Un ghid rapid pentru Google Analytics pentru WordPress

Lansarea unui nou blog poate fi dificilă mai ales că este totul, bine, nou. O parte esențială a progresului după lansare este aceea de a-ți putea urmări și monitoriza progresul folosind factori măsurabili precum traficul și valorile audienței.


Cu siguranță, ai auzit vechimea spunând „nu puteți ști unde vă duceți până când nu știți unde ați fost.”Acest lucru este valabil de-a lungul vieții și în multe circumstanțe, dar se aplică în special traficului WordPress. Trebuie să țineți evidența statisticilor dvs., să vedeți ce faceți corect (sau greșit) traficul site-ului dvs., apoi să faceți ajustări pentru a stimula traficul.

De ce ar trebui să urmăriți statisticile site-ului dvs. web

Analytics este un mod minunat de a vedea OMS vizitează site-ul tău, cand ei vizitează în timpul zilei (sau noaptea) și Unde în lumea din care provin. Aceasta este o resursă importantă, astfel încât să puteți optimiza cu adevărat conținutul dvs. creând articole relevante și direcționate pentru ca publicul dvs. să fie lansat în cel mai bun moment absolut.

Un alt motiv important pentru a utiliza analitice este de a vedea ce vizitatorii dvs. se ocupă de site-ul dvs. și Cum conținutul dvs. este performant. Analytics vă permite să vedeți ce articole obțin cele mai multe vizualizări, cât timp rămân cititorii dvs., dacă / ce linkuri fac clic și rata de respingere aferentă (vizitatorii care ies fără să citească). Acestea sunt instrumente importante, astfel încât să puteți crea un conținut mai bun la care va răspunde publicul dvs..

De ce să folosiți Google Analytics?

Unul dintre cele mai comune moduri de a măsura și păstra filele pe trafic este Google Analytics. Ceea ce are sens – Google este motorul de căutare nr. 1, așa că, în mod natural, au instrumentul final pentru a ajuta utilizatorii să își optimizeze metodele SEO. De asemenea, este un serviciu de analiză web complet gratuit pe care îl puteți utiliza pentru a urmări și interpreta traficul site-ului dvs. web. Cu acest instrument, veți putea descoperi fapte și tendințe legat de site-ul dvs. web care vă poate ajuta să înțelegeți mai bine performanțele acestuia.

Există o serie de avantaje pentru utilizarea Google Analytics, deși este în principal un instrument cheie pentru a stabili modul în care vizitatorii folosesc site-ul dvs. Ca atare, puteți analiza mai bine performanța conținutului dvs. și puteți observa, de asemenea, tendințe, cum ar fi o rată mare de respingere.

Ce puteți face cu Google Analytics

Google Analytics este un singur ghișeu pentru toate lucrurile legate de traficul și audiența. Cu acest instrument puteți colecta date despre sursele de trafic, dispozitive, evenimente și multe altele. În plus, există multe instrumente de raportare care vă ajută să vizualizați datele într-un format ușor de înțeles, cum ar fi grafice, procente, hărți și termene. În acest fel puteți vedea dintr-o privire ce posturi sunt performante, de unde provin majoritatea cititorilor dvs. sau chiar cum un client merge de la pagina de pornire la o achiziție finalizată.

Există tone de funcții și rapoarte grozave, prea multe pentru a trece acum. Dar puteți afla mai multe despre Google Analytics vizitând site-ul lor caracteristici pagina, apoi să încercați cum să le utilizați prin intermediul cursurilor online gratuite ale Academiei Analytics.

Cum să vă înscrieți la Google Analytics?

Google Analytics SIgnup

Înregistrarea la Google Analytics este rapidă, ușoară și gratuită. Veți avea nevoie doar de câteva lucruri înainte de a vă înscrie:

  1. Un cont Google gratuit pentru a fi utilizat pentru analiza dvs.
  2. Un plugin Google Analytics SAU acces la site-ul dvs. WordPress prin FTP SAU o temă compatibilă (cum ar fi Total)

Primul pas este să faceți clic pe butonul pentru a vă înscrie. Asigurați-vă că este selectată noua opțiune de cont pentru „site-ul web”. Apoi adăugați un nume de cont, numele site-ului, adresa URL și informațiile dvs. despre zonă / fus orar. Apoi faceți clic pe butonul albastru pentru a obține codul de urmărire.

În continuare, veți primi un cod de urmărire pentru site-ul dvs. web. Copiați codul pentru a lipi în pluginul Google Analytics preferat (ca unul dintre cele pe care le distribuim mai jos).

Dacă nu utilizați mai degrabă un plugin care este în regulă – unele teme precum tema Total WordPress includ suportul Google Analytics integrat. De exemplu, Total are un câmp de acțiune personalizat în care puteți lipi codul dvs. chiar în tabloul de bord WordPress (puteți vedea mai multe detalii în documentație). Sau dacă aveți mai multă manieră (și știți ce faceți), puteți lipi codul în fișierele dvs. funcții.php folosind următorul fragment:


// Lipiți codul Google Analytics de la pasul 4 aici

Ultimul pas este să reveniți la contul Google Analytics pentru a salva. Acum trebuie doar să așteptați un pic ca Google să colecteze date de pe site-ul dvs. web, astfel încât să puteți începe să verificați statisticile și rapoartele.

