Sfaturi și tendințe de marketing WordPress

Ia aminte! Aceasta este o altă postare despre marketing. Dar nu fi dezamăgit. Vom vorbi despre lucruri plăcute: cum să atragem mai mulți clienți către produsele și serviciile dvs. WordPress uitând de reclame Google și trimiteri de backlink pentru o clipă.


Să lămurim mai întâi unele aspecte mai puțin interesante.

Există 3 pași majori în evoluția marketingului, care sunt acum părți integrante ale unei prezentări corespunzătoare a articolului: spune, arată și dă o șansă să încerci.

Acestea sunt ușor de implementat în lumea reală. Cel mai simplu exemplu: un client care dorește să cumpere o îmbrăcăminte vine în orice magazin de îmbrăcăminte, poate vedea descrierea produsului, poate desigur poate vedea produsul în sine (spectacol) și, ceea ce este cu adevărat important, este capabil să se potrivesc (încercați). Scenariu perfect.

Într-o situație similară, dar realizată în lumea Internetului, există mai multe șanse ca restituirea să fie solicitată. Toate acestea pentru că ultimul pas („încercați”) este adesea ignorat.

De ce este „încercarea” atât de importantă? Simplu, este un instrument natural pentru a câștiga peste client. O adevărată armă de marketing organic este cea care poate fi pusă în aplicare chiar și fără un comerciant. Unul este capabil să ofere rezultate de succes fără tone de reclame.

Pe scurt, pasul „încercați” roci, deoarece:

 • Această strategie prezintă 2 momente importante pentru un client: încredere și transparență. Relațiile construite pe încredere și siguranță este obiectivul permanent pentru ambele părți. Este și filozofia principală a WordPress. Probabil, următoarea poveste o va explica mai bine:
  Credit imagine: Sadhana Balaji

  Credit imagine: Sadhana Balaji

 • Acesta oferă un „proces de vânzare cu atingere mai mare” și oferă clientului un control asupra procesului de cumpărare.
 • Acesta este un fel de verificare cu publicul țintă, cu perspectiva, că acest anumit produs rezolvă nevoile unui client real.

Deci ce sunt cele mai eficiente și la modă „dați ocazia de a încerca” modalități de a borda clienții și dovediți că produsele și serviciile dvs. WordPress merită utilizate? Să vorbim despre trei mari:

 1. Banii inapoi garantat
 2. Încercare gratuită
 3. Demo + proces gratuit

Banii inapoi garantat

Banii inapoi garantat

Este un fel de soluție a strategiei de „încercare”: utilizatorii plătesc pentru produs / serviciu considerându-l de fapt ca un test-drive. De ce nu, ei sunt siguri că vor putea să-și recupereze banii dacă există un motiv.

Da, pluginurile, temele și alte produse digitale WordPress nu sunt tangibile. Deci, cum pot fi rambursate? Acest lucru este ceea ce unii furnizori de software susțin încă respectarea politicii anti-rambursare în lumea digitală. Dar acesta este un mod de a duce nicăieri, întrucât multe piețe populare SaaS online (nu numai în industria WordPress) s-au dovedit deja.

Clienții nefericiți care nu primesc ramburs nu vor reveni pentru a cumpăra lucruri noi, nu vor recomanda nimic altora și, în cel mai rău caz, vor lăsa opinia publică negativă asupra resurselor independente. Reputația ta nu are nevoie de această povară.

StudioPress, unul dintre cei mai siguri și profesioniști furnizori de teme WordPress, este un exemplu excelent de îngrijire a clienților și strategie de afaceri la standarde ridicate. În cazul în care clienții sunt nemulțumiți, pot primi o rambursare în decurs de 30 de zile, conform revendicărilor din document pagina de politici oficiale.

Următoarea întrebare este probabil cum să obțineți la maxim această strategie?

