video și documentație, precum și asistență telefonică sau telefonică. Numai asta face ca adesea o temă premium să fie în valoare de bani.

Asistență Blogger

Asistență Blogger

Bloggerul conține o documentație extinsă, care detaliază modul de configurare și gestionare a blogului dvs., precum și sfaturi despre cum să vă ajutați să vă poziționați articolele în motoarele de căutare și cum să utilizați Google Analytics pentru a monitoriza performanța site-ului dvs..

În editorul dvs. Blogger, există o funcție de ajutor, care vă permite să căutați subiecte și articole Blogger. Există și un forum de ajutor care oferă o comunitate în care utilizatorii Blogger se pot reuni, pune întrebări și împărtășesc probleme.

Gânduri finale pe WordPress vs Blogger

Decizia finală cu privire la WordPress vs Blogger se va reduce la nevoile dvs. și la cele ale proiectului dvs..

Blogger este o platformă ideală pentru cei care caută să creeze un proiect de blog rapid, dar mic – un jurnal online, care împărtășește o experiență de călătorie cu familia și prietenii sau prezintă o experiență precum o nuntă. Este rapid, ușor și gratuit de configurat – totuși compensarea este absența unor funcții extinse, precum și lipsa controlului și a proprietății pe care le aveți asupra site-ului dvs..

WordPress vă va permite să creați orice tip de site și să-l personalizați conform specificațiilor dvs. exacte. Dacă nu ați folosit niciodată WordPress, va dura puțin pentru a învăța și crea site-ul dvs. Cu toate acestea, posibilitățile pe termen lung pe care le oferă WordPress fac ca perseverența cu începutul lent inițial să merite.

Deci, acum aveți o înțelegere bună despre beneficiile și deficiențele WordPress și Blogger, care veți alege?

WordPress vs Blogger – vă rugăm să vă împărtășiți gândurile de pe oricare platformă în comentariile de mai jos.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map