Moderarea comentariilor WordPress: un ghid pentru începători

Secțiunea de comentarii de mai jos a unei postări WordPress vă permite să interacționați direct cu cititorii. Însă WordPress este cu o notă mai mare: vă oferă posibilitatea de a modera comentariile utilizatorilor prin funcția de moderare a comentariilor. Cu toate acestea, să modereze sau să nu modereze este întrebarea în vârstă care aparent nu are un răspuns definit. În cele din urmă, decizia depinde de dvs., dar trebuie să cântăriți cu atenție argumentele pro și contra oricăreia dintre opțiuni.


Întrucât acesta este un ghid pentru începători în ceea ce privește moderarea comentariilor WordPress, aș dori să subliniez câteva motive pentru și împotriva moderării comentariilor înainte de a sugera o soluție ideală.

De ce ar trebui să moderezi comentariile

 • Fără moderație și instrumente potrivite de filtrare a spamului, blogul tău poate deveni cu ușurință un spamfest, mai ales dacă este popular. Moderația vă oferă un control complet pentru a afișa comentarii numai de la utilizatori de încredere, eliminând astfel spamul și alte comentarii de calitate scăzută. Implicarea utilizatorilor de încredere creează încredere, iar blogul dvs. va dobândi rapid autoritate în nișa aleasă.
 • Comentariile spam conțin, de obicei, link-uri, dintre care unele pot fi redirecționate către site-uri web potențial dăunătoare. Dacă un utilizator face clic pe un link care le redirecționează către un loc în care nu dorește să fie, va pierde credința și încrederea în blogul dvs., ceea ce este în esență același lucru care va pierde credința în voi. Cu moderație, puteți bloca legături potențial rău intenționate.
 • Un fir de comentarii bine moderat poate adăuga valoare unei postări altfel plictisitoare. Este posibil să fie cititori care sunt mai informați în legătură cu subiectul și contribuția lor îți poate ridica postarea. Comentariile de bună calitate atrag oameni în cunoștință de cauză, care vor adăuga informații valoroase și acest lucru vă dorește pentru postarea dvs. Nu uitați, comentariile devin parte din conținutul blogului dvs. atât timp cât postarea există pe blogul dvs..

De ce nu ar trebui să moderezi comentariile

 • Moderarea comentariilor poate dura mult timp. Pentru site-urile web mai mari, care au o citire bună, poate fi o durere reală sau chiar imposibilă (cu excepția cazului în care utilizați un sistem de comentarii al terților).
 • Moderația frustrează mulți utilizatori autentici care doresc să se implice în discuție. Utilizatorii doresc să vadă comentariul lor imediat după ce au accesat Post. Ce se întâmplă dacă nu ești în preajmă să o aprobi?
 • Vă puteți ocupa de spam-ul de comentarii folosind un plugin. De exemplu, pluginul Akismet care vine cu software-ul de bază WordPress face o treabă destul de bună de a elimina spamul, cu condiția să îl configurați corect.

Acum că știți motivele pentru și împotriva moderației, ce veți face? Recomandarea mea este să moderezi, dar să fii inteligent în acest sens.

Sistemul de comentarii primarWordPress este suficient de decent singur. Vă permite să moderați comentariile în mod eficient, păstrând marea majoritate a spam-urilor de comentarii.

Setări ideale pentru moderarea comentariilor WordPress

Pentru a configura blogul pentru moderație, accesați Setări> Discuție.

setări de discuții

Căutați partea care spune Trimiteți-mi e-mail ori de câte ori. Aici activați sau dezactivați moderarea comentariilor folosind sistemul de bază și este destul de simplu înainte: dacă bifați a doua casetă (Un comentariu este ținut pentru moderare), veți putea modera toate comentariile postate.

Moderați Autori pentru prima dată

Un mod ușor de a reduce moderarea unei dureri este de a permite aprobarea automată pentru autorii de comentarii care au fost aprobate o singură dată. Pentru a activa această setare, accesați Setări> Discuție și verificați dacă Înainte să apară un comentariu secțiune bifează a doua casetă care citește Autorul comentariului trebuie să aibă un comentariu aprobat anterior. Lăsați caseta deasupra bifată.

moderarea comentariilor

Dacă un autor de comentarii schimbă modul în care introduce detaliile sale – numele și e-mailul, atunci va trebui din nou să fie moderat.

De asemenea, uitați-vă pentru autorii de comentarii care au fost aprobați anterior: unii dintre aceștia au învățat elementele de intrare ale sistemului și pot face câteva comentarii de calitate inițial, dar apoi se pot descoperi cu comentariile viitoare, deoarece știu că sunt aprobate automat.

