WordPress face posibil ca oamenii obișnuiți ca tine și cu mine să creăm și să gestionăm propriile bloguri și site-uri web. Suntem atât de încântați când ne vedem pentru prima dată tabloul de bord WordPress. Și ne grăbim să publicăm prima noastră postare pentru a înlocui prima postare standard Hello World de pe WordPress.


Dar așteptați, există multe funcții WordPress încorporate cu care ar trebui să vă familiarizați. Vă pot face viața de blog ușor și încântătoare. Faceți timp pentru a naviga prin numeroasele opțiuni din meniul din stânga, opțiunile ecranului din partea de sus, opțiunile din Editor și veți fi plăcut surprins de cât de mult ați trecut cu vederea. Așadar, să dedicăm această postare pentru a descoperi numeroasele opțiuni care nu sunt atât de aparente pe care le putem începe să folosim în viețile noastre zilnice WordPress.

Să începem,

Gestionarea postărilor fără efort pe WordPress

Colțul drept al Post Editorului este o binecuvântare pentru bloggeri. Vă ajută să vă gestionați mai bine postările în multe feluri. Aceste opțiuni includ de obicei setări de publicare, formate de postare, taxonomii și imagini prezentate.

Publica

Sfaturi ușoare pentru începătorii WordPress: Publicați Setări

Pentru a programa postări să apară la datele selectate, explorați secțiunea Publica opțiune. Acest lucru vă permite să alegeți data și ora exactă pentru publicarea postării dvs..

De asemenea, puteți marca postarea pentru revizuire făcând clic Revizuire în așteptare, deosebit de convenabil pentru un blog multi autor.

Vizibilitate opțiunea controlează vizualizarea conținutului de către alții. Setarea implicită pentru această opțiune este Public, ceea ce înseamnă că întreaga lume poate vizualiza postarea. Dar puteți restricționa vizualizarea la câteva selectate făcând-o protectie cu parola sau activarea privat opțiune.

În mod implicit, ultimele tale postări apar în partea de sus a paginii în WordPress. Ce se întâmplă dacă doriți ca o postare permanentă sau una vizată pentru primele cronometre, să ocupe acel loc? Puteți face acest lucru prin resetarea opțiunilor de mai jos Vizibilitate. Activează funcția Lipicios opțiune pentru postare și va apărea și va rămâne în partea de sus a postărilor dvs. până când dezactivați opțiunea lipicioasă.

În calitate de blogger, veți ști prin câte revizuiri trece o postare înainte de a fi afișată pentru vizionare publică. Poate începe ca o restă mică sau o notă, și să crească în timp, într-un articol complet, trecând prin multe versiuni între ele. Dacă doriți să accesați oricare dintre versiuni, indiferent de motiv, nu uitați decât revizuiri în redactorul Post. Dacă nu o puteți vedea imediat, activați setarea în Opțiuni de ecran. Prin adăugarea unui pic de cod în wp-config.php fișier (vezi mai jos), puteți, de asemenea, să limitați numărul de revizii post.

Format

Sfaturi ușoare pentru începătorii WordPress: Format post

După setările de publicare, ar trebui să vedeți o secțiune pentru Format. În funcție de tema WordPress pe care o utilizați, este posibil să aveți câteva sau mai multe opțiuni de formatare a postării. Acest format va stabili postarea dvs. diferit.

 • Standard este un format text simplu
 • Deoparte aliniaza
 • Imagine, Video, Galerie și Audio formatele vor avea suportul respectiv în partea de sus a postării
 • Citat va stabili postarea dvs. ca pe o ofertă directă
 • Legătură postările vor include o opțiune pentru a specifica un link de ieșire pentru a direcționa o postare către (ex: dacă scrieți un blur că XYZ este la vânzare, atunci conectați-vă postarea către aceasta pentru a duce cititorii direct la vânzare)
 • stare postările sunt formatate ca actualizare a stării similare cu media socială
 • Chaturi apar ca conversații

Pur și simplu selectați formatul pe care doriți să-l utilizați și adăugați conținutul. Unii dezvoltatori tematici vor adăuga opțiuni suplimentare la postările bazate pe format (ex: ghilimelele pot avea opțiuni pentru culori sau fonturi îndrăznețe, iar videoclipurile pot avea opțiuni suplimentare pentru suprapuneri sau alternative de imagine). Puteți afla mai multe despre formate de postare WordPress în ghidul nostru.

Imagine prezentată

Sfaturi ușoare pentru începătorii WordPress: imagine prezentată

Când creați o postare, veți avea adesea opțiunea pentru o imagine prezentată (chiar și cu diferitele formate de postare). Această imagine este de obicei folosită pe pagina principală a blogului dvs., ca imagine în miniatură atunci când postarea dvs. este afișată ca postare înrudită într-un alt articol sau ca imagine în miniatură pentru orice module de blog din constructorul de pagini (cum ar fi grilele de blog sau caruselele din Elementor sau WPBaker Visual Composer).

