Ghid pentru blogging freelance pentru WordPress

Scrierea de articole pentru WordPress pe un blog poate fi o modalitate drăguță de relaxare, permițând tensiunilor zilnice și o metodă bună de a controla stresul, dar ce să faci ca o muncă? Ce se întâmplă dacă devii un scriitor independent?


A fi freelancer nu este o grădină plină de trandafiri, dar este o experiență care poate fi foarte satisfăcătoare atât pentru veniturile tale, cât și pentru sentimentul tău de realizare. Încercați să întrebați un designer web cât de drăguț este să aveți de-a face cu clienții, veți înțelege părerea mea. În acest ghid vă voi împărtăși experiența mea personală, ideile și metodele, în speranța că vă vor inspira să deveniți un scriitor independent.

Decide ce Tu Vrei să scrii despre

A decide despre ce ar trebui să scrii poate fi o experiență obositoare dacă nu ești un tip de persoană determinat. Ca o regulă generală, ar trebui să scrii despre ceea ce iubesti cel mai mult. A nu se opri pentru a stabili mai puțin sau a sări pur și simplu pe un trend. A scrie profesional pentru un blog nu este ceva ce poate fi obținut cu un interes ușor – ai nevoie de pasiune.

Oamenii vor dori să citească despre experiența ta, expertiza și părerile tale, dacă vin dintr-un loc în care ești inspirat să o faci. În caz contrar, articolele pe care le scrii se vor simți plictisitoare și goale. Există mult prea mult conținut pe net pentru a contribui la articole plictisitoare. Când scrii despre ceva, pasiunea ta trebuie să fie acolo.

Nu-l așteptați să se întâmple

Planifici să scrii ceva pentru un blog? Nu-l planificați prea mult și nici nu-l răsturnați. Când deveniți un scriitor independent, crearea de articole poate fi un proces dureros de lent dacă vă planificați prea mult. Deschideți o pagină goală în editorul preferat și începeți să scrieți. De regulă generală, mi s-a părut mult mai ușor se concentrează mai întâi pe ideea mai largă și apoi se adaugă în subiecte / titluri principale. Dacă aveți subiectele principale scrise, restul articolului va curge mult mai repede și mai ușor.

Creați-vă propriul blog și reluați-vă

Dacă doriți să atrageți atenția, trebuie să aveți propriul blog în funcțiune. Alegeți un serviciu de găzduire la prețuri accesibile pentru a porni un blog (o opțiune excelentă este Cloudways, care începe de la doar 10 USD / lună – puteți consulta review-ul meu Cloudways pentru a afla mai multe). După ce ați publicat suficient conținut, luați în considerare crearea proprie reluați online.

Deși puteți utiliza servicii gratuite precum about.me, prefer întotdeauna propriile mele domenii. Puteți să vă faceți CV-ul online cu instrumente ușoare și în cel mai scurt timp. Pentru domeniu vă sugerez să utilizați pur și simplu propriul nume. În cazul meu, alexvojacek.com este mai mult decât suficient.

Deveniți un scriitor freelance: reluați

Folosiți Instrumentele adecvate

Înainte de a săpa, vă rugăm să rețineți că lucrez pe Windows 10, astfel încât instrumentele recomandate sunt pentru utilizatorii Windows. Unele sunt disponibile și pe iOS, dar va trebui să verificați magazinul de aplicații pentru a fi sigur.

Compilarea unui CV poate fi foarte ușoară dacă utilizați instrumentele adecvate. În timp ce ați putea utiliza una dintre aceste teme minunate ale CV-ului minunat, o altă modalitate excelentă de a începe propriul CV este cu un constructor de site-uri gratuit, cum ar fi Mobirise, Wix, etc. Acest instrument util vă va permite să construiți un site web în cel mai scurt timp, doar prin adăugarea de module, imagini și text. După ce site-ul dvs. este gata, este atât de ușor să copiați fișierele în noul dvs. cont de găzduire, iar site-ul dvs. ar trebui să fie vizibil imediat. Mobirise este un constructor de site-uri HTML care funcționează complet fără coduri, astfel încât nu este absolut necesară nicio cunoștință anterioară. În afară de mutarea fișierelor în găzduire și deoarece este un constructor HTML, nu va trebui să creeze baze de date!

Pentru a lucra la articole odată ce ai devenit scriitor independent, vei avea nevoie de câteva instrumente. Dacă îți place să scrii offline, Word va fi cel mai bun prieten al tău. Dacă utilizați Windows, asigurați-vă că adăugați O nota la setul preferat de programe. Acest instrument util vă va permite să salvați conținutul cu ușurință și să îl sincronizați cu cloud. Este foarte util când aveți idei noi despre care să scrieți și nu aveți suficient timp pentru a crea un document nou. OneNote se sincronizează cu toate dispozitivele, astfel încât este o modalitate ușoară de a face note rapide care s-ar putea transforma în articole complete ulterior.

Deveniți un scriitor independent: Instrumente

Dacă editați toate articolele de unul singur, este bine să aveți cunoștințe de bază în Photoshop. Acest instrument vă permite să manipulați ușor imaginile. Dacă nu sunteți în Adobe, puteți merge întotdeauna cu traseul gratuit GIMP.

Dacă aveți nevoie doar de îmbunătățirea, reducerea sau tăierea imaginilor, există o mulțime de opțiuni gratuite online. O opțiune excelentă este Editor foto PicsArt – care vă oferă acces la peste 100 de milioane de fotografii, autocolante, memorii și multe altele. Sau încărcați propriile imagini și utilizați editorul lor avansat pentru a schimba expunerea, a șterge fundaluri, a adăuga efecte – practic orice puteți face cu Photoshop (și apoi unele!).

