Pagini mobile accelerate pentru WordPress

Navigarea și navigarea pe internet ar trebui să fie rapide și ușoare. Administratorii web încearcă în permanență să facă acest lucru prin optimizarea performanței site-ului și îmbunătățirea vitezei site-ului, iar o modalitate excelentă de a realiza acest lucru este cu AMP pentru WordPress.


Site-urile web au fost proiectate în principal pentru ecranul mai mare. Dar ecranele mai mici cresc în număr și chiar depășesc laptopurile și computerele personale. Mobilele reprezintă acum 65% din timp media digitală. Dispozitivele portabile au nevoie de pagini pentru a se încărca la fel de repede ca pe ecranele mai mari, dacă nu chiar mai repede.

Pentru a răspunde acestei solicitări de încărcare rapidă a conținutului, aplicațiile proiectate pentru platforme mobile specifice sunt disponibile pe Apple (știri), Facebook (articole instantanee) și Snapchat (Descoperiți). La începutul acestui an. Google a introdus AMP (Accelerated Mobile Page) pentru a accelera livrarea de conținut mobil și a oferi o experiență mai bună utilizatorului.

Ce este AMP?

AMP pentru WordPress: Proiect AMP

Proiect AMP a fost anunțată de Google în octombrie 2015, și a fost lansat în februarie 2016. Este o inițiativă open source care oferă editorilor mijloacele de a crea conținut optimizat pentru mobil o dată și de a-l încărca oriunde pe site-ul mobil instantaneu.

Pe 24 februarie 2016, Google a început să implementeze conținut compatibil AMP într-un carusel pe pagina lor de căutare mobilă. Utilizatorii pot glisa caruselul și atinge elementul pe care doresc să îl citească. Pinterest a raportat paginile De 4 ori mai rapid, folosind date de 8 ori mai puține decât paginile normale mobile optimizate. Acest lucru este posibil din cauza modului în care sunt formatate și livrate paginile.

În august 2016, Google Search are peste 150 de milioane de documente AMP în indexul său și crește la o rată de 4 milioane pe săptămână. La începutul lunii august, Google a început, de asemenea, o previzualizare a căutării Google pentru conținut amplificat. Se așteaptă să o implementeze mai pe larg la sfârșitul acestui an.

AMP pentru WordPress: AMP Search Preview

AMP în Previzualizare căutare

Puteți observa paginile de încărcare rapidă în căutarea activată AMP aici. Verificați-l folosind linkul de pe telefonul dvs. mobil (nu funcționează pe desktopuri).

Ce site-uri web ar trebui să folosească AMP?

În februarie, proiectul a fost inițiat pentru editori. Însă adoptarea AMP s-a extins cu mult peste industria editorială la divertisment, călătorii, comerț electronic și multe altele.

Rapoarte favorabile sunt primite de la adoptatorii timpurii. Cu o îmbunătățire de 88% a timpului de încărcare pentru documentele AMP, Rapoartele Washington Post o creștere a numărului de utilizatori care revin de la telefoanele mobile cu 23%. eBay este una dintre marile companii de comerț electronic care trec la AMP cu aproape 15 milioane de pagini de navigare a produselor bazate pe AMP. În scurt timp, se preconizează că aceste pagini vor fi descoperite într-o căutare.

Deci, ce site-uri web ar trebui să folosească AMP? Categoric cele care se bazează foarte mult pe mobil pentru trafic. Însă, având în vedere că tot mai mulți utilizatori aleg să își utilizeze dispozitivele mobile pentru a naviga pe AMP pe internet pentru WordPress (sau orice site web), poate fi o adăugare bună.

Ce este diferit în AMP?

Acest sistem de livrare de conținut se bazează pe cadrul HTML AMP și este mai rapid decât HTML-ul obișnuit, deoarece,

 • Este o versiune slabă a cadrului HTML normal, mai puțin conținutul JavaScript. Pentru JavaScript, cadrul se bazează pe biblioteca comună AMP JS.
 • Conținutul este memorat în cache și stocat într-un nor comun, astfel încât timpul necesar pentru interogare și preluare de pe server este eliminat.

Există multe alte diferențe, însă cele două menționate aici ar trebui să vă ofere o înțelegere rapidă și largă.

De ce editori și bloguri ar trebui să activeze AMP

Atât timp cât citirea paginilor de încărcare lentă pe telefoane mobile rămâne o experiență descurajantă pentru utilizatori, editorii lipsesc din veniturile obținute din publicitatea pe telefoane mobile. AMP va ajuta la aducerea și reținerea unui vizitator pe perioade mai lungi pe site-ul web și are potențialul de a genera venituri pe clicuri.

