În aceste zile, începerea propriului magazin online nu trebuie să fie doar un vis. Datorită WordPress, oricine poate construi un magazin online cu WooCommerce. Este rapid, destul de ușor și puteți configura un site web cu aspect profesionist pentru a vă vinde produsele fără a cheltui o tonă de bani. Cu atât mai mult, cu aceste simple sfaturi WooCommerce nu trebuie nici măcar să angajați un designer pentru a vă face magazinul nemaipomenit.


În această postare veți primi sfaturi rapide și simple pentru WooCommerce pe care le puteți folosi astăzi. Pentru a face o poveste lungă, vă vom spune cum să vă îmbunătățiți magazinul WooCommerce. Sunteți gata să vedeți sfaturile ușoare WooCommerce pe care le avem pentru dumneavoastră? Sa incepem!

Sfat # 1: Luați în considerare navigarea magazinului dvs. WooCommerce

La început, vă recomandăm să aplanați navigarea pe site-ul dvs. web. Ce înseamnă asta și de ce este atât de important? O arhitectură de site web scurtă reduce numărul de clicuri pe care un client va trebui să le efectueze pentru a ajunge la destinația dorită și este un model destul de popular. Vizitați magazinele online populare, cum ar fi ASOS sau West Elm pentru a vedea ce ne referim – afișează clar link-uri către cele mai populare pagini, plus orice conținut nou sau extrem de relevant (cum ar fi vânzări sau produse cu ediție limitată).

Cu ajutorul acestei structuri de meniu aplatizate, condensate, numărul de clicuri între pagina principală și cel mai adânc strat (sau pagina destinație a clientului) este mult redus. Drept urmare, un vizitator al magazinului dvs. online va găsi cu ușurință pagina necesară. Mai mult decât atât, acest model de navigare este o modalitate excelentă de a vă îmbunătăți SEO, deoarece site-ul dvs. ușor ca robotele de căutare să se târască și ele.

Pentru a ilustra cum funcționează totul, să ne imaginăm următoarea situație. De exemplu, clientul dvs. trebuie să efectueze 10 clicuri înainte de a găsi o anumită pagină. Este mult clic și probabil că va dura destul de mult timp. Un vizitator poate renunța și poate părăsi site-ul dvs. pentru a găsi o alternativă mai convenabilă. Pe de altă parte, roboții de la Google (și alte motoare de căutare cunoscute) petrec doar un timp limitat pe paginile tale. In mod incontestabil, veți dori ca acestea să vizualizeze cât mai multe dintre paginile dvs. și, de preferință, pe cele mai bune pe cele (pe care doriți să le clasificați cu adevărat). Atât clienții cât și roboții vor putea deschide paginile necesare în câteva clicuri datorită arhitecturii plate. Puteți privi tema Woostroid proiectată de TemplateMonster ca exemplu.

Sfaturi simple WooCommerce: meniu aplatizat cu Woostroid

Informații și descărcareVizualizați demonstrația

Demonstrația principală cu temă afișează clar un meniu ușor de navigat, precum și secțiuni prezentate pentru produse noi și pagini populare (cum ar fi încălțăminte de Zara, jachete și o promoție de transport gratuit). Observați cum un vizitator poate deschide cele mai populare secțiuni într-un singur clic.

Sfat # 2: faceți ca produsele să poată fi recuperate cu categorii și subcategorii

Când vine vorba de sfaturile WooCommerce, acesta este unul atât de simplu, dar eficient. Vei fi șocat! Una dintre cele mai frecvente greșeli pe care oamenii le fac atunci când proiectează un magazin WooCommerce, că uită să adauge categorii și subcategorii. Când un client îți vizitează magazinul, este foarte probabil că va dori să sorteze articole în timpul căutării sale, iar categoriile oferă o modalitate rapidă de a face acest lucru. În plus, puteți utiliza subcategoriile pentru a restrânge în continuare rezultatele.

Deci, de ce ai nevoie de pagini de categorii? Primul mare motiv este pentru SEO. Cu cât ai mai multe pagini specifice cu cuvinte cheie cu coadă lungă, cu atât este mai probabil ca clienții noi să te descopere în motoarele de căutare precum Google sau Bing. Așadar, deține o categorie „Rochii” este excelent, adăugând subcategorii pentru „Rochii mici negre” și „Rochii Coachella Ready Festival” vă oferă șanse și mai bune de clasare.

