Utilizați Social Media Marketing pentru a stimula vânzările WooCommerce

WooCommerce ușurează viața comercianților online. Integrându-vă cu site-ul dvs. WordPress, WooCommerce vă permite să vă creați propriul magazin online cu WordPress și să-l personalizați după bunul plac. Având în vedere acest fapt, nu este surprinzător faptul că acest plugin WordPress de tip e-commerce open-source susține mai mult decât 20% din magazinele online. Impresionant, nu?


Cu toate acestea, chiar dacă crearea unui magazin WordPress complet funcțional nu a fost niciodată mai simplă, faptul că clienții potriviți observați poate fi dificil. Aici intră rețelele sociale.

Astăzi vom analiza modalitățile de a vă perfecționa tactica de marketing pe rețelele de socializare pentru a angaja clienți, a genera oportunități calificate și va crește vânzările WooCommerce.

1. Creați și partajați conținut uimitor pentru a genera oportunități

Marketingul pe rețelele de socializare nu înseamnă doar creșterea expunerii. De asemenea, vă ajută să vă conectați cu publicul dvs. la nivel personal, să creați încredere cu aceștia și să vă poziționați ca o resursă online foarte relevantă. Tocmai din acest motiv, marketingul de conținut ar trebui să fie un aspect de neprețuit al campaniei dvs. de social media.

Pentru a stimula implicarea oamenilor cu conținutul dvs., trebuie să îl faceți relevant pentru ei. Folosiți instrumente precum BuzzSumo pentru a găsi cele mai împărtășite subiecte legate de nișa dvs. și pentru a crea postări originale, interesante și extrem de interactive în jurul lor.

În afară de structurile tradiționale de articole, jucați-vă cu formele conținutului dvs. până când veți găsi cele care rezonează cu publicul dvs. țintă. Iată câteva idei:

Produceți conținut de formă lungă

De exemplu, potrivit lui Neil Patel Articole de 2500 de cuvinte obțineți mai multe acțiuni pe Facebook decât alternativele lor mai scurte. Același lucru este valabil și pentru videoclipuri. De obicei, 4 minute plus sunt vizualizate și partajate mai mult decât cele scurte.

Închideți transmisia în direct

Oamenii adoră conținutul video. Faptul că 1 miliard de ore video sunt vizionate în fiecare zi mă susține pe asta. Și videoclipurile live sunt și mai interesante, pentru că se simt mai naturale. Aceasta este o oportunitate excelentă de a-ți angaja clienții și generează mai multe vânzări. Toate platformele majore precum YouTube, Facebook sau Instagram acceptă această formă de conținut.

Creați povești Instagram

Am mai discutat despre Instagram pentru comerț electronic înainte de pe blogul WPExplorer. Însă ascensiunea poveștilor Instagram (care este acum de două ori mai mare decât Snapchat) înseamnă că nu există niciun moment mai bun decât acum pentru a oferi Instagram o altă șansă. Mai mult, acestea joacă un rol major în generarea de oportunități și în stimularea conversiilor. Statisticile spun că cel puțin 20% din poveștile Instagram rezultă mesaje directe din partea spectatorilor. Pentru a le valorifica puterea, le puteți folosi pentru a vă angaja potențialii clienți cu sondaje scurte sau fotografii și videoclipuri efemere.

2. Poloneză Strategia dvs. de marketing în social media

Bazele în domeniul social media pentru site-ul dvs. WordPress

Lumea comerțului electronic a devenit prea competitivă și, pentru a supraviețui, trebuie să continuați să vă îmbunătățiți practicile de marketing. Aceasta se aplică tuturor segmentelor strategiei dvs., inclusiv marketingului social media.

Furnizați feedback în timp real

Majoritatea clienților care au o întrebare sau o reclamație așteptați-vă să vă vedeți răspunsul într-o oră. Cu toate acestea, multe companii nu iau în serios feedback-ul clienților și nu lasă întrebările fără răspuns. Aceasta este o greșeală uriașă, având în vedere că 88% dintre acești clienți vor decide să nu cumpere de la dvs..

Pentru a stimula experiența utilizatorului, luați în considerare punerea în aplicare a unui plugin de chat în direct pentru a oferi răspunsuri la întrebările lor 24/7.

