Sfaturi pentru a vă organiza mai bine site-ul dvs. WordPress

Este întotdeauna un sentiment bun să începi un lucru curat. Cu siguranță, trebuie să te simți bine când ai început cu o instalare curată pe WordPress. În timp, în timp ce ați fost ocupat să construiți un conținut excelent sau să vă ajustați bine pentru SEO, este posibil să nu fi observat că se aglomerează. Și acum vi se pare greu să localizați lucruri în instalarea WordPress? Prea multe categorii? Și etichete? Postări pe blog învechite? Lent la încărcare? Copiile de rezervă durează pentru totdeauna? Dacă este un răspuns pentru toți (sau chiar pentru unii), acesta este pentru tine. Este timpul să vă descurcați la o curățare serioasă pentru a vă creea WordPress.


Iată ce puteți face pentru a vă organiza mai bine WordPress:

1. Structura site-ului

Meniul este un loc la fel de bun ca orice pentru a începe să vă redactați WordPress. Un meniu logic și simplu ghidează vizitatorii de pe site-ul dvs. pentru a găsi ce caută. Dacă nu găsesc ceea ce își doresc, este posibil să se îndepărteze. Știm cu toții ce înseamnă o rată ridicată de respingere pentru clasamentele motoarelor de căutare.

Nu numai că, Google se bazează și pe modul în care site-ul dvs. este structurat pentru a găsi conținut, precum și pentru a determina ce conținut este mai important decât restul. Deci, să facem noi înșine favoarea noastră și să fim atenți la meniu, navigare și structura site-ului.

Nu toate paginile și postările de pe blogul dvs. trebuie să își găsească un loc în meniu. Ceea ce este important este să categorizați și să vă etichetați corect postările și să faceți loc pentru categoriile principale din meniu. Dacă primiți categoriile și etichetele corect, construirea meniului devine mult mai ușoară. Yoast are destul ghid complet pe structurarea site-urilor web.

Un site cu conținut greu poate avea nevoie de un meniu în mai multe niveluri. Dar nu o exagerați, deoarece vizitatorii s-ar putea să nu fie prea dornici să treacă de prea multe clicuri pentru a ajunge la conținutul de care au nevoie.

Folosirea pesmetelor din bara de sus pentru a furniza legături rapide pentru paginile populare este, de asemenea, o idee bună pentru un site cu conținut greu.

2. Examinați categoriile și etichetele

În mod implicit, toate postările de pe WordPress sunt etichetate drept „Necategorizate”. Și dacă nu reușiți să vă categorizați postarea, aceasta este categoria care va apărea pe paginile dvs. web. Clasificarea postărilor nu este necesară doar cu WordPress, dar este importantă și pentru SEO. Ajută motoarele de căutare și vizitatorii să își caute căutarea pe site. Este util în organizarea conținutului într-un mod ușor de căutat. Categoriile facilitează utilizatorul din frontend și pentru administratorii site-ului din backend.

Principala diferență între categorii și etichete este că categoriile sunt generale, ele adună postări care se încadrează într-o descriere largă. Etichetele sunt mai specifice. O postare poate avea mai mult de o etichetă și poate intra în mai multe categorii. Categoriile sunt subiectele principale pe care blogul dvs. le va acoperi și nu este probabil să se schimbe des.

În mod ideal, categoriile ar trebui să fie distincte, fără a se suprapune. În timp ce încadrați categoriile și etichetele, priviți-l din punctul de vedere al utilizatorilor pentru a le ușura navigarea. Este întotdeauna mai bine să decideți categoriile pe care le veți utiliza pe site-ul dvs. web chiar la începutul site-ului. Cu ajutorul etichetelor, le puteți adăuga și pe măsură ce mergeți.

Cu timpul, însă, veți vedea că categoriile și etichetele dvs. se suprapun sau sunt foarte numeroase pentru a ajuta la navigare. Atunci a venit momentul să faceți o recenzie a categoriilor și a etichetelor de pe site-ul dvs. web.

