Pro și contra de a rula WordPress pe Ubuntu

Ubuntu este unul dintre cele mai bune sisteme de operare pe care vă puteți rula site-ul WordPress. Știm, aceasta este o afirmație mare. Și în acest articol, vom încerca și ambalarea. Pe lângă faptul că este disponibil gratuit, este și un sistem de operare bazat pe Linux.


De-a lungul anilor, Ubuntu a lansat diferite versiuni ale sistemului de operare. Pentru acest articol, ne vom referi la Ubuntu 18.04.4 LTS, deoarece este cea mai recentă versiune actuală de asistență pe termen lung. Este esențial să verificați versiunea Ubuntu este posibil să executați imediat ce vă conectați la mașină pentru prima dată.

Server Ubuntu

Spre deosebire de alte sisteme de operare, Ubuntu lansează de obicei o nouă versiune a sistemului de operare, Arome Ubuntu, la un interval de șase luni și sprijin pe termen lung la fiecare doi ani. Are o schemă unică care oferă cinci ani de asistență pentru versiunile desktop și server. Împreună cu asta, Ubuntu oferă un program de nouă luni de asistență pentru versiunile standard lansate.

Dacă lansați un site web de afaceri sau doriți să porniți un blog rulând prin tehnologia serverului de sistem de operare Ubuntu, sunteți asigurat cu avantaje fundamentale, precum securitatea datelor și multe altele. În primul rând, să acoperim pro și contra de a rula un site WordPress bazat pe Ubuntu.

Avantajele rulării unui site WordPress pe Ubuntu

Să învățăm ce este atât de grozav despre Ubuntu, încât proprietarii de site-uri WordPress ar trebui să-l considere cu siguranță ca o opțiune pentru rularea site-ului lor.

Ubuntu este gratuit

Pentru un începător, nu trebuie să vă faceți griji pentru a avea bugetul pentru a rula site-ul dvs. WordPress pe Ubuntu, deoarece este absolut gratuit. Nu sunt necesare taxe de licență. Ubuntu a permis milioane de oameni de afaceri, instituții și bloggeri profesioniști să profite de serviciile lor și să lanseze site-ul lor cu mai mult control în comparație cu soluțiile de găzduire partajate.

personalizabil

Deși WordPress poate fi rulat pe un server alimentat Microsoft, majoritatea dezvoltatorilor de site-uri preferă Ubuntu pentru mașinile lor. Cu ajutorul Ubuntu CLI, care vom acoperi mai în profunzime într-o secțiune ulterioară, aveți niveluri incredibile de personalizare atât a modului în care vă controlați și gestionați site-ul, cât și a funcționării interioare, sau backend-ul acestuia.

Ubuntu este ideal pentru dezvoltare

Spre deosebire de o fereastră curată care necesită utilizatorului să instaleze o suită Microsoft Office, Java, Python și un editor de text pe desktop sau computer sau orice altceva, o instalare curată Ubuntu va face ca funcționarea să fie mult mai rapidă și mai ușoară. Este proiectat cu caracteristici de asistență deosebite care permit programatorului să utilizeze mașinile imediat după achiziționarea lor. Ceva lipseste? Utilizați comanda apt-get pentru a descărca rapid orice aveți nevoie cu o singură linie de cod din mulți Ubuntu arhive.

Ubuntu: Dezvoltare

Chiar dacă Windows este foarte apreciat pentru abilitatea de a permite utilizatorului să facă multitask cu ușurință prin GUI, beneficiile alegerii Ubuntu îl depășesc, deoarece îl ajută pe utilizator să economisească timp. După ce te-ai obișnuit cu CLI, vei putea să te dezvolți mult mai eficient și mai rapid, păstrând în același timp utilizarea resurselor serverului.

Actualizări ușoare

Ubuntu actualizează software-ul de fundal fără a vă împiedica să efectuați proiectul; din acest motiv, milioane de oameni îl preferă pe Windows, ceea ce necesită repornirea motorului în timpul actualizării. Dacă executați o actualizare non-majoră (de exemplu: de la Ubuntu 18.04.03 la 18.04.04), actualizarea va fi rapidă, ușoară și nu vă va perturba site-ul. Actualizările sunt și mult mai ușoare.

Ubuntu: Actualizări ușoare

Documentație extinsă

Ubuntu lui sursa deschisa natura oferă același beneficiu ca WordPress – este incredibil de bine documentată. Orice ai avea nevoie, șansele sunt ca cineva să facă un tutorial despre asta. Noii utilizatori vor descoperi că motorul lor de căutare la alegere va deveni noul lor cel mai bun prieten pe măsură ce își configurează site-ul.

Mai multe resurse prietenoase

Din cauza lipsei de GUI, Ubuntu este mult mai prietenos cu resursele în comparație cu orice alt software de server. Aceasta eliberează spațiu pentru rularea site-ului dvs., în loc să păstrați serverul și procesele sale de fond neesențiale.

În plus, acest lucru vă va permite să economisiți un pic mai mult. Puteți opta pentru un server mai accesibil, mai puțin bogat în resurse, deoarece veți economisi la utilizarea resurselor.

Ubuntu este proiectat cu Linia de comandă Față și Centru

Ubuntu este proiectat cu o interfață excelentă pentru linia de comandă, care este destul de ușor de învățat ca suport implicit pentru Bash. În afară de aceasta, are alte comenzi care simplifică administrarea serverului, utilizarea fișierelor locale și mediul de dezvoltare.