Nu dați doar bani înapoi – la început încercați să atingeți destinația dorită a clientului oferind o mână în orice sarcină dificilă pe care nu au reușit să o concureze în timpul folosirii produselor. Aceasta înseamnă să oferim suport de ultimă oră. Dacă acest lucru nu se rezolvă, utilizați următorii pași simpli pentru a lăsa clientul cu o impresie pozitivă:

 1. Comportați la fel ca și cum ați gestiona o întrebare pre-vânzare.
 2. Nu există întrebări penibile aici!
 3. Nu încercați să vă schimbați părerea clienților, ci în schimb să propuneți o soluție utilă.
 4. Solicitați-vă scuze că produsul nu le-a satisfăcut nevoile, mulțumiți clientului că a solicitat ajutor și că a încercat.

Unii manageri mai cred că orice e-mail poetic și sofisticat poate schimba părerea clientului. De obicei, asta nu va funcționa. Cu toate acestea, dacă aveți o propunere tangibilă ca consolare (reducere, cooperare etc.), poate fi o modalitate eficientă de a atrage un client să rămână.

Încercare gratuită

Perioada de încercare gratuită

Acesta este un sunet atât de dulce pentru urechile unui client. Încercările gratuite și „încercați înainte de a cumpăra” s-ar putea să nu fie încă un standard al industriei, dar sunt o tendință uriașă. Și aceasta este o veste minunată atât pentru companiile SaaS, cât și pentru cumpărători.

Sensul principal al acestei strategii este de a oferi „procesul de vânzare la atingere mai mare”, menționat deja.

Mulți furnizori WordPress încă o consideră riscantă. Dar în funcție de produs și de publicul țintă, de ce să nu extindeți accesul la lucrurile care vă fac produsul excelent?

Lincoln Murphy, o persoană care ajută companiile SaaS să crească ratele de conversie a încercărilor gratuite, a oferit odată o comparație excelentă:

„Testul de conducere al unui Ferrari reduce valoarea unui Ferrari? Nu … dacă este ceva, asta este sigilarea acordului pentru majoritatea cumpărătorilor. “

În calitate de experți din MarketingExperiments cererea, oferta gratuită de încercare și o garanție de returnare a banilor sunt de fapt similare în funcționalitate, dar percepția lor de către utilizatori poate fi absolut diferită. Încercați să le oferiți ambelor. De exemplu, începe cu a încercare gratuită și continuați cu adăugarea garanției înapoi pentru a câștiga și mai multă încredere în potențialii clienți și le face să se simtă mai în siguranță.

Dar nu-ți lăsa să alunece proba gratuită, nu creează o strategie în jurul acesteia. Luați în considerare următoarele puncte cheie.

1. Definiți o viață perfectă a unui cont de încercare

Ținând cont de faptul că această strategie este aplicată cu diferite tipuri de produse și servicii WordPress, care se comportă diferit, încercați să testați singur funcționalitățile și funcțiile. Standardul industriei WordPress este de 30 de zile, dar aceasta nu este, evident, o direcție de urmat pentru toată lumea. Aceasta ar trebui să fie perioada perfectă pentru a nu pierde interesul pentru ceea ce oferiți. Mai mult, dacă scurtați perioada de încercare, acest lucru creează un sentiment de urgență care îi face pe utilizatori să acționeze mai rapid.

Concluzie: încercați să găsiți mediul dvs. fericit. De exemplu, unul dintre cei mai cunoscuți experți WordPress de acolo, WPMUDEV a găsit acest mediu în 14 zile.

2. Interacțiunea cu un potențial cumpărător

Unii strategi de marketing susțin că este stabilită o perioadă de încercare pentru a reduce interacțiunea umană necesară pentru a face o vânzare. Dar sperăm că este deja clar că „concentrarea asupra unui utilizator”, care este motto-ul principal al Google, este un factor cheie în construirea unei relații de încredere cu un client și, în special, cu un potențial client. Deci, nu uitați să:

 • Oferiți manevră personală în loc de link către un ghid sau pagina de întrebări frecvente.
 • Trimiteți e-mailuri de urmărire. Dacă este posibil, cele personalizate (da, ați așteptat acest cuvânt), care în cazul nostru sunt e-mailuri automate bazate pe comportament. De exemplu, Zendesk tehnicile de vânzări trimit e-mailuri de urmărire, propunând asistență utilizatorilor care sunt cei mai implicați în primele 3 zile (concentrați-vă pe cei mai activi și promițători utilizatori). Acest lucru îi ajută să fie mai eficienți pentru clienții lor. În combinație cu apelurile telefonice, acest lucru a ajutat la creșterea conversiilor de încercare până la 30%. Acest procent provine din cercetare a Totango, o companie care a ajutat Zendesk să urmărească comportamentul utilizatorilor. Pentru a obține o analiză similară a comportamentului utilizatorilor dvs., puteți utiliza o platformă de analiză gratuită pentru companiile SaaS precum HeapAnalytics sau MixPanel (ambele au planuri gratuite).
 • Nu vă deranjați. Strategia de îngrijire a clienților „întotdeauna gata să ajute” și-a oferit deja eficiența. De asemenea, prea mult „spaming” al potențialului client au dovedit ineficiența acestuia.
 • Trimiteți e-mailuri de amintire când au mai rămas 2-3 zile. Pentru a compune un e-mail mai bun, încercați să vă testați apelurile către acțiune (încercați diferite etichete pentru butoane / link) – aceste e-mailuri creează un sentiment de urgență, dar nu ar trebui să fie puternice.

3. Card de credit sau nu card de credit

Este o discuție pe termen lung pentru procesele gratuite. Singurul lucru este evident: o solicitare de introducere a informațiilor despre cardul de credit în timp ce se înregistrează un proces gratuit sperie clientul. Cu excepția cazului în care compania dvs. este printre cele numite „Best in Class SaaS Leaders” (companii deja populare și autoritare), este probabil să amâne această metodă de ceva timp.

Unul dintre principalii Raportul lui Totango investigațiile sunt încă relevante:

Comparații de conversie

Dacă nu sunteți sigur ce mod de urmați, din nou, testarea și mai multe testări. Oferiți utilizatorilor 2 opțiuni – cu sau fără informații despre cardul de credit necesare și efectuați unele teste A / B pentru a urmări conversiile.

De exemplu, după rate mici de înregistrare cu informațiile despre cardul de credit, compania CrazyEgg a aflat că vizitatorii erau pur și simplu speriați să ofere aceste detalii. Așa că au creat și testat o altă pagină de înscriere cu explicații că nu vor fi efectuate taxe automate: această îmbunătățire a dus la o creștere de 116% a înregistrărilor în proces.

Moz compania solicită, de asemenea, informații despre cardul de credit care oferă explicația necesară:

Detaliu Explicație

Demo + Încercări de curățare

Demo & Trial

Ce este un proces demo? Este similar cu conturile de încercare gratuite din punct de vedere al marketingului, dar, din punct de vedere tehnic, are un mod de implementare diferit.

În timp ce încercările gratuite sunt un instrument bun pentru marile comunități WordPress, cum ar fi WPMUDEV, strategia de încercare demo este mai eficientă și mai accesibilă pentru micii dezvoltatori de plugin-uri WordPress, furnizori de teme, designeri web sau oricine altcineva își lansează primul produs comercial / serviciu WordPress..

De exemplu, ați dezvoltat un nou plugin glider WordPress cool. Nu va fi găzduit pe serverul dvs., iar utilizatorii dvs. nu vor avea nevoie de conturi personale pe site-ul dvs. Web pentru a lucra cu acesta. Aveți ocazia să nu arătați doar cum funcționează pluginul (într-un exemplu real front-end sau în prezentarea video promo), ci puteți permite potențialilor clienți să acceseze backend-ul pluginului dvs. pentru a testa pluginul de prima manieră. Oferirea unei zone de testare a cutiei de nisip pe lângă descrierea produsului ucigaș poate funcționa mult mai bine.