Paginile AMP apar alături de o pictogramă fulger pentru a le scoate din paginile web normale. Vizualizatorii care fac clic pe această opțiune vor fi accesați direct la paginile AMP din vizualizatorul AMP. Nu numai că, conținutul va fi disponibil instantaneu pe o căutare Google și accesibil prin intermediul platformelor sociale precum Twitter, LinkedIn, WordPress, Parse.ly, Adobe Analytics, Nuzzel și Pinterest.

Mai mult, editorii vor avea acces la Google Analytics pentru a observa performanța paginilor lor. Își pot individualiza cel mai bun conținut și îl pot utiliza pentru a optimiza performanța site-ului și experiența utilizatorului.

AMP oferă un alt avantaj prin faptul că are grijă de performanța înaltă și experiența utilizatorului, astfel încât resursele editorilor pot fi concentrate pe furnizarea de conținut excelent.

Ce optimizări sunt necesare pentru AMP

AMP este de fapt o mulțime de optimizări ale site-ului realizat într-un mod uniform, așa cum cere Google. Diferitele optimizări pe care trebuie să le efectuați pentru a face o compatibilitate AMP cu pagina web sunt,

 • Permiteți doar JavaScript asincron – pentru a nu împiedica redarea paginii. Aceasta înseamnă că nu puteți utiliza niciun JavaScript pe care îl creați și că trebuie să vă bazați pe elemente AMP pentru a gestiona conținutul interactiv al paginilor dvs. JS în iframes este permis, dar numai dacă nu împiedică redarea.
 • Mărim toate resursele în mod static – AMP încarcă pagina fără a aștepta să descarce resurse precum imagini și iframe. Mărimea acestor resurse trebuie să fie declarată în HTTP, astfel încât dimensiunea și poziția acestor resurse sunt cunoscute înainte de începerea descărcării.
 • Nu lăsați mecanismele de extensie să blocheze redarea – dacă vreo extensie este inclusă în pagină, scriptul personalizat trebuie să informeze sistemul despre aceasta. Deci, este creat un spațiu pentru extensie, chiar înainte ca AMP să știe ce va include. Extensiile pentru cutiile luminoase, încorporările Instagram și tweet-urile sunt bune deoarece nu blochează redarea paginilor, chiar dacă necesită solicitări HTTP suplimentare.
 • Țineți toate JavaScript de la terțe părți din calea critică – JavaScript personalizat este permis numai în iframes sandboxed. În acest fel, acesta nu blochează încărcarea paginii principale.
 • Toate CSS trebuie să fie în linie și mărime – acest lucru ajută la reducerea numărului de solicitări HTTP pe calea critică.
 • Declanșarea fontului trebuie să fie eficientă– sistemul AMP nu permite solicitări HTTP până când fonturile încep să descarce.
 • Reduceți la minimum recalculările de dimensiuni – recalculările întârzie redarea, deci trebuie menținută la minimum.
 • Rulați numai animații activate GPU – toate animațiile trebuie să poată rula pe GPU (unitate de procesare grafică).
 • Prioritizați încărcarea resurselor – Numai conținutul necesar este încărcat mai întâi, cu reclame și imagini aduse cât mai curând posibil, dar încărcate numai atunci când este necesar. În acest fel, cererea de procesor este minimă.
 • Încărcați paginile într-o clipă – pre-randarea folosește multă lățime de bandă și procesor. Încărcările pre-randare AMP au nevoie de conținut doar mai întâi, iar descărcările iframelor terțe și alte resurse numai dacă este necesar.

O gamă standard de formate de reclame, rețele de publicitate și tehnologii vor fi disponibile. În același timp, editorii pot alege, de asemenea, propriile lor formate, atât timp cât nu este o atragere de viteză.

Cum să adăugați AMP pentru WordPress

Google are un tutorial la care vă puteți referi pentru crearea de pagini HTML AMP de bază, înscrierea lor, validarea lor ca fiind conforme AMP, publicarea și distribuirea acestora. Validarea paginilor AMP este important, deoarece astfel de terți precum Twitter și Instagram sunt siguri că paginile vor fi afișate bine pe platformele lor.

În ceea ce privește site-urile web găzduite pe WordPress.com, acestea sunt acceptate automat pentru WordPress fără a mai trebui să facă nimic mai departe. Site-urile WordPress self-hosting pot activa AMP pentru WordPress prin instalarea unui plugin.

Plugin WordPress AMP de Automattic

Plugin WordPress AMP de Automattic

După ce descărcați, instalați și activați Plugin AMP pe site-ul WordPress, postările dvs. vor avea automat o versiune AMP generată dinamic. Puteți accesa aceste pagini anexând amp la sfârșitul adresei URL (exemplu.com/my-post/amp). Dacă nu aveți activat legături permalink, atunci adăugați ?amp = 1 la legături (care ar arăta ca exemplu.com/?p=100&amp=1). Singurul alt pas este testarea și validarea paginilor dvs. așa cum am menționat mai sus.