Sfaturi simple WooCommerce: categorii și subcategorii pentru vânzători

Informații și descărcareVizualizați demonstrația

Al doilea motiv este pentru clienții dvs. De exemplu, să spunem că aveți un magazin WooCommerce care vinde cărți. Inutil să spun că uneori oamenii nu știu ce vor. Uneori, un vizitator îți va deschide categoria „Romane” și va vedea cele mai populare produse. Cu toate acestea, va trebui să parcurgă toate paginile dvs. dacă nu aveți categorii și subcategorii pentru a le ajuta să răsfoi inventarul dvs..

Așa cum puteți vedea în demo-ul cu tema Shopkeeper WordPress de mai sus, utilizarea subcategoriilor și includerea lor într-un megamenu ușor de citit este o modalitate excelentă de a vă asigura clienților și roboții să vă peruzeze magazinul. Așadar, nu uitați de cuvintele cheie relevante și folosiți apoi în avantajul dvs. atunci când creați categoriile dvs. (notă: dacă tema dvs. nu include mega menu support, le puteți adăuga cu pluginul Ubermenu).

Sfat # 3: Adăugați căutare live în WooCommerce

În efortul de a ușura clienții dvs. să găsească exact ceea ce doresc, vă recomandăm, de asemenea, să utilizați Live Search. Cu aceasta, perspectivele vor putea vizualiza cele mai populare și relevante rezultate ale căutării site-ului dvs. de comerț electronic în timp real, grăbind procesul de cumpărături online..

Sfaturi simple pentru WooCommerce: ShoppyStore Ajax Live Search

Informații și descărcareVizualizați demonstrația

Puteți adăuga, de asemenea, aceste caracteristici la orice site folosind Căutare de produse WooCommerce extensie sau alegând o temă care include deja această caracteristică, precum tema ShoppyStore. Dacă mergeți la demo-ul lor puteți încerca. Tastați doar câteva litere în căsuța de căutare vor afișa automat rezultatele magazinelor potrivite. Cu cât tastați mai mult, cu atât rezultatele devin mai restrânse.

Sfat # 4: Creați propriile dvs. descrieri unice de produs

Mai mult, trebuie să creați un conținut cu adevărat unic, fără lipirea copiilor. La final, conținutul duplicat este o altă greșeală frecventă pe care o fac utilizatorii în timp ce își construiesc magazinele WooCommerce.

Este foarte ușor să copiezi și să inserezi conținut de la o pagină de produs la alta. Există chiar și plugin-uri care leagă magazinul WooCommerce de contul Amazon Associates pentru a automatiza procesul. Pe cât de ispititor poate fi cel mai bun pentru a-l evita. Veți găsi că paginile dvs. vor avea șansele mult mai bune de a obține un clasament de căutare de top dacă scrieți propriile dvs. descrieri unice.

YITH WooCommerce Video prezentat Plugin gratuit pentru WordPress

În mod similar, vă puteți asigura că paginile dvs. de produs ies în evidență și mai mult dacă adăugați imagini sau suporturi personalizate. Dacă folosești ceva de genul Plugin video gratuit oferit de YITH WooCommerce puteți adăuga chiar și videoclipuri personalizate în galeria dvs. de produse. Filmați propriul videoclip, încărcați-l pe YouTube sau Vimeo și adăugați-l pe pagina produsului dvs. utilizând opțiunile pluginului.

Sfat # 5: nu uitați să îmbunătățiți conectarea internă a conținutului

Conectarea internă a fost întotdeauna un element indispensabil pentru orice afacere online câștigătoare. Ideea este ca vizitatorii site-ului dvs. să citească un articol pe blog și să facă clic pe linkurile către alte postări conexe. Dar astăzi vorbim despre site-urile WooCommerce în mod special, iar aceasta este o altă greșeală comună a proprietarilor de site-uri de comerț electronic. Ceea ce este păcat, deoarece este foarte ușor să adăugați link-uri interne în magazinul dvs.!

WooCommerce Upsells și Cross-Sells

WooCommerce include opțiuni încorporate pentru a adăuga Upsells și Cross-sale la produsele tale. Upsells va fi recomandat pe pagina produsului ca produs asemănător, așa cum ar putea dori și clientul (exemplu: pe o rochie roșie, poate doriți să îmbrăcați o rochie roșie mai scumpă). Vânzările încrucișate sunt afișate pe pagina coșului ca produse complementare (exemplu: dacă un client a adăugat un costum de baie în coșul său, ar putea dori să adauge și ochelari de soare).