De asemenea, ar trebui să profitați de instrumentele de monitorizare a mențiunilor sociale, deoarece acestea vă permit să urmăriți atât mențiunile directe și indirecte ale mărcii pe diferite platforme de socializare. Astfel, veți putea oferi clienților dvs. răspunsuri valoroase și îi puteți ajuta să finalizeze achiziția în timp real.

Automatizarea partajării conținutului

Urmașii tăi se așteaptă să împărtășești postări în mod constant. Desigur, acest lucru poate fi extrem de provocator și consumă timp atunci când este făcut manual. Aici intră instrumentele de gestionare a rețelelor de socializare, deoarece vă permit să vă gestionați postările înainte de timp și apoi să le publicați automat. S-ar putea să doriți să luați în considerare Blog2Social, SNAP sau Social Snap.

Optimizarea strategiei mobile

Numărul de utilizatori de telefonie mobilă care vă vizitează site-ul WooCommerce sau profilurile de social media de pe dispozitivele mobile continuă să crească. Acesta este motivul pentru care trebuie să vă concentrați pe crearea de formate de conținut mobil-friendly. Facebook sfătuiește că, atunci când postați videoclipuri sau fotografii pe rețeaua socială, ar trebui să folosiți formate verticale. Este mult mai ușor de utilizat și mai interesant decât alternativa pe ecran lat. Folosind un plugin precum Resoc redactor social vă poate ajuta să creați imagini optimizate pentru a fi partajate pe dvs.

3. Utilizați plugin-uri WooCommerce pentru a crește implicarea în rețelele de socializare

Există numeroase pluginuri de social media și extensii WooCommerce pe care le puteți lua în considerare instalarea. Iată câteva utile pentru efectuarea plății.

MagazinYa magazin pe Facebook

StoreYa's Shop pe Facebook pentru WooCommerce

StoreYa vă aduce magazinul WooCommerce pe Facebook. Trebuie doar să instalați pluginul, să vă conectați la Facebook și să importați automat magazinul. Cu acesta, clienții pot găsi liste de „dorințe”, câștiga cupoane, căuta oferte de grup etc. De asemenea, puteți oferi promoții „zero și câștiga” pentru a stimula vânzările. Acest plugin util poate fi folosit chiar și pentru a adăuga postările dvs. de pe Twitter, forumurile Pinterest și canalul YouTube în file în pagina dvs..

WooCommerce Instagram Gallery

WooCommerce Instagram

WooCommerce Instagram Gallery îți integrează magazinul cu contul tău de Instagram. Fotografiile frumoase ale produselor pe care le postați pe Instagram cu un hashtag de marcă vor apărea direct pe paginile de produse ale magazinului WooCommerce. Configurarea durează câteva minute – trebuie doar să vă conectați la Instagram și să adăugați hashtag-uri la produsul (produsele) pe care doriți să le afișați. Acest lucru face și mai ușor pentru clienți să vă partajeze produsele pe rețelele de socializare.

WooCommerce Wishlist

WooCommerce Wishlist Plugin

Lista de dorințe WooCommerce vă permite clienților să-și creeze propriile liste de dorințe pe magazinul dvs. și apoi să le partajați cu adepții lor pe Facebook, Twitter sau Pinterest. Listele de dorințe sunt utile în conducerea vânzărilor de la clienții care se întorc. Dar listele de dorințe partajabile îți pot introduce magazinul într-o cu totul nouă bază de clienți. Utilizatorii pot crea liste pentru a partaja cu prietenii și familia pentru zile de naștere, nunți, dușuri pentru copii și multe altele.

WooCommerce cupon social

Cupon social pentru WordPress

Informații și descărcareVizualizați demonstrația

Cuponul social pentru WordPress poate crește atât prezența dvs. socială, cât și vânzările. Funcționează pe un principiu simplu – clientului îi place sau împărtășește pagina dvs. de produse în schimbul unei reduceri la achiziția lor. Utilizați pluginul pentru a adăuga cupoane sociale la paginile de produse, mașină și checkout. Odată ce un client finalizează o acțiune socială, codul cuponului i se aplică automat coșul.

