Am lansat primul meu plugin WordPress comercial, Slider WP Social Media, acum aproximativ un an și jumătate. Nu am mai lansat niciodată un plugin comercial, așa că au fost multe încercări și erori. Pe parcursul procesului, am învățat (și încă învăț) câteva lecții extrem de valoroase, care vor afecta dezvoltarea viitoare a pluginului meu WordPress.


Dacă ați parcurs deja această călătorie, s-ar putea să vă simțiți că multe dintre aceste lecții sunt lipsite de vite; Cu siguranță mă simt așa cum mă uit înapoi la ei. Sperăm, însă, că câțiva dintre voi se gândesc să intre în dezvoltarea de plugin-uri WordPress premium și se întreabă la ce să vă așteptați și cum să procedați. Sperăm că următoarele lecții vă vor economisi timp și stres, așa cum au făcut-o pentru mine.

1. Lansarea unui plugin comercial este mult mai ușoară decât mă așteptam.

Am scris pluginuri pentru site-urile clienților mei aici și acolo de când am început să lucrez în WordPress. Îmi place să folosesc pluginuri din două motive principale:

  1. Mențin funcționalitatea modulară
  2. Fac funcționalitatea partajabilă (cel puțin între propriile site-uri)

Pe măsură ce mă pregăteam să mă adânc în lumea pluginurilor comerciale WordPress, aveam un pic de incertitudine cu privire la cât de mare ar fi această întreprindere. Noul meu plugin mi-ar consuma viața? Aș avea nevoie să-mi investesc economiile de viață în publicitate pentru a obține o singură vânzare?

Având în vedere aceste îngrijorări, am plecat în cap … și am fost foarte plăcut surprins de ceea ce am găsit. Se dovedește că scrierea unui plugin comercial este doar puțin mai grea decât a scrie unul dintre acele pluginuri gratuite pe care le-am făcut de-a lungul timpului. Nu mi-a consumat viața deloc. Și în ceea ce privește publicitatea, am reușit să obțin primele mele vânzări chiar și fără publicitate. Mort simplu, corect?

Așadar, aș spune că, dacă știți deja PHP, nu există niciun motiv să nu scrieți plugin-uri WordPress – chiar și comerciale. Este cel mai simplu interval de timp în ROI pe care l-am găsit în lumea PHP.

2. Eliminați munca secundară, chiar dacă trebuie să plătiți.

Una dintre cele mai dificile lecții pentru mine de învățat a fost că, chiar dacă pot face totul singur, uneori nu ar trebui.

Exemplul 1: Sistemul de licență și actualizare

Primul exemplu în acest sens a fost cu serverul meu de licențe și actualizări. Am luat în considerare pe scurt utilizarea WooCommerce API Manager, dar după ce am analizat prețul său, am decis să folosesc mai degrabă soluția gratuită: cea mai populară Server de actualizare WP de Jānis Elsts.

Așa că l-am completat și l-am integrat în pluginul și site-ul meu și s-a rezolvat destul de bine. În cele din urmă, însă, a durat mult timp și există mai puține funcționalități decât ceva de genul WooCommerce API Manager prevede. Și brusc, că prețul de 129 de dolari (sau orice ar fi costat la acea vreme) pe WooCommerce API Manager mi s-a părut un preț redus de plătit pentru o funcționalitate excelentă și mai puțin timp de muncă. La final am investit mai mulți bani (pentru că timpul înseamnă bani, nu?) În soluția „mai ieftină”.

Deși sunt sigur că WP Update Server este excelent în anumite scenarii, am aflat că pentru mine este mai ieftin și mai ușor să eliminați banii și să utilizați WooCommerce API Manager.

Exemplu 2: găzduire

Sunt iubit de Oceanul Digital de când le-am descoperit. Au un design curat, prețuri grozave și totul este în controlul meu. În timp ce inima mea vrea să meargă cu Oceanul Digital, am ajuns la realizarea faptului că probabil nu ar trebui să-mi fac griji cu privire la administrarea serverului atunci când placa mea este deja atât de plină.

Așa că am trecut pe Flywheel pentru majoritatea site-urilor mele WordPress. Oferă găzduire complet gestionată, care este exact ceea ce aveam nevoie. Nu am regretat decizia nicio clipă. Timpul în care m-au salvat merită un preț mereu mai mare.

Flywheel a fost perfectă pentru mine.

Flywheel a fost perfectă pentru mine.

3. Cu un suport bun, puteți utiliza bug-uri în avantajul dvs..

Oricât de mult testați eroarea plugin-ului dvs., veți avea clienți care se confruntă cu bug-uri. Diversitatea lumii WordPress se va asigura de asta. Dacă gestionați bine cererile de asistență, puteți utiliza de fapt bug-uri în avantajul dvs..