Pentru a începe, faceți clic pe linkul „Setare imagine caracterizată”.

Sfaturi ușoare pentru începătorii WordPress: selectați imagine recomandată

Apoi, fie încărcați o nouă imagine (selectați-o în computer sau trageți și fixați-o în imagine) sau selectați o imagine care este deja în biblioteca dvs. media. Faceți clic pe butonul albastru pentru „Setați imaginea caracterizată” și apoi salvați-vă postarea.

Când adăugați imagini noi, este important să adăugați Titlu pentru a descrie imaginea motoarelor de căutare și Alt text pentru a fi utilizate de cititorii de ecran sau browsere. Aceasta este din motive SEO și accesibilitate. Este complet bine să folosiți aceeași descriere pentru ambele pur și simplu nu uitați să o adăugați.

Categorii și etichete

Sfaturi ușoare pentru începătorii WordPress: categorii și etichete

Categoriile și etichetele (uneori denumite în mod colectiv „taxonomii”) sunt utilizate pentru gruparea conținutului. Acestea sunt utilizate pentru a ajuta cititorii (și motoarele de căutare) să navigheze pe site-ul dvs. și să găsească conținut aferent. Iată o prezentare rapidă pentru a vă ajuta:

 • Categorii sunt principalele grupări pentru postările dvs. de blog (sau alte tipuri de postări precum personalul, portofoliul etc). Aceasta ar trebui să fie definiții generale ale conținutului. Dacă ai fi un blog de recenzie auto, acestea ar putea fi diferitele mărci de mașini (Jeep, Toyota, Ford, etc.).
 • Etichete sunt detalii mai specifice care se bazează pe categoria de bază. Pentru un blog auto, acestea ar putea fi detalii tehnice precum puterea calului, airbag-urile, culorile, anul etc..

Dacă doriți să aflați mai multe, consultați ghidul nostru pentru categoriile și etichetele WordPress, plus pluginuri pentru a le îmbunătăți (sau chiar a le automatiza) pe site-ul dvs..

Conținut artizanal

Bloggerii petrec o cantitate corectă de timp în Post Editor. Și există o serie de opțiuni în cadrul editorului care vă ajută să vă eficientizați munca. Aceste opțiuni utile în Editor vizual poate facilita introducerea conținutului,

Sfaturi ușoare pentru începători WordPress: Post Editor

Distracție Scriere gratuită: Vezi butonul destul de mare ca „X” chiar sub „Text” din imaginea de mai jos? Făcând clic pe acesta, panourile laterale și anteturile vor dispărea, lăsându-ți o zonă liberă de dezordine pentru a scrie mai departe. Când faceți clic pe el din nou, ecranul original este restabilit.

Bara de instrumente comută: De asemenea, numit „Chiuveta de bucătărie” este butonul pătrat din rândul superior al barei de instrumente. Când faceți clic, se deschide un al doilea rând de opțiuni de mai jos.

Comenzile rapide de la tastatură: După deschiderea celui de-al doilea rând de opțiuni folosind Bara de instrumente, comutați „căutați”?Simbol ”. Făcând clic pe ea, va apărea o set de comenzi rapide încorporat în editor într-un pop-up. De exemplu Alt + Shift + 2 vă va oferi
Poziția 2. Dar înainte de a începe să utilizați aceste comenzi rapide, va trebui să activați comenzile rapide de la tastatură în profilul dvs. de utilizator. Comenzile rapide sunt activate pentru fiecare utilizator.

Citeste mai mult: O altă caracteristică utilă pentru crearea postărilor este Citiți mai multe. Acest lucru se desparte de prima secțiune de text (înainte de introducerea pauzei) ca un scurt fragment care va fi utilizat cu miniatura postării dvs. în pagina principală a blogului. Obține mai multă atenție decât un titlu post și arată elegant pe rețelele de socializare. Căutați funcția în Post Editor, plasați cursorul în locul în care doriți să se încheie extragerea, apoi faceți clic pe pictogramă. Puteți adăuga, de asemenea, un punct roșu făcând clic pe fila „Text” pentru conținutul dvs. și adăugând acest bit de HTML:

După aceea, dacă doriți să împărțiți o postare lungă în mai multe pagini, introduceți codul următor în Editor de texte în punctul exact în care doriți să se rupe pagina. Puteți să o repetați de câte ori doriți să o împărțiți în mai multe pagini (acest lucru este bun pentru liste lungi / detaliate și vă poate ajuta, de asemenea, să afișați mai multe reclame).

 
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

  Pages: 1 2