Dacă rulați un site propriu de ceva timp, există șanse foarte bune să începeți să vă gândiți la crearea unei teme personalizate pentru a ieși în evidență de mulțime. În timp ce temele și cadrele premium vă vor duce departe, nu există nimic de genul unei teme dezvoltate conform cerințelor dvs. exacte.


S-ar putea să fiți legat de o temă pentru a face să arate așa cum doriți, dar există aproape întotdeauna ceva care nu este chiar corect. Personalizările pe care le faceți unei teme existente aproape că nu vor face ca site-ul dvs. să arate exact așa cum doriți.

Problema tinde să fie că ești prea ocupat la rularea site-ului. Nu aveți timp sau răbdare pentru a învăța să codați sau să faceți aceste modificări de unul singur. În loc să fii prins de aspectul de dezvoltare al WordPress, de ce să nu iei abordarea sensibilă și să te angajezi un dezvoltator de teme WordPress pentru a crea o temă personalizată pentru tine?

Decizii de a lua înainte de a angaja un dezvoltator

Trebuie să decideți câteva lucruri înainte de a începe să căutați un dezvoltator care să vă creeze tema personalizată.

În primul rând: trebuie să decideți dacă veți găsi pe cineva care să proiecteze și dezvoltați-vă tema sau dacă veți separa acel loc de muncă în cele două părți distincte ale sale.

Nu toți dezvoltatorii vor efectua procesul complet de creare a temei. Este mult mai probabil ca un dezvoltator să ia un fișier PSD cu designul finalizat și să creeze o temă de lucru din acesta.

V-aș recomanda să împărțiți proiectul în etape de proiectare și dezvoltare separate. Acest lucru vă permite să găsiți oameni care se specializează în fiecare aspect. Puteți colabora cu un proiectant pentru a crea aspectul temei dvs. până în cele mai mici detalii, unde acestea vor putea oferi sfaturi constructive și calificate.

După ce ați finalizat designul temei, acesta poate fi transmis unui dezvoltator al cărui obiectiv este de a transforma acel design într-o temă de lucru. Acest lucru îi eliberează de orice decizie de proiectare și discuții pentru a se concentra pe ceea ce sunt cel mai bine la ei.

În al doilea rând, și probabil cel mai important, trebuie să știi ce vrei de la o nouă temă. Nu are rost să intru în acest lucru fără o idee clară despre cum doriți ca site-ul dvs. să arate și să funcționeze.

Detaliile se pot schimba pe măsură ce discutați tema cu un designer, dar aspectul de bază, designul și opțiunile de funcționalitate pentru site ar trebui să fie clare în mintea dvs. de la bun început.

Găsirea dezvoltatorilor de teme

După ce aveți un fișier PSD complet al designului site-ului, puteți începe acum să căutați pe cineva care să-l pună pe toate pentru dvs..

Există mai multe locuri în care puteți merge pentru a găsi un dezvoltator care să efectueze lucrarea. Unul dintre cele mai bune locuri pentru a începe este să întrebi de fapt designerul cu care ai lucrat dacă poate recomanda pe cineva.

Este foarte comun ca proiectanții și dezvoltatorii să lucreze împreună și să se recomande reciproc clienților. Dacă proiectantul dvs. are pe cineva în care au încredere să facă o treabă bună, cu siguranță merită să le vorbiți. Este posibil să nu fie ideale pentru care să lucrezi, dar, întrucât vin deja cu o recomandare a cuiva în care ai încredere, poți sări peste câteva obstacole potențiale.

O altă opțiune pentru a găsi un dezvoltator este utilizarea unuia dintre site-urile de ofertare, cum ar fi oDesk. Sau puteți încerca cel mai recent site de servicii Envato Studio bazat pe servicii. Aceste site-uri nu sunt minunate pentru a găsi dezvoltatori de înaltă calitate, deoarece majoritatea oamenilor le lasă în urmă odată ce construiesc un portofoliu decent de muncă. Cu toate acestea, este posibil să găsiți un nou dezvoltator care dorește să creeze un portofoliu și va face munca mult mai ieftină decât vă așteptați în altă parte. Personal, aș evita această opțiune, dar dacă lucrați la un buget mic, poate fi o soluție bună pentru dvs..