Sfaturi simple WooCommerce: produse conexe Noir

Informații și descărcareVizualizați demonstrația

În plus, unele teme WordPress includ pagini de produse în stil complet care vă ajută să vă prezentați produsele din magazin. Tema WordPress Noir este un exemplu excelent. Tema va afișa automat produse conexe din aceeași categorie. În plus, puteți adăuga widget-uri WooCommerce la bara laterală pentru a afișa cele mai bine cotate elemente de care clienții dvs. ar putea fi interesați de asemenea.

Puteți face chiar un pas mai departe și adăugați un Comparația prețurilor WooCommerce conecteaza. Această funcție obligatorie va ajuta vizitatorii să compare mai multe produse după principalele caracteristici. Aceasta înseamnă că vor exista mai multe șanse ca oaspetele magazinului tău WooCommerce să cumpere ceva (sau ceva mai multe).

În afară de a ajuta la creșterea conversiilor, prin încurajarea clienților să vizualizeze mai multe pagini, conectarea internă este bună și pentru SEO. Folosind legăturile interne, puteți conduce robotele de căutare pentru a găsi mai multe pagini care se deplasează mai adânc pe site-ul WooCommerce pe care l-ați construit. Nu uitați să actualizați conținutul magazinului dvs. WooCommerce dacă adăugați linkuri manual. Statisticile arată că există aproape 40% de site-uri care au probleme cu legăturile sparte, ceea ce este cauzat în mod obișnuit de eliminarea produselor legate.

Sfat # 6: Asigurați-vă că recenziile dvs. sunt reale

Am acoperit mai mult de jumătate din sfaturile noastre despre WooCommerce, dar acesta este unul foarte important. Astăzi dovada socială este un factor uriaș în ceea ce privește dacă un client cumpără sau nu un anumit articol, iar una dintre cele mai puternice forme de dovadă socială este recenziile. De preferat multe pozitive. Dar, atunci când un potențial client vede în mod evident recenzii false asupra unui produs, poate fi dezactivat. Cu siguranță, ați văzut produse cu recenzii îndoielnice? Acest lucru este doar pentru a scrie perfect (sau opusul – confuz rupt) pentru a fi adevărat?

Sfaturi simple WooCommerce: recenzii verificate

Asigurați-vă că utilizatorii pot avea încredere în recenziile publicate pe magazinul dvs. verificând recenziile. Un mod ușor de a face acest lucru este să bifați caseta din secțiunea WooCommerce> Setări> Produse, astfel încât doar „proprietarii verificați” care au achiziționat produsul din magazinul dvs. și înregistrați pentru un cont să poată lăsa o recenzie. Sau puteți instala un plugin de genul Recenzii TrustedSite astfel încât un terț poate solicita și revizui medicul veterinar. În acest fel, nu numai că colectați recenzii reale, autentice, dar le veți avea multe.

Sfat # 7: Ce este despre paginile din stoc?

Inutil să spun, fiecare site de comerț electronic va rula spre problema norocoasă a produselor care rămân fără stoc. Dacă este doar câteva zile, probabil că nu este o mare problemă, dar dacă știi că vor trece luni până când vei putea reîncărca? Într-o situație similară, poate doriți să eliminați mărfurile pe care nu doriți să le mai vindeți. Aceste motive pot fi diferite, dar în final aveți aceeași întrebare. Ce ar trebui să faceți cu paginile cu produse pentru stocuri scurse sau eliminate? În mod logic, doriți să le ștergeți. nu doriți să vă dezamăgeți cumpărătorii, dar nu vă grăbiți! Există o altă opțiune.

Ar trebui să știți că ștergerea produselor în afara stocului reduce numărul de pagini de clasament de pe site-ul dvs. web. Aceasta înseamnă că reduceți și vizibilitatea magazinului dvs. WooCommerce. Mai mult, ce se întâmplă dacă într-o zi obiectul devine din nou disponibil?

Sfaturi simple WooCommerce: redirecționări SEO Yoast pentru produse din stoc

În schimb, vă recomandăm să redirecționați pagina produsului în afara stocului către unul diferit, dar similar. În consecință, vă veți oferi ambele produse și veți păstra oportunitatea de a reactiva pagina veche, dacă este necesar. Cel mai simplu mod în care ne-am găsit pentru a redirecționa paginile este cu un plugin SEO. Dacă utilizați Yoast SEO această opțiune este disponibilă din tabloul de bord WordPress sub SEO> Redirecții. Dacă credeți că produsul nu mai este bine, ar trebui să utilizați o redirecționare permanentă 301, dar dacă credeți că este doar o chestiune de câteva zile sau săptămâni, o redirecționare temporară 307 ar putea fi mai bună..