Sigur

Ubuntu se bucură de actualizări de securitate foarte frecvente la software-ul său de bază și oferă utilizatorilor săi mult mai multă flexibilitate atunci când proiectează firewall-ul perfect pentru site-ul dvs. web în comparație cu alte sisteme de operare. Deși configurarea inițială poate necesita cercetare și timp, la sfârșitul zilei, veți fi foarte bine protejat.

Permite depozitele suplimentare pentru software suplimentar

Ubuntu are mai multe depozite; prin intermediul acestora, oferă software suplimentar pentru sistemul dvs. Aceste depozite includ software gratuit, deschis, care este susținut de Ubuntu, dispozitive proprii, gratuite și open-source întreținute de o comunitate, software susținut de Ubuntu.

Dezavantajele rulării unui site WordPress pe Ubuntu

Vă prezentăm câteva dintre motivele pentru care Ubuntu ar putea să nu fie alegerea potrivită pentru unii webmasteri.

Curba de învățare abruptă

Având în vedere, este un software open-source, care este orientat mai mult către utilizatorii de putere, Ubuntu este mai greu de stăpânit. Utilizatorii care au puțină experiență folosind o interfață cu linia de comandă vor petrece mult timp căutând tutoriale în timp ce încearcă să efectueze sarcini. Acestea fiind spuse, odată ce ai înțeles principiile de bază din spatele său, procesul de învățare ulterioară este mult mai simplu și merită cu siguranță ceea ce obții din el.

Necesită experți

Atunci când subiectul dezvoltării unui site web este luat în considerare, este necesar un expert care a stăpânit diferite tipuri de comenzi și funcții. O aplicație web complexă va necesita cel mai probabil mai mulți dezvoltatori să lucreze în spatele acesteia. Cu toate acestea, un utilizator WordPress ar trebui să fie complet bine în timp ce începe singur.

Dificultăți potențiale de migrare

Dacă aveți în vedere schimbarea unui site WordPress găzduit pe servicii de găzduire partajate, este posibil să întâmpinați unele dificultăți atunci când migrați un site WordPress către un server alimentat de un sistem Ubuntu.

Sfaturi pentru rularea Ubuntu

Iată câteva sfaturi care să te ajute să alegi Ubuntu ca site-ul de rulare care te va ține pe drumul cel bun.

Actualizați-vă imediat și regulat sistemul de operare

După instalarea Ubuntu în aparatul dvs., actualizarea sistemului de operare ar trebui să fie prioritate înainte de a vă concentra pe proiectul dvs. Este recomandabil să executați o actualizare a celei mai recente versiuni a sistemului de operare pe piață. Dacă cineva nu reușește să actualizeze sistemul de operare Ubuntu după instalare, există o mare posibilitate de a întâmpina dificultăți în timpul instalării depozitelor sau a software-ului..

Selectați stiva preferată

Cercetează și decide ce stivă de server web este cea potrivită pentru tine. Cele mai frecvente două opțiuni sunt LEMP și LAMP.

Să dezvăluim ce conține fiecare dintre ele:

  • IEMT – acest stack de server este format din Linux, Nginx, MySQL și PHP.
  • LAMPĂ – cealaltă alegere populară înlocuiește Nginx cu Apache și conține Linux, MySQL și PHP.

Există și alte alternative, dar alegând între aceste două veți asigura gestionarea mai ușoară a site-ului, deoarece sunt cele mai bine documentate stive disponibile.

Începeți să cercetați

Începeți să cercetați interfața liniei de comandă, aflați cele mai populare comenzi necesare și selectați o metodă de conectare preferată. De obicei, atunci când utilizați un VPS alimentat de Ubuntu, va trebui să vă conectați la server prin SSH. Dacă sunteți utilizator Microsoft Windows, încercați să încercați PuTTY. Între timp, dacă utilizați Linux sau iOS, vă veți putea conecta la serverul dvs. prin terminal.

Aflați comenzile rapide de la tastatură

Acesta este unul dintre avantajele administrării WordPress pe Ubuntu. Oferă flexibilitate care permite utilizatorului să stabilească scurtăturile dorite la alegere, care vă vor ajuta cu deschiderea ușoară a aplicațiilor, schimbarea panourilor, etc. Indiferent dacă utilizați editor nano sau împărțirea geamurilor cu TMUX, este esențial să vă familiarizați cu diverse comenzi rapide de la tastatură, care vă vor ajuta să vă gestionați mai bine serverul.


Este destul de evident că, până acum, înțelegeți pro și contra de a rula un site WordPress pe Ubuntu. Decizia este în cele din urmă a ta. Când vine vorba de alegerea gazdei web ideale pentru site-ul dvs., există multe lucruri la care să vă gândiți.

Înainte de a vă lua o decizie finală, este vital să vă luați timp și să priviți la opțiunile disponibile. În calitate de utilizator WordPress începător, este important să aveți obiective realiste, având în vedere faptul că experiența pe care o aveți și obiectivele site-ului web pe care le aveți vă vor ajuta să vă mențineți visul în viață și să luați cea mai bună decizie.

Dacă sunteți în căutarea unei gazde gratuite și simple, care nu necesită multă problemă, vă recomand să vă derulați site-ul dvs. WordPress pe Ubuntu. Fără buget, veți beneficia cu siguranță de acesta. Acesta este un loc excelent în care poți începe o afacere mică și să o crești fără prea multă bătaie de cap.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me