Dezactivați comentariile după o perioadă specificată

Un alt mod inteligent de a rămâne sub controlul comentariilor de pe blogul dvs. este prin limitarea timpului în care comentariile blogului dvs. sunt deschise pentru autori. De obicei, 30 de zile este o perioadă rezonabilă, dar poate fi mai mult sau mai puțin în funcție de circumstanțele dvs. specifice. Făcând acest lucru, ajută la menținerea spam-urilor SEO – utilizatorii care comentează să creeze linkuri pentru propriile bloguri. De obicei, caută bloguri care au obținut un PageRank ridicat.

Este nevoie de oriunde de la câteva săptămâni până la câteva luni pentru a crea un PageRank ridicat, astfel încât spam-urile SEO vizează de obicei blogurile care au fost în jur de câteva săptămâni sau luni.

În mod obișnuit, o postare pe blog atinge popularitatea maximă în termen de 2 până la 3 săptămâni de la data publicării. Aceasta înseamnă că vă puteți aștepta să obțineți cea mai mare cantitate de activitate în secțiunea de comentarii în acest timp. Așadar intenționează să limitezi comentariile la 30 de zile (ideal), astfel încât să nu ai multe comentarii să moderezi. Totuși, nu ezitați să o faceți mai lungă, dacă va avea loc o discuție grozavă.

Pentru a seta o limită a timpului de autor al comentariilor, accesați Setări> Discuție și căutați Alte setări de comentarii secțiune. Verificați opțiunea care citește Închideți automat comentarii la articole mai vechi de__days și specificați numărul de zile pentru a menține comentariile deschise:

Comentarii de închidere la postări

Dezactivați Trackbacks

Uneori, te ocupi mai degrabă de spam-ul de comentarii decât de spamul trackback, deci gândește-te cu atenție înainte de a activa Trackbacks. În general, este o idee bună să le dezactivați, deoarece puteți încă să știți cine se leagă de site-ul dvs. prin secțiunea Linkuri primite din tabloul de bord. Rețineți că această secțiune nu poate apărea pentru un site WordPress nou. Puteți configura, de asemenea, alimentatorul RSS pentru a vedea linkurile primite.

Folosiți pluginuri pentru a filtra spamul de comentarii

Comentariile spam pot fi dificil de descoperit, dar cu ajutorul unor plugin-uri capabile, ele sunt mai ușor de identificat, dacă nu sunt blocate complet. Iată o selecție de pluginuri pe care le puteți utiliza pentru a realiza asta:

Akismet

Akismet

Am introdus pe scurt genialul Akismet plugin care vine încorporat în software-ul principal WordPress pentru a filtra comentariile care apar ca spam. Tot ce trebuie să faceți este să îl activați, dar va trebui să vă înscrieți și să configurați cheia API pentru a începe. În timp ce îndeplinește o muncă decentă de a păstra spamul, nu este nepriceput și unele comentarii legitime pot fi confundate uneori cu spam. Așa că verificați periodic folderul de spam pentru comentarii legitime.

WordPress Zero-Spam

WordPress zero-spam

Un plugin relativ nou, WordPress Zero-Spam ajută la blocarea automată a spam-ului, fără a fi nevoie de un CAPTCHA. Odată instalat și activat, își va face magia imediat. Nu există API-uri pentru configurare.

Permiteți utilizatorilor să facă moderația

În cele din urmă, o altă modalitate de a vă menține sănătatea în timp ce moderează comentariile este de a permite anumitor autori să modereze. Puteți oferi celor mai fideli utilizatori acest tip de autoritate. Dacă blogul tău comandă autoritate și autoritate considerabile, aceasta ar putea fi cea mai bună modalitate de a gestiona moderarea comentariilor.

Membrii comunității loiale devin utilizatori de încredere cărora le acordați acces altor moderatori. Puteți crea un sistem de recompense pentru a-i menține motivați, cum ar fi să le permitați backlinkuri la propriile bloguri. Un plugin cum ar fi Editor de roluri utilizator poate fi folosit pentru a crea și adăuga perfect acest rol pe blogul dvs. Există și multe altele pe care le-ai putea explora.


Amintiți-vă întotdeauna că dețineți controlul deplin asupra celor care comentează mesajele dvs. și ce postează. Acordă-i acestei secțiuni a blogului tău atenția pe care o merită și blogul tău va deveni o autoritate de încredere. Secțiunea de comentarii a blogului dvs. este ocupată? Cum moderezi autorii de comentarii? Aveți idei mai bune despre cum puteți îmbunătăți filtrarea spamului fără să vă pierdeți sănătatea? Mi-ar plăcea să vă aud gândurile!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map