Sfat # 8: Accelerați-vă magazinul WooCommerce

Cu siguranță, ați făcut o muncă grozavă pentru a configura site-ul dvs. de comerț electronic. Totuși, ai nevoie ca acesta să funcționeze cât mai repede posibil din mai multe motive. În primul rând, îți îmbunătățește SEO-ul. Motoarele de căutare precum Google iau în considerare timpii de încărcare a paginii. Este mai probabil ca o pagină care se încarcă într-o secundă sau două să se plaseze mai sus decât o pagină care durează treizeci. În al doilea rând, astăzi chiar și o întârziere de 5 secunde îi va face pe clienții dvs. să dorească să plece și este un contribuabil de top la o rată crescută de respingere.

Pentru a accelera site-ul dvs., testează mai întâi viteza paginii în Google PageSpeed ​​Insights sau cu un alt instrument gratuit. Acest lucru vă va arăta timpul de încărcare pentru pagina introdusă, precum și mai multe sugestii pentru a accelera.

Urmărește, urmează sugestiile! Este posibil să aveți pur și simplu nevoie de optimizarea imaginilor. Mulți proprietari de magazine fac greșeala de a încărca imagini uriașe, de înaltă calitate. În timp ce acestea arată excelent, au vârste pentru a se încărca, în special pentru utilizatorii de telefonie mobilă. În schimb, alegeți o dimensiune rezonabilă a imaginii, faceți-o JPEG și rulați-o deși un optimizator de imagine. Apoi, utilizați un CDN pentru a vă ajuta să încărcați conținutul mai rapid (aici sunt serviciile noastre preferate CDN gratuite pentru WordPress).

Sfat # 9: Adăugați funcții utile cu plugin-uri

În timp ce vă recomandăm să alegeți un top-notch Tema WooCommerce receptivă pentru început, știm că este posibil să nu se găsească o potrivire perfectă. Dar nu vă faceți griji – există o soluție ușoară pentru a avea magazinul WooCommerce visat.

New York eCommerce WordPress Tema

Informații și descărcareVizualizați demonstrația

Mai întâi, alegeți o temă care să semene cu modul în care doriți magazinul dvs. De preferat o temă cu opțiuni de styling încorporate. De exemplu, tema din New York include suport complet WooCommerce, plus că este dotat cu opțiuni de design front-end și click (mulțumită editorului inclus Yellow Pencil CSS). În acest fel puteți regla cu ușurință fonturile și culorile fără a fi necesar să învățați limbi de codare.

În continuare, verificați această listă cu cele mai bune extensii și suplimente WooCommerce pentru a adăuga câteva funcții pe care le-ați putea dori sau care aveți nevoie în magazinul dvs..

WooCommerce Checkout Manager

De exemplu, s-ar putea să doriți să adăugați mai multe opțiuni la pagina dvs. de checkout. În acest caz, un plugin specific, cum ar fi WooCommerce Checkout Manager este o alegere minunată. Cu acest plugin instalat, vă puteți personaliza pagina de checkout eliminând sau adăugând câmpuri personalizate. Pluginul vă permite, de asemenea, să adăugați taxe personalizate (bazate pe procente, câmpuri individuale sau chiar mai multe casete de verificare), câmpuri condiționale, încărcări de fișiere și notificări prin e-mail..

Dar acesta este doar un exemplu specific. Indiferent de nevoile dvs., există șanse pentru funcțiile pe care le doriți. Adăugați abonamente, reduceri, recomandări, defilare infinită și multe altele. Doar nu înnebuniți și nu instalați prea multe pluginuri – de multe ori puteți găsi un singur plugin cu mai multe funcții pe care le doriți și cu cât mai puține pluginuri aveți mai puține șanse să existe un conflict (dar acesta este doar sfatul nostru).

Orice alte sfaturi WooCommerce?

Acestea au fost toate sfaturile WooCommerce care cu siguranță vă vor ajuta să creați un minunat magazin WooCommerce. După cum vedeți, acestea nu sunt prea complicate și cu siguranță le puteți trata chiar și fără experiență în construirea site-ului web. Așa că începe și îmbunătățește-ți site-ul eCommerce astăzi!

Dar înainte de a pleca, mai aveți întrebări sau alte sfaturi WooCommerce pentru a adăuga? Ne-ar plăcea să aflăm de la dvs. în comentariile de mai jos!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me