O altă opțiune simplă, dar eficientă este să efectuezi o căutare Google pentru dezvoltatorii WordPress din zona ta. Chiar poate fi atât de simplu. Vei găsi o multitudine de oameni care sunt capabili să facă munca, iar utilizarea pe cineva pe plan local poate fi o opțiune mai bună pentru tine decât cineva din altă țară.

Opțiunea locală vă permite să întâlniți persoana, sau cel puțin să le vorbiți la telefon la intervale regulate în timpul proiectului. Este posibil să nu găsiți cel mai talentat dezvoltator pentru acest loc de muncă dacă utilizați pe cineva local, dar acest lucru poate fi compensat de capacitatea dvs. de a avea o discuție față în față cu ei. Depinde cu adevărat de ceea ce te face să fii cel mai confortabil atunci când derulezi proiectul.

Alegerea dezvoltatorului dvs. de temă

După ce aveți o selecție de dezvoltatori, va trebui să vă decideți cum să reduceți selecția la persoana cu care veți lucra.

Trebuie să vă asigurați că sunt capabili să efectueze lucrările și că sunt ușor de lucrat. Cel mai rapid mod de a face acest lucru este să vă uitați la site-ul lor web. Site-ul unui dezvoltator ar trebui să arate profesional și să te impresioneze. Dacă au un site web prost, de ce ai avea încredere în ei să facă o treabă bună cu a ta?

Ar trebui să puteți găsi un portofoliu de clienți anteriori pe site-ul lor și, în mod ideal, mărturii ale clienților. Este mult mai ușor să ai încredere în cineva care a dovedit că poate face treaba și are mai mulți clienți care le recomandă.

Asta nu înseamnă că un dezvoltator care nu a face aceste lucruri nu este nimic bun. Pur și simplu este mult mai ușor să angajezi pe cineva care ți-a adresat întrebările inițiale de competență, chiar înainte să le pui.

Stabilirea Ghidului de proiect și a contractului

După ce te-ai decis asupra dezvoltatorului, trebuie să definești proiectul și reperele în scris. Nu începeți niciodată o muncă ca aceasta fără un contract și un contract de taxă în vigoare. Vreodată.

Este o idee bună să stabiliți anumite lucruri în scris înainte de a începe, astfel încât atât dvs. cât și dezvoltatorul să știți ce se așteaptă de la fiecare dintre voi.

Există câteva lucruri pe care ar trebui să le includeți în orice ghid și contract.

  • Taxa integrală pentru proiect și modul în care această taxă se descompune (avans / repere / etc)
  • Cerințe de testare și revizuire a temei înainte de a trece live
  • Că proiectul este lucrat pentru închiriere și că toate drepturile de autor sunt păstrate de dvs.
  • Metode și frecvență de comunicare (e-mail / telefon / în persoană)
  • Timp estimat pentru finalizarea proiectului

Pot fi și alte lucruri specifice dvs. sau specifice dezvoltatorului care trebuie să fie inserate în contract. Ceea ce ar trebui să vă amintiți este că acesta este un acord de afaceri și ar trebui să-l faceți la fel de specific sau la fel de relaxat pe cât aveți nevoie.


Găsirea și colaborarea cu un dezvoltator bun nu trebuie să fie o perspectivă dificilă sau supărătoare. Există mii de dezvoltatori mari acolo. Vrei să lucrezi cu cineva talentat, dar mai mult decât atât vrei să lucrezi cu cineva de încredere și cu plăcere de a face față.

Oricât de talentat este un dezvoltator, dacă nu pot îndeplini un termen sau dacă lucrează oribil, vei regreta că le-ai folosit.

Când găsești un dezvoltator care face o treabă excelentă și lucrează bine cu tine, rămâne cu ei pentru alte proiecte. Recomandați-le prietenilor și altor persoane din rețeaua dvs. atunci când aceștia caută dezvoltatori. Dacă puteți construi o relație bună cu cineva, este probabil să facă acel pas suplimentar pentru a vă ajuta, ceea ce nu poate decât să-și îmbunătățească munca.

Ați creat o temă personalizată pentru site-ul dvs. web? Cum ați găsit un dezvoltator și ce sfaturi și recomandări aveți pentru acest proces? Ne-ar plăcea să aflăm despre asta în comentariile de mai jos.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me