Bloggerul obișnuit tinde să aibă o obsesie în privința traficului și mai exact, obținând mai mult din acesta. Cantitatea este cheia, nu? Poate, dar de multe ori prefer să trag pentru fructele cu agățare redusă, îmbunătățind calitate de trafic către site-urile mele. Acest lucru se poate face în două moduri:


 1. Atrageți trafic mai relevant (adică persoane care sunt mai susceptibile de a interacționa cu conținutul dvs.)
 2. Faceți o treabă mai bună de „vânzarea” blogului dvs. către vizitatori noi

În această postare vreau să mă concentrez asupra celei de-a doua metode dintre cele două, a căror frumusețe este că nu trebuie să muncești pentru a atrage mai mult trafic – trebuie doar să optimizezi ceea ce ai deja. Într-o lume obsedată de cantitate, conceptul de a îmbunătăți ceea ce ai deja este adesea neapreciat.

Am abordat recent cum să creez linkuri pe blogul dvs. WordPress pentru o implicare sporită (adică probabilitatea ca vreun vizitator să rămână în jur), iar în această postare, voi face în esență strategia cu un pas mai departe, oferindu-vă un model cu ajutorul căruia puteți crește „lipicioasa” blogului tău. Acest lucru ar trebui să aibă un impact direct benefic asupra ratelor de abonament și valoare per vizitator (dacă blogul dvs. este monetizat).

Să începem!

Secțiunile site-ului dvs. care sporesc implicarea

Modelul este împărțit în cele patru secțiuni din care sunt alcătuite majoritatea blogurilor WordPress:

 1. Antet și bara de navigare
 2. Conţinut
 3. Bara laterală
 4. Subsol

Fiecare secțiune are un rol de jucat în ceea ce privește păstrarea unui vizitator pe site-ul dvs. sau transformarea acestora într-un abonat sau cumpărător și vă voi explica cum ar trebui să optimizați fiecare pentru impactul benefic maxim..

Primul pas este să citesc postarea mea anterioară cu privire la crearea de link-uri și să vă asigurați că site-ul dvs. este configurat corect pentru a maximiza păstrarea cititorilor. Simplu, nicio legătură nu ar trebui să îndepărteze oamenii de pe pagina pe care o citesc (indiferent dacă un link pe care fac clic pe acesta este intern sau extern), cu excepția cazului în care puteți fi sigur că au terminat cu pagina respectivă.

Cu acestea spuse, haideți!

1. Antetul și Bara de navigare

Prima întrebare pe care trebuie să o puneți este: „Site-ul meu trece testul de eliminare a antetului?” Acest test (amabilitate din Derek Halpern) este simplu – doar imaginați-vă că antetul și linia de etichetă sunt eliminate din pagina dvs. de pornire și întrebați-vă dacă un vizitator nou încă își poate da seama despre ce este site-ul dvs..

Dacă răspunsul este nu, atunci ar trebui să încercați să-l faceți mai evident. În timp ce este evident tu, vizitatorii noi, în general, trebuie să aibă mesajul acasă. Unul dintre cele mai bune moduri de a face acest lucru este să aveți o casetă de caracteristici – fie direct sub antetul și navigarea, fie în partea de sus a căsuței de conținut. Iată un exemplu excelent de caracteristică a casetei cu caracteristici a venitului pasiv inteligent:

Captura de ecran a paginii de pornire Smart Passive Venit.

Deși caseta de caracteristici în sine nu explică de fapt despre ce este site-ul, însă oferă o legătură directă către o explicație completă. Se remarcă pe pagină și încurajează imediat noii vizitatori să sape mai departe pe site.

Vă recomand ca toate blogurile să aibă o casetă de caracteristici – ca cea de mai sus (încorporată în caseta principală de conținut) sau o versiune cu o lățime completă ca aceasta de la Social Triggers:

O captură de ecran a paginii de pornire Social Triggers.

După ce v-ați dat seama cum veți implementa o casetă de funcții pe site-ul dvs., ar trebui să vă orientați atenția către bara de navigare. În general, legăturile dvs. ar trebui să fie limitate la cel mult următoarele:

 • Acasă
 • Despre
 • Începe aici
 • a lua legatura
 • Abonați pagina splash (dacă este cazul)
 • Pagina produsului (dacă este cazul)
 • Angajează-mă (dacă este cazul)

Evident, kilometrajul dvs. poate varia, dar principiul important este că legăturile din bara de navigare ar trebui să indice fie pagini cu trafic mare care ajută oamenii să cunoască mai bine site-ul dvs., fie să le convertească în abonat sau client. Orice altceva este de prisos și este mai probabil să reducă implicarea decât să aibă un impact benefic.

2. Conținut

Când vine vorba de o anumită pagină sau postare de pe site-ul dvs., accentul dvs. trebuie să fie pe ceea ce puteți face pentru a menține vizitatorul angajat. Vă recomand să faceți acest lucru supărându-le cu opțiuni de conținut (dar într-un mod bun). Într-o lume perfectă, vizitatorul dvs. nu vă poate ajuta, dar deschide mai multe file, în timp ce navighează prin conținutul dvs. și faceți clic pe linkurile conexe și conținutul asociat.