Sau puteți utiliza, de asemenea, ceva simplu, cum ar fi Faststone Image Viewer sau Editorul foto online al Canva (care nu necesită să instalați nimic). Este un miracol un astfel de software puternic este liber de utilizat. Profita din plin de ea.

Utilizarea imaginilor proprii în fiecare postare pe blog poate fi o problemă dacă subiectele dvs. nu sunt tehnice sau tangibile. Un opiton bun este să folosești fotografii gratuite de pe site-uri unsplash.

Dacă aveți nevoie să faceți capturi de ecran ale lucrării dvs., direct de pe desktop, adăugați doar un program cum ar fi Snipaste din magazinul Microsoft (apropo, există și o versiune desktop).

Utilizați Social Media în avantajul dvs.

Facebook este excelent pentru a vă conecta cu prietenii, dar dacă lucrați este ceea ce căutați, nu o veți găsi acolo. LinkedIn este o minunată rețea de socializare pentru a găsi un loc de muncă. Profitați la maxim prin adăugarea de conexiuni și creșterea rețelei. Nu vă fie frică să postați articolele dvs. în rețea și să vă prezentați la contacte care ar putea fi interesate de activitatea dvs..

Nu recomand personal abonarea la rețele de locuri de muncă, cum ar fi Fiverr, decât dacă sunteți mulțumit că lucrați aproape gratuit. Site-urile de locuri de muncă online sunt pline de concurență ceea ce face aproape imposibil să debarceți locurile de muncă bune. Este de 10 ori mai bine să vă creați conexiunile proprii și să găsiți proprietarii de afaceri interesați să posteze conținut săptămânal. Saltul de la un loc de muncă aleatoriu la un job aleatoriu este o soluție care îți va scurge energia pe termen lung.

Deveniți un scriitor independent: LinkedIn

Fii activ pe comunitățile din nișa ta

Știu că am menționat că Facebook este prost pentru locuri de muncă, dar una dintre cele mai bune utilizări ale acesteia este grupurile. Fie o comunitate de dezvoltatori, o comunitate de fotografie sau orice subiect vă pare interesant. Alăturarea grupurilor este o modalitate bună de a găsi și de a-ți cunoaște publicul pentru conținut odată ce ai devenit un scriitor independent. Întrebați întotdeauna grupul sau managerul comunității dacă este permisă publicarea de conținut extern. Postarea lucrărilor pe Grupuri Facebook este un mod foarte util de a vă extinde audiența, atingerea și potențialele oportunități.

Deveniți un scriitor independent: Grupuri Facebook

Nu vă fie frică să vorbiți

Deci, prima ta sarcină este gata și nu știi ce să spui. Vi s-a întâmplat asta vreodată înainte? Nu vă fie teamă să vorbiți. Dacă articolul va atinge câteva subiecte dificile sau vă este teamă că nu va merge bine, nu rămâneți destul. Spune ceva. Fii politicos, dar nu ascunde adevăratele tale motivații.

Oamenii vor să citească articole cinstite, chiar dacă sunt tehnice. Companiile nu se vor jigni dacă scrii ceva negativ, atât timp cât este respectuos și bine scris. Ai dat drumul la frica de a nu le place oamenii să nu-ți placă conținutul. Întotdeauna vor exista persoane interesate de ceea ce ai de spus.

Mențineți un mediu sănătos

După ceva timp de a scrie pentru bloguri, veți afla în curând că munca dvs. este editată, din când în când. E normal. Trebuie să renunți la ego-ul tău, pretinzând că opera ta este întotdeauna o operă de artă. Deși ar putea fi, orice blog sau revistă serioasă va avea editori. Acei oameni sunt responsabili de modificarea conținutului, de adaptarea acestuia pentru a se potrivi obiectivului revistei și este complet normal să fie editate..

Dar nu lăsați ca lucrările de editare să devină necontestate. Prea multa editare poate schimba mesajul principal din interiorul articolului. De regulă, dacă conținutul care este editat este nu schimbând fundamental ideea atunci este în regulă. Dacă bănuiți că o ediție specifică modifică articolul într-un mod fundamental, trebuie să vă asigurați să comunicați acest lucru editorului.

A-ți anunța angajatorul că modificările au mers prea departe este o modalitate sănătoasă de a menține un mediu sănătos, cu condiția să o faci cu respect și bune maniere (a fi o prostie nu va face decât să te enerveze pe toată lumea).

Deveniți un scriitor freelance – și bucurați-vă de el!

Puteți scrie câteva articole minunate și altele nu atât de bune. Asta este de așteptat. Nu vă obligați să scrieți o capodoperă de fiecare dată. Amintiți-vă că pentru a deveni un scriitor independent, veți avea nevoie de dedicare și angajament. Cu timpul, articolele dvs. vor continua să se îmbunătățească. Trucul este să chiar bucurați-vă de a scrie lor. Dacă reușești să echilibrezi angajamentul cu plăcerea, vei avea cel mai bun din ambele lumi. Cine nu și-ar dori asta?

Aveți alte întrebări despre cum să deveniți un scriitor independent? Sau sunteți freelancer cu mai multe sfaturi de distribuit? Lasă un comentariu – ne-ar plăcea să aflăm de la tine!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me