Lista de verificare înainte de lansarea site-ului WordPress

Configurarea și lansarea unui site web reprezintă o problemă importantă pentru orice afacere. O mulțime de timp și efort se asigură că site-ul nostru web este conceput corect și corespunde nevoilor noastre de afaceri.


Chiar și așa, există o serie de observații care pot juca spoilsport în ziua lansării. Puteți reduce la minimum șansele să se întâmple, bifând casetele din această listă de verificare la îndemână pentru noile site-uri WordPress.

Să începem!

1. Verificați dacă Planul dvs. de găzduire acceptă WordPress

Aceasta poate părea evidentă, dar, deoarece aceasta este o listă de verificare, o voi include oricum. Asigurați-vă că gazda serverului acceptă WordPress. Dacă este posibil, mergeți cu o gazdă care oferă o versiune mai nouă de PHP și auto-instalator WordPress.

Sau chiar mai bine, alege un plan de găzduire WordPress gestionat. Folosim personal (și recomandăm foarte mult) motorul WP, care a fost întotdeauna rapid, oferă tone de spațiu server pentru toate site-urile noastre web și au o echipă fantastică de asistență.

2. Optimizează legături permanente pentru SEO

De la versiunea 4.2, în mod implicit, WordPress generează structuri permalink care conțin numele postului și sunt prietenoase cu SEO. La instalarea mea pe WordPress, legătura permanentă implicită este o combinație între zi și nume. Acest lucru poate fi potrivit pentru unele site-uri web, cum ar fi ziare și reviste, în timp ce este posibil să nu fie potrivit pentru altele.

Lista de verificare a noilor site-uri WordPress - Permalink

Chiar de la început, fiecare site web trebuie să selecteze structura de legături permanente care este ideală pentru scopurile sale SEO. Numele postului opțiunea va funcționa bine pentru majoritatea site-urilor web. Fiind scurt și drăguț, este și prietenos cu SEO. Este posibil să doriți să opteze pentru site-urile web mai mari care au nevoie de categorii și etichete pentru a reflecta în adresele URL Structura personalizată opțiune.

Modificarea permalinkurilor cândva în viitor nu este o mișcare inteligentă SEO. De-a lungul timpului, este posibil să creați link-uri înapoi, iar dvs. veți pierde aceste legături dacă faceți modificări la permalinkuri după un timp. În rest, poate trebuie să adăugați 301 redirecții.

Salvează-ți ceva de lucru prin crearea de permalink-uri chiar la început. Capul spre Setări> Permalink în cazul în care cel mai probabil este să vedeți butonul Radio simplu activat în mod implicit. In schimb, selectați opțiunea că ai nevoie și Salvați modificările.

În timp ce este la ea, gândiți-vă dacă adresa URL trebuie să includă www sau nu. A avea unele adrese URL cu www și altele fără poate confunda motoarele de căutare.

3. Decideți dacă adresa dvs. de e-mail va fi etichetată pe site-ul web

Mult prea des, etichetăm conturile noastre de e-mail pe site-urile noastre web și ambele sunt deservite de același furnizor de hosting. Acum, dacă îți conduci afacerea în principal prin e-mail, poți vedea dezastrul care așteaptă să se întâmple. Nu veți putea accesa e-mailul dvs. dacă site-ul dvs. web se confruntă cu perioade de oprire.

Puteți evita cu ușurință această situație, având diferiți furnizori de hosting pentru site-ul dvs. web și pentru e-mailul dvs. Acest lucru vă va economisi, de asemenea, dificultatea de a vă schimba e-mailul ori de câte ori schimbați gazdele. Sau înscriere pentru un Cont G Suite pentru a crea și gestiona conturi de e-mail personalizate pentru afacerea dvs. cu Google.

Deci, dacă e-mailul este esențial pentru afacerea dvs. și doriți să jucați în siguranță, probabil că doriți să separați id-ul dvs. de poștă de găzduirea dvs. web.

4. Verificați dacă e-mailurile sunt afișate corect

Asigurați-vă că adresele de e-mail sunt afișate corect. Puteți corecta erorile din Setări> General. Verificați toate ID-urile de administrare, inclusiv setările pluginului.

Sigur, puteți corecta întotdeauna e-mailurile la o dată ulterioară. Cu toate acestea, este posibil să pierdeți traficul de e-mail care este probabil să vă lovească inbox-ul ca urmare a oricărui sunet offline creat de dvs. cu privire la lansarea site-ului. O rulare rapidă prin toate adresele de e-mail poate preveni această neplăcere.

5. Ștergeți conținutul manechinului

Fiecare instalare WordPress vine cu un conținut dummy cum ar fi Salut Lume sau Aceasta este prima ta postare, și Pagina Exemplu să boot-eze. probabil de asemenea, de asemenea, importăm conținut fals în timp ce construim site-ul nostru web pentru a testa fonturi, culori, spațiere și multe altele.

Conținut dummy

Acum, imaginați-vă că ați apăsat butonul Lansare în ziua D și a Doar un alt WordPress site clipește proeminent pe ecran.

Pentru a evita acest lucru, aveți grijă să ștergeți tot conținutul manechinului înainte de a merge live cu site-ul web. Nu uitați, motoarele de căutare își iau timp pentru actualizare, astfel încât orice corecție pe care o faceți pe site-ul dvs. web să nu aibă un impact imediat asupra rezultatelor căutării.