Iată ce vreau să spun. Când majoritatea oamenilor se gândesc la sprijin, se gândesc la răspunsuri lente, personal de sprijin încăpățânat și poate doar – dacă au noroc – o soluție la final. Sfidează norma respectivă. Oferiți asistență rapidă și de calitate. Dacă o faceți, există șanse mari ca clientul dvs. să se gândească mai bine la voi decât dacă eroarea nu s-ar fi întâmplat niciodată.

Oricum, asta a funcționat deseori pentru mine. Într-un exemplu am avut un client care m-a contactat în legătură cu o eroare și am ajutat-o ​​rapid să o rezolve. După ce a ajutat-o, a făcut ravagii despre „suportul meu uimitor” și m-a întrebat dacă mă poate complimenta supraveghetorului meu. Nu am un supraveghetor, dar am fost mulțumit pentru recunoștință. Și iată chestia: bug-ul și suportul au făcut-o de fapt Mai Mult entuziasmat de plugin. Destul de îngrijit, nu?

Formalități, shormalități.

În ceea ce privește sprijinul, iată ce am găsit funcționează cel mai bine: nu încerc să fiu prea formal în privința lucrurilor. Cu alte cuvinte, încerc să fiu prietenos și de ajutor. Unul dintre lucrurile pe care multe persoane le urăsc în legătură cu apelurile de asistență este că se simte ca tehnica de asistență recită pur și simplu întrebări și răspunsuri pre-scrise fără să asculte problema ta. Deci nu fac asta. În schimb, încerc să întotdeauna:

  • Raspunde rapid; dacă este posibil, în aceeași zi lucrătoare
  • Fii atent; Încerc să ascult și să lucrez cu clientul ca și cum ar fi cu un prieten
  • Nu semnez răspunsurile mele de asistență cu numele companiei mele. În schimb, folosesc propriul meu nume (cu semnătura companiei de dedesubt)
  • Dacă cererea de asistență necesită monitorizare suplimentară, încerc să am grijă și de asta rapid
  • eu cum ar fi să folosești ocazional idiomuri (de exemplu, aruncarea copacului greșit) și contracțiile informale (de exemplu, ce gândești?)
  • În afară de punctul de mai sus, încerc să am capitalizări impecabile, punctuație și gramatică

Desigur, uneori nebunia vieții mă împiedică să ofer sprijinul perfect pe care l-aș avea ca a da, dar cred că este încă important să avem obiective corecte.

Așa că trebuie doar să ții cont de toate acestea. Bug-urile sunt rele, dar dacă oferiți un sprijin deosebit, veți transforma ceea ce ar fi putut fi o situație teribilă într-un potențial client care se întoarce. Și chiar dacă nu se întorc, cel puțin ai făcut ziua cuiva mai luminoasă.

4. Plugin-urile sunt minunate pentru crearea de rețele.

În mod surprinzător (pentru mine), am întâlnit prieteni noi și conexiuni de afaceri doar pentru că mi-au găsit și folosit pluginul. Nebun! Se dovedește că lansarea unui plugin vă va oferi posibilitatea de a cunoaște oameni noi extraordinari în lumea WordPress.

Iată un sfat despre care încerc să fiu mai bun: profită la maxim de toate oportunitățile urmărind persoanele pe care le întâlnești. Urmăriți-le pe Twitter. Vezi site-ul lor și anunță-le dacă ți-a plăcut ce ai găsit. Dacă sunteți un introvertit ca mine, este posibil să vă simțiți ciudat în acest sens uneori, dar am constatat că oamenii sunt aproape aproape mereu bucurați-vă ca cineva să facă check-out și (sincer) să-i complimenteze în munca lor.

5. Fiecare luptă de dezvoltare este o idee de plugin.

În cazul meu, ideea pentru Slider WP Social Media s-a născut când am văzut că nu există niciun plugin online care să-mi permită să îmi afișez frumos postările Facebook, Twitter și Instagram direct pe site-ul meu. Chiar aveam nevoie de acest lucru pentru un proiect la care lucram și după multe ore de căutare am ajuns la concluzia că soluția era să o construiesc singură. Întrucât mi-a fost atât de util, a fost o decizie ușoară să o eliberez publicului.

De când l-am lansat cu succes, m-am gândit diferit la pluginuri. De fiecare dată când nu pot găsi un plugin care să răspundă nevoilor mele, o alarmă îmi apare în cap care spune „Nu ești probabil singura persoană care dorește un plugin ca acesta.”