Nu veți observa deloc setări sau funcții pentru acest plugin. Există o opțiune de tablou de bord adăugată pentru AMP Analytics în care puteți insera propriul cod de configurare JSON, dar asta este totul.

Acest plugin este pluginul oficial de la stabilul Automattic, iar în prezent nu acceptă pagini și arhive și nici nu puteți personaliza paginile. Dar este o opțiune foarte simplă și ușor de utilizat și puteți găsi câteva îndrumări prin documentație despre Github pentru personalizare.

AMP pentru WP – pagini mobile accelerate

AMP pentru WP Free WordPress Plugin

O altă opțiune gratuită este AMP pentru WP. Acest plugin gratuit WordPress oferă o configurare rapidă și ușoară – trebuie doar să instalați, să activați setările și să începeți să generați automat AMP pentru site-ul dvs. web. Bonus – acest plugin este, de asemenea, compatibil cu mai multe site-uri.

Există setări încorporate pentru a permite AMP (postări, pagini, arhive), adăugarea de zone de publicitate mobilă, date structurate (o parte importantă a SEO), integrare meta tag SEO Yoast, opțiuni avansate de index / fără index, notificare push, nativ Comentarii AMP, traduceri personalizate AMP (dacă utilizați o altă limbă decât engleza, veți dori să actualizați acest lucru) și multe altele. Setările sunt foarte cuprinzătoare pentru un plugin gratuit, care este minunat.

Cel mai bun lucru este că acest plugin oferă opțiuni de design, astfel încât să puteți personaliza aspectul de ieșire AMP. Folosiți teme implicite AMP incluse sau folosiți-le Cadrul tematic AMP să-ți creezi unul singur cu un design amabil.

Oferte AMP pentru WP extensii premium pentru a adăuga funcții (cum ar fi un apel la acțiune sau o memorie în cache AMP) și suport pentru pluginuri populare, inclusiv WooCommerce, câmpuri personalizate avansate și formularul de contact 7.

Mai multe modalități de a adăuga AMP pentru WordPress

Desigur, aceasta nu este singura modalitate de a adăuga AMP pe site-ul dvs. WordPress. Alte pluginuri care vă pot ajuta cu AMP pentru site-urile WordPress includ:

 • WP AMP – pentru a crea design AMP personalizat, fără codificare și stimulare SEO. Puteți citi mai multe despre asta aici.
 • Pagini mobile accelerate (AMP) pentru WordPress – pentru a crea o temă AMP pentru site-ul dvs. web.
 • AMP personalizat – pentru a vă ajuta să personalizați conținutul dvs. AMP.
 • Articole instantanee Facebook și Pagini AMP Google – să publicați și să gestionați conținutul dvs. direct de la WordPress la Pagini AMP Google cu suport pentru reclame și analize.
 • Adeziv pentru Yoast SEO și AMP – pentru a vă asigura că pluginul AMP implicit utilizează metadatele SEO Yoast corespunzătoare și permite modificarea designului paginii AMP.

Ar trebui să adăugați AMP pentru WordPress?

Deși AMP nu este obligatoriu pentru descoperirea de către Google a paginilor web, este destul de evident că Google va urmări să implementeze proiectul AMP în cele din urmă. În prezent, conformitatea cu AMP nu este un factor separat pentru ranking de căutare de către Google. Deși este rezonabil să presupunem că va fi important la un moment dat,

Dacă țineți cont de faptul că viteza de încărcare a paginii este un factor în clasamentul motorului de căutare, nu aveți de ales de mult dacă doriți să faceți parte din internetul mobil. Dacă clasamentele motoarelor de căutare sunt importante pentru dvs., toate cele de-a doua gânduri privind parcurgerea modului AMP pot dispărea.

Dar, pentru a face parte din proiect, este nevoie de respectarea strictă a formatării cerute de Google și este posibil să nu fie ceașca tuturor. Acesta restricționează ceea ce puteți pune pe site-ul dvs. și poate face ca toate blogurile să pară oarecum uniforme și lipsite de individualitate. Unele animații nu sunt permise și formularele nu sunt acceptate. Și în ceea ce privește paginile de destinație, AMP poate să nu fie deloc o idee bună. Mai mult decât atât, pot exista site-uri web care accentuează estetica și marcarea peste viteză, pentru care AMP se poate dovedi a fi un amortizor.

Cu toate acestea, dacă doriți să creați o experiență rapidă și captivantă pentru utilizatorii dvs. și să-i determinați să se lipească de mai mult timp, trebuie să luați în considerare serios AMP pentru WordPress (sau orice alt tip de site web pe care îl puteți rula). Dacă este un spot în caruselul AMP în paginile de căutare Google pe care doriți să le colțați, accesați versiunea de bandă AMP.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me