4. Nu vă concentrați asupra vânzărilor imediate – concentrați-vă pe construirea încrederii

Tactica de marketing a conținutului menționată mai sus este excelentă, deoarece aduc valoare clienților și îi inspiră să viziteze site-ul dvs. pentru mai multe sfaturi și informații. Odată ce creșteți gradul de conștientizare a mărcii și angajați vizitatorii, trebuie să-i inspirați pentru a face o achiziție.

Acum, utilizarea rețelelor sociale pentru a vinde este o tactică puternică, dar depinde de clienții țintă și de platformele pe care le utilizați. Cu toate acestea, există o singură greșeală pe care o fac aproape toate întreprinderile de vânzare cu amănuntul online – încercarea de a face o vânzare chiar din liliac. Amintiți-vă că clienții dvs. doresc mai întâi să afle mai multe despre dvs. și să cumpere de la dvs. atunci când sunt pregătiți.

Acesta este motivul pentru care trebuie să vă concentrați pe utilizarea rețelelor sociale pentru a angaja clienți. Folosiți-le ca un semnal de încredere pentru a demonstra că sunteți alegerea potrivită pentru ei. Iată câteva strategii care vă pot ajuta aici:

Investiți în publicitate

Anunțuri Google

Peisajul social media a devenit supraaglomerat. Feedurile de știri ale clienților dvs. sunt completate până la capăt cu diverse postări de marcă, ceea ce vă face dificil să vă dați seama. Aici strălucește publicitatea plătită. Opțiunile sale de direcționare uimitoare vă vor spori vizibilitatea, vă vor permite să vă promovați conținutul de top și ofertele pentru persoanele potrivite și vă vor ajuta să conduceți o mulțime de conditii calificate către site-ul dvs.. Anunțuri Google este un loc minunat pentru a începe cu reclame plătite.

Folosiți reclame în aplicație

La fel cum spune și numele lor, anunțurile în aplicație oferă clienților posibilitatea de a achiziționa produsul dorit fără a părăsi platforma de socializare. Acest lucru este important în special pentru utilizatorii de telefonie mobilă. Pe Facebook, de exemplu, un client poate chiar să își salveze datele cardului de credit și să-și facă achizițiile viitoare și mai simple. Și cu ajutorul unui remarketing Facebook puteți viza oameni care au vizitat magazinul dvs. înainte.

Încurajarea conținutului generat de utilizator

Utilizatorii de astăzi nu mai au încredere în conținutul mărcii. Ei vor să afle mai multe despre marca dvs. din experiențele reale ale altor clienți. Și, unul dintre cele mai eficiente moduri de a le oferi informațiile pe care le caută este să utilizeze conținut generat de utilizatori (sau UGC).

Pentru a încuraja oamenii să partajeze UGC și să utilizeze hashtag-ul dvs. de marcă, ar trebui să luați în considerare recompensarea acestora. De exemplu, faceți publicitate unei reduceri pentru a lăsa o recenzie a produsului (există chiar și un lucru ușor Revizuire pentru reducere plugin pe care îl puteți instala pentru a adăuga această caracteristică). Sau organizați un cadou pe social media. Pentru a participa la competiție, un utilizator trebuie să partajeze o fotografie a produsului tău. Doar asigurați-vă că urmați toate cele aplicabile Orientări FTC și legile locale.

Lucrează cu influenceri

10+ sfaturi pentru creșterea încrederii și credibilității blogului tău WordPress

Comercializarea influențelor este cea mai rapidă tactică de achiziție a clienților online. Creează încredere cu clienții dvs. și face produsele dvs. mai credibile. Văzând că oamenii populari din nișa ta îți folosesc produsele, clienții dvs. potențiali vor dori să le folosească și ei. Trebuie doar să vă asigurați că alegeți influencerul din aceeași industrie și să le oferiți ceva care merită atenția lor.

Inapoi la tine

Marketingul pe rețelele de socializare este partea care lipsește din puzzle-ul dvs. de marketing WooCommerce. Acesta vă oferă oportunitatea de a vă angaja clienții, de a construi încredere cu aceștia și de a-i îndruma pe pâlnia de vânzări spre a face o achiziție.

Cum utilizați rețelele sociale pentru a crește vânzările WooCommerce? Aveți vreo tehnică de marketing de social media pentru magazinele WooCommerce pe care doriți să le distribuiți?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me