Nu sunteți sigur cum puteți configura un proces demo pentru produsul dvs.? Nici o problema. Există o mână de instrumente WordPress care permit această magie.

Unul dintre instrumentele lansate recent pentru a crea cu ușurință o demonstrație front-end și o încercare gratuită pentru produsele dvs. WordPress este Demo Builder pentru orice plugin de produs WordPress. Acolo puteți găsi instrucțiuni clare despre cum să începeți să lucrați cu acesta și ce oportunități primiți ca administrator de plugin:

Demo Builder

Pentru a începe să creați atât / orice – prezentare demo (exemplu în direct a produsului dvs. WordPress în acțiune) cât și / sau acces backend pentru utilizatori să îl testeze, ar trebui să începeți prin a crea o rețea WordPress Multisite pentru a găzdui teste (casete de nisip care vor fi automatizate în continuare) curatat).

Cu pluginul Demo Builder puteți crea un exemplu live atractiv al produsului pe care clienții potențiali îl pot inspecta în detaliu (mai ales dacă este un plugin complex cu o mulțime de funcții). Aici este demo live cum funcționează Demo Builder (demo-ul afișează testul unui Visual Builder).

Acest Demo Builder funcționează pentru orice produs WordPress și vă permite să oferiți utilizatorilor șansa de a înregistra un cont de încercare gratuit pentru a testa instrumentele necesare din propriul tablou de bord personal WordPress. După o anumită perioadă de timp (pe care o definiți), aceste conturi sunt curățate automat, astfel încât să nu stocați conturi inutile și clienții dvs. potențiali, atunci nu aveți un motiv să acționați după ce lucrați cu produsul dvs..

De fapt, obțineți multe instrumente excelente de gestionare pentru a configura conturile de încercare și pentru a le oferi utilizatorilor toate avantajele produsului dvs.:

Caracteristici de constructor

După cum vedeți, în afară de setări, puteți îmbunătăți, de asemenea, oportunitățile de marketing cu ajutorul unei tehnici de marketing e-mail mai standard – automatizarea MailChimp. Acest lucru vă va ajuta să urmăriți (citiți: nu spamă) utilizatorii, dacă este nevoie.

Puteți testa cum funcționează acest cont de proces de backend pentru un utilizator aici.

Unii mici furnizori WordPress iau această strategie de încercări gratuite cu un bob de sare: ce se întâmplă dacă clientul potențial nu îi place produsul sau dacă nu își satisface nevoile, astfel încât să nu îl cumpere? Această preocupare poate fi de fapt o veste excelentă pentru afacerea dvs. Cu un proces demonstrativ, puteți evita rambursările nejustificate sau feedback-ul negativ și puteți dovedi că produsul dvs. este într-adevăr la fel de bun „ca anunțat”.

Mai mult, în acest caz, puteți avea șanse mai mari de a converti un client într-un client fidel, care este capabil să vă ajute sincer în îmbunătățirea produsului pe termen lung.

Nu ghiciți care este cea mai bună opțiune pentru un client – permiteți-i să-și modeleze produsul la nevoile sale.

concluzii

Garanția de returnare a banilor, încercări gratuite și demonstrații sunt strategiile de marketing promițătoare pe care trebuie să le urmeze orice brand comercial WordPress mare și mic. Vă ajută să vă consolidați brandul în ochii consumatorilor, precum și să creați relații între creatorii WordPress și clienții lor.

Strategiile pe care le-am descris nu sunt necesare sau perfecte pentru fiecare magazin sau produs de comerț electronic, va trebui să faceți propriile dvs. cercetări de piață și testare pentru a determina care este potrivit pentru dvs. Luați în considerare recomandările descrise ca variante pentru experimentele dvs. de marketing ulterioare.

Sperăm că această scriere a fost utilă pentru cei care se gândesc doar la utilizarea oricăreia dintre aceste strategii sau s-au împrietenit deja cu ei. Apropo, aveți vreo experiență de împărtășit pe subiect? Mai multe sfaturi, sau poate o întrebare? Lasă-ne un comentariu!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me