Cheia pentru crearea acestui efect este să aveți mult conținut pe site-ul dvs. și să faceți legături între postări și pagini în mod regulat. Cu toate acestea, este vital important ca fiecare legătură să fie relevantă, în caz contrar riscați să iritați vizitatorul. Dacă focalizarea blogului dvs. este relativ strânsă (și ar trebui să fie) și produceți conținut în mod consecvent, nu ar trebui să aveți nicio problemă cu crearea de link-uri contextuale în noile dvs. postări.

Dar nu trebuie să te oprești doar la interrelație. De asemenea, îmi place să ofer o selecție de conținut aferent în partea de jos a fiecărei postări (folosind excelent Încă un plugin pentru mesaje înrudite (YARPP)) împreună cu etichetele aferente.

Încă o altă siglă a pluginului pentru mesaje înrudite.

YARPP este un element principal al majorității site-urilor WordPress pe care lucrez.

În cele din urmă, fiecare post ar trebui să termine cu un Call to Action (CTA), care oferă vizitatorului o opțiune fie să se aboneze, fie să devină client. Nu faceți greșeala de a presupune că vizitatorii dvs. vor observa întotdeauna CTA în bara laterală sau în altă parte – partea de jos a unei postări este un loc minunat pentru a le capta atenția. La urma urmei, dacă au citit până la capătul unei postări, probabil că sunt într-un cadru bun pentru a lua măsuri.

3. Bara laterală

O captură de ecran a barei laterale Leaving Work Behind.

Bara laterală a blogului meu.

Bara laterală este poate cea mai abuzată secțiune a majorității blogurilor WordPress. Acesta este suprapopulat oribil cu un număr imens de widget-uri cu impact redus, care oferă prea puțin utilizatorului și contribuie cu atât mai puțin la obiectivul principal al obiectivului dvs. (adică să atragă abonați și / sau clienți).

Cheia pentru performanțele superioare ale barei laterale este ca acesta să fie cât mai puțin populat. Pur și simplu, cu cât are mai puțin de ales un vizitator, cu atât este mai mare șansa ca acesta să facă ceea ce trebuie (adică să completeze un CTA). Cu toate acestea, doriți, de asemenea, să vă asigurați că bara laterală oferă o ocazie vizitatorilor de a afla mai multe despre blogul dvs. și de a explora în continuare. Având în vedere acest lucru, vă recomand să includeți o combinație de următoarele widget-uri (listate în nicio ordine specială):

 • Formular de abonament
 • Link către produs (ideal grafic)
 • Link către pagina (paginile) de bani (adică acele pagini care generează cel mai mult venit direct)
 • O listă de categorii / etichete sau link-uri către pagini de resurse
 • Butoane de social media
 • O casetă de căutare
 • O mini cutie bio

În stânga acestei secțiuni veți vedea o imagine de ecran a barei laterale pe blogul meu, care include toate elementele de mai sus. Fiecare oferă utilizatorului o oportunitate de a explora mai departe blogul, de a vă abona sau de a cumpăra. Toate aceste acțiuni vă avantajează.

4. Footer

Ca să fiu sincer, includ mai mult subsolul, deoarece este un element al site-ului pe care nu îl poți ignora cu adevărat, spre deosebire de un potențial focar de implicare și de potențial de conversie. Faptul este că majoritatea oamenilor nu vor acorda prea multă atenție subsolului dvs. și are un potențial limitat.

O mulțime de subsol se limitează la o simplă notificare privind drepturile de autor și, sincer, nu văd nicio problemă. Dacă totuși doriți să adăugați un pic mai mult oomph pe site-ul dvs., puteți popula subsolul dvs. cu o combinație de widgeturi menționate mai sus și chiar mai mult.

Piesul de subsol al WPExplorer este de fapt un bun exemplu despre ceea ce poți face cu un subsol – dacă este un vizitator face ajunge în partea de jos a paginii, atunci le oferă o ocazie frumoasă pentru a se deplasa într-o altă secțiune a site-ului:

O captură de ecran a subsolului WPExplorer.

Piesul de subsol ar trebui să fie ultima dvs. prioritate, dar dacă aveți timp, atunci puteți lua în considerare popularea acestuia cu unele widgeturi care crește angajamentul.

Creșterea rezumatului de angajare pe blog

Am inclus mai multe sfaturi acționabile mai sus, dar cel mai important este să înțelegem raționamentul fundamental din spatele sfaturilor mele – că utilizatorul ar trebui să fie întotdeauna prezentat cu o mulțime de oportunități relevante din punct de vedere contextual pentru a explora site-ul mai departe sau a vă abona. Aceasta este cheia – atâta timp cât țineți cont că este puțin probabil să greșiți greșit, chiar dacă adoptați o abordare diferită de cea pe care am recomandat-o.

În acest sens, mi-ar plăcea să știu ce strategii utilizați pentru a maximiza implicarea și conversiile pe blogul dvs. Spuneți-ne în secțiunea de comentarii de mai jos!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me