6. Creați un Sitemap XML

Sitemap XML este un fișier de document care listează toate adresele URL ale site-ului dvs. web. Este o hartă ușoară de navigare pe care o trimiteți motoarelor de căutare pentru a-i ajuta să se deplaseze pe site-ul dvs. mai inteligent și să găsească conținut adecvat. Deși acest lucru nu afectează în mod direct clasamentul SEO al site-ului, acesta ajută motoarele de căutare să găsească și să indexeze mai ușor paginile.

Setări Yoast XM

Sitemap-urile XML sunt deosebit de importante pentru site-urile noi, deoarece aceste site-uri nu au legături înapoi care pot direcționa traficul către ele la început. Asigurați-vă, așadar, că creați un Sitemap XML și îl trimiteți la Google. Acest lucru nu este prea dificil dacă ai instalat pluginul Yoast. Activați setările avansate din plugin pentru a genera o sitemap pentru site-ul dvs. web.

7. Îmbunătățirea vitezei de încărcare a site-ului dvs. web

Site-urile lente reprezintă o mare dezactivare pentru utilizatorii de internet și probabil că sunteți conștienți de faptul că există multe lucruri pe care le puteți face pentru a accelera site-ul. Una dintre cele mai importante fiind, adăugând un plugin de caching precum WP Super Cache  sau WP Rocket.

Racheta WP

Alte măsuri de îmbunătățire a vitezei sunt selectarea unui serviciu bun de găzduire, instalarea CDN-urilor, care permite încărcarea leneșă și optimizarea imaginilor.

8. Configurarea copiilor de siguranță a site-ului web

Dacă construiți site-ul pe o gazdă locală sau un mediu de înscenare, asigurați-vă că migrați baza de date către serverul live curat. Mutarea unui site poate deveni complicată, așa că asigurați-vă că aveți o copie de rezervă a site-ului dvs. înainte de a încerca să o mutați. Verificați dacă noul site folosește adresele URL live în toate locurile corecte.

Copie de rezervă

Pluginul meu preferat pentru backup este Backup Buddy. Acesta nu numai că ajută la backup-ul site-ului dvs. web, dar poate fi folosit și pentru restaurarea și migrarea site-ului dvs. WordPress.

9. Debifați caseta pentru vizibilitatea motorului de căutare

În momentul în care configurați WordPress, veți găsi o opțiune pentru vizibilitatea motorului de căutare în panoul Setări. De obicei, bifăm această casetă în timp ce site-ul este în construcție, astfel încât motorul de căutare va sări indexarea conținutului WordPress implicit sau orice alt conținut de lucru în desfășurare..

Opțiune de setări pentru vizibilitatea motorului de căutare

Înainte de lansare, activați vizibilitatea motorului de căutare vizitând Tablou de bord> Setări> Citire și debifând „Descurajeaza motoarele de cautare sa indexeze acest site“.

10. Rulați un test mobil-friendly

Astăzi, trafic de pe dispozitive mobile începe să preia desktop-urile. Dacă doriți să fiți în radarul acestor dispozitive portabile, trebuie să vă asigurați că site-ul dvs. web este receptiv. Majoritatea temelor WordPress sunt receptive și, prin urmare, aceasta nu ar trebui să pună nicio problemă. Puteți verifica vizibilitatea telefonului mobil rulând site-ul web Testul mobil prietenos al Google.

Testul Google Mobile Friendly

Cu Google se îndreaptă către o strategie de căutare mobilă-primă, aceasta este o verificare importantă pe care nu vă puteți permite să o ignorați.

În plus, dacă creați pagini mobile accelerate, va trebui să ajustați adresele URL în consecință.

11. Configurați Google Search Console

Imediat după lansarea site-ului dvs., unul dintre primele lucruri pe care ar trebui să le faceți este să anunțați Google despre existența site-ului dvs. web. Google Search Console ajută la trimiterea site-ului dvs. direct pe Google. Puteți testa dacă Google vă poate înțelege cu succes conținutul. De asemenea, veți ști despre orice probleme de securitate care vă afectează site-ul.

Google Search Console

Accesați Consola de căutare Google, introduceți detaliile site-ului dvs. web și continuați conform indicațiilor. Search Console are, de asemenea, multe alte funcții, precum îmbunătățiri HTML, versiunea AMP și analitice de căutare, care vă pot ajuta să îmbunătățiți vizibilitatea site-ului.

12. Mai multe despre care să ne gândim

Ei bine, aici sunt mai multe pe care s-ar putea să doriți să le adăugați și să le încrucișați ulterior din listă (în funcție de nevoile specifice ale site-ului dvs. web):

 • Proiectați o pagină de pornire pentru site-ul dvs. web (ne place constructorul de pagini Visual Composer)
 • Verificați calitatea codului a temei tale
 • Creați și adăugați un favicon personalizat
 • Proiectați o pagină 404 personalizată
 • Dacă relansați vechiul site web, asigurați-vă că adăugați 301 redirecții
 • Configurați-vă magazinul WooCommerce
 • Adăugați un q&a, un client sau un forum deschis
 • Creați un portofoliu online pentru a vă prezenta munca
 • Verificați dacă imaginile sunt incluse cu atribuții adecvate sau gratuite pentru utilizare comercială
 • Includeți o declarație de confidențialitate și termenii de utilizare, precum și pretenții legale, dacă este necesar
 • Dovadă citește fiecare conținut al tău

Da, asta pare a fi multă muncă, dar veți fi bucuros că ați avut probleme. Așadar, parcurgeți lista de verificare și aveți o zi minunată de lansare!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me