Cele mai bune pluginuri Google Analytics

Desigur, vă puteți conecta la contul dvs. Google Analytics și puteți trece prin multe (multe, multe) rapoarte, grafice și alte instrumente furnizate. Pentru a face acest lucru, ați lipi codul de urmărire în fișierele dvs. WordPress sau temă. Sau îți poți face viața mult mai ușoară folosind un plugin. Următoarele pluginuri aduc Google Analytics direct pe tabloul de bord WordPress.

Kit site Google

Kit site Google pentru WordPress

Când vine vorba de Google Analytics, nu puteți greși cu pluginul oficial al site-ului Google Site Kit. Cu acesta puteți accesa cu ușurință toate instrumentele Google din tabloul de bord WordPress, care include Analytics (împreună cu Tag Manager, Search Console, PageSpeed ​​Insights și multe altele). Instalați pluginul, faceți clic pe Conectați serviciul pentru Google Analytics, conectați-vă cu contul Google și confirmați-vă Permite Kit site pentru a accesa Google Analytics. Atunci tot ce trebuie să faceți este să faceți clic pe butonul Configurați Analytics buton pentru a termina. Tot ceea ce te-ai conecta în mod normal la Analytics pentru a fi vizualizat este afișat convenabil în tabloul de bord WordPress.

Dacă doriți să aflați mai multe, avem un ghid complet pentru site-ul Google pentru a vă ajuta să folosiți pluginul pe site-ul dvs. WordPress.

Google Analytics de MonsterInsights

Analytics MonsterInsights pentru WordPress

Info și descărcareVizualizați Demo

Google Analytics de MonsterInsights este o soluție populară gratuită pentru integrarea Google Analytics în Instalarea WordPress. Adaugă doar codul de urmărire Google și începe să afli despre traficul tău! Există opțiuni suplimentare pentru urmărirea demografiei, înregistrarea link-urilor de ieșire ca vizualizări de pagină, personalizarea urmăririi legăturilor interne și multe altele. În plus, pentru și mai multe funcții (și suport), puteți face upgrade la premium pentru a adăuga mai multe rapoarte și urmărirea comerțului electronic.

Tabloul de bord Google Analytics pentru WP

Tabloul de bord Google Analytics pentru pluginul WP

Pluginul gratuit Google Analytics Dashboard pentru WP vă permite să afișați valorile cheie ale analiticii direct pe tabloul de bord WordPress. Unele dintre rapoarte includ numărul de vizite, vizitatori și vizualizări pe pagini pe care le primiți, ratele de respingere și multe altele.

Desigur, cel mai mare avantaj al utilizării pluginului este posibilitatea de a vizualiza valorile cheie în întregime în WordPress, mai degrabă decât să vă conectați direct la Google Analytics. Acest plugin include diferite opțiuni, astfel încât să puteți vizualiza statisticile Google în timp real din tabloul de bord. Vizualizați multe dintre rapoartele Google standard pentru vizitatorii dvs., sesiuni, vizualizări pe pagini, rate de respingere și multe altele. Este mai rapid și vă permite să învățați acele valori care sunt cu adevărat importante pentru dvs., mai degrabă decât să treceți printr-o multitudine de alte rapoarte (mai puțin importante)..

Cum să vă interpretați rapoartele Google Analytics

Desigur, accesul la rapoartele dvs. de analiză nu este nimic, decât dacă știți cum să le utilizați. Unele dintre rapoartele cheie pe care probabil că doriți să le vizualizați sunt:

  • Afișări de pagină. Unul dintre cele mai simple rapoarte pe care Google Analytics le generează, acesta vă spune pur și simplu de câte ori a fost vizualizată o pagină. Cu aceste informații, puteți afla ce este popular pe site-ul dvs. web și ce ar putea face cu unele lucrări. Desigur, aceasta nu vă spune întreaga poveste și probabil că o veți folosi împreună cu alte rapoarte.
  • Surse de traficGoogle Analytics poate urmări de unde provin vizitatorii, atât pe web, cât și locația lor geografică. Această măsurătoare poate fi esențială în măsurarea eficienței campaniilor de marketing.
  • Rata de respingere. Aceasta măsoară câți vizitatori au navigat pe pagina dvs. de pornire, apoi au plecat imediat fără a interacționa cu aceasta. O rată ridicată de respingere indică faptul că oamenii nu se lipesc pentru a vă vedea conținutul (ceea ce este rău!). Cu toate acestea, după ce știți acest lucru, puteți explora de ce se întâmplă.

Există o mulțime de alte rapoarte de vizualizat în Google Analytics, iar acest articol nici măcar nu poate începe să le acopere pe toate! Probabil că veți dori să efectuați propriile dvs. cercetări cu privire la ce vă oferă și să consultați un ghid Google Analytics sau două pe parcurs.

Există o alternativă pentru urmărirea statisticilor site-ului?

Poate nu doriți să parcurgeți toate buclele pentru a configura Google Analytics sau, pur și simplu, nu vă place să vă bazați pe site-urile terță parte. Nicio problemă – puteți ține evidența pe cont propriu a statisticilor de bază ale traficului pe site-uri. Consultați ghidul nostru recent Matomo Analytics pentru a vedea cum puteți urmări statisticile singure.


Google Analytics poate fi utilizat pentru a genera o multitudine de informații despre vizitatorii site-ului dvs. și comportamentul acestora. Dacă aveți aceste informații vă poate ajuta să evaluați mai bine performanțele site-ului dvs. și vă puteți stabili mai multe obiective specifice site-ului.

Aveți întrebări despre cum să integrați Google Analytics cu WordPress? Spuneți-ne în secțiunea de comentarii de mai jos!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me