Ștergeți etichetele neutilizate

  • În primul rând, puteți șterge toate etichetele neutilizate. Capul spre Mesaje> Etichete. Dacă numărul este „0” pentru orice etichetă, ștergeți-o. Dacă eliminați categoriile și etichetele de care nu aveți nevoie, veți elibera spațiu în unele fișiere admin.
  • Apoi, parcurgeți toate etichetele rămase pentru a vedea dacă puteți grupa unele dintre ele. Păstrați etichetele care sunt adecvate și îmbinați etichetele utilizate rareori cu ele. Plugin de redirecționare ar trebui să vă ajute cu asta. După ce ați instalat pluginurile, va trebui să introduceți adresele URL care vor fi redirecționate. Folosind opțiunea Editare rapidă de la Mesaje> Etichete, adăugați noile etichete în loc de etichetele vechi la postările vechi.
  • După ce ați terminat de eficientizarea categoriilor și a etichetelor, aveți grijă să verificați dacă există link-uri sparte și să vă asigurați că adresele URL sunt redirecționate către pagina corectă.

Puteți consulta articolul nostru despre etichete și categorii mai bune pentru a afla despre pluginuri care ajută la categorii și etichete.

3. Creați legături interne în postările dvs. de blog

Legăturile interne sunt de mare ajutor în îmbunătățirea SEO. Acestea ajută la menținerea vizitatorilor mai mult timp pe site-ul dvs., direcționându-i către alt conținut interesant. WordPress ușurează scriitorilor căutarea de postări înrudite. În timp ce introduceți un link pe postarea dvs., puteți parcurge rapid articolele existente pe site-ul dvs. și puteți găsi postări conexe la care să faceți link.

Legături interne

De preferință, ar trebui să vă faceți timp și pentru a vă revizui postările mai vechi și pentru a le lega de postările noi aferente.

Un alt mod de a parcurge acest lucru este să luați ajutor de la numeroasele pluginuri de mesaje înrudite și să afișați o selecție de postări legate de cele pe care le citesc vizitatorii.

4. Verificați dacă există link-uri sparte

Din când în când, verificați site-ul dvs. pentru a găsi linkuri rupte. Nici unui vizitator nu le place să aterizeze pe o pagină fără punct de vedere și nu ar putea să se osteneze să urmeze indicații pentru a găsi conținut relevant. Ori de câte ori schimbați adresele URL sau categoriile sau etichetele, asigurați-vă că adăugați o redirecționare la conținutul existent.

Verificator de legături stricate este un plugin excelent pentru a scana site-ul dvs. pentru a găsi link-uri sparte. Deși există tone de alte resurse grozave pentru a remedia legăturile stricate.

5. Curățați baza de date

Curățarea bazei de date poate îmbunătăți foarte bine performanța site-ului. O nouă instalare WordPress are doar câteva tabele de baze de date. Dar chiar și în timp ce adăugăm totuși conținut, baza de date se umflă și în timp devine ingenioasă. Instalarea mea WordPress de trei luni are deja peste 30 de tabele, nu sunt suficiente pentru a apela la asta greu, dar ajungând cu siguranță.

Tabele de baze de date

Cel mai bine este să curățați baza de date înainte de probleme precum încărcarea lentă, copie de rezervă sau importarea / exportul de fișiere decupate. Curățarea bazei de date poate îmbunătăți performanța, accelera backup-ul, elimină problemele fluxului de lucru și poate ajuta la întreținerea site-ului web. După o copie de rezervă a bazei de date, executați următoarele,

  • Începeți cu golirea coșului de gunoi în postări și pagini. De asemenea, puteți șterge postările în așteptare sau Schița de care nu mai aveți nevoie.
  • Ștergeți temele și pluginurile neutilizate, nu le dezactivați pur și simplu.
  • Ștergeți comentarii neaprobate, spam și gunoi din Comentarii.
  • Fișierele media neutilizate pot fi șterse din folderul wp-upload.
  • Optimizați baza de date utilizând opțiunea tabel de optimizare PHPMyAdmin. Ștergeți toate tabelele, dacă este cazul, din tabel.

Ștergeți supraîncărcările

  • Bazele de date corupte pot fi, de asemenea, reparate prin bifarea acestei opțiuni.

Optimizarea bazei de date

  • Puteți, de asemenea, să vă optimizați baza de date editând fișierul wp-config.php. Sau dacă preferați să utilizați un plugin, încercați WP-Optimize

În concluzie

Dacă doriți să faceți un pas mai departe, puteți efectua o auditare a conținutului, pentru a șterge conținut care nu mai este relevant. Dar punerea în aplicare a etapelor de mai sus ar trebui să ajute la eliminarea WordPress de o mare parte din greutatea moartă și să prezinte un aspect mai organizat. Menținerea unei abordări de bun-simț în timp ce adăugați categorii și etichete și adoptarea unei structuri logice de meniu va merge mult până la curățarea și menținerea WordPress.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me