Un exemplu recent este acesta: în ultima vreme am făcut câteva site-uri care au necesitat o mulțime de management CSV (export de date personalizate, import de date personalizate pentru a crea CPT-uri, îl numiți). Sunt niste plugin-uri acolo că cam am făcut ce mi-am dorit, dar nimic nu se potrivește complet facturii. Așa că mi-a declanșat alarma „ideii de plugin-uri grozave” și mi-am dezvoltat propria soluție pe care am numit-o CSV Ace. Simplifică importul și exportul fișierelor CSV de aproape orice în (sau în afara) postărilor, CPT-urilor și utilizatorilor. (De altfel, dacă sună ca ceva care v-ar putea interesa, nu ezitați să vă înscrieți csvace.com pentru notificări despre eliberarea sa.)

Dacă, așa, te gândești mereu la luptele tale ca la idei de plugin-uri grozave, nu vei fi niciodată lipsă de idei și vei avea întotdeauna cel puțin o persoană (tu) care beneficiază de ele.!

6. Face o mare diferență să ai o versiune gratuită a pluginului în directorul oficial de pluginuri WordPress.

Marketingul este greu. Cel puțin, este greu dacă nu știi multe despre marketing. Acesta este motivul pentru care ești absolut trebuie sa profită de Director de pluginuri WordPress-Probabil cel mai ușor și mai ieftin (gratuit) marketing există pentru pluginurile WordPress. Poate ajunge să fie cea mai mare sursă de trafic. Știu, în cazul meu, am fost surprins de cât de multe persoane găsesc Slider WP Social Media prin directorul de pluginuri.

Directory Plugin WordPress

WP Social Media Slider Lite din Directory Plugin Directory

Pe lângă faptul că este pur și simplu o oportunitate de marketing, a avea o versiune gratuită a pluginului este, de asemenea, o modalitate excelentă de a permite potențialilor clienți să încerce pluginul. Știu că o mulțime de oameni doresc să se asigure că pluginul se potrivește nevoilor lor înainte de a-și ceda banii, iar o versiune gratuită este exact ceea ce au nevoie.

7. Revenirea clienților este un lucru real – chiar dacă aveți un singur plugin de vânzare.

Am un singur plugin lansat chiar acum, așa că la început nu m-am gândit să revin clienții. Adică, în majoritatea industriei software, un client trebuie să achiziționeze software-ul o singură dată.

Am ajuns să aflu că industria de plugin-uri premium WordPress este diferită. În industria pluginurilor WordPress, mulți (probabil cei mai mulți) dintre clienții dvs. vor achiziționa pluginul dvs. în numele unui client de-al lor. Dacă le place pluginul dvs., ar putea lua în considerare achiziționarea pluginului dvs. pentru viitorii clienți.

Rețineți acest lucru atunci când oferiți asistență unui client. Dacă lăsați o impresie bună asupra lor, puteți obține mai mult decât acea singură primă vânzare pentru ei.

8. Nu te subliniază; stabiliți un preț corect. Probabil oricum dezvoltatorii îl încarcă clientului.

Când am lansat prima oară pluginul am decis că îmi voi crește șansele de a vinde prin stabilirea unui preț mai mic decât am văzut de obicei vânzările de plugin-uri. Cu asta în minte, am lansat cu un preț de 15 $ Slider WP Social Media.

După câteva luni de vânzări, mi-am dat seama că mă vând singur. Acest lucru a fost mult mai ieftin decât majoritatea pluginurilor WordPress vândute, iar pluginul meu a fost la fel de valoros ca mulți dintre ei. Așa că am crescut prețul la 29 de dolari și nu am văzut nicio modificare a vânzărilor; la fel cum mulți oameni îl cumpărau. Aceasta m-a dus la o realizare importantă: pentru mulți dezvoltatori WordPress nu există o diferență semnificativă între 15 și 29 dolari … sau chiar mai mare decât aceasta. Cumpără pluginul și îl vor percepe doar ca o cheltuială pentru clientul lor. Cel puțin pentru mine, stabilirea unui preț foarte mic nu a încântat mai mulți oameni să-l cumpere.

Cu siguranță nu vreau să spun asta ca pe o recomandare de a-i smulge pe oameni. Vreau doar să spun că ar trebui să evaluați sincer ceea ce credeți că pluginul dvs. merită și să îl vindeți la prețul respectiv. Oferiți ceva unic? Natura pluginului dvs. înseamnă că veți cheltui mult timp pentru asistență? Cat timp iti economisesti clientii?

Stabiliți un preț corect și atât timp cât va fi cu adevărat corect, clienții dvs. vor fi probabil plăcuți să-l plătească.

Atât de mult de învățat și mult timp.

Deci am învățat până acum. Sunt încrezător că mai sunt multe, multe alte lecții de învățat, în timp ce continuu să explorez lumea premium a pluginului WordPress. Pentru mine, este destul de interesant.

Tu ce mai faci? Ați dezvoltat plugin-uri WordPress? Ați învățat lecții pe care doriți să le împărtășiți în comentariile de mai jos?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me